معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۷/۳۰- ۰۹:۵۱ - مشاهده: ۵۸

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار اقتصادی بنگلادش در هفته چهارم مهر ماه 1403 مندرج در رسانه‌ها و مطبوعات این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

کاهش احتمالی رشد اقتصادی در بنگلادش

در گزارشی تحت عنوان «به‌روزرسانی توسعه بنگلادش» که در یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر بانک جهانی- داکا ارائه شده است، عنوان شده چهار چالش عمده پیش روی اقتصاد بنگلادش وجود دارد که شامل مشکلات سیاسی، تورم بالا، فشار بخش خارجی و ضعف بخش مالی است. به دلایل مذکور رشد اقتصادی بنگلادش کاهش محسوسی خواهد داشت. به گفته این سازمان، رشد تولید ناخالص داخلی بنگلادش ممکن است در سال مالی جاری به 4 درصد کاهش یابد. اما در سال مالی 2026-2025 ممکن است دوباره به 5.5 درصد رشد بازگردد. رشد ضعیف در سرمایه گذاری و صنعت به دلیل عدم ثبات سیاسی و رشد متوسط در بخش کشاورزی به دلیل سیل اخیر، از دیگر علت های این اتفاق عنوان شده است.

خبرگزاری جوگنتار

خسارت 6 میلیارد تاکایی سیل به بخش کشاورزی و شیلات منطقه شیرپور

با کاهش سطح آب در منطقه شیر پور، سطح خسارت اکنون قابل مشاهده است. با وجود اینکه شرایط اضطراری بهبود یافته است ولی از مشکلات و سختی‌های مردم کاسته نشده است. در پی این سیل خانه‌ها، جاده‌ها و محصولات کشاورزی زیر آب رفته و سیل زدگان از این اتفاقات متحمل رنج زیادی شده اند. در مجموع 12 نفر بر اثر سیل در این منطقه جان خود را از دست دادند و برآورد اداره مربوطه دولت این است که حدود 6 میلیارد تاکا در بخش کشاورزی و شیلات خسارت وارد شده است.

خبرگزاری بانیک بارتا

 صادرات ماهی هیلسا به هند کمتر از مجوزهای صادراتی

صادرات ماهی هیلسا به هند به دلیل آغاز فصل تولید مثل متوقف شد. به دلیل کمبود مدت زمان مجوز های صادره و افزایش غیرعادی قیمت، صادرکنندگان توانسته اند تنها 22 درصد از هیلسای مصوب را به هند صادر کنند. آقای محبوب الرحمن، کارمند بندر بناپل گفت: امسال از 26 سپتامبر تا 12 اکتبر تنها 533 تن هیلسا در مقابل 2450 تن مجوز صادراتی دولت صادر گردید. ارزش صادرات این ماهی‌ها  5 میلیون و 330 هزار دلار آمریکا است.
خبرگزاری جوگنتار

همه پروژه‌های بزرگ در هاله ای از ابهام قرار دارند

بر اساس این گزارش، دولت عوامی لیگ 15 پروژه بزرگ را برای تسهیل سیستم ارتباطی اطراف داکا در دست اقدام داشت. از این تعداد تنها سه پروژه به طور کامل یا جزئی به بهره برداری رسید. از مابقی پروژه‌ها، تعدادی در حال ساخت، برخی در مرحله بررسی و برخی دیگر در مرحله نقشه برداری هستند و به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده اند. همچنین ، ادعاهایی مبنی بر فساد گسترده در برخی از پروژه‌ها وجود دارد , بلاتکلیفی این پروژه‌ها تأثیر منفی بر سیستم راه‌ها و مسیرهای ارتباطی کشور خواهد داشت.

روزنامه آجکر پاتریکا

صنعت پوشاک به دلیل ناآرامی‌های کارگری 400 میلیون دلار ضرر کرد

صنعت پوشاک بنگلادش به دلیل ناآرامی‌های کارگری در ماه‌های سپتامبر و اکتبر حدود 400 میلیون دلار ضرر کرد. خانداکر رفیق‌الاسلام، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک بنگلادش (BGMEA) در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که به دلیل ناآرامی‌های اخیر، برخی از سفارش‌های ما به کشورهای رقیب رسیده است. با این حال، وی گفت که به دلیل برخی اقدامات دولت اکنون ثبات به صنعت بازگشته است.

خبرگزاری یو ان بی

بازگرداندن پول های قاچاق  شده اولویت دولت موقت است

دکتر صالح الدین احمد، مسئول وزارت دارایی و تجارت، اظهار داشت که اولویت دولت موقت، بازگرداندن پول های قاچاق  شده به خارج از کشور است. وی گفت: کار در این زمینه آغاز شده است. اخیرا کارگروهی تشکیل شده و یک کمیته نیز در این زمینه مشغول کار است. دکتر صالح الدین احمد همچنین گفت، با این حال، برای بازگرداندن پول های قاچاق شده به کمک های فنی نیاز داریم. رئیس بانک مرکزی بنگلادش برای این منظور به واشنگتن سفر کرده است. قول های مساعدی در این خصوص دریافت کرده ایم ولی نیازمند اطلاعات بیشتری هستیم.

خبرگزاری کالرکانتا

کارت تجار برتر (CIP CARD ) سال 2023 لغو گردید

دولت موقت تمامی تسهیلات مربوط به کارت های تجار عالی رتبه (CIP) صادر شده در سال 2023 را لغو کرد. دفتر توسعه صادرات (EPB) طی  بخشنامه ای در این زمینه این موضوع را اعلام عمومی نمود. این کارت ویژه صادراتی هر ساله به تجار عالی رتبه و برتر جهت قدردانی از فعالیت های تجاری آنان اعطا می‌گردد.

خبرگزاری  نایدیگانتا

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما