معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۱۴- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۷۲۶

افزایش بدهی کشورها به دلیل شیوع کرونا

بانک مرکزی اروپا هشدار داده است که افزایش سطح بدهی دولتها، سرمایه گذاران را مجبور به ارزیابی مجدد ریسک حاکمیتی و تجدید فشار بر کشورهای آسیب پذیر می‌کند.

بانک مرکزی اروپا هشدار داده است که افزایش سطح بدهی دولتها، سرمایه گذاران را مجبور به ارزیابی مجدد ریسک حاکمیتی و تجدید فشار بر کشورهای آسیب پذیر می‌کند. کسری بودجه کشورهای منطقه یورو بطور متوسط 8% تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد یافت که بسیار بیشتر از بحران سال 2008 است. به نوشته فایننشیال تایمز پیش بینی می‌شود کل بدهی دولتها از 86% تولید ناخالص داخلی به بیش از 100% افزایش یابد. بانک مرکزی اروپا پیش بینی کرده است که بدهی عمومی در یونان به 200% ، ایتالیا 160% ، پرتغال 130% و فرانسه و اسپانیا به کمتر از 120% تولید ناخالص داخلی برسد. این در حالی است که ایتالیا باید 15% از بدهی خود را تامین کند و فرانسه، اسپانیا، بلژیک، فنلاند و پرتغال بیش از 15% نیاز دارند.

تفکر اقتصادی مدرن میزان بدهی بالای 90% تولید ناخالص داخلی را موجب ناپایداری اقتصادی می داند هر چند که بسیاری از اقتصاددانان اکنون چنین اعتقادی ندارند.

صندوق بین المللی پول نیز پیش بینی کرده است که باشگاه کشورهای ثروتمند برای تامین هزینه‌های مقاله با ویروس کرونا حداقل 17 تریلیون دلار باید از بازار سرمایه تامین کنند و این به معنای افزایش بدهی از سطح 109% فعلی به 137%  تولید ناخالص داخلی است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما