معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۲۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۵

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته سوم بهمن ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش « ایران کریدور» دبی

آقای ستار هاشمی‌به همراه مدیران دولتی و شرکتهای توانمند بخش خصوصی 15 بهمن در همایش « ایران کریدور» در دبی حضور و به ایراد سخنرانی پرداختند. این اولین تجربه برگزاری رویداد بین المللی یک روزه موسوم به ایران کریدور بود که با حضور شرکت های خارجی از کشورهای عمان، ارمنستان، ترکیه آذربایجان، روسیه ، بلاروس و... در کنار اجرای چند میزگرد تخصصی در یکی ازهتل های دبی برگزار شد. خوشبختانه توافقات خوبی برای تقویت نقش ایران در حوزه انتقال داده و ترانزیت جنوب به شمال و شمال غرب منعقد گردید. آقای غلامرضا امیدی معاون توسعه انسانی و مدیریت منابع وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آقای بهزاد اکبری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و دیگر مدیران مربوطه وزارت ارتباطات با مشارکت خوب شرکت های ایرانی از جمله ایرانسل و همراه اول وزیر محترم را همراهی کردند.پس از بازگشت وزیر هیات ایرانی برای حضور در نمایشگاه هوش مصنوعی دبی حضور پیدا کردند.

تجارت خارجی 3 تریلیون درهمی امارات تا پایان سال 2024

شیخ محمد حاکم دبی اعلام کرد، شیخ محمد گفت که در کشور، پیشرفت بر سیاست ارجحیت دارد. برای اولین بار، تجارت خارجی امارات تا پایان سال 2024 به 3 تریلیون درهم رسید. نامبرده در پستی درX، این دستاورد اقتصادی را "نقطه عطف تاریخی" نامید. او نوشت: در حالی که تجارت جهانی در سال 2024 تنها 2 درصد رشد کرد، تجارت خارجی امارات هفت برابر این نرخ افزایش داشته و به رشد چشمگیر 14.6 درصدی دست یافت. معاون رئیس‌جمهور امارات افزود: به رهبری شیخ محمد بن زاید، 135 میلیارد درهم به تجارت غیرنفتی ما با کشورهای شریک اضافه شد که در مقایسه با سال گذشته 42 درصد افزایش استثنایی داشت. رسیدن به مرز 3 تریلیون درهم جهشی بزرگ برای امارات است که آن را در مسیر دستیابی به هدف سالانه 4 تریلیون درهم تا سال 2031 قرار می دهد. تا پایان سال 2024، ما به 75 درصد از این هدف دست یافته و با این سرعت، سال ها زودتر از موعد مقرر به آن خواهیم رسید. اقتصاد امارات به سرعت در حال گسترش بوده و در 53 سال گذشته 24 برابر شده است. دکتر ثانی الزیودی، وزیر تجارت خارجی در گزارش قبلی گفت که تولید ناخالص داخلی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و تجارت خارجی غیرنفتی این کشور با روندهای جهانی، حتی در شرایط نامشخص اقتصادی، رشد چشم گیری داشته است. عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد، در مصاحبه ای جداگانه خاطرنشان کرد: این کشور همچنان به طور پیوسته در حال حرکت است تا تولید ناخالص داخلی خود را تا سال 2031 به 3 تریلیون درهم برساند. او افزود: امارات در حال شکل دادن به آینده اقتصادی خود است. اولویت ما تقویت مشارکت اقتصادی با کشورهای سراسر جهان است؛ زیرا که رفاه بر پایه ثبات بنا شده است. https://www.khaleejtimes.com-

TikTok در صدر لیست محبوب ترین برنامه‌های موبایل در امارات برای سال 2024 است

گزارشی که اخیراً منتشر شد، اپلیکیشن‌های موبایل را که بیشترین توجه ساکنان امارات را در سال 2024 به خود جلب کردند  TikTok به‌عنوان رتبه اول آن معرفی شد.  اپلیکیشن ویدیوی کوتاه رتبه اول را به خود اختصاص داد و ساکنان به طور متوسط روزانه 2 ساعت را در این پلتفرم سپری کردند. این گزارش نشان می‌دهد که ۱۱.۲ میلیون نفر ساکن امارات در سال گذشته مجموعاً ۷.۶۳ میلیارد ساعت را در TikTok صرف کرده‌اند. این به معنای حدود 700 ساعت برای هر ساکن است. پس از TikTok، تلگرام به عنوان دومین برنامه محبوب در امارات رتبه بندی می‌شود و ساکنان آن به طور متوسط یک ساعت در روز در پلت فرم پیام رسانی هستند.

تجارت خارجی امارات متحده عربی تا سال 2024 به 3 تریلیون درهم رسید

این عدد نقطه عطف تاریخی در دستاوردهای اقتصادی این کشور است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس جمهور، نخست وزیر و حاکم دبی، کیفیت و اعتبار رهبری رئیس جمهور شیخ محمد بن زاید آل نهیان علت رشد شتابان و فراتر از انتظارات امارت می داند. شیخ محمد در بیانیه ای در X با اشاره به نتایج سال ها تلاش متمرکز بر تقویت روابط اقتصادی جهانی تحت رهبری شیخ محمد بن زاید تاکید کرد. با وجود رشد تجارت جهانی تنها 2 درصد در سال 2024، تجارت خارجی امارات متحده عربی به میزان چشمگیر 14.6 درصد افزایش یافت و از روند جهانی پیشی گرفت. یکی از عوامل اصلی این رشد، موافقت نامه‌های مشارکت اقتصادی جامع (CEPAs) بوده است که 135 میلیارد درهم به تجارت غیرنفتی امارات افزوده است که نشان دهنده افزایش 42 درصدی نسبت به سال قبل است. شیخ محمد تاکید کرد که امارات متحده عربی در مسیر رسیدن به هدف سال 2031 خود یعنی 4 تریلیون درهم در تجارت خارجی زودتر از موعد مقرر است و 75 درصد از این هدف تا سال 2024 محقق شده است. صادرات غیرنفتی امارات متحده عربی به 561.2 میلیارد درهم افزایش یافت که 27.6 درصد نسبت به سال 2023 افزایش داشت، در حالی که صادرات مجدد نیز رشد قابل توجهی داشت و به 734.4 میلیارد درهم رسید. واردات غیرنفتی 14.2 درصد افزایش یافت که نشان دهنده تقاضای قوی برای کالاها از بخش‌های مختلف از جمله طلا، الکترونیک و خودرو است.

سمینار تحریم‌های اتحادیه اروپا و تقویت همکاری برای تقویت اثربخشی تحریم‌ها در امارات

امارات متحده عربی میزبان سمیناری با موضوع «تحریم های اتحادیه اروپا و تقویت همکاری برای تقویت اثربخشی تحریم ها» بود. این سمینار با حضور نمایندگانی در سراسر بخش عمومی امارات متحده عربی برگزار شد و مروری کلی بر موضوعات کلیدی، از جمله چارچوب تحریم های اتحادیه اروپا، اقدامات محدودکننده مالی، محدودیت های تجاری و استفاده دوگانه و همچنین اقدامات مربوط به انرژی، لجستیک حمل و نقل و جریان‌های تجاری داشت. این نشست توسط کمیسیون اروپا و با هماهنگی وزارت امور خارجه و نمایندگی اتحادیه اروپا در امارات توسط سعید الهاجری، دستیار وزیر در امور اقتصادی و بازرگانی، آغاز شد. وی اظهار داشت این سمینار گامی اساسی در جهت تعمیق درک ما از چارچوب تحریم های اتحادیه اروپا و تقویت گفتگوی سازنده در مورد اینکه چگونه این موضوع مهم می‌تواند برای هر دو حوزه قضایی مفید باشد، بشمار می رود. این سمینار با رویکرد شفاف و باز امارات در همکاری با شرکای بین المللی هماهنگ است و از این طریق اعتماد متقابل و تعهد به رعایت استانداردهای جهانی را تقویت می‌کند. لوسی برگر، رئیس نمایندگی اتحادیه اروپا در امارات هم گفت: این سمینار گام مهمی‌برای افزایش آگاهی از تحریم های اتحادیه اروپا و اعمال آنها و جلوگیری از دور زدن احتمالی این اقدامات توسط بخش خصوصی است. جلوگیری از دور زدن تحریم ها یک اولویت برای اتحادیه اروپا است و ما مشتاقانه منتظر ادامه این همکاری در سطح سیاسی و فنی هستیم؛ از جمله با حمایت یک افسر تازه منصوب شده برای پیشبرد این کار در نمایندگی ما در امارات موضوع بطور جدی پیگیری خواهد شد. مقامات شرکت کننده امارات شامل وزارت اقتصاد، دبیرخانه کمیته ملی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم (AML/CFT)، وزارت دادگستری، بانک مرکزی امارات، اداره فدرال هویت، شهروندی، گمرک و امنیت بندر (ICP)، مرکز امنیت اقتصادی دبی، و دفتر اجرایی کنترل و عدم اشاعه (EOCN) بودند. در طول این رویداد، طرف اتحادیه اروپا بینش‌هایی را درباره تحریم‌های اتحادیه اروپا و کاربرد آن‌ها و همچنین روندها و چالش‌های چارچوب تحریم‌های خود به اشتراک گذاشت و حوزه‌های کلیدی مانند اقدامات مالی، محدودیت‌های تجاری و تأثیرات و همچنین چالش‌های مرتبط با اجرا و رعایت قوانین مربوطه را بر شمرد. هر دو طرف توافق کردند به همکاری در زمینه منافع مشترک در زمینه تحریم ادامه دهند و بر ارتباطات و همکاری باز برای مقابله با چالش‌ها، رسیدگی به پیچیدگی موضوع و اطمینان از شفافیت و تبعیت تاکید کردند. https://www.mofa.gov

تقویت پیشگامی امارات در انرژی خورشیدی

امارات متحده عربی پیشگاهی جهانی خود در انرژی خورشیدی از طریق سرمایه گذاری اساسی در پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر، پیشبرد پایداری آب و هوا را تقویت کرده است. این پروژه‌های جاه طلبانه تعهد کشور به دستیابی به بی طرفی آب و هوایی تا سال 2050 را نشان می دهد. امارات در حال حاضر میزبان سه مورد از بزرگترین نیروگاه‌های خورشیدی در جهان است که ظرفیت تولید انرژی پاک 14.2 گیگاوات را تا سال 2030 هدف قرار داده است. این نیروگاه‌ها برای ایجاد تعادل استراتژیک بین منابع انرژی سنتی و پاک، در راستای استراتژی انرژی 2050 کشور و استراتژی ملی هیدروژن 2050، حیاتی هستند. استراتژی انرژی 2050 با افزایش جاه طلبی برای انرژی‌های تجدید پذیر به روز شده است. این کشور با سرمایه گذاری برنامه ریزی شده بین 150 تا 200 میلیارد درهم قصد دارد سهم انرژی پاک خود را طی هفت سال آینده سه برابر کند. امارات پروژه‌های انرژی پاک و تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی را به عنوان یک استراتژی اصلی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی در اولویت قرار داده است. این رویکرد پیشگیرانه به دنبال پاسخگویی به اکثر نیازهای انرژی خود در عین دستیابی به توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست است. توسعه زیرساخت‌های پیشرفته انتقال و توزیع انرژی، ادغام انرژی منطقه‌ای و جهانی را ارتقا می‌دهد و در عین حال امنیت انرژی را تقویت می‌کند. این تلاش ها، امارات را به عنوان یک رهبر جهانی در گذار به آینده ای پایدار قرار می دهد و بر تعهد این کشور به سرمایه گذاری در زیرساخت های انرژی تجدیدپذیر و دستیابی به تغییرات آب و هوایی تا سال 2050 تأکید دارد.

https://www.wam

ساخت بلندترین استراحتگاه رفاهی جهان در دبی تا سال 2028

شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی، معاون نخست وزیر و وزیر دفاع امارات اعلام کرد به عنوان بخشی از استراتژی افزایش کیفیت زندگی  2033دبی ، به زودی بلندترین استراحتگاه رفاهی جهان در این شهر ساخته خواهد شد. Therme Dubai که قرار است در ارتفاع 100 متری ساخته شود، در پارک زعبیل واقع شده و در سال 2028 افتتاح خواهد شد. این شهر 2 میلیارد درهمی‌به توسعه این بنای تاریخی اختصاص خواهد یافت که دارای یک پارک تعاملی و بزرگترین باغ گیاه شناسی سرپوشیده جهان است که برای میزبانی سالانه 1.7 میلیون بازدید کننده طراحی شده است. این استراحتگاه با مساحتی بالغ بر 500000 فوت مربع، دارای سه منطقه خواهد بود که بر «بازیابی، استراحت و بازی» تمرکز خواهند داشت.

استراتژی کیفیت زندگی 2033 دبی

در می 2024، دبی استراتژی کیفیت زندگی دبی 2033 را به منظور افزایش رفاه جامعه راه اندازی کرد. هدف استراتژی فوق این است که امارت را به عنوان بهترین مکان برای اقامت در جهان معرفی و دبی را به شهری مناسب برای عابران پیاده، محیط زیست و خانواده اها تبدیل کرده و اطمینان حاصل می‌کند که ساکنان می‌توانند در 20 دقیقه به خدمات دسترسی داشته باشند. این ابتکار همچنین شاهد توسعه امکانات عمومی مانند پارک ها و سواحل خواهد بود. بیش از 200 پارک در قالب این پروژه توسعه خواهد یافت، علاوه بر این، مسیرهای دوچرخه سواری در سواحل تا 300 درصد و طول سواحل شنا در شب تا 60 درصد افزایش می یابد. ضمنا یک ساحل جدید نیز منحصراً برای زنان تعیین می‌شود.

https://www.khaleejtimes.com-                

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما