معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۱۶- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی موریتانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته دوم آذر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

امضای قرارداد خرید گاز بین گروه صوملک، شرکت هیدروکربن موریتانی و GO GAS

شرکت اُم د. سیدی سالم محمد العبد، روز چهارشنبه مورخ 07/09/1403 با دو شرکت GO GAS و شرکت سوخت موریتانی در مقر وزارت نیرو و نفت این کشور توافقنامه ای درخصوص محورهای اصلی خرید و فروش گاز امضا کردند که هدف آن، ایجاد یک خط لوله گاز است که دو ایستگاه برق 180 مگاواتی را به میدان باندا متصل می‌کند. این نشست، پس از دو ماه مذاکره با کنسرسیوم تخصصی مصری GO GAS زیر نظر آقای محمد خالد، وزیر نفت و انرژی موریتانی انجام شد. این خط لوله گاز با ظرفیت انتقال 31 میلیون فوت مکعب در روز، قرار است تولید حدود 165 مگاوات برق را به صورت مستمر در یک دوره بیست ساله ممکن سازد. توافقنامه مزبور گامی مهم به سمت تبدیل «گاز به برق» است و به گروه صوملک (شرکت برق موریتانی) این امکان را می دهد که سوختی کمتر آلاینده و گران را جایگزین سوختهای سنگین نماید.

ولد غزوانی در سخنرانی به مناسبت روز ملی، دستاوردهای دوره ریاست جمهوری خود را تشریح کرد

محمد ولد شیخ غزوانی، رئیس جمهور موریتانی در سخنرانی به مناسبت شصت و چهارمین سالگرد استقلال و روز ملی این کشور، برجسته ترین دستاوردهای دولت خود در سال های گذشته را مرور کرد و تأکید کرد که هدف از این تلاش ها، ارتقای توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی شهروندان است.  برخی از این دستاوردها عبارتند از:

1- بخش آموزش: پس از راه اندازی برنامه اصلاحی و ایجاد "مدارس جمهوری" شاهد پیشرفت بزرگی بود که در آن میزان تحصیلات ابتدایی به 81٪، میزان ماندگاری در تحصیل به 83٪ و میزان موفقیت در دورۀ لیسانس به 39 درصد افزایش پیدا کرد. وی به بهبود زیرساخت های آموزشی از طریق مدرسه سازی، جذب و تربیت معلم و تدوین برنامه‌های درسی برای تضمین کیفیت آموزش نیز اشاره کرد.

2- بخش سلامت: با احداث و تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی و ایجاد صندوق جامع بیمه سلامت که بیش از 200 هزار نفر از آن بهره مند شدند و میزان دسترسی به خدمات سلامت به 80 درصد رسید.

3-بخش زیرساخت‌ها: با افزایش 3000 کیلومتری به شبکه سراسری راه‌های کشور و افزایش 78 درصدی دسترسی به آب آشامیدنی و تکمیل 1700 کیلومتر فیبر نوری با هدف تقویت زیرساخت دیجیتال، شاهد توسعه چشم‌گیری بوده است.

4- بخش کشاورزی: افزایش 33 درصدی سطح زیر کشت زمین‌های کشاورزی، منجر به افزایش 71 درصدی تولیدات کشاورزی شده و سهم کشاورزی را در تولید ناخالص داخلی به 5.2 درصد افزایش داده است. بخش دامپروری نیز پس از انجام اصلاحات نژادی در دام ها، تأمین علوفه و ساماندهی بخش دامداری، 10.7 درصد به تولید ناخالص داخلی کمک کرده است.

5- به طور کلی، در زمینۀ اقتصادی، سیاست‌های اقتصادی دولت منجر به دستیابی به رشد 6.5 درصدی در سال 2023، کاهش بدهی عمومی‌ به 40 درصد تولید ناخالص داخلی و افزایش سهم سرانه از تولید ناخالص داخلی به 2400 دلار شده است. این سیاست ها بیش از 125 هزار فرصت شغلی مستقیم و 268 هزار فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد کرده است.

این دستاوردها در چارچوب یک چشم انداز جامع با هدف دستیابی به تحول اقتصادی و اجتماعی، تقویت وحدت ملی و ارتقای سطح زندگی شهروندان صورت پذیرفته است. چنانچه دولت در ابتدای اولین دورۀ تصدی خود با چالش هایی نظیر همه گیری کرونا و بحران‌های امنیتی منطقه ای و بین المللی شدید و پیامدهای مخرب و مختلف آنها مواجه نشده بود، امروز به نتایجی به مراتب بهتر دست می یافت.

 شرکت اسنیم درصدد راه اندازی یک خط جدید کشتیرانی برای حمل سنگ آهن است

شرکت ملی صنایع و معادن موریتانی (اسنیم) از راه اندازی قریب الوقوع یک خط جدید کشتیرانی برای حمل و نقل سنگ آهن به عنوان یک پروژه عظیم و الگو خبر داد. این خط کشتیرانی که با حضور رئیس جمهور، شروع به کار خود را اعلام کرد، اسنیم را قادر می سازد تا با افزایش تعداد کشتی‌ها و عملیات حمل و نقل ایمن، در عملیات صادرات محصولات خود انعطاف بیشتری داشته باشد. گفتنی است اجرای این پروژه که با هزینه 15 میلیون و 298 هزار و 316 یورویی شرکت اسنیم تأمین مالی گردیده، قرار است با گشایش افق هایی جدید، عملکرد این شرکت را در زمینه حمل و نقل به مناطق مختلف جهان افزایش دهد.

 استاندار ترارزه: این استان به "سبد غذایی کشور" تبدیل شده است

محمد ولد احمد مولود، استاندار ترارزه گفت که این استان به "سبد غذایی کشور" تبدیل شده است؛ چرا که در حال حاضر، این استان 80 درصد از نیاز برنج کشور، ده‌ها هزار تن مصرف تره بار سالانه و روزانه 60 تن لبنیات که بیشتر آن به کارخانه‌های لبنیات در نواکشوت فروخته می‌شود را تأمین می‌کند. وی افزود که این استان "تأثیر قابل توجهی در افزایش ارزش افزوده اقتصاد ملی و بالا بردن استاندارد زندگی ساکنان کشور" داشته است. سطح زیرکشت در سطح استان نزدیک به 80 هزار هکتار برآورد شده که تاکنون 50 هزار هکتار آن احیا شده است. استاندار گفت در چارچوب دستاوردهای استان، مراسم افتتاح و بهره برداری از پروژه‌های برق رسانی به مناطق کشاورزی، احیای زمین‌های کشاورزی و دسترسی به مزارع، لایروبی کانال های آبرسانی، انجام واکسیناسیون دام های استان، تأمین مایحتاج دامپزشکی، تأمین دارو و ساخت و تجهیز امکانات آموزشی و بهداشتی، تأمین کادر پزشکی و آموزشی، آب آشامیدنی و تکمیل معابر، روز دوشنبه مورخ 04/09/1403 انجام خواهد شد. وی همچنین به ورزشگاه‌های «رمضان» و «کیلومتر 7» شهر روصو اشاره کرد که عملیات اجرایی آنها به پایان رسیده است. وی درخصوص حمایت از بیماران مبتلا به نارسایی کلیه، معلولان و انجمن‌های فعال در حوزه معلولان، تأمین مالی برنامه‌های درآمدزا برای تعاونی‌های زنان و افراد با نیازهای ویژه و تأمین ماهی و علوفه به قیمت اسمی و یا رایگان، توضیحاتی داد.

شروع به کار نمایشگاه بین المللی سلامت موریتانی (MEDEX 2024)

نمایشگاه بین‌المللی سلامت موریتانی عصر روز جمعه مورخ 02/09/1403 با مشارکت نمایندگان و شرکتهایی از 34 کشور از سراسر جهان شروع به کار نمود. عبدالله ودیه، وزیر بهداشت در مراسم افتتاحیه نمایشگاه، ضمن خوش آمدگویی به همه شرکت کنندگان، این نمایشگاه را نقطه عطف مهمی در جهت توسعه سیستم مراقبت های بهداشتی در موریتانی و حاکی از تعهد جمعی به ارتقای سلامت از طریق نوآوری و همکاری مؤثر بین سازمان‌های بهداشتی و درمانی و بخش های دولتی و خصوصی دانست. وزیر بهداشت تأکید کرد که مشارکت راهبردی بین بخش های دولتی و خصوصی و همکاری بین آنها نقش مهمی در دستیابی به توسعه بیشتر و غلبه بر چالش های بهداشتی دارد. وی از تجار ملی و بین المللی خواست تا سرمایه گذاری‌های خود را در بخش بهداشت (شامل ساخت یا تجهیز امکانات بیمارستانی، تولید داخلی داروها و فناوری مدرن پزشکی) افزایش دهند. وی همچنین بر تعهد وزارت بهداشت و اطمینان بخشی به رعایت اصول عدالت، پایداری و شفافیت در این مشارکت ها و همچنین تضمین ارائه خدمات بهداشتی متمایز به همه و به ویژه به گروه‌های بیشتر نیازمند، تأکید کرد.

کمک 21 میلیون یورویی ژاپن به موریتانی

ژاپن با امضای دو توافق، 9 میلیارد اوقیه قدیم (معادل 21 میلیون یورو) به موریتانی کمک نمود. این کمک قرار است در قالب دو پروژۀ ساخت یک کشتی تحقیقاتی دریایی و دیگری برنامه کمک غذایی ارائه شود. این دو توافق در تاریخ 09/09/1403 فیمابین وزیر اقتصاد و دارایی موریتانی، کاردار سفارت ژاپن در موریتانی و مدیر دفتر آژانس همکاری بین المللی ژاپن (جیکا) در سنگال، امضا شد. توافق اول به ارزش (7.45 میلیارد اوقیه قدیم) قرار است با ساخت یک کشتی تحقیقاتی دریایی، به افزایش توانایی‌های مؤسسه تحقیقات اقیانوسی و ماهیگیری موریتانی با هدف بهره برداری از منابع دریایی و مدیریت پایدار منابع، کمک کند و توافق دوم به ارزش (حدود 1.55 میلیارد اوقیه قدیم) به منظور تأمین مالی بسیاری از پروژه‌های درآمدزا، تغییر شکل ذخیره راهبردی غلات، کمک به تضمین عرضه منظم بازار، تثبیت قیمت برخی از مواد غذایی اساسی و افزایش قدرت خرید شهروندان و به ویژه اقشار آسیب پذیر تخصیص داده شده است. وزیر اقتصاد و دارایی در سخنانی به این مناسبت گفت که این کمک، نشان دهنده تعهد مستمر ژاپن به همراهی موریتانی در زمینه‌های راهبردی توسعه اجتماعی و اقتصادی پایدار است. کاردار سفارت ژاپن در نواکشوت نیز تأکید کرد که بخش ماهیگیری یکی از مهمترین زمینه‌های همکاری بین ژاپن و موریتانی محسوب می‌شود و توافق پروژه کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما، بزرگترین هدیه سفارت ژاپن در موریتانی از زمان شروع به کار سفارت تاکنون، به حساب می آید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما