معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۳۰- ۰۸:۵۹ - مشاهده: ۱۴۶

اخبار اقتصادی اقلیم کردستان عراق – سلیمانیه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق - سلیمانیه در هفته چهارم دی‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این اقلیم به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

طرح عراق برای احداث 3 سد در اقلیم کردستان؛

میدل ایست نیوز: وزارت منابع آبی عراق از طرح خود برای احداث 3 سد با هدف تولید برق در شمال کشور خبر داد.

عون ذیاب عبدلله، وزیر منابع آبی عراق، با اعلام این خبر اعلام کرد این طرح شامل سد «منداوه» با ظرفیت ذخیره سازی 330 میلیون مترمکعب بر رودخانه «زاب بزرگ» در استان اربیل، سد «باکرمان» با ظرفیت ذخیره سازی 500 میلیون مترمکعب بر رود «خازر» یکی از شاخه‌های رودخانه زاب بزرگ در استان اربیل، و «دلگه» با ظرفیت ذخیره سازی 100 میلیون مترمکعب در استان سلیمانیه است.

وی همچنین با اشاره به تلاش وزراتخانه خود برای حفاظت از آینده آبی کشور و دستیابی به منافع همه جانبه آن از طریق ساخت سدهای جدید و یا توانمندسازی مجدد آن­ها تأکید کرد هدف از این راهبرد، تقویت بخش کشاورزی، مقابله با خشکسالی و تولید انرژی برای تأمین انرژی مورد نیاز از طریق نیروگاه‌های برق آبی در سدها است.

اقلیم کردستان عراق در سال گذشته از احداث 4 سد با ظرفیت ذخیره سازی 30 میلیون متر مکعب در استان‌های اربیل، سلیمانیه، دهوک و گرمیان خبر داده بود.

متأثر شدن تمام بخش­های اقتصادی اقلیم کردستان از بحران مالی؛

کردپرس: یک کارشناس اقتصادی عراقی معتقد است همه بخش­های اقتصادی در اقلیم کردستان تحت تأثیر بحران مالی این منطقه قرار گرفته ­اند.

عثمان کریم با بیان اینکه شرکت‌های خصوصی، آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌ها، بازرگانان و پیمانکاران به دلیل عدم پرداخت حقوق کارکنان اقلیم کردستان با بحران مالی مواجه هستند، افزود: «صاحبان این مؤسسات دستمزدهای بسیار اندکی به کارگران خود می‌پردازند و این کارگران به دلیل بحران مالی، نبود جایگزینی برای کار و عدم پرداخت حقوق کارکنان از سوی دولت اقلیم کردستان، ناچار به کار با این دستمزدهای اندک هستند.»

وی همچنین خاطرنشان کرد شرکت های خصوصی مبالغی اندک در حدود 400 تا 500 هزار  دینار به عنوان حقوق به کارکنان خود پرداخت می‌کنند و حتی بیمارستان­ها، کلینیک­ها و آزمایشگاه­های خصوصی هم همین حقوق را می­ دهند و کارگران ساختمانی نیز با دریافت روزانه 15 هزار دینار کار می‌کنند که این مبالغ پرداختی در مقایسه با حقوقی که در بقیه استان‌های عراق به کارگران پرداخت می ­شود، بسیار اندک است.

سرمایه‌گذاری بیش از 7 میلیارد دلاری اقلیم کردستان در بخش گردشگری؛

میدل ایست نیوز: سازمان گردشگری اقلیم کردستان عراق اعلام کرد حجم سرمایه­ گذاری در بخش گردشگری این منطقه در 4 سال گذشته به بیش از 7 میلیارد دلار رسیده است.

امل جلال، رئیس این سازمان با بیان این مطلب اعلام کرد سرمایه گذاری در بخش گردشگری منطقه در مقایسه با سایر بخش ها در رتبه نخست قرار دارد و 42.88 درصد از کل سرمایه گذاری‌ها را تشکیل می ­دهد.

رئیس سازمان گردشگری اقلیم کردستان عراق گفت که شمار گردشگران در سال گذشته به 7 میلیون و 279 هزار و 913 هزار گردشگر رسیده که این رقم نشان دهنده افزایش 20 درصدی در مقایسه با سال 2022 است.

از سوی دیگر، سیروان توفیق، مدیر بخش بازاریابی سازمان گردشگری اقلیم کردستان مدعی شد این سازمان طرحی برای سال جاری متناسب با پیش بینی‌ها مبنی بر ورود 10 میلیون گردشگر به اقلیم کرده است. وی با اشاره به حمایت دولت اقلیم کردستان عراق از سازمان گردشگری اقلیم، اظهار داشت انتظار می ­رود در چارچوب این طرح، شمار گردشگران در سال 2030 به 30 میلیون نفر برسد.

توفیق تصریح کرد شمار گردشگران اقلیم کردستان در سال گذشته به حدود 8 میلیون نفر رسید که 80 درصد از آنها گردشگران عرب از داخل و خارج کشور بودند و 20 درصد از گردشگران نیز از سایر کشورها به اقلیم آمده بودند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما