400 میلیارد دلار : ارزش پروژههای شرکت های پیمانکاری ترک در خارج از کشور
شرکتهای پیمانکاری ترکیه به مرور زمان با ورود به بازارهای بین المللی و منطقه ای توانسته اند سهم قابل توجهی از پروژه های موجود در کشورهای منطقه به ویژه پروژههای زیرساختی را از آن خود نمایند و روز به روز بر دانش و تجربیات فنی و تکنیکی خود افزوده و به مرحله ای برسند که اکنون پس از چین به عنوان دومین کشور از نظرتعداد شرکتهای پیمانکار در بازارهای جهانی تبدیل شوند بطوریکه ترکیه از نظر تعداد شرکتهای پیمانکاری در لیست 250 شرکت پیمانکار بین المللی در جهان پس از چین در جایگاه دوم قرار دارد.
حجم کل پروژههای پیمانکاران ترک در بازارهای جهانی و منطقه ای از ابتدای ورود این نوع شرکتها به خارج از کشور، تاکنون به 400 میلیارد دلار رسیده است . پیمانکاران ترک علی رغم تمامی مشکلات موجود در اقتصاد جهان و تحولات ژئوپلتیک بازارهای منطقه ای توانسته اند در سال 2019 میلادی در 438 پروژه مختلف به ارزش 18 میلیارد دلار مشارکت نمایند . این شرکت ها تاکنون توانسته اند نسبت به اجرای 10 هزار و 100 پروژه در 126 کشور مختلف جهان اقدام نمایند .
در سال گذشته میلادی کشورهایی نظیر روسیه ، قطر ، کویت ، قزاقستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، عربستان ، عراق ، مجارستان ، صربستان ، اوکراین ، رومانی ، آمریکا ، جمهوری آذربایجان و بلغارستان از جمله کشورهایی بودند که شرکتهای پیمانکار ترک توانستند پروژههای مختلفی را در آنجا انجام دهند .
در سال 2019 میلادی بیشترین پروژههای موجود مربوط به ساخت بزرگراه ، تونل و پل به ارزش 2.9 میلیارد دلار ، ساخت مجتمع های مسکونی به ارزش 2.3 میلیارد دلار ، ساخت فرودگاه و تاسیسات فرودگاهی به ارزش 2 میلیارد دلار ، ساخت تاسیسات پتروشیمیبه ارزش 1.8 میلیارد دلار و ساخت مراکز تجاری به ارزش 1.7 میلیارد دلار بوده است .
علاوه بر فعالیت شرکتهای پیمانکاری ترکیه در خارج از کشور ، بخش مشاوره و خدمات فنی - مهندسی این کشور نیز تاکنون توانسته است میزان ارزش مالی پروژههای خود را در بیش از 118 کشور مختلف جهان به 2.4 میلیارد دلار برساند بطوریکه شرکتهای مشاوره ای و خدمات فنی - مهندسی این کشور توانستند در سال 2019 میلادی در خارج از کشور در بیش از 81 پروژه مختلف به ارزش 170 میلیون دلار شرکت کنند .
ورود شرکتهای پیمانکاری ترکیه به بازارهای جهانی و منطقه ای میتواند زمینه فعالیت شرکتهای مشاوره ای و فنی - مهندسی این کشور را در خارج فراهم نموده و این گونه شرکتها بتوانند دامنه فعالیت خود را بیش از پیش گسترش بخشند .
انجام پروژههای مختلف توسط شرکتهای پیمانکاری ترکیه در خارج از کشور به صورت BOT و PPP و استفاده از مصالح و ماشین آلات ترک در قراردادهای فی مابین با صاحب پروژه موجب رونق فعالیت بخش های مختلف صنفی مرتبط از جمله بخش های تولیدی مصالح و تاسیسات ساختمانی ، تاسیسات گرمایی و غیره شده و میتواند فضای مناسب را برای معرفی این نوع کالاها و افزایش قدرت رقابت آنها در بازارهای بین المللی و منطقه ای فراهم آورد .