معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۱/۲۱- ۱۴:۱۸

اخبار اقتصادی غنا و توگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای غنا و توگو در هفتۀ سوم فروردین ۱۴۰۴ مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

جمهوری غنا 

ثبات قیمت کاکائوی غنا

۹ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، هیئت کاکائو غنا (COCOBOD) هفته جاری، طی نامه‌ای به انجمن خریداران مجاز کاکائو غنا (LICOBAG) اعلام کرده است که قیمت خرید تضمینی کاکائو برای فصل زراعی ۲۰۲۶-۲۰۲۵، بدون تغییر باقی خواهد ماند. این تصمیم برخلاف تعدیلات قیمتی منطقه‌ای و نوسانات جاری بازار اتخاذ شده است. در حال حاضر، قیمت خرید تضمینی کاکائو در غنا معادل ۴۹۶۰۰ سدی غنا در هر تن می‌شود. این رقم نشان ‌دهنده افزایش اندک ۰.۰۳ درصدی نسبت به قیمت قبلی اعلام شده در سپتامبر برای فصل زراعی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ است. هیئت کاکائو غنا (COCOBOD) تأکید کرده است که این اقدام با هدف تضمین ثبات قیمت و ارتقای پایداری بلندمدت در زنجیره ارزش کاکائو و همچنین همسویی با شرایط فعلی بازار جهانی برای حمایت از کشاورزان کاکائو صورت گرفته است. اگرچه کشور ساحل عاج، اخیراً افزایش قیمت خرید تضمینی کاکائو را اعلام کرده است، اما غنا تصمیم گرفته است فعلاً نرخ خود را ثابت نگه دارد. با این حال، COCOBOD اشاره کرده است که بازنگری قیمت‌های خرید تضمینی، هزینه‌ها و حاشیه سود برای ذینفعان در طول فصل آینده امکان‌پذیر خواهد بود.

اتحادیه صادرکنندگان غنا (FAGE) به دنبال بازارهای جایگزین در آفریقا

۹ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری graphic.com.gh، دیویس کوربو، رئیس اتحادیه صادرکنندگان غنا (FAGE)، هفته جاری طی مصاحبه‌ای در اکرا، اظهار داشت که افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای غنایی، رقابت‌پذیری این محصولات را کاهش خواهد داد و این اتحادیه هم اکنون در حال بررسی بازارهای جایگزین در چارچوب منطقه تجارت آزاد آفریقا (AfCFTA) است تا از فرصت های این بازار ۳.۷ تریلیون دلاری بهره ببرند.

وی افزود دولت غنا همچنین در حال بررسی راهکارهای دیپلماتیک و تجاری برای کاهش اثرات این تعرفه‌هاست و اخیراً گفتگوهایی با مقامات آمریکایی از جمله سفیر این کشور انجام داده است. از سوی دیگر، وزارت تجارت و صنعت غنا با بررسی همه جانبه تأثیر این سیاست بر اقتصاد ملی، در صدد اتخاذ تمهیدات فوری برای حمایت از فعالان بخش صادرات است. البته در آخرین تحول در این زمینه، ایالات متحده فعلا تعرفه‌های اعلامی را تا ۹۰ روز تعلیق نموده است.

هزینه سالانه ۲ میلیارد دلاری غنا به منظور ارائه خدمات حمل و نقل دریایی

۱۰ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، استنلی راجا کورشی آهورلو، رئیس اتاق کشتیرانی غنا (GCS)، طی مصاحبه‌ای با رسانه‌های داخلی غنا اعلام کرد که این کشور سالانه حدود ۲ میلیارد دلار صرف خدمات حمل و نقل دریایی بین‌المللی می‌کند که نشان دهنده وابستگی شدید این کشور به شرکت های حمل و نقل بین‌المللی است. وی با اشاره به سلطه شرکت‌هایی مانند «Maersk» بر زنجیره ارزش کشتیرانی، هشدار داد که این وضعیت باعث خروج سرمایه از کشور و از دست رفتن فرصت‌های ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود.

رئیس اتاق کشتیرانی غنا (GCS) بر ضرورت توسعه صنعت کشتیرانی داخلی، به ویژه در حوزه حمل و نقل ساحلی و رودخانه‌ای تأکید کرد و گفت غنا در بخش‌هایی مانند جابجایی کالا و مسافر بین بنادر با استفاده از آبراه‌های داخلی با کمبود زیرساخت روبرو است. در همین حال کارشناسان مقتقدند که توسعه کشتیرانی محلی می‌تواند میلیاردها دلار را در اقتصاد حفظ نموده و اشتغال‌زایی کند.

افتتاح انجمن معادن چین و غنا (ACGM) به منظور تقویت همکاری ‌های معدنی دو کشور

۵ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری myjoyonline.com، انجمن معادن چین و غنا (ACGM)، طی مراسمی رسمی در اکرا با حضور مقامات ارشد دو کشور و نمایندگان شرکت‌های معدنی چینی فعالیت خود را آغاز نمود. امانوئل آرما کوفی بواه، وزیر اراضی و منابع طبیعی غنا که به نمایندگی از رئیس‌ جمهور این کشور در مراسم حضور داشت، بر عزم دولت برای توسعه همکاری‌های معدنی با چین و تسهیل سرمایه‌گذاری ‌های چینی در این بخش تأکید کرد. وی همچنین این همکاری را گامی‌بلند در مناسبات دوجانبه دو کشور توصیف نمود. تونگ دفا، سفیر چین در غنا نیز با استقبال از تأسیس این انجمن، آن را پلی برای تحقق منافع متقابل دانست و بر لزوم ادغام مؤثرتر شرکت‌های چینی در اقتصاد این کشور، ایجاد فرصت‌های شغلی، توسعه پایدار جوامع محلی و ارتقای زنجیره ارزش مواد معدنی در غنا تأکید نمود.

جمهوری توگو

نیاز ۱۴ میلیارد دلاری توگو برای مبارزه با تغییرات اقلیمی تا سال 2050

۹ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، گزارش اخیر بانک جهانی با عنوان "گزارش کشوری توسعه اقلیمی‌توگو"، نشان می‌دهد که این کشور برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۱۴ میلیارد دلار، (معادل ۸۳۲۰ میلیارد فرانک CFA) نیاز دارد. طبق مطالعات صورت گرفته، این کشور باید سالانه ۶.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به پروژه‌های اقلیمی اختصاص دهد که ۴۰ درصد آن به حفاظت از سواحل، کشاورزی و مدیریت آب و ۶۰ درصد به کاهش اثرات (انرژی‌های تجدیدپذیر و حمل و نقل پایدار) تعلق می‌گیرد.

توگو با خطرات فزاینده مانند سیل، خشکسالی و فرسایش سواحل مواجه است که رشد اقتصادی آن را تهدید می‌کند. گزارش هشدار می‌دهد بدون اقدام فوری، تولیدات کشاورزی که ۴۰ درصد اقتصاد و معیشت ۷۰ درصد جمعیت فقیر را تشکیل می‌دهد، تا ۲۵ سال آینده ۱۲.۳ درصد کاهش خواهد یافت. بانک جهانی بر بسیج منابع از طریق مکانیسم‌های نوین مانند انتشار اوراق سبز و مشارکت‌های عمومی و خصوصی تأکید کرده است. همچنین این کشور اخیراً چارچوب مالی پایدار و قانون تغییرات اقلیمی را برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها تصویب کرده است.

فرودگاه بین المللی (AIGE) توگو، میزبان ۱.۵ میلیون مسافر در سال ۲۰۲۴

۹ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، گزارش وزارت اقتصاد و دارایی توگو با عنوان "عملکرد بودجه توگو در سال 2024"، نشان می‌دهد که فرودگاه بین‌المللی ناسینگبه ایادما (AIGE) در لومه، پایتخت این کشور، در سال گذشته میزبان ۱.۵ میلیون مسافر بود که نسبت به سال قبل از آن ۶.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. این رقم حتی از پیش‌بینی دولت برای سال ۲۰۲۵ نیز فراتر رفته است.

بر اساس گزارش مذکور، این رشد عمدتاً به دلیل گسترش شبکه‌های هوایی، به ویژه خطوط هوایی Asky Airlines، محقق شده است. در سال ۲۰۲۴، Asky Airlines پروازهای جدیدی به آبیجان (ساحل عاج) و پوینت نوار (جمهوری دموکراتیک کنگو) راه‌اندازی کرد، در حالی که Ethiopian Airlines نیز با مسیر مستقیم لومه-واشنگتن نقش مهمی در افزایش تعداد مسافرین داشت. مقامات توگو قصد دارند با توسعه فرودگاه (AIGE)، ظرفیت آن را به ۲ میلیون مسافر در سال افزایش دهند.

اعمال تعرفه ۱۰ درصدی آمریکا بر صادرات توگو

۵ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری togofirst.com، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از ۵ آوریل ۲۰۲۵، تعرفه گمرکی ۱۰ درصدی بر کلیه کالاهای صادراتی توگو به این کشور اعمال کرد. این تصمیم که بخشی از سیاست‌های جدید تعرفه‌ای آمریکا علیه کشورهای دیگر است، به ویژه صادرات کشاورزی توگو شامل قهوه، کاکائو، کره و سویا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این در حالی است که صادرات توگو به آمریکا طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و از ۲۰ میلیون دلار در ۲۰۲۱ به ۹۷ میلیون دلار در ۲۰۲۴ رسیده است.

صنعت نساجی توگو که اخیراً با راه اندازی پلتفرم صنعتی (PIA) آغاز به صادرات پوشاک به آمریکا کرده بود نیز از این تعرفه‌ها متضرر خواهد شد. در مقابل، برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند توگو ممکن است همکاری‌های اقتصادی خود با چین را گسترش دهد، کشوری که از سپتامبر ۲۰۲۲ تعرفه ۹۸ درصد از کالاهای وارداتی از توگو و هشت کشور آفریقایی دیگر را حذف کرده است. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که آینده «قانون رشد و فرصت آفریقا (AGOA)» که قرار است در سپتامبر ۲۰۲۵ منقضی شود را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. در حالی که کشورهای آفریقایی خواستار تمدید ۱۰ ساله این توافق هستند، تعرفه‌های جدید ترامپ ممکن است مذاکرات را با چالش مواجه کند.

البته در آخرین تحول در این زمینه، ایالات متحده فعلا تعرفه‌های اعلامی را تا ۹۰ روز تعلیق نموده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما