معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۱۴- ۱۱:۳۴ - مشاهده: ۵۷

اخبار اقتصادی عربستان سعودی - جده

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عربستان سعودی در هفته دوم آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

بازگشایی پرواز میان دوشهر مشهد مقدس و دمام عربستان

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی اخیر طی اظهاراتی گفت پرواز مشهد به «دمام» از شهرهای عربستان پس از ۹ سال برقرار شد و مسیرهای پروازی به عربستان از مشهد به سه مسیر افزایش یافت. پروازهای مشهد به عربستان فقط به شهرهای «جده» و «مدینه» انجام می‌شد اما از هفته کنونی شهر «دمام» نیز به این پروازها افزوده شد.  از ۹ سال گذشته پروازها به مقصد دمام در کشور عربستان سعودی قطع شده بود که با پیگیری‌های انجام شده، شرکت هواپیمایی ایران‌ایر عهده‌دار برقراری پرواز در این مسیر شده است. پروازها از 13 آذرماه 1403 آغاز خواهد شد. طبق توافق بعمل آمده روزهای‌های برقراری پرواز میان این دو شهر نیز روزهای سه شنبه و پنج شنبه‌های هر هفته می‌باشد. 

صادرات انواع مرکبات ایرانی به عربستان سعودی

محسن آهنگری مدیرکل جهاد کشاورزی شهرستان بابل از توابع استان مازندران طی اظهاراتی در یک کنفرانس خبر در خصوص صادرات میوه و تره بار کشورمان اظهار داشته است که در سال جاری 1403 بیش از 4000 تن از انواع مرکبات اعم از نارنگی، پرتقال، لیموشیرین و همچنین خرمالو به کشورهای مختلفی از جمله عراق، عربستان سعودی، کویت، فدراسیون روسیه و سایر کشورهای واقع در حوزه دریاچه خزر صادر شده است.

آغاز فعالیت «مجمع کارآفرینی مکه» در مکه مکرمه

فعالیت مجمع کارآفرینی مکه مکرمه با شعار «فرصت های بی حد و حصر کارآفرینی» به مدت دو روز در مقر اتاق بازرگانی مکه مکرمه با مشارکت محلی و بین‌المللی شامل بخش‌های دولتی و خصوصی، نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌های در عربستان، نمایندگان رسمی‌کشورهای اسلامی، رهبران شرکت‌ها و کارآفرینان، با حمایت سعود بن مشعل بن عبدالعزیز معاون فرماندار منطقه مکه مکرمه برگزار گردید. اتاق بازرگانی مکه مکرمه این رویداد مهم را علاوه بر ابتکار مزایا، با هدف حمایت از محیط کارآفرینی و افزایش فرصت های سرمایه گذاری برای کارآفرینان نوظهور درعربستان برگزار نمود. این رویداد فرصت‌های ویژه را برای ارتباط بیشتر بین صاحبان پروژه‌ها و سرمایه‌گذاران، که به تقویت شراکت‌ها و تحرک اقتصاد محلی کمک می‌کند، فراهم می آورد. 

آخرین داده‌های مربوط به پرورش حیوانات اهلی و محصولات آن در عربستان سعودی

سازمان آمار عربستان سعودی گزارشی از جزئیات مربوط به پرورش حیوانات اهلی، تعداد و میزان محصولات آن در این کشور منتشر کرد. بر اساس داده‌های این گزارش سازمان آمار عربستان، مجموع تعداد گاوهای شیرده در مزارع تخصصی عربستان در سال 2023 حدود 234 هزار رأس شمارش شده و 2.8 میلیارد لیتر شیر نیز از این مزارع تولید شده است.  بر اساس این داده‌ها، طی سال گذشته در عربستان 2.2 میلیون نفر شتر، 22 میلیون رأس بره و 7.4 میلیون رأس بُز شمارش و 1.017 تُن مرغ گوشتی و 7.9 میلیارد عدد تخم‌مرغ نیز تولید شده است.

اصلاح قانون بازار سرمایه عربستان توسط سازمان بازار سرمایه سعودی

سازمان بازار سرمایه سعودی پیش‌نویس اخیرا قانونی را پیشنهاد کرده است که براساس آن دامنه اشخاص حقیقی خارجی را که می‌توانند در سازمان بورس سعودی (تاسی) سرمایه‌گذاری کنند، را گسترش دهد.براساس این پیش‌نویس، هر شخص حقیقی که قبلاً در عربستان سعودی یا یکی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس اقامت داشته است، اجازه دارد، در سهام بازار بورس سرمایه‌گذاری کند.

تصویب بودجه عمومی عربستان برای سال 2025 کسری 27 میلیارد دلاری آن

شورای وزیران سعودی در جلسه اخیر هفتگی خود بودجه عمومی این کشور برای سال مالی جدید (2025 میلادی) را تصویب کرد. بر این اساس، درآمدها بالغ بر 1184 میلیارد ریال و هزینه‌ها 1285 میلیارد ریال بوده و کسری بودجه نیز 101 میلیارد ریال (26.9 میلیارد دلار) یعنی حدود 2.3 درصد از تولید ناخالص داخلی تخمین زده شد. الجدعان وزیر دارایی سعودی اظهار داشت، هزینه‌های معطوف به ابرپروژه‌های«چشم‌انداز 2030» برای 2025 ، به حدود 1300 میلیاردریال (معادل 29.9 درصد تولید ناخالص داخلی) برسد. وی افزود در این بودجه درآمدها ۱.۱۸۴ تریلیون ریال (۳۱۶ میلیارد دلار) و هزینه‌ها ۱.۲۸۵ تریلیون ریال (۳۴۳ میلیارد دلار) برآورد شده که بیانگر کسری ۲۷ میلیارد دلاری است. این کسری معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. رشد اقتصادی برای سال ۲۰۲۵ حدود ۴.۶ درصد پیش‌بینی شده و برای سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷، به ترتیب ۳.۵ و ۴.۷ درصد برآورد شده است. همچنین نرخ تورم در سه سال آینده حدود ۱.۹ درصد پیش‌بینی شده است. این بودجه بر ادامه سیاست‌های هزینه‌کرد در زمینه توسعه تاکید دارد که هدف آن حمایت از تنوع اقتصادی و رشد پایدار است. دولت سعودی همچنین به ارائه خدمات اساسی به شهروندان و ساکنان ادامه خواهد داد و تعهد خود را برای برنامه‌ریزی مالی بلندمدت برای تضمین ثبات مالی و اقتصادی حفظ خواهد کرد.

مشارکت هیئت سعودی در هفتمین اجلاس سران روسای گروه ارتباطات شهری U20 در برزیل

هیئت سعودی در هفتمین اجلاس سران روسای گروه ارتباطات شهری U20 در شهر ریودوژانیرو برزیل، به ریاست استاد فهد بن عبدالمحسن الرشید مشاور دبیرخانه شوراى وزیران شرکت کرد. هیئت فوق در جریان این اجلاس رویکرد متمایز و تجریبات عربستان سعودى در توسعه شهری و ترویج پروژه‌های بزرگ آن در این مجمع جهانی شهری را برجسته نمود. گروه ارتباطات شهری U20 یک ابتکار دیپلماسی شهری براى شهرهای گروه 20 و همچنین شهرهای غیرعضو تا آنان را برای بحث و گفتگو در مورد مسائل شهری، اقتصادی، آب و هوا و توسعه گرد هم می آورد. همچنین نقش عربستان سعودى در گروه ارتباطات شهری U20 از سال 2019 موثر بود، چنانکه استاد فهد الرشید ریاست اجلاس را در سال 2020، زمانی ریاست سعودی گروه 20 بر عهده گرفت.

برگزاری 28 مین "کنفرانس سرمایه‌گذاری جهانی" در ریاض

عربستان سعودی به مدت دو روز میزبان برگزاری کنفرانس سالانه سرمایه گذاری جهانی با مشارکت سرمایه گذاران عمده و نمایندگان سازمان‌های بین المللی در ریاض بود. به گزارش الریاض، بیست و هشتمین کنفرانس سالانه سرمایه گذاری جهانی (WIC) از ۲۵ تا ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با مشارکت انجمن جهانی آژانس‌های ترویج سرمایه گذاری و همچنین یکی از پلتفرم‌های داخلی عربستان متخصص در امور سرمایه گذاری، تحت نظارت ولیعهد عربستان در ریاض برگزار شد. الریاض نوشت: در این رویداد مهم که بر موضوعات تحول دیجیتال و رشد پایدار با گسترش فرصت‌های سرمایه‌گذاری متمرکز بود، گروهی از برجسته‌ترین نخبگان جهان در بخش‌های دولتی و خصوصی به همراه سرمایه‌گذاران عمده، نمایندگان سازمان‌ها و ارگان‌های بین‌المللی و طرف‌های مرتبط با توسعه، تنوع و ترویج سرمایه گذاری شرکت کردند. این منبع افزود: برگزاری کنفرانس جهانی سرمایه‌گذاری در سال جاری در ریاض، تریبون مناسبی را برای طرح دیدگاه‌های راهبردی عربستان و شرکای این کشور در کنفرانس و برجسته کردن جایگاه این کشور به عنوان یک شریک قابل اعتماد در عرصه سرمایه گذاری و رشد اقتصادی پایدار خواهد فراهم خواهد آورد. به دنبال تنوع اقتصادی و رشد بخش غیرنفتی مودیز رتبه اعتباری عربستان را افزایش داد. آژانس رتبه‌بندی اعتباری مودیز، با توجه به ادامه پیشرفت‌های عربستان سعودی در تنوع اقتصادی و رشد فزاینده غیرنفتی، رتبه این کشور را با توجه به در نظر گرفتن ارز‌های داخلی و خارجی و چشم‌انداز ثبات در این کشور به Aa۳ افزایش داد. به گزارش الشرق الاوسط، این رتبه‌بندی مودیز، به معنای کیفیت بالا و خطرپذیری اعتباری بسیار پایین است و در واقع چهارمین رتبه برتر مودیز محسوب می‌شود که از رتبه بندی‌های دو مؤسسه اعتبار سنجی فیچ و استاندارد‌ اند پورز بالاتر است. مودیز در گزارش خود اعلام کرده است، افزایش رتبه اعتباری عربستان سعودی، با چشم‌اندازی باثبات، در نتیجه پیشرفت مستمر این کشور در تنوع بخشی به اقتصاد و رشد فزاینده بخش غیرنفتی در این کشور است که موجب کاهش همبستگی تحولات بازار نفت با اقتصاد و دارایی عمومی آن خواهد شد. در همین حال مودیز از برنامه‌ریزی مالی انجام شده توسط دولت عربستان در چارچوب فضای مالی و تعهد این کشور به اولویت‌بندی هزینه‌ها و افزایش کارایی آن و همچنین تلاش‌های مستمر و سرمایه گذاری منابع مالی برای تنوع بخشی به اقتصاد از طریق هزینه‌های تحول آفرین تمجید کرد و آن را باعث توسعه پایدار اقتصاد غیرنفتی در این کشور و حفظ موقعیت قوی مالی آن دانست. براساس داده‌های اداره کل عربستان سعودی، تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه سوم سال جاری، رشد سالانه معادل 2.8 درصدی را ثبت کرده است.

عربستان سعودی با بزرگ‌ترین مجموعه غذایی در جهان، پیشتاز کتاب رکوردهای گینس شد

عربستان سعودی با ثبت بزرگ‌ترین مجموعه غذایی از نوع خود در جهان جایگاه نخست در کتاب رکوردهای گینس را به دست آورد. این مجموعه غذایی که در شهر جده قرار دارد مساحت آن بیش از 11 میلیون مترمربع است. سازمان شهرک‌های صنعتی و مناطق فناوری (مدن) اعلام کرد که این مجموعه غذایی در جده با هدف جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به ارزش 20 میلیارد ریال و ایجاد 43 هزار فرصت شغلی در 10 حوزه صنعتی تا سال 2035 راه‌اندازی شده است. مدن همچنین بیان کرد پیش بینی می‌شود طی ده سال آتی این مجموعه حدود 8 میلیارد ریال به حمایت از صادرات ملی کمک نموده و ضمن افزایش تولید ناخالص داخلی به میزان 7 میلیارد ریال، هزینه‌های عملیاتی را بین 5 - 12% کاهش دهد. شایان ذکر است که این مجموعه غذایی که اخیراً افتتاح شده است، بخشی از ابتکارات راهبردی ملی صنعت و برنامه توسعه صنعت ملی و خدمات لجستیکی (ندلب) برای تقویت جایگاه عربستان سعودی به‌عنوان یک مرکز جهانی تولید و صادرات محصولات غذایی است.

راه اندازى ابتکاری توسط سازمان "ندلب" و "مدن"

بندر بن ابراهیم الخریف رئیس هیئت مدیره سازمان شهرهای صنعتی و مناطق فناوری عربستان سعودى (مدن) و رئیس کمیته برنامه توسعه صنعتی و خدمات لجستیک ملی (ندلب)، ابتکار "The Shop Floor" که توسط سازمان (مدن) با حمایت و نظارت سازمان (ندلب) اجرا مى شود را راه اندازى کرد. ابتکار "The Shop Floor" به عنوان مراکز تخصصی کارآفرینی براى جمع آورى بخش‌های صنعتی و لجستیکی حاوى فعالیت‌های زیادی مانند تخصیص آزمایشگاه‌ها برای آموزش عملی در صنعت، ارائه آموزش سفارشی در کارآفرینی صنعتی، غرفه براى کارشناسان، فضاهای کاری مشترک و موارد دیگر برای کارآفرینان در شهرهای اصلی عربستان، جده، دمام و ریاض تعریف می‌شود. اولین مرکز از این مراکز در شهر جده با مساحت 11000 متر مربع و ظرفیت کافی برای بیش از 200 کارآفرین راه اندازی شد.

امضاى توافقنامه بین عربستان و جیبوتى براى تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری‌ها

خالد بن عبدالعزیز الفالح وزیر سرمایه گذارى و خانم صفیه محمد على جادیله وزیر دولت مسئول سرمایه گذاری و توسعه بخش خصوصی در جیبوتی، توافق نامه اى را بین دوکشور به منظور تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذارى ها امضا کردند. این توافق نامه در حاشیه بیست و هشتمین کنفرانس جهانی سرمایه گذاری در ریاض با حمایت محمد بن سلمان ولیعهد رئیس شوراى وزیران براى تقویت شراکت اقتصادى بین دوکشور امضا گردید. دو طرف با قدردانی از امضای این موافقتنامه، بر اهمیت نقشی آن در حمایت و ایجاد انگیزه بخش خصوصی و دولتی در هر دو کشور برای سرمایه گذاری و دستیابی به برنامه‌های سرمایه گذاری جاه طلبانه ای که کشورها شاهد آن هستند، تاکید کردند. امضاى این توافق نامه به منظور ارائه حمایت لازم از سرمایه گذاران و سرمایه گذاری‌های هر دو کشور، یک محیط سرمایه گذاری امن براى کمک به افزایش حجم سرمایه گذاری متقابل در همه بخشها از طریق فراهم بسیارى از مزایا براى سرمایه گذاران مانند: حمایت از سرمایه گذاری، رفتار ملی، منصفانه و عادلانه و شفافیت و حق توسل به دادگستری ملی یا داوری بین المللی برای حل و فصل اختلافات مربوط به سرمایه گذاری صورت مى‌گیرد.

گزارشی از جزئیات مربوط به صادرات و واردات سعودی در ماه سپتامبر

سازمان آمار عربستان سعودی گزارشی از جزئیات تجارت خارجی این کشور در ماه سپتامبر را منتشر و اعلام کرد، ارزش واردات این کشور در سپتامبر امسال نسبت به سال گذشته با 9 میلیارد ریال افزایش به 70 میلیارد ریال و ارزش صادرات نیز با 15 میلیارد ریال کاهش به 89 میلیارد ریال رسید. ادرات سعودی شامل محصولات نفتی، محصولات غیرنفتی و صادرات مجدد کالاهای وارداتی است. بر اساس داده‌های این گزارش، صادرات غیرنفتی و صادرات مجدد کالاهای وارداتی سعودی در سپتامبر 2024 نسبت به سپتامبر 2023 به‌ترتیب با افزایش 2 و 3 میلیارد ریالی به 19 و 7 میلیارد ریال رسید.  داده‌های سازمان آمار سعودی نشان می‌دهد، صادرات محصولات نفتی این کشور در سپتامبر امسال نسبت به سال گذشته با 20 میلیارد ریال کاهش به 63 میلیارد ریال رسید.  بر اساس این گزارش، مهم‌ترین محصولات وارداتی سعودی در سپتامبر 2024 شامل تجهیزات برقی به ارزش 19.2 میلیارد ریال و همچنین خودرو، هواپیما و تجهیزات آن به ارزش 11.3 میلیارد ریال است.  

مشارکت عربستان سعودی در نمایشگاه ساخت و ساز 2024 دبى

سازمان توسعه صادرات عربستان به نمایندگى از برنامه "ساخت عربستان سعودى" در نمایشگاه Big 5  2024م به عنوان حامى استراتژیک این رویداد با مشارکت 55 شرکت سعودى متخصص در زمینه ساخت و ساز که از 26 تا 29 نوامبر در دبى، امارات متحده عربى برگزار مى شود، حضور یافت. رسانه‌های محلی در این باره نوشتند این مشارکت در ارتقاى کالاها و خدمات ملى در سطح محلى، منطقه اى و جهانى و هدایت قدرت خرید به سمت محصولات و خدمات داخلى است که منجر به افزایش درصد صادرات غیرنفتى به حدود 50 درصد از تولید ناخالص داخلى غیرنفتى تا سال 2030 مى شود. نمایشگاه فوق یکى از نمایشگاه‌هاى بزرگ و مهم در سطح جهانى به شمار مى رود که با بخش ساخت‌وساز براى تولیدکنندگان، پیمانکاران، مالکان پروژه‌ها، تاجران و مهم‌ترین تصمیم‌گیرندگان براى انعقاد معاملات جدید داخلى و خارجى سروکار دارد، و انتظار مى‌رود امسال بیش از 2700 غرفه‌دار از بیش از 60 کشور جهان در این نمایشگاه حضور داشته باشند. ثامر المشرافى سخنگوى رسمى این نمایشگاه با بیان اینکه شرکت در این نمایشگاه فرصتى استثنایى براى شرکت هاى ملى براى ارتباط با خریداران و سرمایه گذاران بین المللى است، خاطرنشان کرد: غرفه "صنعت عربستان" شامل 55 شرکت ملى ممتاز در حوزه ساختمان و ساختمان است.

ایجاد حدود نیم میلیون شغل در بخش سرگرمی عربستان تا سال ۲۰۳۰

بخش تفریح و سرگرمی عربستان که با چشم‌انداز 2030 عربستان همسو است، در پنج سال گذشته به رکوردهای قابل توجهی دست یافته؛ از جمله آنها، جذب بیش از یک میلیارد ریال سعودی درآمد کل و بیش از 75 میلیون شرکت‌کننده در رویدادها. انتظار می‌رود بخش سرگرمی عربستان سعودی تا سال 2030 تعداد 450 هزار شغل ایجاد کند و 4.2 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص دهد. طبق آخرین گزارش وزارت سرمایه‌گذاری، این بخش طی پنج سال گذشته به ارقام مهمی دست یافته است؛ از جمله درآمد کل بیش از یک میلیارد ریال سعودی و بیش از 75 میلیون شرکت‌کننده در رویدادها. همچنین تعداد مجوزهای این بخش به 2,189 و تعداد پروانه‌ها به 1,809 افزایش یافته است. در همین مدت، بیش از 2 هزار و 500 کسب‌وکار جدید نیز به این بخش وارد شده‌اند. در راستای چشم‌انداز 2030 عربستان، این کشور هدف گذاری کرده است تا با تنوع‌بخشی به اقتصاد و ارتقای کیفیت زندگی، فرهنگ و گردشگری سعودی را در سطح بین‌المللی معرفی و بازدیدکنندگان را به خود جذب کند. بخش سرگرمی یکی از ستون‌های کلیدی در دستیابی به این اهداف بلندپروازانه است و بر بهبود کیفیت زندگی از طریق فعالیت‌های فرهنگی و سرگرمی متنوع تمرکز دارد.

امضاى یادداشت تفاهم میان وزارت اقتصاد عربستان و کومور

 وزارت اقتصاد و برنامه ریزى عربستان و وزارت اقتصاد، صنعت و سرمایه گذارى در جمهورى متحد کومور یادداشت تفاهمی را در زمینه تبادل اطلاعات لازم براى تقویت همکارى هاى اقتصادى و ارتباط و همکارى بین نهادهاى دولتى و بخش خصوصى امضا کردند. این یادداشت تفاهم همچنین، شامل سازماندهى بازدیدها و برگزارى رویدادهایى با هدف تقویت همکارى بین افراد، مسئولان و سازمان‌هاى اقتصادى و مشارکت بنگاه‌هاى کوچک و متوسط در روابط اقتصادى دوجانبه است. یادداشت تفاهم فوق توسط فیصل بن فاضل الابراهیم وزیر اقتصاد و برنامه‌ریزى عربستان و مصطفى حسن محمد وزیر اقتصاد، صنعت و سرمایه‌گذارى کومور و با هدف توسعه همکارى ها در زمینه اقتصاد و برنامه ریزى بر اساس اصل منافع متقابل و بر اساس مقررات و قوانین جارى در دو کشور امضا نمودند.

احداث بیش از 300 کارخانه جدید در عربستان در سال 2024

فیصل الإبراهیم وزیر اقتصاد و برنامه‌ریزی عربستان سعودی در مصاحبه با «العربیه» تأکید کرد، در سال 2024 بیش از 300 کارخانه جدید در عربستان سعودی در حوزه‌های مختلف صنعتی احداث شده است.

اختصاص بودجه حدود 1 میلیارد دلاری برای ساخت و تکمیل 17 پروژه در شهر الاحساء

خالد الفالح وزیر گردشگری عربستان سعودی در یک کنفرانس خبری که در جریان ملاقات وی با سرمایه‌گذاران و تجار شهر «الاحساء» صورت گرفت از اختصاص 938 میلیون دلار برای ساخت و تکمیل 17 پروژه در شهر الاحساء در استان الشرقیه این کشور خبر داد.

اختصاص ۱۹ میلیارد دلار برای اجرای پروژه‌های سبز توسط صندوق سرمایه‌گذاری عمومی

اختصاص ۱۹ میلیارد دلار از سوی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان برای پروژه‌های سبز در رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است. گفته شده است این تخصیص بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر این کشور برای حرکت به سمت یک اقتصاد سبز و کاهش وابستگی به نفت به عنوان منبع اصلی اقتصادی است. بخش خصوصی غیرنفتی عربستان همچنین در ماه سپتامبر 2024 به بالاترین میزان رشد خود در چهار ماه اخیر دست یافت و شاخص مدیران خرید نیز (PMI) به ۵۶.۳ واحد رسید، در حالی که این رقم در ماه اوت ۵۴.۸ واحد بود. این گزارش ماهانه که اخیرا توسط بانک ریاض منتشر شد، نشان‌دهنده تسریع در روند رشد اقتصاد بخش خصوصی غیرنفتی در عربستان است.

بودجه تخصیصی عربستان برای میزبانی از بازی‌های جام‌جهانی 2034

تارنمای عربین بیزینس نوشت عربستان، دومین میزبان پرهزینه جام جهانی تاریخ خواهد بود به طوری که این کشور با هزینه هنگفت 40 میلیارد دلاری، قصد دارد جام جهانی 2034 را برگزار کند. این در حالی است که هنوز برنامه مشخصی برای درآمدزایی از این رویداد بزرگ ورزشی ارائه نشده است. طبق گفته رسانه عربی، گزارش شده که عربستان سعودی قصد دارد برای میزبانی از جام جهانی 2034، مبلغ هنگفت 40 میلیارد دلار هزینه کند. این رقم تقریباً چهار برابر هزینه میزبانی روسیه در جام جهانی 2018 است. با این هزینه سرسام‌آور، عربستان بعد از قطر که با هزینه 210 میلیارد دلاری، پرهزینه‌ترین جام جهانی تاریخ را برگزار کرد، به عنوان دومین میزبان پرهزینه این رویداد بزرگ شناخته می‌شود.

سعودی و امارات سریع ترین رشد در تجارت الکترونیک دارند

رونالدو مشحور معاون رئیس شرکت آمازون در خاورمیانه و شمال آفریقا و ترکیه از سرمایه گذاری مکرر سعودی در زیرساختارهای دیجیتالی و فناوری‌های نوین خبر داد. وی در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت تحولات قابل ملاحظه ای در حوزه تجارت الکترونیک در منطقه جریان دارد و سعودی و امارات از سریع ترین رشد در تجارت الکترونیک برخوردارند و تعداد افرادی که آنلاین خرید می‌کنند در دو سال گذشته در امارات و سعودی دو برابر شده است. مشحور در گفتگو با «الشرق الاوسط» افزود ««آمازون» در هشتمین نشست سالانه «ابتکار عمل آینده سرمایه‌گذاری ۲۰۲۴» در ریاض حضور فعالانه دارد و تجارت الکترونیک در منطقه رشد قابل ملاحظه‌ای تجربه می‌کند و طبق Mordor Intelligence ارزش تجارت الکترونیک تا ۲۰۲۹ به کمک رشد فزاینده تحول دیجیتال به ۲۶۰ میلیارد دلار می رسد. او توضیح داد رده سنی زیر ۴۰ سال حدود ۷۰ درصد جمعیت منطقه را تشکیل می دهند و همین باعث افزایش نرخ استفاده از فناوری‌های دیجیتال می‌شود. نرخ بالای استفاده از گوشی‌های هوشمند در منطقه را داریم که در سطح جهانی نیز میانگین بالایی است. نرخ استفاده از اینترنت به ۹۹ درصد رسیده است. او اظهار داشت «سرویس هایی مثل سرویس «الان بخر بعدا پرداخت کن» و بسته‌های پولی دیجیتالی باعث آسان شدن داد و ستد و خرید آنلاین شده اند.

تحول در بخش تفریح و سرگرمی عربستان تا سال ۲۰۳۰،

طبق آخرین گزارش وزارت سرمایه‌گذاری عربستان، انتظار می‌رود بخش تفریح و سرگرمی عربستان سعودی تا سال 2030 تعداد 450 هزار شغل ایجاد کند و 4.2 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص دهد. این بخش طی پنج سال گذشته به ارقام مهمی دست یافته است؛ از جمله درآمد کل بیش از یک میلیارد ریال سعودی و بیش از 75 میلیون شرکت‌کننده در رویدادها. همچنین تعداد مجوزهای این بخش به 2,189 و تعداد پروانه‌ها به 1,809 افزایش یافته است. در همین مدت، بیش از 2 هزار و 500 کسب‌وکار جدید نیز به این بخش وارد شده‌اند. در راستای چشم‌انداز 2030 عربستان، این کشور فصد دارد با هدف تنوع‌بخشی به اقتصاد و ارتقای کیفیت زندگی، فرهنگ و گردشگری سعودی را در سطح بین‌المللی معرفی و بازدیدکنندگان را به خود جذب نماید. بخش سرگرمی یکی از ستون‌های کلیدی در دستیابی به این اهداف بلندپروازانه است و بر بهبود کیفیت زندگی از طریق فعالیت‌های فرهنگی و سرگرمی متنوع تمرکز دارد.

الحاق عربستان به ابتکار مشارکت بین‌المللى براى تقویت اقتصاد هیدروژن و سلولهاى‌سوختى

عربستان سعودی به ‌منظور توسعه اقتصاد هیدروژنی، به ابتکار مشارکت بین‌المللى براى تقویت اقتصاد هیدروژن و سلول هاى سوختى «IPHE» پیوست. وزارت انرژی سعودی با اعلام خبر فوق گفت پیوستن عربستان به این مشارکت به عنوان بخشى از تلاش هاى این کشور براى حمایت از تلاش‌هاى بین‌المللى براى توسعه این بخش به شمار می رود و نشان‌دهنده گام جدیدى است که نقش پیشگامانه این کشور را در چارچوب تلاش جامعه جهانی با هدف ارتقاى پایدارى و ابتکار راه‌حل‌هاى پیشرفته در زمینه انرژى هاى پاک تاکید مى‌کند. ضمنا عضویت سعودی در این مجمع بین‌المللی در تحقق اهداف سعودی نیز سهیم است. سعودی در نظر دارد به یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده هیدروژن پاک جهان تبدیل شود و تا سال ۲۰۶۰ با فناوری‌های لازم الگوی اقتصاد چرخشی کربن صفر را اجرا نموده و انتشار کربن را به صفر برساند

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما