معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۱۴- ۱۱:۰۲

اخبار اقتصادی عربستان سعودی - جده

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عربستان سعودی در هفته دوم دیماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

ایجاد سنگ بنای مجتمع المنار در مکه مکرمه توسط شرکت سعودی روشن

با حمایت خالد بن فیصل بن عبدالعزیز مشاور ملک سلمان و امیر منطقه مکه مکرمه، گروه "روشن"، به عنوان یکی از شرکت‌های مهم متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری عمومی و فعال در زمینه ساخت و ساز  و املاک و مستغلات، طی مراسمی از آغاز ساخت مجتمع مسکونی "المنار" در شهر مکه مکرمه رونمایی کرد. در این مراسم حاضران توانستند از ویلاهای نمایشی بازدید نموده و با مدل های مختلف واحدهای مسکونی که شامل امکانات و خدماتی مانند مدارس، مساجد، مراکز خرید و سلامت و همچنین فضاهای رفاهی، تفریحی و سرگرمی می‌شود، آشنا شوند. این مجتمع تنها 20 دقیقه با مسجدالحرام و کمتر از یک ساعت با فرودگاه بین‌المللی ملک عبدالعزیز در جده و دو دقیقه با دروازه غربی مکه فاصله دارد. در طراحی این مجتمع از میراث منطقه الهام گرفته شده است.

ارائه460  خدمت به بیش از 28 میلیون نفر توسط پلتفرم "ابشر"

وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرد که پلتفرم "ابشر" برای بیش از 28 میلیون نفر، هویت دیجیتال صادر کرده است. به گفته این وزارتخانه این ادقام در راستای تلاش‌های تحول دیجیتال، با ارائه بیش از 460 خدمت از طریق سه پلتفرم (افراد ، کسب‌وکارها، دولت) است. هویت‌های دیجیتال به کاربران امکان دسترسی به خدمات متنوع را می‌دهند، که این امر با اهداف تحول دیجیتال و چشم‌انداز 2030 عربستان همسو است. پلتفرم "آبشر" خدمات امن و معتبر را از طریق ارتباط با پلتفرم‌های دولتی و خصوصی فراهم نموده و به تقویت اعتماد دیجیتال و تسهیل تراکنش‌های الکترونیکی کمک می‌کند. روند تحول دیجیتال وزارت کشور از دهه‌ها پیش آغاز شد، زیرا پلتفرم "آبشر" نتیجه برنامه‌های متعدد بود که به دستیابی به دستاوردهای بسیاری در این زمینه کمک کرد. پلتفرم "آبشر" از طریق بهبود ارائه خدمات دولتی به‌صورت آنلاین و افزایش رضایت کاربران با سهولت در انجام فرآیندها، در توسعه دولت الکترونیک و تقویت تحول دیجیتال در عربستان سعودی نقش مؤثری دارد،. شایان ذکر است که عربستان سعودی در شاخص تحول دولت الکترونیک سازمان ملل 2024 پیشرفت چشمگیری داشت و 25 رتبه بالا رفت، زیرا جایگاه چهارم جهانی، اول منطقه‌ای و هفتم در شاخص مشارکت الکترونیکی را به‌دست آورد و همچنین ریاض رتبه سوم را از میان 193 شهر جهان کسب کرد.

صندوق سرمایه گذاری عمومی سهام خود در نینتندو ژاپن را به 4.19 درصد کاهش داد

به گزارش رویترز صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی سهام خود را در شرکت ژاپنی «نینتندو» از 5.26 درصد به 4.19 درصد کاهش داد. این چهارمین بار است که سعودی سهام خود را در این شرکت کاهش می‌دهد.  این صندوق ظرف چندماه اخیر سهام خود در شرکت غول‌پیکر ژاپنی بازی‌های ویدیویی به تدریج کاهش داده و از رقم تقریبی 8.5 درصد به 5.26 درصد رسانده است. شایان ذکر است که این صندوق در حال خرید سهام شرکت های بازی سازی ژاپنی و کره جنوبی به ارزش 38 میلیارد دلار بود که هدف آن تبدیل عربستان به مرکزی برای بازی‌های ویدیویی در خاورمیانه بود. عربستان در ماه جولای میزبان اولین جام جهانی ورزش های الکترونیکی بود و قرار است سال آینده میزبان اولین المپیک ورزش های الکترونیکی باشد. صندوق سرمایه گذاری مستقل به طور گسترده به عنوان یک سرمایه گذار بلندمدت در نظر گرفته می‌شود که به دنبال مشارکت های استراتژیک به جای سود سهام کوتاه مدت است. این صندوق همچنین دارای سهام شرکت Nexon در فهرست توکیو و همچنین Capcom و Koei Tecmo Holdings  است.

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس در آفریقا

روابط اقتصادی در حال ظهور بین آفریقا و شورای همکاری خلیج‌فارس، در حال رشد است. به‌عنوان مثال تنها در سال 2023، شرکت‌های عضو شورای همکاری خلیج‌فارس 73 پروژه سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به ارزش بیش از 53 میلیارد دلار را در آفریقا اعلام کردند. طی دهه گذشته کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس مجموعاً بیش از 100 میلیارد دلار در آفریقا سرمایه‌گذاری کرده‌اند. سهم امارات در این سرمایه‌گذاری‌ها 59.4 میلیارد دلار است و عربستان سعودی و قطر به ترتیب 25.6 و 7.2 میلیارد دلار. در این مدت، امارات متحده عربی چهارمین سرمایه‌گذار مستقیم خارجی در آفریقا پس از چین، اتحادیه اروپا و ایالات متحده بوده است.

راه‌اندازی صندوقی برای عرضه اوراق قرضه دولتی سعودی در اروپا

فایننشال تایمز در گزارشی نوشت شرکت آمریکایی سرمایه‌گذاری "استیت استریت گلوبال" (SSGA) یک "صندوق قابل معامله"  (ETF) راه‌اندازی کرده است که به سرمایه‌گذاران اروپایی امکان سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولتی عربستان سعودی به آنها را می‌دهد. این گزارش تأکید دارد، صندوق مذکور اولین صندوق درآمد ثابت عربستان سعودی مطابق دستورالعمل "یوسی‌آی‌تی‌اس (UCITS) اتحادیه اروپا" محسوب می‌شود و اکنون برای معامله در بسیاری از کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس ثبت شده است.

دور جدید صادرات خدمات سعودی به سلطنت عمان توسط سازمان توسعه صادرات سعودی

خدمات سعودی دارای قابلیت‌های رقابتی بالا در بازار خلیج فارس، منطقه و جهان بوده و ارزش صادرات خدمات سعودی در سال 2023 با 40 درصد افزایش نسبت به سال 2022 به 182 میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با سال‌های گذشته، بهبود عملکرد و رشد قابل توجه را نشان می‌دهد. سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی، به منطور تقویت فرصت‌های دسترسی صادرات ملی به بازارهای منطقه‌ای و جهانی دور جدید صادرات خدمات سعودی به عمان را راه‌اندازی می‌کند. دور جدید صادرات خدمات سعودی به سلطنت عمان سلسله‌ای از بازدیدها را به شرکت‌های ملی پیشرو در حوزه‌های مختلف مانند خدمات لجستیکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، و خدمات مشاوره و پزشکی فراهم نموده و طی آن این شرکت‌ها خدمات و راه‌حل‌های خود را به نهادهای دولتی و خصوصی در سلطنت عمان معرفی کنند که این اقدام به تقویت تبادل تجاری بین دو کشور و حمایت از دسترسی صادرات غیرنفتی سعودی به بازار عمان کمک می‌کند. در این دور تعداد زیادی از شرکت‌های ملی پیشرو در بخش خدمات و تعدادی از نهادهای دولتی حضور داشته و یکپارچگی بین بخش‌های مختلف برای حمایت از صادرات سعودی و توانمندسازی آن برای حضور پر رنگ در بازار عمان را منعکس می‌سازد. ثامر المشرفی،سخنگوی سازمان توسعه صادرات سعودی در این خصوص گفت: این سازمان در صدد تسهیل روند صادرات با ایجاد محیطی ممکن و حمایت‌شده جهت توسعه دسترسی خدمات سعودی به بازارهای جهانی و حمایت از اقتصاد ملی و تنوه منابع آن است، بازار سلطنت عمان محیط جذاب و امیدوارکننده برای صادرات عربستان بوده و ما از طریق این دور از صادرات خدمات سعودی به دنبال ارتباط صادرکنندگان سعودی با واردکنندگان عمانی و گشودن افق‌های جدید همکاری تجاری هستیم.

سازمان نوآوری برنامه «تراشه‌های آینده» را برای پرورش نسل جدیدی از متخصصان در صنعت نیمه‌هادی‌ها راه‌اندازی کرد

سازمان توسعه پژوهش و تقویت نوآوری عربستان سعودی برنامه‌ای با عنوان «تراشه‌های آینده» راه‌اندازی کرده است. این برنامه با هدف نظارت بر پروژه‌های تحقیقاتی فارغ‌التحصیلی در حوزه طراحی تراشه‌های الکترونیکی طراحی شده و بر توسعه مهارت‌های دانشجویان دانشگاه‌های سعودی تمرکز دارد. هیئت فوق اعلام کرد که این برنامه با ارائه فرصت‌های آموزشی برجسته، به دانشجویان ارزش‌های دانشی عمیق و مهارت‌های فنی پیشرفته در زمینه طراحی تراشه‌های الکترونیکی ارائه می‌دهد. همچنین، این برنامه محیط کاری واقعی را فراهم می‌کند که توانایی کارآموزان را در یافتن راه‌حل‌های مناسب برای چالش‌های واقعی صنعت نیمه‌هادی‌ها تقویت می‌کند و ارزش‌های همکاری و کار گروهی را برای غلبه بر موانع نهادینه می‌سازد. راه‌اندازی برنامه «تراشه‌های آینده» از سوی هیئت توسعه پژوهش و تقویت نوآوری عربستان ، در راستای برنامه‌ها و ابتکارات این هیئت برای حمایت و توانمندسازی استعدادهای ملی انجام شده است. 

سرمایه‎‌گذاری ۱۵ میلیون دلاری عربستان در یک شرکت کره‎ای تولید تراشه

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، «واعد ونچرز»، شرکت سرمایه‎‌گذاری خطرپذیر سعودی وابسته به «آرامکو»، ۱۵ میلیون دلار در شرکت تولید تراشه الکترونیکی «ریبیلیانز» کره جنوبی سرمایه‎‌گذاری کرده است. این خبرگزاری به نقل از فهد علیدی، مدیر عامل شرکت سعودی، گفت: سرمایه‌‎گذاری در حوزه هوش مصنوعی نه تنها یک گام استراتژیک در سرمایه‎‌گذاری خطرپذیر است، بلکه تعهدی برای تسریع تلاش‌‎های عربستان در زمینه رقابت جهانی در حوزه فناوری و نوآوری نیز به شمار می‎‌رود. «واعد» اشاره کرد که سرمایه‌گذاری‌اش در «ریبیلیانز» اولین معامله‌اش با کره جنوبی است و قصد دارد از منابع مالی‎اش برای ایجاد یک شرکت تابعه جدید در عربستان و راه‌اندازی عملیات تجاری در آنجا استفاده کند. ضمنا پیش‌تر اعلام شده که دولت عربستان سعودی قصد دارد بودجه‌ای ۴۰ میلیارد دلاری به سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی اختصاص دهد. نمایندگان صندوق توسعه عمومی عربستان سعودی در این زمینه در هفته‌های اخیر با شرکت Andreessen Horowitz و دیگر سرمایه‌گذاران دیدار کرده‌اند. یکی از بحث‌های مطرح شده در این رایزنی‌ها احداث دفتر این شرکت در ریاض است. طیف گسترده تولیدکنندگان تراشه و مراکز داده و اطلاعات نیز با این پروژه در حال مذاکره هستند.

تأسیس سه شرکت سعودی – یمنی و چند شهرک غذایی

به گزارش روزنامه "الوطن"، شورای کسب و کار عربستان و یمن وابسته به اتحادیه اتاقهای عربستان از راه اندازی 6 طرح ابتکاری برای تقویت مبادلات تجاری و سرمایه گذاری میان دو کشور و حمایت از توسعه اقتصادی در یمن خبر داد. این موضوع در نشست شورای کسب و کار که روز یکشنبه 2 دی 1403 با مشارکت بیش از 300 سرمایه گذار عربستانی و یمنی برگزار شد رقم خورد. دکتر عبدالله بن مرعی بن محفوظ، رئیس شورای کسب و کار عربستان و یمن گفت: در خصوص تأسیس 3 شرکت سعودی – یمنی توافق صورت گرفته است. یکی از این سه شرکت، به انرژی تجدیدپذیر مربوط می‌شود و هدف از آن، تولید برق با انرژی خورشیدی است. سرمایه این شرکت 100 میلیون دلار خواهد بود و به یمن، برق رسانی خواهد کرد. شرکت دیگر مربوط به ارتباطات است و از طریق شبکه ارتباطات فضایی "استارلینک" انجام خواهد شد. سومین شرکت مربوط به نمایشگاه‌ها و کنفرانس ها در یمن است و هدف از آن، فروش تولیدات عربستان و برگزاری نمایشگاههایی است که در بازسازی یمن نقش دارد.

اظهار نظر سخنگوی وزارت برق عراق درباره اتصال شبکه برق این کشور با عربستان

به گزارش روزنامه "الشرق الاوسط"، احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق گفت: قرارداد رایزنی فنی جهت پروژۀ اتصال شبکه برق با عربستان و جانمایی نقاط اتصال و سازوکارها به امضا رسیده است. این اتصال با ظرفیت اولیه 1000 مگاوات خواهد بود و انتظار می رود که این پروژه طی 36 ماه کامل گردد.

سرمایه‌گذاری ۷.۸ میلیارد دلاری عربستان برای برگزاری اکسپو ۲۰۳۰

به گزارش خبرگزاری رویترز، خالد الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری‌های عربستان سعودی اعلام کرد عربستان سعودی ۷.۸ میلیارد دلار برای حمایت از میزبانی به اکسپو ۲۰۳۰ اختصاص داده است. او گفت که تمامی مقدمات میزبانی اکسپو تا سال ۲۰۲۸ آماده می‌شود و عربستان سعودی و شهر ریاض برای میزبانی از بیش از ۱۲۰ میلیون بازدیدکننده این نمایشگاه آماده خواهند بود. وی در ادامه گفت ما قصد داریم استثنایی‌ترین نمایشگاه اکسپو را برگزار کنیم. وی ریاض را «شهر بزرگ گردشگری» خواند و گفت تمامی مقدمات برای برگزاری این اکسپو در عربستان سعودی آماده است. او گفت برای شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه یک ویزای خاص صادر خواهد شد.

رونق بازار املاک مجلل عربستان سعودی؛ برج ترامپ در جده ساخته می‌شود

با رشد چشمگیر اقتصاد عربستان سعودی از جمله در حوزه ساخت و ساز و املاک و مستغلات لوکس، قرار است در شهر جده هم برج ترامپ ساخته شود. به ادعای صاحب نظران در این حوزه، ساخت این برج می‌تواند پیشنهاد‌های ساخت املاک لوکس بیشتری را برای عربستان سعودی به همراه بیاورد و گزینه‌های زندگی مدرن‌تری را در این پادشاهی ارائه دهد.به گزارش عرب‌نیوز، شرکت دار گلوبال (Darglobal) که توسعه‌دهنده بین‌المللی املاک و مستغلات است، به همراه سازمان ترامپ که به‌ دلیل دارایی‌های لوکس آن در جهان شناخته می‌شود، برای یک پروژه جدید در عربستان سعودی برنامه‌هایی را اعلام کرده‌اند. زیاد الچار، مدیرعامل دار گلوبال، از تعمیق همکاری با سازمان ترامپ و گسترش فعالیت‌های این مجموعه در بازار در حال رشد عربستان سعودی ابراز خشنودی کرد و این همکاری را نشان‌دهنده تعهد شرکتش به گسترش حضور در خاورمیانه و در عین حال تعیین استانداردهای جدید برای زندگی لوکس در منطقه توصیف کرد.

گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول در باره رشد اقتصادی عربستان

بر اساس گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول به نظر می‌رسد پادشاهی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ رشد اقتصادی ۱.۵ درصدی و در سال ۲۰۲۵، رشدی ۴.۶ درصدی را شاهد باشد. براساس گزارش فوق الذکر رشد فوق ناشی از فعالیت‌های بخش غیرنفتی این کشور می‌باشد. 

فهرست 10 کشور عربی که بیشترین بدهی جهانی دولت‌ها را دارند

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، عربستان در میان 10 کشور عربی که در سال 2024 بیشترین بدهی جهانی دولت‌ها نسبت به تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده‌اند، رتبه دوم را در اختیار دارد.در حالیکه نهادهای مالی بین المللی افزایش بدهی عمومی جهانی را تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی کشورها قلمداد می‌کنند، نام 10 کشور عربی از جمله عراق در فهرست کشورهای دارای بدهی جهانی دولت‌ها به چشم می‌خورد.به گزارش الجزیره، در میان 10 کشور عربی که بیشترین بدهی جهانی دولت‌ها را در سال 2024 به خود اختصاص داده‌اند به ترتیب کشورهای مصر با بدهی کل 345.5 میلیارد دلار نسبت به تولید ناخالص داخلی 90.9٪، عربستان سعودی با بدهی کل 311.5 میلیارد دلار نسبت به تولید ناخالص داخلی 28.3٪ ، امارات متحده عربی با بدهی کل 171.1 میلیارد دلار نسبت به تولید ناخالص داخلی 31.4٪ و عراق با بدهی کل 121.2 میلیارد دلار نسبت به تولید ناخالص داخلی 45.9٪ در رتبه‌های نخست تا چهارم این فهرست قرار دارند.

تامین 95 درصد از نیاز نفتی ژاپن توسط 4 کشور عربی

داده‌های آژانس منابع طبیعی و انرژی ژاپن حاکی از آن است که این کشور در ماه نوامبر گذشته 67.72 میلیون بشکه نفت از امارات، عربستان، قطر و کویت وارد کرده و 95.1 درصد از کل واردات نفت ژاپن در این ماه توسط این چهار کشور انجام شده است. بر اساس داده‌های آژانس منابع طبیعی و انرژی وابسته به وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن این کشور در ماه نوامبر گذشته از امارات، عربستان، قطر و کویت 67.72 میلیون بشکه نفت وارد کرده است.به گزارش الخلیج آنلاین، میزان صادرات نفت این چهار کشور عربی به ژاپن 95.1 درصد از کل واردات این کشور در ماه نوامبر با 71.18 میلیون بشکه نفت بوده است.عربستان با 31.49 میلیون بشکه نفت و 44.3 درصد از کل واردات، امارات با 27.16 میلیون بشکه و 38.2 درصد، کویت با 5.19 میلیون بشکه و 7.3 درصد، قطر با 3.42 میلیون بشکه و 4.8 درصد، به ترتیب در جایگاه اول تا چهارم فهرست صادرکنندگان نفت به ژاپن قرار دارند.کشورهای شورای همکاری صادرکننده اصلی انرژی و نفت به ژاپن به شمار می‌آیند و توکیو در تلاش است تا روابط راهبردی خود با این کشورها را در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه انرژی، نفت و اقتصاد تقویت کند.

الجبیر: عربستان بزرگترین شریک چین در خاورمیانه است

وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی و عضو شورای وزیران و فرستاده ویژه این کشور در امور اقلیمی، روابط کشورش با چین را یک رابطه استراتژیک رو به رشد دانست و تاکید کرد: چین بزرگ‌ترین شریک تجاری عربستان است و کشور ما نیز بزرگترین شریک چین در منطقه خاورمیانه به شمار می‌آید.به گزارش سبق، عادل الجبیر ضمن اشاره به پیشرفت چشمگیر همکاری‌های دو کشور در سه دهه گذشته، بر اهمیت تبادلات فرهنگی و تجاری در تقویت منافع مشترک و نقش چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان در تعمیق شراکت میان دو کشور و گشودن فرصت‌های جدید همکاری، به‌ویژه در حوزه فناوری و تغییرات آب و هوایی تاکید کرد.وی تاکید کرد: عربستان بزرگ‌ترین شریک چین در خاورمیانه است و ما سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در چین به‌ویژه در حوزه پتروشیمی و سایر زمینه‌ها انجام داده‌ایم و و شرکت‌های چینی نیز سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در عربستان انجام داده‌اند.

چین در صدر شرکای تجاری سعودی

گزارش‌های منتشر شده درباره اقتصاد عربستان حکایت از آن دارد که میزان صادرات غیر نفتی این کشور در ماه اکتبر افزایش زیادی داشته است و چین در صدر شرکای تجاری آن قرار دارد.تجارت بین‌المللی عربستان در ماه اکتبر 2024 شاهد تغییرات چشمگیری از جمله در جهش صادرات غیر نفتی بود در حالیکه واردات و صادرات نفتی کاهش پیدا کردند و تراز تجاری این کشور را تحت تاثیر قرار دادند.به گزارش الریاض، صادرات غیرنفتی، از جمله کالاهای باز صادراتی، رشد چشمگیر 12.7 درصدی را در مقایسه با همین ماه در سال گذشته تجربه کرد در حالیکه صادرات ملی کالاهای غیرنفتی نیز با رشدی معادل 5.1 درصد سهم عمده‌ای در این بهبود داشت ضمن آنکه کالاهای بازصادراتی نیز جهشی بزرگ به میزان 47.1 درصد داشتند، که این امر نشان‌ از توسعه تجارت خارجی است.از سوی دیگر، صادرات کالا به طور کلی تحت تأثیر کاهش 17.2 درصدی صادرات نفتی قرار گرفت که این امر منجر به کاهش 10.7 درصدی در مجموع صادرات کالا شد به طوریکه نسبت صادرات نفتی از کل صادرات نیز از 78.3 درصد در اکتبر 2023 به رقم 72.6 درصد در اکتبر 2024 کاهش یافت.این در حالی است که در میان کشورهای شریک تجاری عربستان، چین در صدر قرار گرفت و 16.1 درصد از کل صادرات و 24.4 درصد از واردات را به خود اختصاص داد و پس از این کشور نیز به ترتیب هند، امریکا و امارات متحده عربی قرار گرفتند که این امر نشان‌ از ادامه تنوع بازارهای صادرات و واردات است.

برگزاری چهارمین دور از کنفرانس بین المللی معدن در عربستان

وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی طی اطلاعیه ای از برگزاری چهارمین دوره از کنفرانس بین‌المللی معدن عربستان سعودی با شعار «تحقق تأثیر» از ۱۴ تا ۱۶ ژانویه 2025 در مرکز بین‌المللی کنفرانس ملک عبدالعزیز در ریاض خبر داد. معاون وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در یک کنفرانس خبری تأکید کرد که عربستان سعودی امروزه به مرکز توجهات تصمیم‌گیران بین‌المللی در حوزه بخش معدن و صنایع معدنی تبدیل شده است. او بیان کرد که عربستان اکنون نقش کلیدی در مواجهه با چالش‌های مربوط به تأمین نیازهای فزاینده جهانی به معادن در آینده ایفا می‌کند. این اظهارات در جریان نشست خبری که در خبرگزاری رسمی عربستان (واس) برای اعلام جزئیات چهارمین دوره کنفرانس بین‌المللی معدن برگزار شد، مطرح شد. وی توضیح داد که کنفرانس آینده به بررسی چالش‌های پیش روی بخش معدن و فرصت‌های سرمایه‌گذاری امیدوارکننده در این حوزه در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد پرداخت. وی با اشاره به حضور گسترده دولت‌ها، شرکت‌های بزرگ، نهادهای مالی و دانشگاهی در این کنفرانس، تأکید کرد که این مشارکت نشان‌دهنده اعتماد جامعه جهانی به عربستان به‌عنوان یک مقصد پیشرو برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن می‌باشد. وی در مورد جزئیات چهارمین دوره این کنفرانس، افزود که از بیش از ۱۰۰ کشور برای حضور در نشست وزارتی این کنفرانس که در تاریخ ۱۴ ژانویه برگزار می‌شود، دعوت شده است. همچنین از ۵۰ سازمان دولتی، تجاری و حقوقی مرتبط با موضوع کنفرانس در سطح جهان دعوت به عمل آمده است. این کنفرانس شامل ۷۵ جلسه خواهد بود که در آن ۲۵۰ سخنران، از جمله مدیرعامل شرکت‌های بزرگ معدنی و نهادهای مرتبط با بخش معدن، حضور و در آن به ایراد سخنرانی و ارائه نقطه نظرات  و دیدگاه‌های خود خواهند پرداخت.

برگزاری نمایشگاه بین المللی آینده‌ی رسانه‌ها 2025 در عربستان

رسانه‌های محلی عربستان نوشتند، دور جدید نمایشگاه بین‌المللی "آینده رسانه‌ها "موسوم به (FOMEX)  از 19 لغایت 21 فوریه 2025 با مشارکت بیش از 45 شرکت صاحب نام بین‌المللی و تعدادی از شرکت‌های داخلی و خارجی در شهر ریاض به مدت سه روز برگزار خواهد شد، به نوشته روزنامه‌های سعودی، عربستان با برگزاری این رویداد مهم، موقعیت و جایگاه خود را به عنوان یک مقصد رسانه‌ای جهانی تحکیم و ثتبیت خواهد نمود. به ادعای رسانه‌های محلی، برگزاری دور بعدی نمایشگاه بین‌المللی (FOMEX) در ریاض گامی در جهت تقویت بُعد بین‌المللی رسانه‌های سعودی صورت خواهد گرفت، در این راستا شرکت‌های مهم در سطح جهانی مانند: شرکت (Sony) پیشتاز عرصه‌ فناوری و الکترونیک، شرکت کانادایی(Ross Video)  یکی از برجسته‌ترین ارائه دهندگان سیستم تولید و پخش تلویزیونی در جهان و شرکت آلمانی (Lawo) ارائه دهنده‌ی راه‌حل‌های پیشرفته سیستم‌های صوتی و تصویری، مشارکت خود در نمایشگاه FOMEX 2025  در شهر ریاض را اعلام کرده اند. همچنین شرکت (Gravity Media)  متخصص تولید رسانه و پخش رویدادهای مهم، شرکت‌ (TVU Networks)  ارائه دهنده‌ی راه‌حل‌های ابری پخش زنده و شرکت Canare Middle East FZCO   یکی از شرکت‌های برند ژاپنی پیشرو در فناوری‌های پخش زنده، از مشارکت خود در این نمایشگاه پرده برداشتند.

همکاری سازمان سعودی «مدن» با بخش خصوصی برای توسعه شهرهای صنعتی

سازمان «شهرهای صنعتی و بخش‌های فناوری» عربستان سعودی موسوم به (مدُن) 23 قرارداد را با بخش خصوصی به ارزش 1.75 میلیارد ریال(حدود 470 میلیارد دلار) برای توسعه و تکمیل پروژه‌های زیربنایی و روبنایی در تعدادی از شهرهای صنعتی امضا کرد. این قراردادها شامل توسعه زیرساخت در شهر صنعتی «مدینه»، «الاحساء»، احداث جاده ارتباطی شهرهای صنعتی در «عسیر» و ایجاد 171 کارگاه به مساحت 900 متر مربع در شهرهای صنعتی «دمام»، «جده»، «الخرج» و «سدیر» و اجرای پروژه احداث 76 کارگاه در مجتمع غذایی «جده» است.

بخشنامه وزارت تجارت عربستان: استفاده از اصطلاح "کارفرما" به جای اصطلاح "کفیل"

به گزارش روزنامه عکاظ چاپ ریاض ، وزارت تجارت عربستان سعودی طی بخشنامه ای از کلیه ارگان‌های دولتی و خصوصی این کشور خواسته است که من بعد به جای بکاربردن اصطلاح "کفیل" از اصطلاح "کارفرما" استفاده کنند. بر همین اساس کاربرد استفاده از واژه "کفیل" در متون و محافل تجاری صنعتی و بازرگانی ممنوع اعلام شد.

درآمد بخش غیرانتفاعی عربستان در سال 2023

بر اساس گزارش تارنمای اینترنتی سازمان ملی آمار عربستان سعودی، درآمد بخش غیرانتفاعی در این کشور در پایان سال 2023 ، بالغ بر 54.4 میلیارد ریال بوده است.

ساخت 120 مدرسه با همکاری بخش خصوصی عربستان

وزارت آموزش و پرورش عربستان سعودی با هدف ارتقای کیفیت آموزش عمومی و افزایش سطح کارایی دارایی‌های آموزشی خود از برنامه این وزارتخانه برای ساخت و نگه‌داری و اداره 120 باب مدرسه در مقاطع مختلف با همکاری بخش خصوصی و دولتی این کشور مطابق برنامه خصوصی‌سازی این وزارتخانه خبر داد.

دارایی‌های بانک مرکزی عربستان سعودی

به گزارش شبکه «العربیه»، خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی سعودی در ماه نوامبر 2024 نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان 2.2% افزایش یافت و به رقم 1.6 تریلیون ریال سعودی رسید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما