معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۲۱- ۰۸:۲۴

اخبار اقتصادی موریتانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته سوم آبان ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

       

تولید گاز تا پایان 2025

محمد بن عتو، سفیر الجزایر در نواکشوت با بیان اینکه الجزایر به اولین شریک آفریقایی موریتانی تبدیل شده است، گفت: مبادلات تجاری بین دو کشور بیش از 150 درصد افزایش یافته است. وی این سخنان را در مراسم ضیافتی که به مناسبت گرامی داشت هفتادمین سالگرد وقوع انقلاب آزادیبخش الجزایر در اول نوامبر 1954 با شعار "نوامبر باشکوه، وفاداری و تجدید" توسط سفارت برگزار شد، بیان کرد. این دیپلمات الجزایری به راه اندازی بسیاری از پروژه‌های مهم برای تقویت همکاری‌های دو کشور از جمله افتتاح بانک الجزایر در موریتانی و نمایشگاه دائمی محصولات اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد: سران دو کشور در دیدارهای مکرر خود، تمایل شان را برای توسعه و تقویت روابط همکاری بین دو کشور همسایه ابراز کرده اند. بن عتو از تلاش‌های رئیس جمهور موریتانی برای دفاع از منافع قاره، یافتن راه‌حل برای مشکلات آن، ارج نهادن به نمایندگی آن در مجامع بین‌المللی و کمک به افزایش یکپارچگی و ادغام آفریقا، تمجید کرد.

شرکت موریتانیایی SNIM، از صادرات اولین محموله سنگ آهن به مصر خبر داد

شرکت ملی صنعت و معدن (SNIM)، فرآیند صادرات سنگ آهن به مصر را از طریق بندر معدنی نواذیبو آغاز کرد. شرکت اسنیم از طریق فرآیند صادرات، به دنبال باز کردن افق های جدیدی برای این شرکت است. گفتنی است اولین محموله سنگ آهن در پایان اکتبر 2024، از بندر معدنی نواذیبو به سمت بندر عین السخنه مصر خارج شد. این شرکت همچنین قصد دارد با صادرات سنگ آهن موریتانی به مصر، وارد بازارهای جدیدی در شمال آفریقا، اروپای شرقی و استرالیا شود.

وزیر اقتصاد: موریتانی نیاز به حمایت از پیمانکاران و شرکت های ملی دارد

سید احمد ابوه، وزیر اقتصاد و دارایی موریتانی، بر لزوم حمایت موریتانی از شرکت ها و پیمانکاران ملی در بخش های دولتی، خصوصی و یا در بخش صادرات تأکید کرد. وی که عصر روز چهارشنبه مورخ 16/08/1403 در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از جلسه هیأت دولت سخن می‌گفت، افزود: صندوق توسعه صادرات آفریقا که دولت امروز پیش نویس قانون آن را تصویب کرد و این قانون شامل اساسنامه صندوق نیز می‌گردد، با هدف تسهیل دسترسی به منابع مالی برای شرکت های صادرکننده، تشویق و تنوع بخشیدن به شرکت های صادرکننده و افزایش تولید محلی منابع طبیعی تشکیل گردیده است. ابوه افزود: هدف این صندوق، حمایت از پروژه‌های زیربنایی مرتبط با صادرات، مانند مراکز لجستیک و مناطق صنعتی و همچنین افزایش توانمندی‌های شرکت‌های آفریقایی برای رعایت استانداردهای بین‌المللی کیفیت و رقابت است. دولت موریتانی انتظار دارد با تصویب این قانون، شرکت های موریتانیایی بتوانند از منابع مالی و فنی ارائه شده توسط صندوق بهره مند شوند و عملکرد صادراتی خود را بهبود بخشیده و سطح تولیدات داخلی را در بازارهای بین المللی بالا ببرند. گفتنی است قانون تصویب اساسنامه صندوق توسعه صادرات آفریقا قبلاً در تاریخ 6 ژانویه 2021 در نواکشوت امضا شده بود.

نواکشوت میزبان مجمع دامداران کشورهای منطقه ساحل

مجمع عالی دامداران صبح روز چهارشنبه مورخ 16/08/1403 در کاخ همایش ها در نواکشوت با شعار: "نواکشوت + 10: به نفع انجمن‌های دامداری و کشاورزی، دستاوردها و مسیرهای آینده" افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری رسمی موریتانی، این مجمع سه روزه، با هدف ارزیابی میزان اجرای تعهدات انجام شده در زمینه‌های زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی که در بیانیه سال 2013 نواکشوت در مورد دامداری و مراتع گنجانده شده  برگزار می‌گردد. این انجمن همچنین راهکارهای تعریف تعهدات آینده و دیدگاه مشترک در مورد دام و دامداری و اتخاذ تصمیمات مجدد در مواجهه با مسائل و چالش های جدید برای بهبود بهره وری بخش دام در کشورهای ساحل و غرب آفریقا را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد. مختار حسیتو لام، وزیر مسؤول خزانه دولت، گفت: "این مجمع، به عنوان یکی از اهرم های اساسی توسعه محلی، روابط دیرینه فرهنگی و اقتصادی و روابط برادرانه را که باعث گرد هم آمدن مردم ساحل شده را تقویت می‌کند." وی افزود که دولت موریتانی در این زمینه اهداف مشخصی نظیر "دستیابی به خودکفایی در تولید شیر و صادرات گوشت قرمز" را تعیین کرده است. عبدالله محمدو، دبیر اجرایی کمیته مشترک دائمی‌ برای مبارزه با اثرات خشکسالی در ساحل  (CELS) نیز، طی سخنانی بر اهمیت تأمین امکانات تولید برای جمعیت دامدار در منطقه ساحل به منظور افزایش تولید و گسترش فعالیت های توسعه ای برای نیل به حداقل 30 درصد رشد در طول پنج تا ده سال آینده تأکید کرد. شکیب الجنان، مدیر منطقه ای توسعه پایدار در غرب و مرکز آفریقا در بانک جهانی نیز، گفت: «وضعیت دامداری در اراضی ساحلی به طور کلی به مدیریت پایدار منابع طبیعی کمک می‌کند و بانک جهانی به حمایت مجدد خود، برای تضمین آینده ای مرفه برای گروه‌های دامدار در منطقه ساحل ادامه خواهد داد.

دستور رئیس جمهور جهت تخصیص 50 میلیارد اوقیه برای نوسازی پایتخت

بنا به اعلام نهاد ریاست جمهوری موریتانی، رئیس جمهور غزوانی دستور تخصیص پنجاه میلیارد اوقیه قدیمی را برای تأمین مالی یک برنامه اضطراری یکپارچه با هدف توسعه و نوسازی شهر نواکشوت صادر کرده است. وی همچنین مشارکت مقامات محلی و مقامات منتخب را در تدوین چشم انداز نهایی برنامه بر اساس رویکرد مشارکتی هدایت کرده و خواهان تأمین معیشت مناسب و بهبود وضعیت شهروندان پایتخت گردیده است. این موضوع در جریان نشست "بررسی توسعه و نوسازی نواکشوت، افزایش جاذبه‌ها و تسهیل شرایط زندگی ساکنین آن"  در تاریخ 15/08/1403 و با حضور رئیس جمهور، نخست وزیر و تعدادی از اعضای دولت برگزار شد، مطرح گردید. در این نشست، پیشنهادهای تخصصی مختلفی از سوی وزرا به تفکیک ارائه شد و حوزه‌های خدمات اولیه مانند آب، فاضلاب، برق، بهداشت، آموزش و زیرساخت های جاده ای و ورزشی مورد بررسی قرار گرفت. غزوانی وزرای ذیربط را موظف به اجرای فوری اجزای این برنامه کرد و خاطرنشان نمود که انتظار می رود اجرای این برنامه، تأثیر مثبت و مؤثری در بهبود زندگی شهروندان و افزایش جذابیت شهر داشته باشد.

افزایش قیمت ماهی

با وجود اینکه موریتانی یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده ماهی در قارۀ آفریقا و اتحادیه عرب و یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات شیلاتی به بازار اروپاست، به علت گرانی این محصول در بازار داخلی، اکثر مردم این کشور توانایی خرید آن را ندارند. اخیراً وزارت شیلات موریتانی طی توافقی با اتحادیه ملی صیادان به توافق رسیده بود که قیمت ماهی تا حد قابل توجهی کاهش یابد تا مردم فقیر و اقشار آسیب پذیر نیز توانایی خرید آن را داشته باشند. اما مردم همچنان گله مندند و ادعا می‌کنند بعد از صدور اعلامیه وزارت شیلات، قیمتها نه تنها کاهش نیافته، بلکه برخی از انواع ماهی در بازارهای این کشور گرانتر نیز شده است. به عنوان مثال، قیمت یک نوع ماهی به نام «کبارو» که قبلاً بین 700 تا 800 اوقیه قدیم بود، اکنون به حدود 1500 تا 1600 اوقیه قدیم افزایش یافته است.

پلمب 213 فروشگاه تجاری پایتخت در ماه اکتبر از سوی وزارت بازرگانی به دلیل تخلف

بنا به اعلام وزارت بازرگانی موریتانی، در طول ماه اکتبر 2024، پس از وصول 442 مورد شکایت اداری از شهروندان و انجام بازرسی از 2230 فروشگاه تجاری، تعداد 213 فروشگاه تجاری به دلیل تخلف پلمب گردید و تمامی آنها پس از پرداخت جریمه به خزانه دولت مجدداً به فعالیت خود ادامه دادند. این وزارتخانه در یک پست فیسبوکی خود تأیید کرد که در ماه اکتبر حدود 95 تن کالای فاسد و تاریخ مصرف گذشته را ضبط نموده است. تخلفات صورت گرفته به قرار ذیل بوده است: 412 مورد عدم درج قیمت بر روی کالا، 285 مورد کالای فاقد فاکتور، 170 مورد احتکار و گران فروشی، 103 مورد کالاهای فاسد و تاریخ مصرف گذشته.

برگزاری سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک بین موریتانی و سنگال در نواکشوت و امضای 11 موافقتنامه و یادداشت تفاهم

موریتانی و سنگال عصر روز سه شنبه  مورخ 15 آبان ماه 1403، در پایان سیزدهمین نشست کمیته مشترک همکاری بین خود، تعداد 11 موافقتنامه، پروتکل همکاری یا یادداشت تفاهم را در زمینه‌های مختلف تجاری، علمی – آموزشی، اطلاعات - ارتباطات و تحول دیجیتال، اشتغال، ورزش، دامپزشکی، خدمات هوایی، اقامت و مراکز اقامتی و قاچاق انسان و مهاجرین امضا کردند. موافقتنامه‌های مزبور بین وزرای خارجه و همچنین سفرای دو کشور امضا شد. گفتنی است نشست مزبور به فاصلۀ 9 سال پس از نشست قبلی که در سال 2015 برگزار شده بود، تشکیل گردیده است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما