معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۱/۱۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۳۹

پرداخت بخش دوم تسهیلات اعتباری 3 میلیارد دلاری (ECF) به غنا توسط صندوق بین الملی پول (IMF)

هیئت اجرایی صندوق بین ‌المللی پول (IMF)، اولین ارزیابی از ترتیبات تسهیلات تمدید شده اعتباری 36 ماهه 3 میلیارد دلاری (ECF) غنا که هیئت مدیره این صندوق در تاریخ 17 می 2023 به تصویب رسانده بود را در مورخ 19 ژانویه 2024 تکمیل کرد و بر همین اساس، امکان پرداخت فوری 451.4 میلیون SDR، یعنی حدود 600 میلیون دلار دیگر را برای این کشور فراهم نمود که با پرداخت این مبلغ، مجموع پرداخت ها به حدود 1.2 میلیارد دلار رسید.

 علاوه بر این دستاورد، جلسات مشورتی که تحت بند 4 این قرارداد از سال 2023 آغاز گردیده بود نیز به پایان رسید و با این اقدام، غنا پس از بحران اقتصادی جهانی ناشی از همه گیری کووید-19، گام موثری برای بهبود وضعیت اقتصادی خود برداشت.

از مهم ترین اقدامات موثر غنا برای تایید صندوق بین المللی پول، توافق موفقیت آمیز بر سر بازسازی بدهی‌های معوق بود که در تاریخ 12 ژانویه 2024 با طلبکاران رسمی منعقد گردید. بر اساس مفاد این موافقتنامه، غنا این امکان را خواهد داشت تا پرداخت بدهی‌های خود را تا ماه مه 2026 و همچنین بازپرداخت اوراق قرضه یورویی را تا ماه مارس 2024 به تأخیر اندازد و باز پرداخت مبلغ 5.4 میلیارد دلار از بدهی‌های دوجانبه خود را در بازه زمانی 16 ساله تا سال 2039 تقسیم نماید.

علاوه بر این، مبلغ 2.8 میلیارد دلار از تعهدات دوجانبه بین سال ‌های 2023 تا 2026 نیز، از پرداخت بدهی معاف گردیده  و امکان دریافت تسهیلات مالی فوری را فراهم خواهد کرد.

عملکرد اقتصادی غنا در طول سال های اخیر با نوسانات قابل توجهی روبرو گردیده است. دوره ‌های رشد قوی و ثبات کلی اقتصاد کلان این کشور با افزایش نرخ تورم، کاهش ارزش سدی و از دست دادن بازارهای بین المللی تضعیف شدکه تا حد زیادی منعکس کننده سیاست‌ های مالی بیش از حد تطبیقی بود. شوک ‌های خارجی شدید نیز باعث تشدید آسیب‌ پذیری‌ های مالی و بدهی‌ های قبلی گردید و منجر به افزایش فشارهای اقتصادی و مالی حاد در سال ۲۰۲۲ شد.

ترتیبات ECF چارچوبی را برای اجرای سیاست ‌ها و استراتژی اصلاحات مقامات برای بازگرداندن ثبات اقتصاد کلان و پایداری بدهی، رسیدگی به آسیب‌ پذیری ‌های طولانی مدت و ایجاد پایه ‌های رشد سریع و فراگیر اقتصادی فراهم کرده است.

عملکرد غنا تحت این برنامه، قوی ارزیابی گردیده است و توانسته است، تقریباً تمام اهداف شاخص و معیارهای ساختاری را برای تایید اولین ارزیابی ECF تحت صندوق بین المللی پول را برآورده نماید.

مطابق با تعهدات مقامات غنایی تحت برنامه حمایت شده توسط صندوق، این کشور در مسیر کاهش کسری اولیه مالی بر اساس تعهدات خود تا حدود 4 درصد از تولید ناخالص داخلی در سال 2023 است. مخارج در محدوده برنامه تعیین شده باقی مانده است. همچنین دولت برای کمک به کاهش تأثیر بحران بر آسیب پذیرترین جمعیت، برنامه‌های حمایت اجتماعی را به طور قابل توجهی گسترش داده اند و در بخش درآمد نیز غنا به هدف خود برای افزایش درآمدهای غیرنفتی دست یافته است.

مقامات غنا همچنین در استراتژی بازسازی بدهی خود پیشرفت خوبی داشته اند. تجدید ساختار بدهی داخلی آنها در تابستان سال گذشته تکمیل شد و در 12 ژانویه 2024، مقامات با کمیته اعتبار دهندگان رسمی (OCC) تحت چارچوب مشترک گروه G20 در مورد رفع تعلیق بدهی که مطابق با پارامترهای برنامه صندوق بین المللی پول است، به توافق رسیدند. این موافقتنامه تضمین‌های مالی لازم برای تکمیل بررسی هیئت اجرایی را ارائه می‌کند.

اصلاحات ساختاری بلند پروازانه مالی در این کشور، باعث تقویت درآمدهای عمومی، بهینه سازی مخارج، مدیریت مالی و کنترل بدهی عمومی، ثبات بخش مالی، حکمرانی و شفافیت گردید و به ایجاد محیطی مساعد تر برای سرمایه گذاری بخش خصوصی کمک کرد.

با نگاهی به آینده، بازگرداندن کامل و پایدار ثبات اقتصاد کلان و پایداری بدهی و تقویت افزایش پایدار در رشد اقتصادی و کاهش فقر، مستلزم تداوم اجرای این گونه سیاست ‌ها و اصلاحات است.

منابع:

https://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/business/IMF-approves-immediate-US-600m-disbursement-to-Ghana-after-successful-2023-review-1912424

https://www.imf.org/en/News/Articles/2024/01/19/pr2417-gha-imf-exec-brd-conclude-2023-aiv-consult-complete-1st-rev-under-ecf-arrgmt

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما