معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۰۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۶۸۷

تولید پنل های خورشیدی در ترکیه

ترکیه در استفاده از انرژی‌های زیست محیطی و افزایش توانمندیهای خود در تامین انرژی مورد نیاز در بخش انرژی خورشیدی گامهای ملموسی برداشته است. درحال حاضر ترکیه اولین تولید کننده پنل های خورشیدی در اروپا و چهارمین کشور تولید کننده در جهان است.

افزایش تعداد مراکز تولید پنل های خوشیدی و تکنولوژی‌های مربوطه و نیز ایجاد مزارع خورشیدی از جمله اقدامات برجسته دولت و بخش خصوصی در تامین برق مورد نیاز کشور است.

ترکیه هم اکنون اولین تولید کننده پنل های خورشیدی در اروپا و چهارمین کشور تولید کننده در جهان است. مسئولان بخش انرژی کشور در تلاشند تا با اجرای سیاستها و حمایتهای لازم در بخش انرژی خورشیدی بتوانند ترکیه را به یکی از سه کشور برتر تولید کننده پنل های خورشیدی در جهان تبدیل کنند. 

ظرفیت نصب و تولید برق حاصل از انرژی خورشیدی در این کشور تا پایان ماه مارس سال جاری میلادی از مرز 100 مگاوات گذشت.

در سال های اخیر با سرمایه گذاری‌های انجام شده در بخش انرژی‌های تجدید پذیر، سهم تولید برق در ترکیه از این گونه انرژی‌های سبز، از 38 درصد در سال 2002 میلادی به 54 درصد در سال جاری افزایش یافته و در طی 8 سال گذشته ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی 200 برابر افزایش یافته است. در بین سرمایه گذاریهای موجود در بخش انرژی‌های تجدید پذیر در کشور، سرمایه گذاری در پروژه‌های استفاده از انرژی خورشیدی بیش از سایر پروژه‌ها بوده است.

ظرفیت نصب و تولید برق از پنل های خورشیدی در سال 2014 میلادی در ترکیه 40 مگاوات بود که طی 8 سال اخیر 200 برابر شده و از مرز 8000 مگاوات گذشت.

ظرفیت تولید مراکز ساخت پنل های تولیدی در جهان سالانه 185 هزار مگاوات است. در این خصوص چین  با ظرفیت تولید 124 هزار مگاوات در رتبه نخست جهان قرار دارد. پس از چین، ویتنام با 14 هزار مگاوات و کره جنوبی با 9 هزار و 200 مگاوات در رده‌های بعدی قرار دارند. از سوی دیگر ترکیه با ظرفیت تولید 7960 مگاوات رتبه چهارم را داشته و پس از ترکیه، مالزی با ظرفیت تولید 7400 مگاوات و آمریکا با ظرفیت تولید 5700 مگاوات در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

همچنین مجموع ظرفیت تولید پنل های خورشیدی تمامی‌کشورهای اتحادیه اروپا در سطح 3 هزار و 200 مگاوات است.

 ترکیه با ظرفیت تولید 7960 مگاوات در اروپا پیشتاز بوده و پیش‌بینی می‌شود که با سرمایه‌گذاری‌های در نظر گرفته شده در سال‌های 2022 و 2023 میلادی ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی خود را به 9110 مگاوات افزایش دهد.

این کشور در استفاده از انرژی بادی نیز سرمایه گذاریهای قابل توجهی داشته به طوری که در سال گذشته میزان ظرفیت تولید برق از این نوع انرژی از مرز 10 هزار مگاوات فراتر رفته و در سال جاری میلادی نیز فعالیتهای سرمایه گذاری بدون وقفه ادامه دارد.

توانایی نصب و تولید نیروگاههای انرژی بادی در بسیاری از مناطق ترکیه به ویژه دریای اژه رشد نموده و به مرز 11 هزار مگاوات رسیده است.

در سال های اخیر استفاده از تجهیزات ساخت داخل در تولید انرژی بادی در کشور افزایش یافته و به تنوع قابل توجهی رسیده است که شامل انواع توربین‌های بادی،پره‌ها و برج های تولید می‌باشد که علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای مختلف جهان نیز صادر می‌شود.

ترکیه در خصوص تامین امنیت انرژی خود نه تنها سهم انرژی‌های تجدید پذیر را در شبکه تامین برق افزایش داد، بلکه فن آوری آن را بومی نموده و زیرساختهای لازم را در تولید داخلی فراهم نمودند.

این کشور با اعمال سیاستهای حمایتی و تشویقی لازم در نصب و استفاده از انرژیهای تجدید پذیر به ویژه انرژی‌های بادی و خورشیدی تبدیل به کشوری پیشرو در جهان شده و با ادامه فعالیتهای خود قصد دارد تا در آینده ای نه چندان دور در بین سه کشور برتر تولید کننده پنل های خورشیدی درجهان قرار گیرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما