اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در انگلیس
اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در انگلیس تا تاریخ 9 خرداد ۹۹ به شرح زیر گزارش شده است.
تعداد کل فوتیها: ۳7هزار و 837 نفر
این تعداد فوتیها آمار رسمی دولت است اما همچنان رسانهها آمارهای بالاتری را اعلام کرده اند و تاکید شده که آمار مراکز نگهداری سالمندان بدرستی منعکس نشده است. حتی برخی گزارشگران رسانه ای گفته اند که بطور نسبی از هر ده نفر در مراکز نگهداری سالمندان 4 نفر بدلیل کرونا فوت کرده اند. ظاهرا یکی دیگر از علل اختلاف در آمار ، این بوده که موسسه ملی آمار ONS همه فوتیهایی که در گواهی فوتشان کرونا ذکر شده بود را در آمار آورده است اما دولت فقط مواردیکه با تست مثبت کرونا فوت کرده بودند را جزء آمار در نظرگرفته است. البته این امر خود نشان می دهد که گواهی فوت براساس تست کرونا تکمیل نمیشود و ابهامات جدیدی را ایجاد میکند.
بررسی روند شیوع کرونا و مبتلایان و نیز تست کرونا در انگلیس
تعداد کل مبتلایان بر اساس تست: ۲69هزار و 127 نفر
تعداد مبتلایان در روز جاری ( 9 خرداد ) بر اساس تست: 1887 نفر
تعداد کل تست ها انجام شده: 3 میلیون و ۹18 هزار و 79 نفر
تعداد تست در روز 9 خرداد سالجاری: ۱19 هزار و 587 نفر
هدف گذاری : رسیدن به ۲۰۰ هزار تست در روز است.
- جدول مقایسه ای درخصوص روند کاهشی تعداد فوت افراد بر اثر کرونا :
همانگونه که در جدول ذیل مشاهده میشود تعداد فوتیها بر اثر کرونا بشکل متناوب در حال کاهش بوده و در اواخر ماه می در وضعیت کاهشی ثبات پیدا کرده است.
جدول مقایسه ای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس :
همانگونه که در جدول ذیل مشخص است تعداد کل بیماران مبتلا به ویروس کرونا در انگلیس سیر کاهشی یافته و در اواخر ماه می بطور کلی، این سیر نزولی ثبات پیدا کرده است. البته جامعه آماری هدف با رنگ سبز مشخص شده است و روند کاهش به آن سمت در حال حرکت است. دولت نیز با توجه به دو شاخص کاهش آمار فوت و نیز کاهش آمار ابتلا به ویروس کرونا تصمیم به تهیه دستورالعمل های جدیدی برای کاهش تدریجی سخت گیریها کرده است که در بخش های دیگر این گزارش مشاهده خواهید نمود:
وضعیت و پروتکل تدفین مردگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا:
تدفین مردگان براثر کرونا برعهده شهرداریها در منطقه است که البته هزینههای آن بعهده خود افراد است مگر آنکه توان مالی نداشته و از شهرداری کمک بخواهند چراکه هزینههای تدفین و مراسم مربوط به آن بطور متوسط حدود 4 هزار و پانصد پوند است. پروتکل تدفین نیز عمق حدود یک متر و هشتادسانت(6فوت) و فاصله 50 متر از هرگونه منابع آب است. البته مهمترین مشکل خانوادههای اموات کرونا در انگلیس فاصله زیاد فوت تا تدفین است بطوریکه در بعضی موارد از فوت تا تدفین بیش از دوهفته طول میکشد و دلیل این امر نیز تعداد زیاد اموات و طولانی شدن مراحل اداری و اجراییست.
- تلاش برای توسعه استفاده کشوری از یک اپلیکیشن جدید جهت ره گیری شیوع ویروس کرونا در انگلیس:
اگرچه هنوز استفاده عمومی از این اپلیکیشن هنوز اجباری نشده است اما بهرحال این اپلیکیشن که توسط نظام سلامت انگلیس (NHS) طراحی و اجرا شده است بمنظور مدیریت شیوع ویروس کرونا در جامعه طراحی شده، قرار است مسیر شیوع در بین افراد را مشخص کند به این شکل که اپلیکیشن مشخص میکند که هرفرد با چه افرادی در طول روز در تماس بوده است و اگر علایم ابتلا به ویروس کرونا در یکی از افراد اعلام شود نقشه و مسیر ارتباطی افراد مشخص شده و به همه افراد در آن حلقه اطلاع رسانی میشود که اقدامات مشخصی را انجام دهند.
هفته گذشته پایان استفاده آزمایشی از این اپلیکیشن در جزیره Isle of Wight در جنوب انگلیس روی گوشی ساکنان آن جزیره اعلام گردید و قرار است در سطح انگلیس گسترده شود. بنظر می رسد که این اقدام انگلیس در چارچوب اقدامات ملی و بدون تکیه بر کمک گرفتن از دیگر کشورها انجام گرفته است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هفته گذشته در پارلمان این کشور اعلام کرد که تا ده روز دیگر استفاده کنندگان از این اپلیکیشن به ۲۵ هزار نفر برسد و بتدریج از همه مردم خواسته میشود که آن را دانلود و استفاده کنند تا بتوان مسیر سرایت ویروس را ردیابی و مدیریت کرد. باتوجه به اینکه براساس اخبار و گزارش های رسانه ای ، استفاده از سازوکاری مشابه در آلمان پس از پیگیریهای متعدد بتازگی متوقف شده است این احتمال وجود دارد که اپلیکیشن مورد نظر نیز دچار همان سرنوشت شود. در رسانههای انگلیس نیز نگرانیهایی در خصوص نقض حریم خصوصی افراد و حقوق افراد مبنی بر آزادی تردد و نیز لو رفتن بقیه اطلاعات داخل گوشیهای همراه افراد مطرح شده است. تصویری از این اپلیکیشن را در زیر مشاهده میکنید.
واکسن کرونا:
اخیرا مدیر یک پروژه تحقیقاتی خانم دکتر گیلبرت در دانشگاه آکسفورد اعلام کرد که از ماهها قبل روی واکسن کرونا کار میکرده و آزمایش انسانی آنرا نیز آغاز کرده و به نتایج آن نیز بسیار امیدوار است. البته این پروژه روندی طولانی خواهد داشت و هنوز مشخص نیست که چه زمانی واکسن آماده خواهد شد اما همچنین تلاش میشود که اطلاعات این پروژه فاش نشود.
مهمترین انتقادات به دولت درهفته جاری:
-یکی از جنجال های هفته گذشته یک جنجال سیاسی و رسانه ای درخصوص نقض مقررات قرنطینه توسط دامینیک کامینگز مشاور ارشد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بود. اینکه او ابتدا از لندن به دورهام یعنی محل اقامت خانواده اش رانندگی کرده و سپس از آنجا به همراه خانواده اش به محل دیگری در فاصله کوتاه 25 مایلی رانندگی کرده است بعنوان نقض مقررات قرنطینه تلقی شده است که سر وصدای رسانه ای زیادی میان دو عمدتا دو حزب رقیب به راه انداخت اما هم بوریس جانسون و دیگر مقامات ارشد حزب محافظه کار با استناد به گزارش های پلیس در این خصوص از کامینگز حمایت کردند اگرچه بر رعایت سخت گیرانه مقررات قرنطینه نیز پافشاری نمودند.
- همچنان کمبود شفافیت در خصوص سیاست های دولت نسبت به کاهش سخت گیریهای دوران قرنطینه و نیز بازگشایی کسب و کارها از جمله توریسم و استادیوم ها و مدارس . دولت بشدت محتاطانه موضع میگیرد و همه چیز را بشکل تدریجی و آزمایشی و بدون دستورالعمل قطعی و بشکل واسپاری به شوراها یا همان شهرداریها و نیز مدارس و غیره اعلام میکند درحالیکه در پشت پرده بطور فشرده در حال رایزنی با مقامات و مدیران بخش های مختلف جهت مدیریت وضعیت موجود و حرکت بسوی بازگشایی ست .
- نحوه مدیریت بیمارستانها در اختصاص دادن به بیماران کرونا و نیز تعطیل کردن تمامیبخش های بیمارستانها و عدم رسیدگی به بیماران غیر کرونایی و هدر دادن ظرفیت های بیمارستانی و درمانی کشور به بهانه کرونا یکی دیگر از انتقادها بود. علاوه بر آن ، نحوه مدیریت عمومی دولت نسبت به شیوع ویروس کرونا نیز همچنان مورد انتقاد نویسندگان و برخی شخصیت های سیاسی است و آمار بالای فوتیها در انگلیس نسبت به بقیه کشورهای اروپایی باعث تشدید انتقادها درخصوص اتخاذ سیاست ایمنی گله ای در مقابله با شیوع ویروس کرونا شده است. همچنان در روزنامهها تصمیمات ابتدایی دولت در آغاز شیوع کرونا نقد میشود و بیش از گذشته بر اشتباه بودن آنها تاکید میشود. البته دولت نیز دفاعیات خود را دارد و آن تصمیمات را مبتنی بر دانش روز می داند.
تصمیم دولت درخصوص بازگشایی کسب و کارها:
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که از دوشنبه اول ژوئن مقارن با 12 خرداد محدودیت تجمع افراد از خانوادههای مختلف به 6 نفر بهبود پیدا خواهد کرد که البته رعایت فاصله 2 متر از یکدیگر در همه موارد الزامی است.
دولت به مدارس اختیار داده که از 12 خرداد بشکل تدریجی و پلکانی به بازگشایی کلاس هایشان بشکل محدود بپردازد و کلاس های دانش آموزانی که سن بالاتری دارند و بهتر میتوانند به رعایت بهداشت فردی بپردازند بازگشایی خواهد شد البته این اختیار به شهرداریها و نیز مدیران مدارس داده شده که با بررسی وضعیت موجود ، تصمیم بگیرند، مدارس نیز از والدین نظرخواهی میکنند و توضیح می دهند که تحت چه قواعدی فرزندانشان به مدرسه خواهند رفت و چگونه فاصله گذاری و بهداشت را در مدرسه رعایت خواهند کرد. قرار شده که آمار گرفته شود که از مقاطع تحصیلی خاصی همانند کلاس ششم دبستان چه تعداد از والدین مایل به فرستادن فرزندانشان به مدرسه خواهند بود. درخصوص دانشگاهها نیز یک نظرسنجی نشان می دهد که در صورت بازگشایی فیزیکی دانشگاهها فقط یک پنجم یا ۲۰ درصد دانشجویان به دانشگاه خواهند رفت. مدارس نیز طی مکاتبه با والدین اعلام نموده اند درصورتی که والدین مایلند فرزندشان به مدرسه برود باید این مسئله را کتبا اعلام کنند. همچنین مقرر شده است که هیچ دانش آموزی لوازم التحریر یا کیف و هیچ گونه وسیله ای با خود به مدرسه نبرد و در مدرسه مسئله ضدعفونی کردن جدی گرفته شود بطوری که کلاس ها روزی دوبار ضدعفونی شده و در همه راهروها و کلاس ها مایع ضدعفونی کننده در اختیار افراد قرار گیرد. با این حال بخش ولز باتوجه به خود مختاری در این گونه تصمیم گیریها با بازگشایی مدارس در روز 12 خرداد در این بخش از کشور مخالفت کرده است. البته تجربه کره جنوبی در شکست بازگشایی و افزایش آمار ابتلا و تعطیلی مجدد مدارس نیز در رسانهها گوشزد میشود این درحالیست که بنظر می رسد کره جنوبی نظارت بهتری نسبت به انگلیس میتوانسته در بازگشایی مدارس و اعمال مراقبت های بهداشتی داشته باشد.
برای بازگشایی کسب و کارها نیز مراحل پلکانی دیده شده و ابتدا مشاغل حساس تر حضور فیزیکی خواهند داشت. البته همه کسب و کارها باید مقررات فاصله گذاری اجتماعی یعنی فاصله دو متر و نیز استفاده از ماسک و اقدامات احتیاطی نظیر آن را در دستورکار داشته باشند.
دندانپزشکیها جزء اولین گروههای درمانی خصوصی هستند که از هفته آینده بازگشایی میشوند اما برای توریسم که اهمیت زیادی در انگلیس دارد هدف گذاری برای یک ماه دیگر است اگرچه امید چندانی به تحقق آن در یک ماه آینده نمی رود. با این حال رستورانها و بارها و مراکز تجمع تفریحی شبیه به آن قرار است دیر تر و طی یک ماه آینده بازگشایی شوند.
درخصوص ورزش های پرطرفدار همانند فوتبال و اسب دوانی نیز در سه مرحله گفته شده که ابتدا تمرینات بدون تماس فیزیکی و سپس تمرینات با تماس فیزیکی و در نهایت مسابقات پشت درهای بسته و بدون تماشاگر و بشکل آنلاین برگزار شود.
مقررات جدید و تمهیدات کنترلی در مرزها
هفته گذشته مقررات جدیدی برای ورود به کشور توسط دولت منتشر شد و همچنین توسط وزارت خارجه انگلیس به سفارت خانهها نیز ابلاغ شد. در این دستورالعمل جدید مقرر شده است که از تاریخ 19 خرداد به بعد همه مسافرانی که قرار است به انگلیس سفر کنند باید یک فرم خود اظهاری پر کرده و باید بمدت 14 روز پس ورود در محل اقامت خود در قرنطینه بمانند و باید آدرس محل اقامتشان و شماره تماس ضروری شان را نیز اظهار کنند. بدین ترتیب ماموران بتوانند با آنها تماس گرفته و یا سرزده به محل اقامتشان بروند. همچنین جریمه نقض این قانون تا 1000 پوند پیش بینی شده است. همچنین برای افرادیکه امکان قرنطینه شخصی وجود ندارد نیز پیش بینی محل هایی برای قرنطینه دو هفته ای صورت گرفته است.
این مقررات جدید مشکلاتی از جمله برای افرادی که با قطار و خودروی شخصی و نیز کشتی و بشکل روزانه از فرانسه وارد انگلیس میشوند گردیده است و گفته میشود معافیت هایی برای این گونه افراد در نظر گرفته میشود. همچنین امکان اجرای دقیق این مقررات نیز محل انتقاد بوده و تاکید شده که امکانات و پرسنل زیادی برای نظارت بر حسن اجرای این مقررات لازم است که در حال حاضر پیش بینی نشده است. همچنین گزارش هایی مبنی بر این که این طرح کنار گذاشته شده و بجای آن تست کرونای ورود به کشور گرفته شود نیز منتشر شده است.
باتوجه به اعتقاد مقامات کشور به ایمنی جمعی (ایمنی گله ای- Herd Immunity ) و اعلام آن توسط مقامات عالی کشور در اوایل شیوع کرونا در انگلیس تمامی اقدامات و تمهیدات انگلیس متاثر از استراتژی فوق الذکر میباشد.
تردد مرزی شامل مسافر، کارگو (بار تجاری)، هواپیما و کرو یا خدمه ی پرواز: استقرار تیم کلینکی شبانه روزی در فرودگاه و بررسی موارد مشکوک در صورت نیاز. باتوجه به رخداد شیوع به همه مناطق انگلیس دیگر مسئله غربالگری در فرودگاه معنا دار نیست اما در اوایل شیوع (حدود یکماه و نیم قبل) با تمرکز پروازهای چین در ترمینال ۴ و تب سنجی موردی و گروهی از طریق نمایشگرهای حرارت سنج به غربالگری میپرداختند.
اما هم اکنون و پس از شیوع کرونا در همه مناطق انگلیس، غربالگری خاصی در مرزها انجام نمیشود و فقط از مسافران اندکی که تردد میکنند خواسته میشود که در صورت داشتن علایم بیماری خودشان با شماره تلفنهای اعلام شده تماس گرفته و سریعا خودرا قرنطینه کنند. همچنین طبق گزارش های موجود ، بیش از 80 درصد پروازها زمین گیر شده اند و فرودگاهها نیز بشدت کم تردد شده اند.
-تمهیدات گمرکی و گذرنامه ای:
خدمات گذرنامه ای و روادید بسیار محدود شده و اطلاع رسانی درخصوص میزان خدمات و نحوه دسترسی به آنها در وب سایت های ذیربط منتشر شده است. ضمنا به تمامیکسانیکه نتوانسته اند از انگلیس خارج شوند تمدید روادید رایگان تعلق گرفته است. این سیاست برای ادامه مسیر همچنان نامشخص است و منتظر دستورالعمل های جدید توسط وزارت خارجه انگلیس است.
نظارت بر حسن اجرای مقررات مقابله با شیوع ویروس کرونا:
عدم رعایت مقررات مقابله با شیوع کرونا ازجمله حضور غیرضروی در خیابانها و متروها و امثال آن جرم تلقی شده و جریمهها از ۳۰ پوند شروع میشود و تا ۱۲۰ پوند درصورت سرپیچی مکرر افزایش می یابد. وظیفه نظارت بر حسن اجرای این مقررات نیز برعهده پلیس است.
برخورد پلیس با متخلفان عاری از خشونت بوده و بیشتر با افراد در متروها و در سطح خیابان صحبت میکنند و تذکر می دهند و البته حقوق افراد نیز مد نظر قرار میگیرد ازجمله اینکه بودجه مشخصی برای زیان دیدگان مالی که تا ۸۰ درصد دستمزد آنها را پوشش می دهد درنظر گرفته شده و نیز غذای رایگان از طریق بانک غذا برای افرادیکه نیاز دارند تمهید شده و اطلاع رسانی لازم در این خصوص برای معرفی افراد نیازمند صورت گرفته است. همچنین مدارس نیز عمدتا پذیرای نگهداری و آموزش محدود دانش آموزانی هستند که آسیب پذیر بوده و یا والدین آنها از دو بخش کادر بهداشت و درمان و یا زنجیره تولید مواد غذایی هستند.
حمایت مالی دولت از کسب و کارها:
انگلیس بیش از آنکه یک کشور تولیدی باشد کشوریست که ارائه خدمات ، بخش مهمی از درآمدها را شامل میشود. همچنین بریتیش ایرویز و دیگر خطوط هوایی و نیز خدمات فرودگاهی بشدت تحت فشار بوده و تعداد زیادی از کارمندان خود را تعدیل کرده اند که باعث افزایش میزان بیکاری شده است. بریتیش ایرویز 12000 شغل و ایزی جت 4500 شغل را از مجموعه مشاغل خود حذف کردند تا بتوانند با کاهش هزینهها در بازار نامساعد فعلی دوام بیاورند.
اخیرا دولت بسته یک میلیارد و ششصد میلیون پوندی خود را به دو میلیارد پوند برای حمایت از استارت آپ ها ی در معرض آسیب و دیگر مشاغل آسیب دیده رونمایی کرده است و همچنین وب سایت اعلامی دولت برای ثبت نام کسب و کارهای مختلف آسیب دیده و خواهان حمایت مالی با استقبال حدود یک و نیم میلیونی ثبت نام مواجه شده است.