معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۸/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۰

اخبار اقتصادی بنگلادش

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بنگلادش در هفته اول آبان ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 60 درصد کارخانه‌های نساجی به دلیل بحران گاز و برق در معرض خطر هستند

محمدعلی رئیس اتحادیه کارخانه‌های نساجی بنگلادش (BTMA) مدعی شده است که بخش نساجی به دلیل کمبود گاز با بحران مواجه شده است. در حال حاضر60 درصد کارخانه‌های نساجی به دلیل بحران گاز در معرض خطر هستند. اگر بحران انرژی به زودی حل نشود، بسیاری از صنایع تعطیل خواهند شد. در نتیجه بسیاری از کارگران شغل خود را از دست خواهند داد. ( مناب جامین)

اختتامیه نمایشگاه برق، انرژی و زیرساخت های پایدار

نمایشگاه بین المللی زیرساخت سه روزه در مورد تکنیک های ساخت زیرساخت های ایمن و پایدار، مصالح ساختمانی و فناوری‌های جدید دیروز در داکا به کار خود پایان داد. بیش از 120 شرکت از 14 کشور در این نمایشگاه شرکت داشتند و در 320 غرفه محصولات خود را به نمایش گذشتند. این نمایشگاه توسط شرکت Savor International Limited برگزار شد و دکتر شمس العالم، وزیر مشاور در امور برنامه ریزی بنگلادش، این نمایشگاه را افتتاح کرد. ( خبرگزاری رسمی‌بنگلادش)

 بنگلادش از مالزی درخواست تسهیلات بدون عوارض گمرکی کرده است

تیپو منشی وزیر بازرگانی بنگلادش، در دیدار با سفیر مالزی در داکا گفت که چاره دیگری جز افزایش صادرات کالا برای رفع کسری تجاری عظیم با مالزی وجود ندارد. درحال حاضر فهرستی از چندین محصول صادراتی به مالزی ارسال شده است تا برای کاهش این کسری‌ها تسهیلات معاف از مالیات در نظر گرفته شود. وی از دولت مالزی خواست برای این محصولات تسهیلات بدون عوارض گمرکی در نظر بگیرد. وی گفت: در سال مالی 2022-2021، بنگلادش کالاهایی به ارزش 3289.5 میلیون دلار از مالزی وارد کرده است، در حالی که در همان زمان کالاهایی به ارزش فقط 337.81 میلیون دلار به آن کشور صادر شده است. کسری تجاری 2951.69 میلیون دلار است، بنابراین هیچ جایگزینی برای افزایش صادرات کالا برای تامین این کسری تجاری عظیم وجود ندارد. ( شاماکال)

 هیئت صندوق بین المللی پول برای یک سفر 14 روزه به داکا می آید

هیئتی از صندوق بین المللی پول (IMF) در یک سفر 14 روزه به داکا می آید تا درباره موضوع وام دادن به بنگلادش گفتگو کند. 26 اکتبر این هیئت به سرپرستی راهول آناند، رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه صندوق بین المللی پول وارد داکا می‌شود. بر اساس اطلاعیه دفتر مرکزی صندوق بین المللی پول در واشنگتن، این هیئت از 26 اکتبر تا 9 نوامبر به بنگلادش سفر خواهد کرد تا با مقامات این کشور در مورد اصلاحات و سیاست های بخش اقتصادی و مالی بنگلادش گفتگو کند. در جریان سفر این هیئت درباره دستیابی به یک توافقنامه وام، تحت تسهیلات تمدید اعتباری صندوق بین المللی پول بحث خواهد شد.( بنگلا تریبیون)

اعلام نپال در مورد عرضه 40 تا 50 مگاوات برق به بنگلادش

غانشیام باندری سفیر نپال در داکا؛ در دیدار با شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش، گفت که نپال در حال حاضر 40 تا 50 مگاوات برق به بنگلادش عرضه خواهد کرد، اما پس از تکمیل یک پروژه بزرگ در بخش برق این کشور، این مقدار افزایش خواهد یافت. در این زمان سفیر نپال علاقه عمیق کشورش را برای استفاده از بندر بنگلابندا در بنگلادش برای مقاصد صادراتی ابراز کرد( خبرگزاری رسمی‌بنگلادش).

 واردات غلات غذایی به کمترین میزان  خود در هفت سال گذشته رسید

براساس گزارش وزارت غذا، در سال مالی جاری، حد اقل 10 میلیون تن برنج و گندم مورد نیاز و تقاضای بنگلادش خواهد بود. این در حالی است که واردات غلات غذایی در حال کاهش است. نه تنها واردات برنج و گندم، بلکه واردات حبوبات نیز کاهش یافته است. واردات این محصولات در زمانی کاهش یافته که سازمان ملل متحد نسبت به بحران جهانی غذا در سال های آینده ابراز نگرانی کرده است. تجار و واردکنندگان بنگلادشی بحران دلار در بنگلادش را دلیل کاهش واردات مواد غذایی ذکر کرده­اند( پروتوم آلا).

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما