معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۰۷- ۱۴:۲۴ - مشاهده: ۱۰۱

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته اول آذرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

هزینه 117 میلیارد دلاری کویت برای اجرای پروژه‌ها در 11 سال

بنا بر گزارش نشریه «مید» ، کویت ظرف 11 سال گذشته از سال 2013 لغایت 2023 ، با میانگین متوسط سالانه بالغ بر 11.61 میلیارد دلار ، مجموعاً 117 میلیارد دلار را صرف اجرای پروژه‌ها در بخش های مختلف این کشور کرده است که بیشترین این آن به ارزش 24 میلیارد دلار مربوط به سال 2014 و در مقابل کمترین آن مربوط به سال 2022 به ارزش 2.43 میلیارد دلار بوده است .

12.5 میلیارد دلار حجم صادرات کویت به چین طی 9 ماه

براساس داده‌های رسمی دولت چین ، صادرات کشورهای شورای هکاری (عربستان ، امارات ، عمان ، قطر ، کویت و بحرین) به چین ظرف 9 ماه نخست سال جاری با 17 درصد کاهش بالغ بر 128.882 میلیارد دلار بوده است حال آن که این رقم در سال گذشته بالغ بر 156.137 میلیارد دلار بوده است .

در مقابل واردات این کشورها از چین در مدت مذکور حدود 83.388 میلیارد دلار بوده این در حالی است که این رقم در مدت مشابه در سال قبل بالغ بر 77.836 میلیارد دلار بوده است. مازاد تجاری میان کشورها در 9 ماهه نخست سال جاری حدود 45.5 میلیارد دلار برای کشورهای شورای همکاری ثبت شد در حالی که این مازاد تجاری در مدت مشابه در سال 2022  بالغ بر 78.301 میلیارد دلار بوده است .

صادرات کویت در 9 ماه نخست سال جاری به چین ، به ارزش12.531 میلیارد دلار در رده پنجم کشورهای شورای همکاری  قرار گرفته است که در مقایسه با مدت مشابه در سال 2022 بالغ بر19.960 میلیارد دلار بوده است. در مقابل واردات کویت از چین در سال جاری حدود 3.912  میلیارد دلار بوده حال آن که این رقم در مدت مشابه در سال گذشته بالغ بر 3.567 میلیارد دلار بوده است.

پالایشگاه «الزور» در ماه‌های اکتبر و نوامبر هیچ گونه محموله گازوئیل صادر نکرده است.

موسسه اعتبار سنجی استاندارد اند پورز، اعلام کرد : صادرات گازوئیل از خاورمیانه به اروپا در ماه اکتبر به پایین ترین سطح خود در 11 ماه گذشته رسیده است چرا که تعطیلی پالایشگاه‌ها و افزایش محصولات از آمریکا و هند باعث کاهش عرضه شده است .

براساس آخرین داده‌های مربوط به حمل و نقل و گزارش تحلیلگران ، پالایشگاه «الزور» اخیراً با چندین حادثه ناخواسته مواجه گردیده که این امر نیز باعث کاهش عرضه گازوئیل و نفت کوره آن شده است.

در این راستا، الینوور بودز رئیس بخش پژوهش ها اعلام کرد : اختلال در پالایشگاه «الزور» ممکن است دلیل اصلی کاهش عرضه گازوئیل از خاورمیانه به اروپا باشد زیرا داده‌های موسسه مذکور نشان می دهد صادرات گازوئیل در ماه اکتبر به طور متوسط به 248 هزار بشکه در روز کاهش یافته است  که پایین ترین سطح از ماه نوامبر 2022 که بالغ بر روزانه 307 هزار بشکه بوده است ، محسوب می‌شود.

براساس داده‌های مربوط به حمل و نقل ، محموله‌های گازوئیل صادراتی پالایشگاه «الزور» در ماه اکتبر به صفر رسیده کما اینکه در ماه نوامبر نیز هیچ محموله ای ثبت نشده است  و میانگین تولید روزانه از 392 هزار بشکه در اوایل ماه به 325 هزار بشکه در پایان ماه اکتبر کاهش یافته است این در حالی است که این رقم در ماه پایان ماه اوت روزانه حدود 410 هزار بشکه بوده است.

طبق اعلام شرکت صنایع نفت یکپارچه کویت (کیپک) ، عملیات پالایش در پالایشگاه «الزور» در نتیجه بروز نقص فنی از مورخ 12 نوامبر به طور نسبتاً کامل متوقف شد و انتظار می رود با رفع نقص فنی ، ظرف 10 روز ، مجدداً فعالیت پالایشگاه از سر گرفته شود که روند راه اندازی مجدداً در نتیجه بروز یک آتش سوزی محدود در پالایشگاه در مورخ 16 نوامبر دچار اختلال شد.

کویت مبلغ 10 میلیارد دلار در پاکستان سرمایه گذاری می‌کند.

پس از موافقت کابینه فدرال پاکستان در آخرین نشست خود با موافقتنامه‌های سرمایه گذاری با کویت در بخش های مختلف از جمله محیط زیست ، معدن و امنیت غذایی، کویت با امضای 7 یادداشت تفاهم همکاری برای سرمایه گذاری به ارزش 10 میلیارد دلار در این کشور آماده می‌شود.

گزارش های خبری پاکستان حاکی از آن است که در سفر قریب الوقوع انوار الحق کاکر نخست وزیر پاکستان به کویت ، هفت یادداشت تفاهم همکاری امضا خواهد شد امری که تلاش برای تعمیق روابط اقتصادی دو کشور را نشان می دهد. براساس این گزارش ها ، پروژه‌های سرمایه گذاری را که کویت قصد اجرای آنها در پاکستان دارد مخازن آب ، تاسیسات معدن ، محافظت از جنگل های حرا (درختان مانگرو) در مناطق ساحلی ، فناوری اطلاعات و ابتکارات برای افزایش امنیت غذایی را شامل خواهد شد.

بنا بر گزارش های مذکور ، شورای تسهیل سرمایه گذاری به خصوص در پاکستان ، نقش مهمی در روند تسهیل این توافقنامه‌ها ایفا کرده که نشان دهنده تلاش های مشترک برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با کویت است. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما