معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۶/۲۱- ۰۹:۴۳ - مشاهده: ۲۴۲

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته سوم شهریورماه 1402 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

2.9 میلیارد دینار حجم واردات سه ماهه کویت

مجموع صادرات کویت در سه ماهه اول سال جاری ، بالغ بر 6.6 میلیارد دینار بوده است این در حالی است که کل واردات کویت در مدت مشابه حدود 2.9 میلیارد دینار بوده است به طوری که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، به دلیل کاهش صادرات به ویژه نفت این کشور مازاد تجاری بالغ بر 3.6 میلیارد دینار به ثبت رسانده است.

آمارهای منتشر شده توسط اداره مرکزی آمار کویت حاکی از آن است که صادرات نفت و مشتقات اساسی آن در سه ماهه نخست امسال بیشترین سهم از صادرات این کشور را به ارزش 6.1 میلیارد دینار به خود اختصاص داده است و 93 درصد از کل صادرات این کشور را تشکیل داده است.

این در حالی است که کل صادرات غیر نفتی کویت در مدت مذکور بالغ بر 467.9 میلیون دینار بوده است. طبق آمار مذکور، در سه ماهه نخست امارات، هند، عربستان سعودی، چین و عراق به ترتیب به ارزش 97 ، 84، 57 ، 49 و 30 میلیون دینار بیشترین کالاهای غیر نفتی را از کویت وارد کرده اند و در رده‌های اول تا پنجم قرار گرفته اند. حال آنکه کالاهای وارداتی کویت ظرف سه ماهه یاد شده حدود 2.9 میلیارد دینار بوده که در مقایسه با 2.5 میلیارد دینار در مدت مشابه در سال قبل ، به طور قابل محسوسی افزایش یافته است .

فهرست کالاهای وارداتی کویت در مدت زمان یاد شده به شرح ذیل است :

واردات خودرو حدود 346.9 میلیون دینار، گوشی 117 میلیون دینار، طلا و جواهرات138.4میلیون دینار، مجموع واردات دارو 87 میلیون دینار، دخانیات 25.6 میلیون دینار و افزایش 35.6 درصدی واردات واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ارزش 33 میلیون دینار .

واردات کویت از 5 کشور در دوره سه ماهه نخست امسال به شرح آتی است :

واردات از چین 574 میلیون دینار ، آمریکا 270 میلیون دینار ، امارات 257 میلیون دینار ، عربستان 164 میلیون دینار و ژاپن 160 میلیون دینار .

4.1 میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری کویت و عربستان سعودی

بر اساس داده‌های رسمی اداره کل آمار، حجم مبادلات تجاری میان عربستان سعودی و کویت در نیمه نخست سال 2023 حدود 0.01 درصد افزایش به 5.429 میلیارد ریال (معادل1.45 میلیارد دلار) رسیده است این در حالی است که این رقم در مدت مشابه در سال 2022 بالغ بر 5.424 میلیارد بوده است .

طبق این داده‌ها صادرات عربستان به کویت با 25.9 درصد افزایش به 4.62 میلیارد ریال (معادل 1.23 میلیارد دلار) رسیده است در مقابل واردات عربستان از کویت در مدت مذکور با53.9 درصد کاهش بالغ بر 1.75میلیارد ریال بوده است.

280 میلیون دلار ارزش صادرات نفت کویت ظرف 7 ماه به آمریکا

آمارهای رسمی حاکی از آن است کل صادرات نفت خام از 5 کشور عربی (عربستان ، عراق ، لیبی ، کویت و امارات) ظرف هفت ماه نخست سال 2023 به آمریکا بالغ بر 141.041 میلیون بشکه به ارزش 10.078 میلیارد دلار بوده است .

براساس داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا ، عربستان سعودی با صادارت نزدیک به 81 میلیون و 525 هزار بشکه نفت به ارزش6.63  میلیارد دلار به آمریکا در صدر این پنج کشور عربی و کویت با صادرات 6.634 هزار بشکه نفت به ارزش 279.73 میلیون دلار در مدت مذکور در رده چهارم این کشورها قرار گرفته است.

«عملیات مشترک» نخستین چاه در میدان «الوفره» را افتتاح کرد

عملیات مشترک «الوفره»، پس از یک دوره توقف عملیات تولید در منطقه خشکی تقسیم شده میان کویت و عربستان واقع در میدان «الوفره»، نخستین چاه را در این میدان افتتاح کرد. شرکت نفت کویت «الخلیج» اعلام کرد: در چارچوب توسعه عملیات راه اندازی میان این شرکت و شرکت سعودی «شورون» در منطقه عملیات مشترک، این چاه افتتاح شد.

شرکت «الخلیج» در وب سایت خود با بیان اینکه برج حفاری نخستین برجی است که در عملیات مشترک «الوفره» وارد خدمت می‌شود، اعلام کرد : تیم حفاری در منطقه عملیات مشترک «الوفره» در حال انجام ارزیابی‌های نهایی جهت موافقت برای ورود دو برج حفاری اضافی به مرحله بهره برداری می‌باشد و انتظار می رود این برج ها ظرف ماه اکتبر آینده وارد خدمت شوند. این اقدام در راستای برنامه شرکت نفت کویت برای توسعه و افزایش تولید در میادین جنوبی این کشور صورت گرفته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما