معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۲۰- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۶۵

اخبار اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو (نیمه اول تیرماه1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو در نیمه اول تیرماه 1399 به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

1-اعلام تمدید وضعیت اضطراری بهداشتی به مدت 15 روز؛

رئیس جمهور تشیسکدی طی فرمانی اجرایی، وضعیت اضطراری بهداشتی را برای ششمین بار و بمدت ۱۵ روز تمدید کرد؛ بدین ترتیب وضعیت اضطراری بهداشتی از  ۷ ژوئیه ۲۰۲۰ به مدت ۱۵ روز در سراسر این کشور تمدید شد.

 توضیح اینکه در 6 ژوئن  2020 مجلس ملی ج.د.کنگو طرح پیشنهادی دولت برای تمدید دوره وضعیت اضطراری بهداشتی که توسط معاون وزیر دادگستری ارائه شده بود را با اکثریت آراء تصویب و سپس برای تایید به مجلس سنا ارجاع دادکه با تایید سنا، مجوز قانونی تمدید وضعیت اضطراری به رییس جمهور داده شد. 

شایان ذکر است خانم «ژانین مابوندا» رییس مجلس ملی پس از تصویب این پیشنهاد دولت، اعلام کرد "پارلمان دوره وضعیت اضطراری بهداشتی را به دلایل مختلف، تا ماه سپتامبر ادامه نخواهد داد، چراکه نمایندگان مجلس در برابر مردم نیز مسوول هستند و ما نمی‌خواهیم مردم به ما بگویند اگر بیماری ویروس‌کرونا در سراسر کشور پخش شده، به این علت بوده که نمایندگان بخوبی کارشان را انجام نداده‌اند!" . وی در پایان ضمن اعلام اینکه این باید آخرین باری باشد که دوره وضعیت اضطراری تمدید می‌شود، خاطر نشان کرد ضرورت دارد تا در اواسط هفته آینده بتوانیم یک برنامه را برای چگونگی خروج و پایان دادن به وضعیت اضطراری ارائه کنیم.

 

2-- انعقاد توافق نامه تامین مالی برای توسعه کشاورزی روستایی میان وزارت دارایی و FIDA

صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی(FIDA) برای ترویج تولید مواد غذایی خرده کشاورزان و بهبود مقاومت در شرایط کنونی ناشی از همه گیری ویروس‌کرونا، وامی‌به مبلغ 26.6 میلیون دلار  و یک کمک مالی با رقم 9.8 میلیون دلار را به برنامه پشتیبانی از توسعه فراگیر و مقاومتی روستایی (PADRIZ) ج.د.کنگو اختصاص خواهد داد.

توافق‌نامه این تامین مالی سوم ژوییه 2020 (13 تیرماه99) با مکاتبات بین آقای سله یالاگولی (Sele Yalaghuli) وزیر دارایی  ج..د.کنگو و آقای ژیلبر اونگبو (Gilbert Houngbo) رییس صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی(FIDA) امضا شد.

PADRIZ با مبلغ کل 130.4 میلیون دلار هدف ترویج کشت و تولید مواد غذایی اساسی از جمله مانیوک (کاساوا)، برنج و ذرت را برای افزایش مقاومت در مواجه با تغییرات آب و هوایی و همچنین، ارتقاء تولید بادام زمینی و سویا را بمنظور بهبود امنیت مواد غذایی مردم دنیال می‌کند. 

 

3-انعقاد یک یادداشت تفاهم میان ANAPI  و اتاق بازرگانی آمریکا برای گسترش تجارت و سرمایه ‌گذاری بین دو کشور

4 ژوییه 2020 (14 تیرماه 99) آژانس ملی برای ترویج سرمایه‌گذاری (ANAPI) [آناپی] ج.د.کنگو با انتشار بیانیه‌‌ای خبری اعلام کرد این سازمان دولتی اول ژوییه 2020 (11 تیرماه99) یک یادداشت تفاهم را برای گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری میان ج.د.کنگو و ایالات متحده با اتاق بارزگانی آمریکا منعقد کرده است؛ در ابن بیانیه آمده طرفین از طریق این یادداشت تفاهم متعهد شدند که برای بهبود فضای سرمایه‌گذاری و تجارت میان دو کشور، با هم همکاری کنند.

قابل به یادآوریست که پیش از این تفاهم نامه ای در تاریخ 2 مارس 2020 میان «آناپی» و مرکز تجارت آفریقایی آمریکا در اتاق بارزگانی این کشور (USAfBC) در واشنگتن به امضا رسی  که اساس همکاری و توسعه تعاملات مشترک مبان بخش‌های خصوصی دو کشور را تببین کرده بود.

  

4-یک نمانیده مجلس خواستار شفافیت مدیریت منابع مالی در وزارت بهداشت شد،

François Nzekuye نماینده مجلس ملی با ارسال نامه ای به وزیر بهداشت خواستار شفافیت در مدیریت منابع مالی این وزارت خانه شد؛ در این نامه آمده، "اخبار و منتشره در خصوص مشکلات بوجود آمده در وزارت بهداشت، از اختلاف وزیر بهداشت و معاون وی در موضوع مدیریت منابع مالی حکایت دارد، چراکه منابع مالی قابل توجه ای خارج از پروتکل قانونی مربوطه از خزانه  این وزارت خانه برداشت شده است".

شایان ذکر است موضوعاتی در خصوص مسائل مربوط به عدم هماهنگی‌های سیاسی، اخلافی و حرفه ای در خرید دارو، لوازم و مدیریت تجهیزات اهدایی در این نامه ذکر شده است؛ این نماینده مجلس خواستار آن شده که در این وزارت خانه سیستمی‌برای بررسی و پیگیری وجوه مطالبه شده از بیماران کرونایی که شنیده شده است 33درصد مخارج هزینه درمانی را باید عودت دهند، در حالی که رییس جمهور هزینه مداوای آنان را رایگان اعلام کرده، دایر شود.

لازم به ذکر است اخبار مربوط به گمانه‌زنی در مورد بی‌انضباطی مدیریت منابع مالی در وزارت بهداشت همگانی ج.د.کنگو و مسائل نامطلوب رخ داده در قبال بیماران کرونایی و تقبل هزینه‌های آنان در حالی  مطرح می‌شود که از سوی دیگر طی روزهای اخیر کادر و نیروهای ستاد مبارزه با ویروس‌کرونا در ابتدا دست به اعتصاب زدند و خواستار پرداخت حقوق معوقه خود شدند؛ اما با پیگیری نشدن مطالبات آنها،  اعتصاب‌کنندگان جمعه 3 ژوییه 2020 (13 تیرماه 99) با حضور در برایر ساختمان موسسه تحقیقات زیست پزشکی پایتخت با انجام راهپیمایی و آتش زدند لاستیک، اعتراض خود را به عدم پرداخت حقوق 4 ماه گذشته‌شان و عدم تحقق وعده‌های دولت در پرداخت پاداش نشان دادند، این اعتراض با شلیک گاز اشک‌آور  و دستگیری چند تن از معترضین، از سوی پلیس خاتمه داده شد. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما