معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۳

اخبار اقتصادی صربستان

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی صربستان در هفته اول خردادماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.
  • رشد قابل توجه درآمد ارزی صربستان از گردشگری

وزارت تجارت، گردشگری و ارتباطات صربستان اعلام کرد در سه ماه اول، درآمد ارزی صربستان از گردشگری حدود 400 میلیون یورو بوده که نسبت به ماه مشابه سال گذشته 43.5 درصد رشد داشته است. تاتیانا ماتیچ وزیر وزارت تجارت و گردشگری تاکید کرد که این امر نتایج نشان می‌دهد که گردشگری در صربستان پتانسیل عظیمی دارد و این امکان برای صربستان وجود دارد که در سطح جهانی رقابتی شود و به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب قرار گیرد.

 

  • ووچیچ: برق تنها زمانی گران می‌شود که تورم را مهار کنیم

الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان گفت که وقتی دولت متقاعد شود که تورم را مهار کرده و می‌تواند آن را تحت کنترل نگه دارد، برق در صربستان گران‌تر می‌شود. در اروپا، تنها گرجستان قیمت برق کمتری نسبت به صربستان دارد. قیمت برق یک روز باید افزایش یابد. با این حال، زمانی که تورم را مهار کنیم و متقاعد شویم که می‌توانیم آن را کنترل کنیم، این اتفاق خواهد افتاد.

 

  • رئیس جمهور صربستان: اولین خط متروی بلگراد در سال 2028 شروع به کار می‌کند

ووچیچ رئیس جمهور گفت که خط اول متروی بلگراد، در سال 2028 و خط دوم تا سال 2030 تکمیل خواهد شد. بلگراد در سال 2028 مترو خواهد داشت و یکی از مدرن‌ترین شهرها خواهد بود.  وی در بازدید از عملیات ساخت‌وساز مترو گفت: تکمیل مسیر کنارگذر در اطراف بلگراد مهم است، زیرا شهر نه‌تنها تعداد فزاینده‌ای از مردم بلکه اتومبیل نیز دارد و ما باید به دنبال راه حل های جایگزین در حمل و نقل باشیم.

سینیسا مالی وزیر دارائی گفت که قرار است قرارداد ساخت دپوی مترو در ماه سپتامبر و حداکثر در ماه اکتبر امضا شود و ارزش این اقدامات 57 میلیون یورو به اضافه مالیات بر ارزش افزوده است. ساخت مترو در ماه نوامبر سال گذشته در Makisko Polje آغاز شد، جایی که شرکت چینی Power China در حال کار بر روی پر کردن پلاتو برای انبار مترو آینده است. برنامه‌ریزی شده است که ساخت دو خط اول 4.4 میلیارد یورو هزینه داشته باشد.

 

  • قیمت برق در صربستان باید بین 20 تا 40 درصد افزایش یابد

یوان دسپتوویچ، رئیس هیئت نظارت بر صنعت برق صربستان (EPS) گفت: لازم است قیمت برق بین 20 تا 40 درصد و بیشتر افزایش یابد. وی گفت: EPS سال گذشته مصوبه افزایش حدودا 10 درصدی قیمت برق را داشت، اما این کار را انجام نداد، همانطور که در سال‌های گذشته انجام نداده بود، با وجود تصویب افزایش 5 تا 7 درصدی قیمت، اما قیمت را دو درصد افزایش داد.

 

  • NBS: اتحادیه اروپا رهبری سیاست اقتصادی در صربستان را ستایش می‌کند

بانک مرکزی صربستان (NBS) اعلام کرد که در گفت‌وگوی سالانه اقتصادی و مالی بین اتحادیه اروپا و بالکان‌غربی و ترکیه، تخمین زده شد که صربستان، به دلیل رهبری کافی در سیاست اقتصادی، ثبات اقتصاد کلان را حفظ نموده و در سال 2021 به رشد اقتصادی قوی دست یافته است. در این اطلاعیه آمده است: کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا تخمین می‌زنند که چشم‌انداز رشد اقتصادی صربستان همچنان مطلوب باشد، که در آن، مانند سایر نقاط جهان، به دلیل اثرات منفی درگیری‌ها در اوکراین، خطرات کمتر از پیش‌بینی‌شده برای آن وجود دارد.

 

  • میانگین حقوق در صربستان 635 یورو

اداره آمار  صربستان (RZS) اعلام کرد، متوسط حقوق خالص در صربستان برای مارس 2022 بالغ بر 74.664 دینار صربستان (635 یورو) بوده که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به طور اسمی 14.4 درصد و به طور واقعی 4.9 درصد بیشتر از ماه مشابه سال گذشته است. متوسط حقوق خالص در ماه مارس 55.146 دینار (469 یورو) بود که به این معنی است که 50 درصد از کارمندان کمتر از میزان اعلام شده درآمد داشتند.

 

  • افزایش قیمت پروازهای Air Serbia

Air Serbia اعلام کرد که به دلیل افزایش قیمت سوخت هواپیما، قیمت پروازهای چارتر پرداختی را افزایش داده و ضمیمه‌های قراردادهای قبلی را با آژانس‌های گردشگری امضاء کرده است. این بدان معناست که آژانس‌های گردشگری باید برای همه مسافرانی که قبلا هزینه بلیت تعطیلات تابستانی خود را پرداخت کرده‌اند، پرداخت اضافی در نظر بگیرند و طبق ارزیابی‌های اولیه این مبلغ حداقل 30 یورو برای هر مسافر بسته به مقصد یعنی طول پرواز خواهد بود. وی افزود: قیمت سوخت هواپیما در پنج ماه گذشته به حداکثر چند سال خود رسیده و 100 درصد افزایش یافته است، بنابراین اصلاح قیمت کرایه پروازهای چارتر و اعمال پرداخت اضافی برای سوخت اجتناب‌ناپذیر بود، زیرا قیمت‌های قبلی بر اساس شرایط کاملاً متفاوت در بازار سوخت هواپیما طراحی شده بود.

 

  • صادرات چوب و هیزم ممنوع شد

دولت صربستان روز پنجشنبه (May 26) صادرات چوب و هیزم را ممنوع کرد و اعلام نمود که این اقدام حداقل 60 روز ادامه خواهد داشت. دولت مدعی شد با توجه به افزایش صادرات در سال‌های گذشته و افزایش تقاضا برای این نوع گرمایش در بازار جهانی، کمبود این نوع گرمایش بیشتر بر تولیدکنندگان گندله و هیزم منعکس شده است.

 

  • اعتبار مقررات مربوط به کاهش مصرف سوخت تمدید شد

دولت فنّی تصمیم گرفت مقرراتی مبنی بر کاهش موقت مالیات بر سوخت سرب، سوخت غیر سرب و نفت گاز حداقل تا پایان ژوئن اجرایی شود. اعلام شد که این تصمیم به منظور عرضه منظم فرآورده‌های نفتی در بازار، حفظ استانداردهای شهروندان و ثبات اقتصادی با توجه به وضعیت فعلی قیمت نفت خام در بازار جهانی و تمایل آن به رشد خود بوده است.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما