معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۰۸/۲۵- ۰۸:۱۵ - مشاهده: ۵۰۴

صنایع لبنی اکوادور و فرصتهای سرمایه گذاری

میزان تولید شیر در اکوادور روزانه به طور متوسط 5 میلیون و 200 هزار لیتر بوده که از این میزان 50% وارد صنایع بزرگ لبنی شده و 20% به مصارف داخلی مزارع اختصاص یافته و 30% مابقی آن وارد بازارهای محلی و کوجک می‌شود. 31% از تولید روزانه شیر به تولید پنیر، 27% شیر در بسته بندی پلاستیکی، 20% شیر در بسته بندی کارتنی، 11% شیر خشک، 10% ماست و 1% به دیگر مصارف دیگر اختصاص داده می‌شود که گردش مالی سالانه یک میلیارد و 400 میلیون دلار را به همراه دارد. هزینه تولید هر لیتر شیر حدود 0.30 دلار برآورده شده و نرخ رسمی خرید آن از دامدار 0.45 دلار تعیین شده است.

بخش عمده صنایع لبنی اکوادور به مصرف داخلی اختصاص داده می‌شود که البته طی سالهای اخیر به بازارهای بین المللی نیز توجه شده و در سال 2018 میزان صادرات فراورده‌های لبنی به 800 هزار دلار رسید.

اکوادور سالانه حدود 60 میلیون دلار فرآورده‌های لبنی وارد می‌کند که عمدتاً شامل واردات انواع پنیر از اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و سوئیس و آب پنیر (Whey) برای مصارف صنعتی نظیر تولید مکمل های غذایی و صنایع دارویی می‌گردد.

با توجه به قدیمی و سنتی بودن صنایع لبنی اکوادور، چالش های اصلی آن مدرن سازی، اتوماسیون، توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست و افزایش رقابت پذیری از نظر قیمت و کیفیت برای ورود به بازار بین المللی می‌باشد.

صنایع بزرگ لبنی اکوادور روزانه 400 هزار لیتر و کارگاه‌های کوچک و محلی روزانه 900 هزار لیتر آب پنیر تولید می‌کنند و یکی از ظرفیتهای صنایع لبنی اکوادور، بهره برداری از این میزان تولید آب پنیر بوده که البته از سوی دولت محدودیت هایی در خصوص مقاصد مصرفی آب پنیز اعمال می‌گردد.

شرکتهای اصلی فعال در صنایع لبنی اکوادور عمدتاً خارجی هستند که شامل Nestlé Ecuador(سوئیس) ، Parmalat Ecuador( ایتالیا) Alpina Ecuador(کلمبیا)، ToniCorp ، Coca Cola و ArcaContinental  ( مکزیک ) ، ANDINA    ( پرو)، FLORALP، ReyLacteos(گروه فاووریتا اکوادور)، INPROLAC  ( اکوادور)  و El Ordeño( اکوادور) می‌گردند.

دولت برای تحقق هدف نوسازی صنایع لبنی مشوق های جدید مالیاتی برای جذب سرمایه گذاری انجام داده که شامل این موارد می‌گردد:

  • سرمایه گذاری خارج از شهرهای بزرگ مشمول 5 سال معافیت از مالیات بر درآمد خواهد شد؛
  • در صورت سرمایه گذاری در استانهای مانابی یا اسمرالداس ، معافیت از مالیات بر درآمد 10 سال خواهد بود؛
  • در صورت سرمایه گذاری در مناطق محروم ، هزینه‌های حقوق و دستمزد کارکنان در اظهارنامه مالیاتی دوبرابر لحاظ خواهد شد؛
  • در صورت سرمایه گذاری بالاتر از یک میلیون دلار ، از طریق یک قرارداد سرمایه و مشوقهای مربوطه تضمین میگردد؛
  • واردات کالاهای سرمایه ای و اصلی مشمول برخی معافیت های گمرکی خواهد شد؛
  • مالیات بر ارزش افزوده محصولات صادراتی ناشی از سرمایه گذاری جدید، قابل استرداد می‌باشد؛
  • سرمایه گذاری‌های جدید مشمول تعرفه‌های ویژه برق و سوخت میگردند؛سرمایه گذاری در زمینه ماشین آلات و تجهیزات، مشمول 10% تخفیف در پرداخت مالیات بر درآمد می‌گردد؛

با توجه به تلاشهای اکوادور برای توسعه صنایع غذایی و لبنی و اعطای برخی مشوق ها و مزایا برای سرمایه گذاری خارجی، حضور صنایع بزرگ لبنیات کشورمان در بازارهای این منطقه می‌تواند به عنوان مزیت و فرصت اقتصادی در نظر گرفته شود.

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما