معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۲۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۷۸

همایش هفته معدن کنگو در لوبومباشی با موضوع تغییر اراده سیاسی در حوزه انرژی

شرکت کنندگان در مجمع سرمایه گذاری در حوزه انرژی که در حاشیه هفته معدن جمهوری دموکراتیک کنگو برگزار شد، "چگونگی تغییر اراده سیاسی دولت ها به سوی حوزه انرژی" را توصیه و همه دولت ها را به "عمل گرایی" در این زمینه دعوت کردند. این نشست در روز چهارشنبه 14 ژوئن 2023 (25 خرداد 1402) در سالن بوکاوو هتل کاراویا در لوبومباشی با مدیریت جان کانیونی از اتاق معادن FEC با موضوع: "چگونه اراده سیاسی کشور را به سوی حوزه انرژی تغییر دهیم؟" برگزار شد.

وینسنت دی پانزو، مدیر کل سابق شرکت ملی برق کنگو (SNEL) و رئیس شرکت Trade Power در میان شرکت کنندگان در این میزگرد حضور داشت. رئیس شرکت Trade Power در سخنانی خاطر نشان کرد که در حوزه معدنی، کسری انرژی 700 تا 800 مگاوات برآورد شده است. به گفته وی، ما باید برای رفع این معضل قراردادهای بلندمدت با طرف های قرار داد یعنی خریداران احتمالی امضا کنیم. به نوبه خود، پروفسور ژان ماری از وزارت منابع آب و برق این پرسش را مطرح کرد که چرا حتما باید یک گپ و یا کمبود ایجاد شود تا بر اساس آن، دستگاه تصمیم گیری شروع به کار کند؟ و در ادامه پیشنهاد کرد: " اگر جمهوری دموکراتیک کنگو می‌خواهد جایگاه خود را در تولید به دست آورد، باید با تحقیر محصولات تولید شده در جمهوری دموکراتیک کنگو مبارزه کند. هم چنین لازم است سرمایه گذارانی که به اینجا می آیند مسئله انرژی را در فعالیت های خود لحاظ کنند. باید کمی تحقیق صورت گیرد و مشارکت واقعی با سرمایه گذاران انجام شود." از سوی دیگر، موپه په له لِونید، مدیر عامل Bicotim، در مورد خام فروشی بیش از حد جمهوری دموکراتیک کنگو صحبت کرد. وی در این رابطه گفت: "در حال حاضر، روند کم مصرف کبالت وجود دارد. برای مثال، تولید بیش از حد کبالت کاهش قیمت کبالت در جهان را توضیح می دهد. تقاضا حدود 210000 تن است، در حالی که جمهوری دموکراتیک کنگو به تنهایی نزدیک به 180000 تن تولید می‌کند." در این موضوع، لِونید داشتن ضمن ارائه پیشنهاد یک استراتژی مانند منجمد کردن صادرات برای ایجاد نیاز گفت: "ما به عنوان تولیدکننده باید بازار را کنترل کنیم و قیمت را تحمیل کنیم. ما باید تولید کبالت را منطقی کنیم." آقای مابولیا از واحد فنی هماهنگی و برنامه ریزی معدنی وزارت معادن (CTCPM) در سخنرانی در این نشست از این واقعیت ابراز تاسف کرد که معادن بیشتر در دست بخش خصوصی است تا دولت کنگو؛ بنابراین حاکمیت صنعتی را پیشنهاد کرد. وی انتقاد خود را در این زمینه اینگونه بیان کرد: "وقتی به شش شرکت معدنی حاضر در جمهوری دموکراتیک کنگو نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که قادر به کنترل تولیدات این شرکت‌های معدنی نیستیم." علاوه بر این، او بر اکتشاف پافشاری کرد، زیرا این شرکت‌ها همیشه برای به روز رسانی داده‌های خود می‌خواهند از منابع Gecamines استفاده کنند. اریک مونگا از کیپای ضمن تأیید بر تحقیق و مطالعه پیشنهاد کرد:  "در جمهوری دموکراتیک کنگو پتانسیل های زیادی داریم. به عنوان مثال، ما در حال تکمیل یک نیروگاه خورشیدی هستیم که توسط کنگویی‌ها ساخته شده است. این مدلی است که می‌تواند الهام بخش دیگران باشد. باید منابع معدنی و نیروی انسانی داشته باشیم. به این موضوع باید قراردادهای بلندمدت غیرقابل فسخ را هم منضم کنیم و صندوق ها بیایند راه حل ارائه کنند. ما همچنان می‌توانیم معادن خود را توسعه دهیم، اگر به آنها در چرخه  تولید ارزش افزوده بدهیم."

طبق یادداشت مرجع برگزارکنندگان "هفته معدنی کنگو 2023"، حدود 120 غرفه‌دار از چندین کشور آفریقایی و اروپایی با بیش از 5000 بازدید کننده در این همایش شرکت کردند. در مراسم افتتاحیه روز چهارشنبه 25 مرداد 1402، آنتوانت سامبا، وزیر معادن کنگو هشدار داد که افزایش اخیر قیمت های هیدروکربن می‌تواند هزینه بهره برداری از معادن در این کشور را افزایش دهد. وزیر معدن با بیان اینکه اقتصاد کنگو همچنان به بخش معدن بسیار وابسته است؛ به طوری که این بخش خود محرک اصلی رشد است و سهم قابل توجهی در بودجه دولت دارد، تصریح کرد: "هر گونه شوک برون زا در این بخش بدون شک بر کل اقتصاد کشور نخواهد ماند." برای اولین بار، هفته معدن مشارکت شرکت های چینی را به ثبت رساند، در حالی که شرکت کنندگان معمولاً از آفریقا و اروپا بودند. شرکت های چینی بیش از 70 درصد اپراتورهای معدن در جمهوری دموکراتیک کنگو را تشکیل می دهند. حضور چینی‌ها به ویژه با توافق بین گروه شرکت های چینی و دولت کنگو از طریق شرکت دولتی معادن (Gécamines) از سال 2008 با قرارداد چینی موسوم به "قرارداد قرن" با موضوع استخراج معادن توسط چینی‌ها در ازای زیر ساخت تسهیل شده است. با این حال، این شرکت به دلیل اختلاس مورد انتقاد شدید قرار گرفته است به طوری که باعث شد بازرسی کل امور مالیاتی جمهوری کنگو خواستار مذاکره مجدد و ایجاد تعادل در قرارداد شود.

براساس گزارش MUKATONO، اوایل این هفته، سلول فنی هماهنگی و برنامه ریزی معدنی (CTCPM) آخرین گزارش خود را در مورد تولید بخش معدن در سال 2022 منتشر کرد. سال گذشته، جمهوری دموکراتیک کنگو نزدیک به 33 هزار تن قلع تولید کرده است که مجموعاً 428.8 میلیون دلار آمریکا برای این کشور درآمد داشته است. هم چنین در بخش الماس، بیش از 62 میلیون دلار آمریکا درآمد برای کنگو به لطف بهره برداری از بیش از 4 میلیون قیراط الماس حاصل شد.

منابع

https://zoom-eco.net/a-la-une/rdc-la-semaine-congolaise-des-mines-prone-la-transformation-de-la-volonte-politique-en-energie/

https://www.aa.com.tr/fr/afrique/rdc-ouverture-de-la-semaine-mini%C3%A8re-%C3%A0-lubumbashi/2923087

https://twitter.com/SultaniMakutano/status/1669289530011054082?t=919FR1bc0t3m6rT8YHgbTg&s=09

https://www.radiookapi.net/2023/06/10/actualite/economie/la-semaine-miniere-de-la-rdc-demarre-le-14-juin-lubumbashi

https://twitter.com/IsralMutombo11/status/1669319446266015747?t=yj3Hqo9VR-OAWg5OeEk0wg&s=08

https://twitter.com/13zKara/status/1669329601296728064?t=AkA0nOYc8n3pwrA5yMUXpQ&s=08

 

 

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما