معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۳

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته چهارم خرداد ماه 1401 که در رسانه‌های این کشور انتشار یافته است، به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

کاهش رقابت تجاری غنا در 10 سال گذشته

گزارش جدید بانک جهانی نشان می دهد که رقابت پذیری تجارت کالای غنا در طول دهه 2010 تا 2020 کاهش یافته است که در واقع منجر به کاهش تعداد شرکت های صادرکننده و سطح مشارکت در زنجیره ارزش جهانی شده است. بر اساس آمارهای بانک جهانی، درصد کل تجارت به تولید ناخالص داخلی در سال 2019 در مقایسه با 53 درصد یک دهه قبل به 48 درصد کاهش یافته که نشان دهنده ادغام کمتر در بازارهای جهانی است. بر اساس نظر اقتصاددانان غنائی، غنا برای تقویت تجارت در خدمات، از جمله خدمات لجستیک، سرمایه گذاری مستقیم خارجی و سیاست تجاری برای تحکیم مزیت نسبی کشور به عنوان قطبی برای ارائه خدمات تجاری و مالی در منطقه غرب آفریقا، از موقعیت خوبی برخوردار است و باید برای رفع موانع بر سر راه تجارت آن کارهای بیشتری انجام شود.

 صنعت گردشگری سومین مشارکت کننده بزرگ در تولید ناخالص داخلی غنا

به گزارش غنا وب، رئیس جمهور آکوفو آدو اظهار داشت که وزارت گردشگری، هنر و فرهنگ، ابزارهای موثر برای دگرگونی اقتصادی را داراست و غنا می‌تواند از آنها بهره مند شود زیرا غنا دارای تعداد قابل توجهی از منابع و میراث فرهنگی است. آکوفو آدو افزود: غنا 65 درصد از بناهای مرتبط با تجارت برده در اقیانوس اطلس را دارد و قدیمی ترین عمارت اروپایی در آفریقا، قلعه المینا که در سال 1483 ساخته شده است، در غنا وجود دارد. همچنین صنعت گردشگری در حال حاضر پس از کاکائو و منابع هیدروکربنی به عنوان سومین مشارکت کننده در تولید ناخالص داخلی به شمار می رود و دولت به دنبال موقعیت بخشیدن به آن است تا سهم بیشتری در اندازه میزان تولید ناخالص داخلی کشور داشته باشد.

 تمرکز دولت غنا بر توانمندسازی بخش خصوصی

به گزارش روزنامه غنا وب، خانم آسیاماه معاون وزیر تجارت و صنعت اعلام کرده است که دولت غنا آماده پذیرش فرصت ها و تعمیق روابط با بخش خصوصی برای دستیابی به رشد بیشتر است. وی به سرمایه گذاران از تمرکز دولت بر توانمندسازی بخش خصوصی اطمینان داد و گفت: دولت، دستور کار 10 ماده ای صنعتی سازی دولت را در پیش دارد تا بتواند از فرصت های متعدد دسترسی به بازار های ایجاد شده توسط توافقنامه منطقه آزاد تجاری قاره آفریقا استفاده کند.

 افتتاح بانک توسعه غنا توسط رئیس جمهور آکوفو آدو

بانک توسعه غنا بطور رسمی از سوی رئیس جمهور آکوفو آدو با هدف حمایت از رشد و گسترش شرکت های کوچک و متوسط، افتتاح شد. این بانک با سرمایه اولیه 800 میلیون دلار آمریکا فعالیت خود را آغاز کرد و در نظر دارد به موسسات مالی وام دهد. در واقع راه اندازی این بانک در جهت تقویت زیر ساخت ها برای تغییر ساختار اقتصاد غنا برای رشد بیشتر تحت مدیریت بخش خصوصی راه اندازی شده است. رئیس جمهور در خصوص این بانک اظهار داشت: بی شک، بانک توسعه غنا باید بستری برای تعهد مجدد ما به توسعه بخش خصوصی باشد. ضمن آنکه دولت متعهد است اطمینان حاصل کند که بخش خصوصی به منابع مالی بلند مدت برای حمایت از رشد و توسعه آنها دسترسی پیدا می‌کند.

 غنا از سه کالای صادراتی، درآمد بیشتری کسب می‌کند

به گزارش روزنامه غنا تایمز، میانگین قیمت سه کالای اصلی صادراتی غنا ( کاکائو، طلا و نفت خام) به روند صعودی خود ادامه داده و در فوریه 2022، 4.7 درصد افزایش یافت. نفت خام (10.3 درصد)، کاکائو (5.3 درصد) و طلا (2.2 درصد) در شاخص کل قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است. بر اساس گزارش بانک مرکزی غنا، معاملات کاکائو در آوریل 2022 نسبتا ثابت بوده و تنها 0.1 درصد از ارزش خود را از دست داد. طلا نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 10 درصد افزایش یافته است. مازاد تجاری در چهار ماه اول به 1.3 میلیارد دلار در مقایسه با 800 میلیون دلار در مدت مشابه سال 2021 افزایش یافته که ناشی از افزیش قیمت نفت خام و صادرات غیر سنتی بوده است. درآمد صادرات نفت خام، رشد 61.0 درصدی را ثبت کرده و درآمد طلا نیز 3.6 درصد افزایش یافته است که ناشی از افزایش قیمت های جهانی بوده است.

 معاون وزیر کشاورزی:کمبود مواد غذایی در غنا صحت ندارد

به گزارش روزنامه گرافیک آنلاین، فریمپونگ آدو معاون وزیر غذا و کشاورزی غنا اعلام کرده است که تمایز آشکار بین در دسترس بودن مواد غذایی و قیمت گذاری آن وجود دارد و تاکید داشت که مردم غنا قیمت های بالای برخی از مواد غذایی را به اشتباه به معنای کمبود غذا تعبیر می‌کنند. بنابراین اینکه بحران غذایی در کشور وجود داشته باشد صحت ندارد. وی افزود: در این بازه زمانی از سال قیمت مواد غذایی بالا است، اما حدود 270 هزار تن ذرت در منطقه شرقی موجود است و از این نظر کمبودی وجود ندارد. معاون وزیر غذا و کشاورزی از دولت درخواست کرد تا یارانه قیمت کود را ادامه دهد و گفت که ما در حال حاضر بیش از نیاز خود ذرت تولید خواهیم کرد تا به سایر کشورهای آفریقایی نیز صادر کنیم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما