اخبار اقتصادی عربستان سعودی - جده
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عربستان سعودی در هفته اول دیماه 1403 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد.
پایان برگزاری کنفرانس بینالمللی زنجیرههای تأمین ۲۰۲۴ در عربستان
کنفرانس زنجیرههای تأمین ۲۰۲۴ پس از دو روز برگزاری در ریاض که با حمایت وزیر حملونقل و خدمات لجستیکی عربستان برپاگردیده بود، به کار خود پایان داد. این رویداد با حضور وزرا، مقامات ارشد، رؤسای شرکتهای فعال در حوزه زنجیرههای تأمین و خدمات لجستیکی و مشارکت سازمانهای بینالمللی و طرف های داخلی و خارجی و همچنین رؤسای نهادها و مؤسسات بخشهای دولتی و خصوصی به هدف تقویت و توسعه عملکرد زنجیرههای تأمین و خدمات لجستیکی برگزار شد. در این کنفرانس، مجموعا ۹۱ توافقنامه به ارزش کلی 2.23 میلیارد دلار با هدف توسعه و بهبود کارایی زنجیرههای تأمین امضا شد. همچنین این رویداد شامل سخنرانیهای تخصصی درباره جنبههای مختلف حرکت زنجیرههای تأمین جهانی و نمایشگاهی بود که با حضور ۶۵ شرکت داخلی، خارجی و محافل بینالمللی و در کنار آن، ۸ کارگاه تخصصی نیز برگزار شد. به نوشته رسانههای سعودی این کنفرانس با هدف تقویت جایگاه و نقش عربستان در عرصه جهانی زنجیرههای تأمین و تحقق اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ برگزار شد.
سرمایهگذاری 3.4 میلیارد ریالی سهامداران خارجی طی یک هفته در بازار سرمایه سعودی
روزنامه سعودی «مال» در گزارشی با بررسی دادههای مربوط به بازار سرمایه عربستان نوشت، در هفته منتهی به 19 دسامبر سرمایهگذاران خارجی مالکیت خود در 138 شرکت سعودی را با خرید سهامیبه ارزش 3.4 میلیارد ریال افزایش دادند. این گزارش همچنین افزود، در این مدت سرمایهگذاران خارجی 936 میلیون ریال از سهام خود در بازار سرمایه سعودی را فروختند. شرکت مواد غذایی سعودی «المراعی» در این مدت بیشترین اقبال را میان سرمایهگذاران خارجی داشت و این عده با خرید سهامیبه ارزش 2.1 میلیارد ریال میزان مالکیت خارجی در این شرکت را به 9.3% رساندند.
تاسیس دادگاههای ویژه برای حمایت از سرمایه گذاری در عربستان
عربستان در نظر دارد دادگاههای تخصصی برای رسیدگی به اختلافات سرمایه گذاری ایجاد کند. این موضوع در نظرسنجی ای که توسط فدراسیون اتاق های بازرگانی عربستان از وزارت سرمایه گذاری دریافت شد و خطاب به تعدادی از سازمانهای دولتی بزرگ که در تعدادی از بخش های استراتژیک فعال هستند، برای اطلاع از میزان نیاز به ایجاد این نوع دادگاهها آمده است. دادگاههای تخصصی سرمایه گذاری با هدف افزایش اعتماد سرمایه گذاران به سیستم قضایی در عربستان سعودی و تبدیل این کشور به مقصد سرمایه گذاری در سطوح منطقه ای و جهانی است. وزارت سرمایه گذاری خاطرنشان کرد که این گام در چارچوب تحولات سریع قانونی و قضایی در حال وقوع در عربستان سعودی است، زیرا هدف آن حمایت از چرخ توسعه در راستای اهداف چشم انداز 2030 و استراتژی ملی سرمایه گذاری عربستان است.
برگزاری نشست تجاری سعودى و عراق در جده از سوی سازمان توسعه صادرات عربستان
سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی "صادرات سعودى" در چارچوب تلاش های خود برای تقویت صادرات عربستان سعودى و افزایش رقابت پذیری محصولات عربستانى در بازارهای منطقه ای و بین المللی، شورای تجاری عربستان سعودى و عراق با مشارکت ۵۵ شرکت از دو طرف و تعدادى از نهاد هاى از جمله بانک صادرات و واردات سعودى و بانک اهلى عراق در جده را برگزار کرد. این رویداد به منظور بررسی راههای تقویت روابط تجاری بین عربستان و عراق( افزایش حجم مبادلات تجاری) و توانمندسازی صادرکنندگان سعودی برای کشف فرصت های موجود در بازار عراق برگزار شد که به حمایت از محصولات تولیدی عربستان سعودى در بازار امیدوارکننده عراق کمک شایانی می نماید. سخنگوی رسمی سازمان توسعه صادرات عربستان سعودى در این باره توضیح داد که برگزارى این رویداد تجارى عربستان و عراق در چارچوب تمایل این سازمان به تقویت روابط تجارى بین عربستان و عراق جهت کمک به دستیابى به اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ براى توسعه صادرات غیرنفتى و تنوع بخشیدن به منابع درآمد برای اقتصاد ملی انجام مى شود. وى خاطر نشان کرد که برگزارى نشست تجاری عربستان و عراق توسط "صادرات سعودى" به تحریک رشد صادرات غیرنفتی عربستان و افزایش نسبت صادرات غیرنفتی عربستان به حداقل ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی غیرنفتی تا سال ۲۰۳۰ کمک میکند.
آغاز بهکارششمین نمایشگاه هتلها و مهماننوازی مکه
فعالیتهای ششمین دور از نمایشگاه بین المللی هتلها و مهماننوازی مکه، در مرکز نمایشگاههای اتاق بازرگانی مکه به کار خود پایان یافت. این نمایشگاه که به مدت سه روز ادامه داشت، فرصتی ممتاز برای ذینفعان بخشهای مورد نظر، سرمایهگذاران، علاقهمندان، شرکتهای متخصص و کارشناسان صنعت هتل و رستورانها به شمار می رفت. در جریان برگزاری این رویداد، علاوه بر اینکه غرفهداران محصولات خود را به سرمایهگذاران و علاقهمندان عرضه میکنند، فرصت تبادل تجربیات، و امضای قراردادهای تجاری میان غرفهداران و شرکتکنندگان فراهم شد. در این رویداد، 67 شرکت به تأمین و تجهیز بخش هتلها و مهماننوازی مشغولاند و غرفههای بینالمللی از کشورهای خارجی ازجمله مصر، هند و پاکستان در آن حضور داشتند. شرکتها در این نمایشگاه آخرین دستاوردها، نوآوریها و ایدههای تجاری و همچنین روندهای بازار و تکنولوژیهای مربوط به مهماننوازی را به اشتراک گذاشتند. در این نمایشگاه همچنین شمار قابل توجهی از فعالان اقتصادی، مشاوران مالی، سرمایهگذاران و همچنین بسیاری از مالکان هتلها، رستورانها و کافهها و تجار خردهفروشی، حضور داشتند.
وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی سفر رسمی خود به مصر را به پایان رساند
وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان، در پایان سفر رسمی خود به مصر، درباره تقویت روابط اقتصادی و همکاریهای مشترک در بخشهای صنعت و معدن بین دو کشور بحث و گفتگو کرد. وی در جریان این سفر با نخستوزیر مصر دیدار نموده و همچنین جلساتی با وزرای صنعت، سرمایهگذاری، نفت، و رئیس بانک مرکزی مصر برگزار نمودند و در این جلسات بر همکاری بیشتر دو کشور در زمینههای امنیت غذایی، دارویی، و صنعت خودرو تأکید کردند. طرفین در این جلسات فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع استراتژیک مانند غذا و دارو مورد بررسی قرار گرفته و بر سر تشکیل شورای عالی هماهنگی عربستان و مصر به توافق رسیدند. وی در جریان این سفر از شرکتهای دارویی و غذایی مصری نظیر «مینا فارم»، «ایفا فارما»، و «میدیکال یونیون فارما» و کارخانه «بیتی»، متعلق به شرکت مواد غذایی مشهور سعودی «المراعی» بازدید کرد. از نتایج این سفر میتوان به تعیین مسیرهایی برای تکامل صنعتی شامل زنجیره تأمین، تولید پیشرفته، و توسعه نیروی انسانی و فعالسازی توافقنامهها و یادداشتهای تفاهم بین دو کشور، از جمله همکاری بین آکادمی ملی صنعت عربستان و دانشگاه تکنولوژی السویدی برای توسعه منابع و نیروی انسانی در بخش صنعت اشاره کرد.
سازمان کل بنادر از راه اندازی خدمات حمل و نقل جدید به بندر اسلامى جده خبر داد
سازمان کل بنادر "موانى" از اضافه شدن خدمات حمل و نقل جدید "MXS1" وابسته شرکت "Silmar Group" در بندر اسلامى جده براى تقویت حرکت صادرات و واردات از بندر و خارج از آن بر اساس چشم انداز پشتیبانی شده توسط عملیات قابل اعتماد و کارآمد، و یک محیط امن و پایدار خبر داد. این اقدام در چارچوب تلاشهای سازمان "موانى" برای بهبود رتبهبندی (جایگاه و نقش) عربستان سعودى در شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی، و افزایش کارایی عملکرد عملیاتی در بنادر، و در نتیجه کمک به دستیابی به اهداف استراتژی ملی برای حملونقل و خدمات لجستیکی با تجمیع موقعیت عربستان به عنوان یک مرکز لجستیک جهانی و محل اتصال سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا صورت گرفت. اضافه شدن این سرویس جدید حمل و نقل دریایی، بندر اسلامى جده را با بنادر: موندرا در هند، کراچی در پاکستان، و دو بندر مرسین و یاریمکا در ترکیه، بندر جبل علی در امارات متحده عربی با ظرفیت ٢.٠٧٦ کانتینر متصل مى کند.
اضافه شدن خدمات حمل و نقل جدید "MRX" وابسته شرکت "Milaha" به بندر جده
سازمان بنادر عربستان سعودی "موانى" از اضافه شدن خدمات حمل و نقل جدید "MRX" وابسته شرکت "Milaha" در بندر اسلامى جده براى اتصال عربستان سعودى به بنادر هند، امارات، مصر و اردن خبر داد. این اقدام در چارچوب تلاشهای سازمان "موانى" برای بهبود طبقهبندی عربستان سعودى در شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی، و افزایش کارایی عملکرد عملیاتی در بنادر، و در نتیجه کمک به دستیابی به اهداف استراتژی ملی برای حملونقل و خدمات لجستیکی با تجمیع موقعیت و جایگاه عربستان به عنوان یک مرکز لجستیک جهانی و یک مرکز اتصال سه قاره صورت گرفت. به نوشته رسانههای محلی اضافه شدن این سرویس جدید حمل و نقل جدید، بندر اسلامى جده را با بنادر: موندرا در هند، عقبه در اردن، سخنه در مصر و جبل علی در امارات با ظرفیت ٢۵٠٠ کانتینر متصل مى کند.
وزارت صنعتومعدنسعودی: معادن عربستان امروز به مرکز توجهات بینالمللی تبدیل شدهاست
معاون وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در یک کنفرانس خبری تأکید کرد که عربستان سعودی امروزه به مرکز توجهات تصمیمگیران بینالمللی حال و آینده بخش معدن و صنایع معدنی تبدیل شده است. او بیان کرد که عربستان اکنون نقش کلیدی در مواجهه با چالشهای مربوط به تأمین نیازهای فزاینده جهانی به معادن در آینده ایفا میکند. این اظهارات در جریان نشست خبری که در خبرگزاری رسمی عربستان (واس) برای اعلام جزئیات چهارمین دوره کنفرانس بینالمللی معدن برگزار شد، مطرح شد. این کنفرانس با عنوان «تحقق تأثیر» از ۱۴ تا ۱۶ ژانویه آینده در مرکز بینالمللی کنفرانس ملک عبدالعزیز در ریاض برگزار خواهد شد. وی توضیح داد که کنفرانس آینده به بررسی چالشهای پیش روی بخش معدن و فرصتهای سرمایهگذاری امیدوارکننده در این حوزه در سطح منطقهای و بینالمللی خواهد پرداخت. وی با اشاره به حضور گسترده دولتها، شرکتهای بزرگ، نهادهای مالی و دانشگاهی در این کنفرانس، تأکید کرد که این مشارکت نشاندهنده اعتماد جامعه جهانی به عربستان بهعنوان یک مقصد پیشرو برای سرمایهگذاری در بخش معدن است. در مورد جزئیات چهارمین دوره این کنفرانس، وی افزود که از بیش از ۱۰۰ کشور برای حضور در نشست وزارتی این کنفرانس که در تاریخ ۱۴ ژانویه برگزار میشود، دعوت شده است. همچنین از ۵۰ سازمان دولتی، تجاری و حقوقی مرتبط با موضوع کنفرانس در سطح جهان دعوت به عمل آمده است. این کنفرانس شامل ۷۵ جلسه خواهد بود که در آن ۲۵۰ سخنران، از جمله مدیرعامل شرکتهای بزرگ معدنی و نهادهای مرتبط با بخش معدن، حضور و در آن به ایراد سخنرانی و ارائه نقطه نظرات و دیدگاههای خود خواهند پرداخت.
آغاز به کار همایش سرمایهگذاری مدینه منوره
همایش سرمایهگذاری شهر مدینه منوره با شعار «در مدینه سرمایهگذاری کنید» طی مراسمی رسما فعالیت دو روزه خود را آغاز نمود. این رویداد که توسط اتاق بازرگانی منطقه مدینه منوره برگزار شد، به مدت دو روز در مقر اصلی این اتاق ادامه خواهد داشت. این همایش شامل برنامهها و رویدادهای متنوعی است و ۴ نشست گفتوگوی تخصصی را در بر میگیرد که به بررسی محورهای مختلفی مانند استراتژی ملی سرمایهگذاری عربستان سعودی میپردازند. در این همایش، ۱۸ سخنران و بیش از ۴۰ نهاد مشارکت خواهند داشت و ۲۰۰ فرصت سرمایهگذاری به ارزش بیش از ۵۷ میلیارد ریال سعودی در بیش از ۱۰ بخش هدفگذاری شده ارائه خواهد شد. این همایش به معرفی مهمترین دستاوردها و پروژههای توسعهای و سرمایهگذاری در منطقه مدینه منوره، شناسایی بخشهای سرمایهگذاری نویدبخش، مزیتهای نسبی و رقابتی منطقه و نقش آن در حمایت از سرمایهگذاری خواهد پرداخت. همچنین موضوعاتی مانند توسعه و گسترش فعالیتهای حوزه میهمانپذیری، خدمات لجستیکی، بخش کشاورزی و بخش املاک و مستغلات در این منطقه مورد بررسی شرکت کنندگان در این رویداد قرار خواهد گرفت. به نوشته روزنامههای سعودی ، هدف اصلی بر گزاری این همایش شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه، ایجاد شراکتهای سرمایهگذاری، جذب سرمایهگذاران، ارائه راهحلها و برنامههای مالی برای سرمایهگذاران، و معرفی خدمات بخش کسبوکار منطقه در پروژههای بزرگ توسعهای عنوان شده است.
سرمایه گذاریهای جدید عربستان سعودی در آفریقا
به گزارش روزنامه انگلیسی زبان عرب نیوز چاپ ریاض، محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان سعودی از سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد دلاری عربستان سعودی در کشورهای واقع در قاره آفریقا طی ۱۰ سال آینده خبر داد. محمد الجدعان در ادامه اظهارات خود با تأکید بر اهمیت این سرمایهگذاریهای عربستان بیان کرد: «این اقدام نهتنها به تقویت روابط و مناسبات اقتصادی میان عربستان و کشورهای واقع در قاره آفریقا کمک خواهد کرد، بلکه در مسیر روند توسعه پایدار در قاره آفریقا نیز مؤثر خواهد بود.» او در ادامه اظهارات خود همچنین به پروژههای در حال اجرا در آفریقا اشاره کرده و بیان داشت ۵ میلیارد دلار از این سرمایهگذاری 25 میلیارد دلاری سعودی هم اکنون در حال اجرایی میباشد.
شرکت آرامکوی عربستان ششمین شرکت برتر جهان بر اساس شاخص ارزش بازار
براساس گزارش منتشره در فضای مجازی، برندها نقش مهمیبه عنوان محرک افزایش ارزش سهام شرکتهای مختلف ایفا میکنند. بر اساس سهم بازار، ۲۰ شرکت بزرگ جهان ارزشی به میزان بیش از ۲۰ هزار میلیارد دلار دارند که تقریباً ۱۸٪ از ارزش بازار سهام در سطح جهان است. ارزش بازار یک شرکت با در نظر گرفتن قیمت فعلی هر سهم آن و ضرب آن در تعداد سهام موجود به دست می آید. در گزارش اخیر ارزش بازار ۲۵ شرکت بزرگ بینالمللی در سال ۲۰۲۴ تعیین و معرفی شده است. طبق این گزارش آماری بیش از نیمی از این ۲۵ برند با ارزش جهانی، در ایالات متحده آمریکا مستقر هستند. البته عربستان سعودی، چین، تایوان، کره جنوبی و دانمارک از دیگر کشورهای دارنده شرکت های با ارزش برند بالا در جهان محسوب میشوند. میزان ارزش برند شرکت اپل به عنوان رتبه اول، 3.4 هزار میلیارد دلار برآورد میشود. اپل بزرگترین شرکت فناوری در حال حاضر است که برای سالهای متمادی با مایکروسافت برای صدرنشینی رقابت میکند. این شرکت پس از اعلام هوش مصنوعی مولد خود(Apple Intelligence) ارزش بازار خود را افزایش داد. ارزش برند انویدیا با هجوم سرمایه گذاران به سمت سهام هوش مصنوعی و افزایش تقاضا برای تراشههای حافظه به 3.2 هزارمیلیارد دلار افزایش یافت و جالب اینکه ارزش آن بیشتر از مجموع نتفلیکس، تسلا و والمارت است. در حال حاضر مدیریت مالی تحسین برانگیز شرکت انویدیا را به یک غول جدید تجاری تبدیل کرده است. افزایش تقاضا برای تراشهها، همچنین یک سازنده بزرگ تایوانی یعنی شرکت TSMC را نیز به جمع ۲۵ شرکت با ارزش جهان وارد کرده است. ارزش این شرکت در سال ۲۰۲۴ به ۹۱۰ میلیارد دلار رسیده است. نکته جالب توجه حضور شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی در لیست ۲۵ برند با ارزش جهان است که 1.8 هزارمیلیارد دلار ارزش دارد. اخیرا به دلیل بحرانهای بازار نفت قیمت سهام این شرکت نزول کرده است ولی هنوز از بزرگترین شرکت های دنیا محسوب میشود و در این لیست جایگاه ششم را دارد. اما این شرکت قصد دارد که رهبری تولید گاز طبیعی مایع را در آینده به اختیار بگیرد. رتبه بندی این شرکت ها بدین شرح میباشد: شرکت اپل Apple : 3.4 تریلیون دلار در رتبه اول، شرکت انویدیا NVIDIA : 3.2 تریلیون دلار ، رتبه دوم، شرکت ماکروسافت Microsoft : 3.1 تریلیون دلار ، رتبه سوم، شرکت الفابت Alphabet : 2.1 تریلیون دلار ، رتبه چهارم، شرکت آمازون Amazon : 1.9 تریلیون دلار ، رتبه پنجم، شرکت سعودی آرامکو Aramco : 1.8 تریلیون دلار ، رتبه ششم، شرکت Berkshire Hathawa : 967 میلیارد دلار رتبه هفتم، شرکت تایوانی TSMC : 910 میلیارى دلار، رتبه هشتم،
یونسکو از پیشرفت عربستان در حوزه هوش مصنوعی تقدیر کرد
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در گزارشی بینالمللی به بررسی آمادگی عربستان سعودی در حوزه هوش مصنوعی پرداخته و از دستاوردهای این کشور در زمینه هوش مصنوعی تقدیر کرده است. این گزارش که بخشی از ابتکارات یونسکو برای حمایت از کشورهای عضو در ارزیابی آمادگی آنها برای پذیرش هوش مصنوعی به روشهایی همسو با ارزشهای اخلاقی و استانداردهای بینالمللی است، عربستان را به عنوان الگویی جهانی در پذیرش این فناوریها معرفی کرده است. این گزارش به تشریح مسیر پیشرفت عربستان در هوش مصنوعی پرداخته و تأسیس سازمان دادهها و هوش مصنوعی عربستان (سدایا) در سال ۲۰۱۹ را نقطه عطفی در این حوزه دانسته است. عربستان سعودی همچنین موفق شده است تعداد مقالات علمی در حوزه هوش مصنوعی را از ۴,۱۰۰ مقاله در سال ۲۰۱۹ به ۱۰,۵۰۰ مقاله در سال ۲۰۲۳ افزایش دهد و همچنین، مراکزی مانند دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله KAUST و سازمان داده و هوش مصنوعی عربستان سعودی SDAIA برای تقویت نوآوری در هوش مصنوعی تأسیس نماید. از دیگر اقدامات مهم، افزایش حضور زنان در این حوزههای فنی بوده که موجب رشد مشارکت زنان در نیروی کار از ۲۰٪ در سال ۲۰۱۷ به ۳۴٪ در سال ۲۰۲۴ شده است. عربستان در سال ۲۰۲۳ موفق به جذب سرمایهگذاریهایی بالغ بر ۳.۹ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی شده و شرکتهای ملی تخصصی در این زمینه ایجاد کرده است. این کشور همچنین با میزبانی اجلاس جهانی هوش مصنوعی که به یک سکوی بینالمللی برجسته تبدیل شده و مشارکت فعال خود در کنفرانسها و مجامع جهانی را تقویت کرده است. این گزارش، عربستان سعودی را نمونهای موفق از پیشرفت در فناوریهای پیشرفته و تعهد به توسعه پایدار در سطح جهانی معرفی کرده است.
دیدار وزرای اقتصاد و برنامه ریزى عربستان و نیجریه
فیصل بن فاضل الإبراهیم وزیر اقتصاد و برنامه ریزى عربستان سعودی، با وزیر دارایی و وزیر هماهنگکننده اقتصاد نیجریه و همچنین وزیر بودجه و برنامهریزى اقتصادى نیجریه دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار علاوه بر موضوعات مورد علاقه، فرصت های اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وزرای نیجریایی در این ملاقات خواستار سرمایه گذاری عربستان به ویژه در بخش های زیربنایی در کشور متبوع خود شدند.
برگزاری جلسه شورای اجرایی سازمان هواپیمایی کشوری عربی به ریاست عربستان
هفتاد و یکمین جلسه شورای اجرایی سازمان هواپیمایی کشوری عربی به ریاست عبدالعزیز بن عبدالله الدعیلج، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری عربستان و رئیس شورای اجرایی سازمان هواپیمایی کشوری عربی در پایتخت مراکش برگزار شد. الدعیلج با اشاره به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری عربی نقش محوری در حمایت از بخش هواپیمایی در منطقه عربی ایفا میکند، کشورهای عضو را به هماهنگی بیشتری در تمامی زمینهها برای اتخاذ تصمیمات مشترک عربی و حمایت و همکاریهای مزید بینالمللی با سازمانهای منطقهای و بینالمللی در سرتاسر جهان، فراخواند. وی همچنین به تصمیم گسترش عضویت شورای اجرایی سازمان از 9 عضو به 11 عضو اشاره کرده و این اقدام را گامی مهم برای تقویت مشارکت کشورهای عربی در اتخاذ تصمیمات حیاتی مربوط به توسعه بخش هواپیمایی در منطقه و افزایش همکاری در این حوزه دانست. در جریان هفتاد و یکمین جلسه شورای اجرایی سازمان هواپیمایی کشوری عربی مسائل فنی و مالی این سازمان از جمله پیگیری توصیههای جلسه 69 شورا و تصویب توصیههای کمیتههای فنی سازمان (کمیته حمل و نقل هوایی، کمیته ناوبری هوایی، کمیته ایمنی هوایی، کمیته امنیت هواپیمایی، کمیته محیط زیست و کمیته رسانه و ارتباطات مؤسسی) و اجرای برنامه سالانه فعالیتهای سازمان و آخرین تحولات در حوزه حمل و نقل هوایی جهانی و عربی، مورد بحث قرار گرفت.
راه اندازی مجمع سرمایهگذاری ورزشی توسط وزارتخانههای ورزش و سرمایه گذاری عربستان
وزارت ورزش و وزارت سرمایهگذاری عربستان سعودی از راهاندازی مجمع سرمایهگذاری ورزشی(SIF) با شعار «سرمایهگذاری جاهطلبانه ورزش» که در بازه زمانی 7 تا 9 آوریل 2025 در محل هتل ریتز کارلتون در ریاض با مشارکت گروهی از سخنرانان بینالمللی و محلی و رهبران بخش ورزش در سطح منطقهای و بینالمللی برگزار خواهد شد، خبر دادند. این مجمع براى افزایش جنبههاى سرمایهگذاری در حوزه ورزش و برجستهسازى فرصتهای امیدوارکننده در زمینههای مربوطه برگزار خواهد شد. ضمنا در این مجمع برگزاری چندین نشست مهم با مشارکت سطح بالا و گسترده از نهادهاى فعال در بخش خصوصی و بخشهای بینالمللی، علاوه بر حضور نمایندگان فدراسیونهای بینالمللی ورزش، و بحث در مورد چالشهای پیشروی بخش ورزش، با تمرکز بر ارتقای پایداری و توسعه فرصت های سرمایهگذاری در بخش ورزشی صورت مى گیرد.
برگزاری نمایشگاه آیندهی رسانهها 2025 در عربستان
رسانههای محلی عربستان نوشتند، دور جدید نمایشگاه بینالمللی "آینده رسانهها "موسوم به (FOMEX) از 19 لغایت 21 فوریه 2025 با مشارکت بیش از 45 شرکت صاحب نام بینالمللی و تعدادی از شرکتهای داخلی و خارجی در شهر ریاض به مدت سه روز برگزار خواهد شد، به نوشته روزنامههای سعودی، عربستان با برگزاری این رویداد مهم، موقعیت و جایگاه خود را به عنوان یک مقصد رسانهای جهانی تحکیم و ثتبیت خواهد نمود. به ادعای رسانههای محلی، برگزاری دور بعدی نمایشگاه بینالمللی (FOMEX) در ریاض گامی در جهت تقویت بُعد بینالمللی رسانههای سعودی صورت خواهد گرفت، در این راستا شرکتهای مهم در سطح جهانی مانند: شرکت (Sony) پیشتاز عرصه فناوری و الکترونیک، شرکت کانادایی(Ross Video) یکی از برجستهترین ارائه دهندگان سیستم تولید و پخش تلویزیونی در جهان و شرکت آلمانی (Lawo) ارائه دهندهی راهحلهای پیشرفته سیستمهای صوتی و تصویری، مشارکت خود در نمایشگاه FOMEX 2025 در شهر ریاض را اعلام کرده اند. همچنین شرکت (Gravity Media) متخصص تولید رسانه و پخش رویدادهای مهم، شرکت (TVU Networks) ارائه دهندهی راهحلهای ابری پخش زنده و شرکت Canare Middle East FZCO یکی از شرکتهای برند ژاپنی پیشرو در فناوریهای پخش زنده، از مشارکت خود در این نمایشگاه پرده برداشتند.