معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۵/۲۰- ۱۵:۵۴ - مشاهده: ۹۵

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم مرداد ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

تکمیل و بهره برداری یک شبکه آبرسانی در اطراف استان ننگرهار

کار ترمیم یک شبکه آبرسانی در اطراف روستای سعید آباد شهرستان کوز کنر استان ننگرهار به کمک مالی موسسه(BHA) تکمیل و به بهره برداری سپرده شد. این شبکه شامل ترمیم یک ذخیره آهن کنکریتی آب به حجم (۴۰) متر مکعب، نصب (۱۲۰) عدد شیردهن آب و پایپ دوانی می‌باشد. در جریان کار ترمیم این شبکه برای ده‌ها نفر کارگر زمینه کار فراهم گردیده و با تکمیل شدن آن (۲۳۰) خانواده روستانی مذکر به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی پیدا نموده اند.

https://www.facebook.com/NEWSOFMRRD

آمادگی فرودگاه جلال‌آباد به روی پروازها

محمد طاهر جلالی، رئیس منابع نیرو انسانی مقام استان ننگرهار، در جریان آغاز پروژه‌ای در فرودگاه غیرنظامی ننگرهار گفت، قرار است به‌زودی این فرودگاه با تمام استانداردهای پرواز تجهیز شود. عتیق الله وثیق، رئیس فرودگاه غیرنظامی استان ننگرهار نیز گفت تلاش‌ها را برای آغاز هر چه سریع پروازهای از فرودگاه جلال‌آباد کرده‌اند. درعین‌حال پروژه بازسازی، پاک‌سازی و ارتقاء فرودگاه به ارزش حدود یک‌میلیون افغانی آغازشده است و تا یک ماه آینده تکمیل خواهد شد. با نگاهی به این تلاش‌ها برای فعال‌سازی بخش غیرنظامی ننگرهار، ناظران بر این باورند که با فعال شدن بخش غیرنظامی، مردم زون شرق از اقتصادی و اجتماعی بیشتری برخوردار خواهند شد و منطقه از رشد اقتصادی برخوردار خواهد شد توسعه درهای جدیدی را بازخواهد کرد.

https://www.spogmairadio.com/102811/

وزارت انرژی: ساخت سد بر روی رودخانه‌ کنر، ظرفیت تولید ۱۵۰۰ مگاوات برق را دارد

وزارت انرژی و آب می‌گوید با ساخت سد برق بر روی رودخانه کنر، این سد ظرفیت تولید ۱۵۰۰ مگاوات برق را خواهد داشت و به پاکستان نیز از رهگذر کمبود آب مشکل پیش نخواهد شد. سرپرست وزارت انرژی و آب این مطلب را در برنامه حساب دهی دولت به ملت روز گذشته مطرح کرده است. در این برنامه، عبداللطیف منصور همچنان گفته در یک سال گذشته این وزارت توانسته است کارهای نیمه‌تمام سدهای کمال‌خان نیمروز، شاه وعروس کابل، پاشدان هرات و توره زابل را تکمیل نماید. آقای منصور تأکید نمود که ازجمله کابل در استان‌های تخار، هرات، غزنی و بغلان شش بند بزرگ دیگر را نیز در سال آینده اجرای خواهند کرد. به گفته وی، این وزارت در جریان سه سال گذشته پروژه‌های متعدد تولید برق را از منابع گوناگون با بخش خصوصی به امضاء رسانده است که با اجرای آن ۵۰۰ مگاوات برق تولید خواهد شد. در این برنامه همچنان گفته شد که وزارت انرژی و آب با بانک جهانی برای آغاز کار عملی پروژه برق کاسا یک‌هزار در سال جاری خورشیدی توافق کرده که تا سال ۲۰۲۴ میلادی تکمیل خواهد شد و افغانستان سالانه ۱۶۵ میلیون دلار از آن حق ترانزیت حاصل خواهد کرد.

https://www.ariananews.af/fa/وزارت-انرژی-ساخت-بند-برق-بر-روی-دریای-ک/

تکمیل و بهره‌برداری سپردن یک شبکه آب‌رسانی در استان ننگرهار

دفتر مطبوعاتی استان ننگرهار در مطلبی نوشته کار ساخت یک شبکه آب‌رسانی در اطراف روستای ثمرخیل شهرستان شیرزاد استان ننگرهار به کمک مالی اتحادیه اروپا (ECHO) تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد. این شبکه شامل حفر یک حلقه چاه عمیق به عمق (۱۵۰) متر، ساخت یک ذخیره آب به حجم (۲۰) مترمکعب، نصب (۱۰۹) عدد شیردهی آب، (۲۴) تخته سولر (برق خورشیدی) و به طول (۵۱۰۷) متر شیلنگ کشی می‌باشد. در جریان کار ساخت این شبکه برای ده‌ها نفر کارگر زمینه کار فراهم گردیده و با تکمیل شدن آن (۲۴۹) خانواده روستای مذکور به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی پیدا کرده‌اند.

https://t.me/nmic96/115412

ساخت باغ‌های جدید به ارزش دو میلیون دلار در ننگرهار

به‌منظور توسعه‌ای و تقویت زراعت ننگرهار با حمایت مالی سازمان UNDP و همکاری فنی سازمان Action Aid با هماهنگی ریاست زراعت این استان دو میلیون دلار باغات جدید تخصیص داده‌شده است در شهرستان‌های اچین، کوت، خوگیانی، دره نور، رودات، سرخ‌رود، بهسود، شیرزاد، لعلپور و چپرهار ساخته‌شده است. رئیس استان ننگرهار اقتصاد گفته است، در این پروژه برای کشاورز در یک جریب زمین یک باغ داده می‌شود. به گفته نامبرده، به صدها باغبان ابزار مربوط به باغداری ازجمله گاری‌دستی، پمپ اسپری و غیره داده خواهد شد. به گفته نامبرده با این کار بخش زراعت در ننگرهار تقویت و توسعه می‌یابد.

افزایش‌ محصولات زیتون در استان ننگرهار

سید همایون غریبمل، سخنگوی شرکت کانال ننگرهار می‌گوید، در سالجاری نسبت به سال گذشته در حاصلات زیتون سه برابر افزایش بعمل آمده است. به گفته نامبرده، درهنگام ساخت شرکت کانال ننگرهار در موازی ۳۱۰۰ هکتار زمین باغ های زیتون ساخته شده اما درنتیجه چهار دهه جنگ های گذشته در ۱۳۸۰ هکتار زمین باغ های زیتون دوباره از بین رفت. سید همایون غریبمل گفت، در نتیجه طوفان ماه گذشته در ننگرهار مقدار ۶۱۳ تن حاصلات زیتون از بین رفت و مقدار ۱۳۱۹ تن زیتون بدست آمد که این به نسبت سال گذشته سه برابر افزایش را نشان می دهد.

https://parstoday.ir/dari/news/afghanistan-i255476

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما