معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۱۵- ۱۵:۲۴

اخبار اقتصادی اقلیم کردستان عراق – سلیمانیه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی حوزه اقلیم کردستان عراق - سلیمانیه در نیمه دوم مهر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این اقلیم به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

حضور نمایندگان اقلیم کردستان در نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی پاریس

یک هیأت از طرف دولت اقلیم کردستان، برای اولین بار در نمایشگاه صنایع و محصولات غذایی «اس‌آی‌ای‌ال پاریس ۲۰۲۴» شرکت و محصولات کشاورزی این منطقه را عرضه نمود. در این نمایشگاه که از تاریخ 19 تا 23 اکتبر 2024 برگزار شد، بیش از ۱۷ هزار شرکت بزرگ در حوزه صنایع غذایی از ۲۰۰ کشور جهان شرکت داشتند. نمایندگان اقلیم کردستان نیز در این نمایشگاه به عرضه محصولات کشاورزی از جمله سیب‌زمینی، برنج، عسل، انار و رب گوجه‌فرنگی پرداختند.

منبع: کردستان 24

بازدید حدود 200 هزار نفر از جشنواره انار حلبچه

سخنگوی اداره گردشگری حلبچه از استقبال قابل توجه گردشگران از جشنواره انار این شهر خبر داد. به گفته هورامان جلال، بالغ بر 190 هزار نفر برای بازدید از دهمین جشنواره انار حلبچه به این شهر سفر کرده اند. در این جشنواره سه روزه، علاوه بر انواع انار، سایر محصولات محلی منطقه از جمله عسل، سرکه و میوه‌های خشک نیز در معرض بازدیدکنندگان قرار گرفت. این جشنواره همه ساله با هدف ایجاد فرصت های بازاریابی برای باغداران، تجار و مشاغل خانگی در شهر حلبچه برگزار می‌شود. انار حلبچه در سال 2022 برای اولین بار به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد.

منبع: روداو

انعقاد تفاهم‌نامه تجارت مشترک بین منطقه آزاد اروند و اقلیم کردستان؛

   یادداشت تفاهم همکاری جهت تسهیل تجارت مشترک میان منطقه آزاد اروند و اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان به امضاء رسید. علی زارعی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، در این مراسم با اشاره به زیرساخت‌های پیشرفته این منطقه شامل بنادر بین‌المللی، فرودگاه‌ مدرن، شبکه حمل و نقل جاده‌ای و ریلی و همچنین امکانات صنعتی و تجاری پیشرفته که آن را به یک هاب تجاری و صنعتی تبدیل کرده است اعلام نمود منطقه آزاد اروند در سال گذشته ۵۸۰ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر کرده است. شیخ مصطفی عبدالرحمن نیز با اشاره به دیرینگی روابط تجاری میان ایران و اقلیم کردستان و وجود ۶ مرز بین المللی رسمی و ۶ مرز غیر رسمی میان دو کشور، از علاقمندی و اهتمام این منطقه برای افزایش مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

منبع: ایرنا، شفق نیوز

احیای گردشگری اقلیم کردستان با توسعه سدها

سخنگوی شورای گردشگری اقلیم کردستان اعلام کرد ساخت سد و آبگیر توسط دولت در سال های اخیر، در کنار استفاده در بخش های کشاورزی و انرژی، نقش بسزایی در احیای صنعت گردشگری در این منطقه داشته است. ابراهیم عبدالمجید با بیان این مطلب از برنامه دولت اقلیم کردستان برای ایجاد امکانات تفریحی در اطراف سدهای گردشگر پذیر و نیز توسعه زیرساخت های مربوطه (از جمله راههای منتهی به آن‌ها) خبر داد. وی همچنین توجه به گردشگری کشاورزی (که مبتنی بر طبیعت و محصولات محلی است) را از اولویت های دولت اقلیم کردستان برای جذب گردشگر خارجی برشمرد. در حال حاضر 34 سد بزرگ، متوسط و کوچک در اقلیم کردستان وجود دارد که از این میان 23 سد به صورت کامل به بهره برداری رسیده است.

منبع: باس نیوز

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما