معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۳/۱۵- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۰۶

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته دوم خرداد 1402 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

وعده آژانس همکاری بین‌المللی ژاپن به بنگلادش برای اعطای وام حداکثری (شاماکال)

آژانس همکاری بین المللی ژاپن (جایکا) متعهد شده است که از آوریل سال گذشته (فروردین-اردیبهشت 1401) تا مارس سال جاری (فروردین 1402) در مجموع مبلغ 331 میلیارد ین تسهیلات به بنگلادش اعطا کند. این وام برای اجرای پنج پروژه در سال مالی 23-2022 اعطا می‌شود. این دومین تعهد برای اعطای بالاترین میزان وام از آژانس همکاری بین المللی ژاپن (جایکا) به بنگلادش است. پیش از این نیز در سال مالی 21-2020، این آژانس به بنگلادش وعده تامین مالی حداکثر 373 میلیارد ین داده بود.

 تعطیلی 58  نیروگاه برق به دلیل بحران انرژی (جوگنتار)

بحران دلار در بنگلادش تشدید شده است. واردات زغال سنگ و سایر سوخت‌ها به دلیل کمبود ذخایر دلاری غیرممکن شده است. در این شرایط، نیروگاه حرارتی پایرا به دلیل کمبود زغال سنگ در حال تعطیلی است و یکی واحد‌های آن از دو روز گذشته تعطیل است. آقای محمد خورشید عالم، مدیر عامل شرکت برق بنگلادش و چین، گفت: تولید واحد دوم  این نیروگاه نیز از سوم ژوئن (13 خرداد 1402) به طور کامل متوقف خواهد شد. این امر باعث کاهش تولید حدود 1250 مگاوات برق می‌شود. نه تنها نیروگاه پایرا، بلکه 58 نیروگاه در حال حاضر به دلیل بحران انرژی تعطیل هستند. همچنین 31 نیروگاه به دلیل مشکلات فنی و 15 نیروگاه نیز به دلیل عدم تعمیر و نگهداری مناسب تعطیل شده اند. در این شرایط، میانگین تولید برق بین 9 تا 14 هزار مگاوات کاهش یافته است. طبق اعلام دولت، متوسط نیاز برق در این کشور بین 18 تا 19 هزار مگاوات است. کارشناسان پیش بینی می‌کنند که در روزهای آینده میزان قطعی برق در کشور افزایش خواهد یافت.

 تصمیم برای حفظ یارانه در بخش برق و سوخت (کالرکانت)

دولت بنگلادش در چندین نوبت قیمت گاز و برق را افزایش داده است تا بتواند شرایط وام صندوق بین‌المللی پول (IMF) را محقق کند. در نتیجه این اقدام دولت، تورم با نرخ فوق العاده‌ای رشد یافته و هزینه‌های زندگی به حد غیر قابل تحملی رسیده است. طبقات پایین و متوسط جامعه دچار بحران شده اند و کارشناسان می‌گویند در صورت کاهش یارانه در شرایط فعلی، قیمت سوخت افزایش بیشتری خواهد داشت که خود می‌توند منجر به افزایش مجدد هزینه‌های زندگی گردد. در وضعیت کنونی، دولت تصمیم به عدم کاهش یارانه‌های بخش برق و سوخت برای سال مالی آینده 2024-2023 گرفته است.

نگرانی اتحادیه کارخانجات نساجی بنگلادش از تعطیلی کارخانجات به دلیل بحران انرژی (بی دی نیوز)

اتحادیه کارخانجات نساجی بنگلادش(BTMA ) اعلام کرد که کارخانجات نساجی این کشور به دلیل بحران گاز و برق در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته اند. محمدعلی خوکن، رئیس این انجمن، در نشست خبری با بیان اینکه کارخانجات کشور به دلیل بحران گاز و برق قادر به استفاده از نیمی از ظرفیت خود نیستند، گفت نتیجه افزایش هزینه تولید است. این در حالی است که صاحبان صنایع پوشاک اکنون به جای خرید نخ تولید داخل، نخ مورد نیاز خود را با قیمت ارزان تری از خارج کشور وارد می‌کنند و انبوهی از محموله نخ در کارخانجات نساجی کشور انباشته شده است. به دلیل بحران دلار، واردات زغال سنگ و سایر سوخت ها از چند ماه گذشته با مشکل مواجه شده است و بسیاری از نیروگاه‌های تولید برق در این کشور را به تعطیلی کشانده است. شرایط کنونی، وضعیت کشور را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است.

وزیر دارایی :بودجه بر اساس شرایط صندوق بین المللی پول نیست (اتفاق)

مصطفی کمال، وزیر دارایی، گفته است که بودجه سال مالی ۲۴-۲۰۲۳ بر اساس شرایط صندوق بین المللی پول (IMF) نبوده است. وی در سخنان خود در مطبوعاتی در مرکز کنفرانس بین المللی بانگاباندو در روز جمعه (۱۲ خرداد ۱۴۰۲) در خصوص بودجه گفت: صندوق بین المللی پول مانند کشورهای مختلف به بنگلادش آمده و توصیه‌هایی برای کمک به اقتصاد ارائه کرده است. صندوق بین المللی پول تنها با ارائه پول به کشورها کمک نمی‌کند، آنها بر اقتصاد نیز نظارت دارند. این برای اقتصاد خوب است. وزیر دارایی در پاسخ به سوالات مکرر در مورد تورم و افزایش قیمت کالاها، گفت: دولت نگران روند افزایشی تورم است. او گفت: «ما از تورم بیم داریم، اما خارج از کنترل ما نیست.» وی گفت که دولت شیوه ای انعطاف پذیر را برای مهار تورم اتخاذ کرده است و از طریق برنامه‌های شبکه تامین اجتماعی معیشت مردم کمتر برخوردار را تامین خواهد کرد. وی گفت: «ما در تلاش هستیم تا دلایل تورم را شناسایی کنیم و آن‌ها را برطرف کنیم. اگر لازم باشد امتیازی بدهیم، این کار را انجام خواهیم داد.»

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما