اعطاء پنج نوع اقامت توسط عربستان با هدف جذب سرمایهگذاران خارجی
عربستانسعودی با هدف جذب حداکثری سرمایهگذارانخارجی، نخبگان، کارآفرینان و متخصصان سراسر جهان و افراد مقیم این کشور، پنج نوع اقامت ممتاز اعطاء مینماید. جزئیات بیشتری از این خبر در گزارش زیر آمده است.
ماجد بن عبدالله القصبی وزیرتجارت و بازرگانی عربستان سعودی و رئیس هیات مدیره مرکز اقامت ممتاز، در حساب کاربری خود در پلتفرم«X» اعلام کردهاست که متخصصان ممتاز، افراد با استعداد، سرمایهگذاران و کارآفرینان از همه کشورهای جهان به عربستانسعودی میآیند تا از تسهیلات جدید برای اقامت ممتاز بهرهمند شوند. وی تأکید کرد که پنج گزینه اقامتی ممتاز به دارندگان آنها فرصت اقامت و کار در عربستان را میدهد و دروازهها را برای همه کسانی که به اقتصاد ملی ارزش میافزایند باز میکند تا در تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان شریک باشند. وی اظهار کرد که گزینههای اقامتی فوق از افزایش فرصتهای شغلی برای سعودیها و انتقال دانش از استعدادها در سراسر جهان حمایت میکند.
وزارت خارجه عربستان سعودی پیشتر اعلام کرده بود که مرکز اقامت ممتاز این کشور پنج نوع اقامت ازجمله اقامت برای سرمایهگذاران، کارآفرینان، متخصصان، صاحبان املاک و اقامت برای افراد با استعداد با شرایط ویژه اعطاء مینماید.
1- اقامت برای سرمایهگذاران: براساس این طرح جدید عربستانسعودی، سرمایهگذارانخارجی میتوانند با سرمایه 7 میلیون ریالسعودی و ایجاد دستکم ده شغل در دو سال اول، اقامت دائم این کشور را بهدست بیاورند.
2- اقامت برای کارآفرینان: به گزارش عربنیوز، کارآفرینان دیگر کشورها میتوانند در دو بخش اقامت ممتاز عربستانسعودی را دریافت نمایند.
الف- کارآفرینان باید حداقل به ارزش ۴۰۰ هزار ریالسعودی سرمایه را به این کشور جذب کرده باشد و خود متقاضی حداقل ۲۰ درصد آن باشد تا اقامت پنج ساله قابل تمدید را دریافت کند.
ب- کارآفرینان کشورهای دیگر میتوانند با جلب حداقل ۱۵ میلیون ریال سعودی به این کشور که خود متقاضی ۱۰ درصد در آن سهم داشته باشد، اقامت دائم این کشور را بهدست آورد.
3- اقامت برای صاحبان املاک: شهروندان دیگر کشورها همچنین میتوانند با خرید املاکی به ارزش حداقل چهار میلیون ریالسعودی اقامت این کشور را تا زمانی دریافت کند که مالک این املاک باشد.
4- اقامت برای متخصصان: متخصصان بخش بهداشت و درمان و محققین و دانشمندانی که درآمد ماهانه آنها حداقل ۳۵ هزار ریالسعودی باشد و یا پژوهشگرانی که ماهانه حداقل ۱۴ هزار ریالسعودی درآمد داشته باشند، میتوانند اقامت پنجساله این کشور را بهدست آورند.
5- اقامت برای نخبگان: در آخرین نوع اقامت، افراد با استعداد که از سوی وزارت فرهنگ عربستانسعودی برای دریافت اقامت معرفی میشوند هم میتوانند اقامت ممتاز پنجساله این کشور را بهدست بیاورند.
براساس اطلاعیهای وزارت خارجه عربستانسعودی، افرادی که این نوع اقامتها را دریافت کنند از امتیازات ویژه مانند راهاندازی کسبوکار و تجارت، دریافت اقامت ممتاز برای اعضای خانواده به شمول پدر و مادر، سفر به سعودی یا از سعودی به دیگر کشورها بدون ویزا، معافیت از هزینههای وضع شده بالای مهاجران و اعضای خانواده آنها، انتقال پول بدون هزینه، تصاحب ملکیت از میزبان و دعوت از بستگان برخوردار خواهند شد.
گفتنی است که این تصمیم، به متقاضیان واجد شرایط امکان اخذ اقامت ممتاز با پرداخت هزینه یکباره ۴ هزار ریالسعودی را میدهد. این طرح در چارچوب مرحله جدیدی از تحول اقتصادی در عربستان برای رونقبخشی به اقتصاد و ایجاد اشتغال در آن عملیاتی شده است و اعطای این اقامتها بخشی از برنامههای سند چشمانداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان، ولیعهد جوان عربستانسعودی است که با هدف تقویت اقتصاد این کشور و تنوعبخشی به اقتصاد تکمحصولی وابسته به نفت از طریق جذب حداکثری سرمایهگذاریهای خارجی آغاز شد. قانون سرمایه گذاری خارجی در عربستان سعودی اخیرا مورد بازنگری قرار گرفت و پس از اصلاح، تعدیل و تائید نهایی به دستگاههای اجرایی ابلاغ گردید. پیش از این، عربستان سعودی دو نوع ویزای اقامت ممتاز اعطاء مینمود:
1- اقامت ثابت: اقامت ثابت برای یکسال، قابل تمدید، که مقیم برای آن ۱۰۰ هزار ریالسعودی پرداخت میکرد.
2- اقامت حق بیمه دائمی: اقامت حق بیمه دائمیبه مبلغ ۸۰۰ هزار ریالسعودی که یکبار پرداخت میشد.