وام 300 میلیون دلاری بانک توسعه آسیایی برای ساخت نیروگاههای زمین گرمایی اندونزی
بانک توسعه آسیایی اعلام کرد که یک وام 300 میلیون دلاری برای اندونزی جهت افزایش ظرفیت استفاده از انرژی زمین گرمایی و ساخت واحدهای جدید نیروگاهی این انرژی تصویب نموده است.
بانک توسعه آسیایی [1] اعلام کرد که یک وام 300 میلیون دلاری برای اندونزی جهت افزایش ظرفیت استفاده از انرژی زمین گرمایی وساخت واحدهای جدید نیروگاهی این انرژی تصویب نموده است. شرکت دولتی انرژی زمین گرمایی اندونزی[2] در این خصوص اعلام کرد که از این وام حدود 35 میلیون دلار جهت افزایش ظرفیت تولید نیروگاههای خود بمیزان 110 مگاوات و برای بزرگترین شبکه برق در منطقه جاوا غربی با ساخت و راه اندازی دو نیروگاه حرارتی زمین گرمایی استفاده خواهد کرد .
بنا به اظهارات رئیس شرکت مذکوراین طرح یک طرح راهبردی ملی برای کشور میباشد و انرژی ساازگار با محیط زیست (انرژی پاک) رابه شبکه برق – آبی متصل خواهد کرد.این طرح میتواندمیزان انتشارگاز CO2 را بمیزان بیش از 700 هزار تن در سال کاهش دهد و کمک مستقیمیبه مناطق محلی بعنوان ایجاد اشتغال بنماید . وی اضافه کرد که ، این طرح یک تجربه مهم در ساخت نیروگاههای زمین گرمایی در اندونزی خواهد بود و به تلاش های دولت در جذب سرمایه گذاران خصوصی به این بخش که با کاهش ریسک همراه است و بازدهی زودهنگام سود سرمایه را بهمراه دارد ، کمک خواهد نمود .
رئیس بخش مربوط به اندونزی بانک توسعه آسیایی نیز در خصوص اختصاص این وام به اندونزی اظهار داشت که طرح زمین گرمایی به اندونزی کمک خواهد نمود تا با تغییرات آب و هوایی مبارزه نماید و سیستم برق خود را پایدار تر و موثرتر نماید و همچنین میتواند به تجارت ها و مصرف کنندگان در دسترس به انرژی مقرون به صرفه و پیشرفته کمک نماید .
یکی از متخصصین ارشد انرژیهای پاک بانک توسعه آسیایی درآسیای جنوب شرقی نیز اظهار داشت که این طرح کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که بهبود اقتصادی اندونزی پس از شیوع ویروس کرونا ( کووید 19 ) پایدار و انعطاف پذیر خواهد بود. وی اضافه کرد که طرح های نیروگاههای زمین گرمایی در اندونزی مشاغلی را برای تامین کالاها وخدمات مورد نیاز در این صنعت از جمله اکتشاف و حفاری و ساخت و ساز ایجاد خواهد کرد .
کشور اندونزی بزرگترین ظرفیت تولید انرژی از منابع زمین گرمایی جهان را با حدود 29 گیگاوات ساعت را دارد و دومین ظرفیت گرمایی Installed در جهان در سال 2.1 مگاوات است. با این حال بدلیل پرهزینه بودن اکتشاف این بخش از انرژی و زمانبربودن برای بهره برداری از آن ، توسعه این انرژی زمین گرمایی را با مشکل مواجه می نماید .
از حدود سه سال قبل دولت اندونزی عملیات اجرایی ساخت دو نیروگاه تولید برق از انرژی زمین گرمایی (Geothermal) را آغاز نموده است. این کشور بعلت قرار گرفتن در مدار کمر بند آتشفشانی در منطقه اقیانونس آرام و وجود مناطق آتشفشانی بسیار در زمره بزرگترین کشور دارنده منابع زمین گرمایی در جهان میباشد .
تامین انرژی از منابع انرژیهای تجدید پذیر از سیاست های دولت اندونزی میباشد بر این اساس این کشور برای دستیابی به این نوع انرژیها و ساخت نیروگاههای برق تجدید پذیر نیاز به سرمایه گذاری 107 میلیارد دلاری دارد و هدف در این زمینه تامین 23 % تولید برق کشور از انرژیهای پاک است که از نظر دولتمردان جذب چنین سرمایه کلانی بسیار سخت میباشد و باید فضای جذاب و مناسبی در این خصوص ایجاد گردد .
بانک توسعه آسیایی یکی از مهمترین تامین کنندگان وام و نیازهای مالی اندونزی میباشد بطوریکه در جریان اخیر شیوع ویروس کرونا اندونزی درخواست وام جهت مبارزه با این ویروس را نمود که در مرحله اول هفته قبل بانک مذکور پرداخت 250 میلیون دلار به اندونزی را در این مورد تصویب نمود.
[1] -(Asian Development Bank .( ADB
[2] -(PT Geo Dipa Energi . (GDE