معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۱/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۳

اخبار اقتصادی سوئیس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سوئیس در هفته اول بهمن ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

منبع: روزنامه آلمانی زبان  Berner Zeitung

مجمع جهانی اقتصاد در ماه می در داووس برگزار می‌شود

مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، که در ابتدا برای ژانویه برنامه ریزی شده بود، از 22 تا 26 می در داووس برگزار ‌شد.

WEF دیروز اعلام کرد که این نشست اولین رویداد جهانی از زمان شیوع بیماری همه گیر خواهد بود. شعار "با هم برای احیای اعتماد" است.

به نقل از کلاوس شواب، بنیانگذار WEF، پس از تمام جلسات مجازی ای که در دو سال گذشته برگزار شد، رهبران سیاست، تجارت و جامعه مدنی بالاخره باید بار دیگر شخصاً ملاقات کنند. ایجاد فضای اعتماد برای مقابله با چالش های مختلف در جهان باید امکان پذیر شود.

انتظار می رود دستور کار این اجلاس شامل موضوعاتی مانند احیای اقتصاد جهان پس از بحران شیوع کرونا، مقابله با تغییرات اقلیمی، طراحی آینده ای بهتر برای کار، تسریع سرمایه گذاریها و استفاده از فناوری‌های انقلاب صنعتی چهارم باشد.

اما به گفته WEF، این تاریخ هنوز صد در صد قطعی نشده است بلکه "این جلسه زمانی برگزار می‌شود که تمام تمهیدات لازم برای تضمین سلامت و ایمنی مهمانان و جامعه میزبان برآورده شود." به همین دلیل WED از نزدیک با دولت سوئیس در تماس و در حال رایزنی می‌باشد. 

***************************************************************

منبع: روزنامه آلمانی زبان   Berner Zeitung

وابستگی شدید سوئیس به واردات گاز طبیعی از روسیه

بحران ژئوپلیتیکی که توسط روسیه آغاز شده است، تأثیر بسیار بیشتری از آنچه قبلاً تصور می‌شد بر سوئیس داشته است. به عنوان مثال، وقتی صحبت از گاز طبیعی به میان می آید، سوئیس برای واردات 40 درصد از گاز طبیعی موردنیاز خود مستقیماً به واردات از روسیه وابسته است. به گفته "SonntagsZeitung"، در زمستان نیز کشور به صورت غیرمستقیم تحت تأثیر تامین برق از اروپا قرار می‌گیرد. در صورت وقوع جنگ در اوکراین، سوئیس نیز با کمبود برق مواجه خواهد شد. به همین دلیل است که کانیگسر، رئیس گروه Alpiq  (شرکت پیشروی تامین کننده انرژی در سوئیس و بزرگترین ارائه دهنده خدمات انرژی با تمرکز بر بازارهای اروپایی)، خواستار اقدامات جبرانی شده است.

با این حال، کانیگسر نمی‌تواند در خصوص برنامه‌های شورای فدرال برای ساخت نیروگاه‌های هسته ای جدید کار خاصی انجام دهد. وی با اشاره به سه پروژه ساخت‌وساز جدید در اروپا اظهار داشت: "اینها به ما می‌آموزند که اجرای این پروژه‌ها زمان زیادی نیاز دارد، بسیار پرهزینه تر از برنامه‌ریزی اولیه بوده و لذا سودآور نیستند."

***************************************************************

منبع: سایت دولت سوئیس

برگزاری نشست غیررسمی وزیران سازمان تجارت جهانی تحت ریاست سوئیس

گی پارملین، مشاور فدرال، وزرای کشورهای عضو WTO را به گفتگو درباره موضوعات جاری سازمان تجارت جهانی دعوت کرد. در نشست مجازی مرتبط که روز 21 ژانویه برگزار شد، 28 عضو سازمان تجارت جهانی بر گام های بعدی پس از دوازدهمین کنفرانس وزیران WTO که می‌بایست دسامبر گذشته برگزار میشد اما به دلیل همه گیری کووید-19 به تعویق افتاد، چالش های جاری میان تجارت بین المللی و حوزه سلامت، کاهش یارانه‌های شیلات و اصلاح سیاستهای تجارت محصولات کشاورزی، سیاست تجاری و تقویت میان مدت سیستم تجاری چندجانبه مبتنی بر قوانین متمرکز بود.

این نشست مجازی، جایگزین نشست غیررسمی وزیران WTO بود که به طور سنتی، در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس و تحت ریاست سوئیس برگزار می‌شود.

شرکت کنندگان نشست ابراز تاسف کردند که دوازدهمین کنفرانس وزیران این سازمان که برای دسامبر 2021 برنامه ریزی شده بود، به دلیل همه گیری کووید-19 دوباره به تعویق افتاد. آنها همچنین ابراز امیدواری کردند که این کنفرانس عقب افتاده به زودی برگزار شود.

هیئت ها همگی بر ضرورت و فوریت افزایش کمک سازمان تجارت جهانی به منظور مقابله با پاندمی‌کرونا و بهبود اقتصاد جهانی تاکید کردند. عرضه بهتر کالاهای پزشکی از طریق تسهیل تجارت، همکاری نزدیک‌تر میان دولت‌ها و بخش خصوصی و نقش مالکیت معنوی در غلبه بر این پاندمی‌به گفتگو گذاشته شد. وزیران همچنین بر اراده خود برای به نتیجه رساندن هرچه سریعتر مذاکرات در مورد یارانه‌های شیلات تاکید کردند که به میزان زیادی هم پیشرفت داشته است.

اولویت‌های مذاکرات میان‌مدت به‌ویژه در حوزه سیاست تجارت محصولات کشاورزی و اصلاحات سازمان تجارت جهانی نیز از دیگر موضوعات این گفتگو بود.

***************************************************************

منبع: روزنامه آلمانی زبان Tagblatt

دانشگاه‌ها و شرکتهای داروسازی سوئیس هشدار دادند

شکست مذاکرات در مورد توافقنامه چارچوب با اتحادیه اروپا عواقب سنگینی برای حوزه‌های پژوهشی در سوئیس خواهد داشت. به همین علت، روسای نهاد صنایع علوم Scienceindustries، ETH و نهاد دانشگاه‌های سوئیس Swissuniversities با صدور قطعنامه ای خطاب به دولت فدرال، خواستار همکاری کامل با برنامه تحقیقاتی اتحادیه اروپا موسوم به Horizon Europe تا پایان سال شدند.

بر اساس این قطعنامه، مشارکت در برنامه نامبرده برای آموزش، پژوهش و نوآوری امری کلیدی است و نمی‌توان آن را به طور کامل از طریق اقدامات ملی یا افزایش همکاری با سایر کشورها جبران کرد. اکنون سوئیس به دلیل موقعیت خود به عنوان یک کشور ثالث غیر مرتبط، باید انتظار داشته باشد "یا محققان برتر و شرکت های نوآور از کشور خارج شوند یا اینکه اصلا محقق یا صنعت نوآوری وارد کشور نشود".

در این صورت، صنعت علوم که مبتنی بر تحقیق است، به هنگام جذب استعدادها دچار مشکل خواهد شد. اولین پیامدهای این مسئله مدتیست که در بخش آموزش عالی عیان شده است. محققان جوان نتوانسته اند برای دریافت بودجه تحقیقاتی ERC درخواست دهند. علاوه بر این، روسای گروههای پژوهشی سوئیس هم مجبور شده اند از موقعیت های پیشروی خود در پروژه‌های تحقیقاتی اتحادیه اروپا چشم پوشی کنند.

****************************************************************************

منبع: سایت وزارت خارجه سوئیس 

خاورمیانه: وزارت خارجه سوئیس از کمک مالی به ابتکار ژنو دست می‌کشد

از زمان تصویب ابتکار ژنو در سال 2003، سوئیس از این طرح حمایت کرده است. اما بر اساس نتایج یک ارزیابی خارجی، وزارت امور خارجه فدرال (FDFA) تصمیم گرفته است به تدریج از تامین مالی این طرح کناره گیری کند. این حمایت مالی نیز از طریق دو سازمان NGOs محلی انجام می‌شده است. سوئیس به عنوان بخشی از برنامه همکاری 2021-2024 خود، به ترویج گفتگو و صلح در خاورمیانه ادامه می دهد. این کشور، حامی دیدگاه شورای امنیت سازمان ملل متحد است که طبق آن، باید منطقه ای با دو کشور دموکراتیک، اسرائیل و فلسطین، وجود داشته باشد که در کنار یکدیگر در صلح و در مرزهای امن و شناخته شده زندگی می‌کنند. این موضع شورای فدرال که در اکتبر 2020 مجدداً بر آن تاکید شد، در استراتژی MENA 2021-2024 نیز تاکید شده است.

**************************************************************************

منبع: سایت swissinfo

لونزا در سال مالی 2021 رشد قابل توجهی خواهد داشت

لونزای "جدید" بدون تجارت مواد شیمیایی به طور قابل توجهی سودآورتر از قبل خواهد بود. اما دیون به جامانده از فعالیتهای پیشین، سود گزارش شده برای سال مالی 2021 را کاهش می دهد.

طبق بیانیه ای این تامین کننده دارویی، که در آلمان عمدتاً به خاطر سفارش واکسن از Moderna شناخته می‌شود، فروش خود را با 20 درصد افزایش به 5.41 میلیارد فرانک رساند. سود بخش مواد شیمیایی LSI که در اواسط سال فروخته شد، قبلاً در صورت های مالی لحاظ شده است.

از این میزان، 851 میلیون فرانک به سود عملیاتی (EBIT) تعلق داشت که در سال گذشته، 901 میلیون فرانک بود. سود خالص نیز در سال گذشته 732 میلیون بود که به 677 میلیون کاهش یافت.

ناگفته نماند که لونزا 285 میلیون فرانک هم برای پاکسازی دیرهنگام زباله‌های سمی Gamsenried در کانتون والیس کنار گذاشته که میراث تولیدات پیشین است.

با این وجود سهامداران همچون سال گذشته، از سود 3 فرانک به ازای هر سهم بهره مند خواهند شد. اکنون لونزا باید بدون وجود شعبه تولید مواد شیمیایی سریعتر رشد کند و نسبت به شرکت قبلی سود بیشتری کسب نماید. این شرکت حاشیه پیش بینی کرده است که سود عملیاتی آن تا سال 2024 به میزان 33 تا 35 درصد رشد خواهد کرد.

***************************************************************
منبع: سایت swissinfo

اقتصاددانان سوئیسی علیرغم شیوع موج اومیکرون خوش بین هستند

انتظارات در میان اقتصاددانان سوئیسی در رابطه با توسعه اقتصادی در ژانویه 2022 برای دومین ماه متوالی افزایش یافت. اکثر کارشناسان انتظار دارند در شش ماه آینده بهبود اقتصادی قابل توجهی در سوئیس ایجاد شود.

شاخص CS-CFA، یک فشارسنج خلقی برای اقتصاد سوئیس، از صفر امتیاز در دسامبر به 9.5 واحد در ژانویه افزایش یافت. این شاخص از زمان ثبت رکورد در می 2021 به فراز و نشیب خود ادامه می دهد.

در حال حاضر، اولین نشانه‌های تاثیر موج ادامه دار شیوع سویه اومیکرون بر اقتصاد دیده می‌شود. با این حال، کمی‌بیش از 80 درصد از تحلیلگران مالی این مشکلات را نادیده می‌گیرند و انتظار دارند طی شش ماه آینده، بهبود اقتصادی قابل توجهی در سوئیس و اروپا ایجاد شود.

*************************************************************

منبع: روزنامه آلمانی زبان Berner Zeitung

معامله میلیارد دلاری: بانک UBS سوئیس، Wealthfront ایالات متحده را خریداری می‌کند

بانک بزرگ UBS مدیر ثروت دیجیتال Wealthfront را با پرداخت نقدی 1.4 میلیارد دلار تحویل می‌گیرد. این بانک بزرگ سوئیسی دیروز اعلام کرد UBS قصد دارد با این خرید، به جاه طلبی‌های خود برای رشد در ایالات متحده سرعت بخشد. با خرید این تامین کننده خدمات مدیریت ثروت خودکار، UBS می خواهد مشتریان هزاره‌ها و نسل Z را جذب کند. طبق گزارشات، Wealthfront  تعداد 470 هزار مشتری و بیش از 27 میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت خود دارد. Wealthfront یک شرکت تابعه کاملاً تحت مالکیت UBS و بخشی از UBS Global Wealth Managements در آمریکا خواهد بود.

***************************************************************

منبع: سایت swissinfo

تجارت خارجی سوئیس از رکود کرونا در سال 2021 بهبود خواهد یافت

تجارت خارجی سوئیس بر رکود ناشی از کرونا در سال 2021 غلبه کرده و صادرات به بالاترین حد خود رسیده است.

طبق گزارش اداره فدرال گمرکات و امنیت مرزی (BAZG)، صادرات 15.2 درصد افزایش یافت و به 259.5 میلیارد فرانک رسید. واردات هم با 10.1 درصد افزایش به 200.8 میلیارد رسید و بنابراین درست زیر سطح قبل از کرونا باقی ماند. در نتیجه، مازاد تراز تجاری به بالاترین حد جدید خود یعنی 58.7 میلیارد (سال قبل 43.0 میلیارد) افزایش یافت.

در سال گذشته، صادرات و واردات به دلیل همه‌گیری کاهشی یافت که در تاریخ کشور بی سابقه بود اما طبق بیانیه BAZG، اکنون تجارت خارجی خود را "بسیار قوی" نشان داده است. همه بخش های صادراتی دوباره رشد کرده اند. این رشد به ویژه در صنعت ساعت سازی (31.2٪+) و نیز پوشاک و جواهرات (36.7٪+) زیاد بود. اما صنعت داروسازی و شیمیایی که حدود نیمی از کل صادرات را به خود اختصاص داده است نیز 12.4 درصد رشد داشته است. صنعت ماشین آلان و برق نیز تنها با 9.6 درصد، اندکی عقب افتاد.

صنعت صادرات سوئیس توانست کالاهای بیشتری را در هر سه حوزه اصلی اقتصادی بفروشد. صادرات به اروپا (18.1+ درصد) و آمریکای شمالی (17.0+درصد) رشد دو رقمی داشته است. به گفته BAZG، ایالات متحده آمریکا به عنوان مهمترین خریدار محصولات سوئیس جایگزین آلمان شد که از سال 1954 حائز این جایگاه بوده است. صادرات به آسیا 9.0 نیز درصد افزایش یافت.

 

کاهش در ماه دسامبر

تنها در دسامبر، کالاهایی به ارزش 21.28 میلیارد فرانک به خارج از کشور ارسال شد. این میزان صادرات نسبت به ماه قبل به صورت اسمی 2.7 درصد و به صورت واقعی 3.2 درصد کاهش نشان می دهد. در همین حال، واردات با 2.9 درصد کاهش اسمی‌به 17.23 میلیارد (0.8- واقعی) رسید. این امر منجر به ایجاد مازادی معادل 4.04 میلیارد فرانک برای ماه آخر سال می‌شود.

***************************************************************

منبع: سایت swissinfo

هیچیک از محصولات پزشکی دارای گواهینامه سوئیسی به اتحادیه اروپا صادر نشده اند

یک سخنگوی اتحادیه اروپا  در بروکسل گفت که واردات محصولات پزشکی دارای گواهینامه سوئیسی به آلمان با قوانین اتحادیه مطابقت ندارد.

این اظهارات پس از انتشار بیانیه ای مطرح شد که طی آن، انجمن فناوری پزشکی سوئیس Swiss Medtech اعلام کرد علیرغم به روزرسانی نشدن توافقنامه موانع فنی تجارت (MRA)، آلمان واردات دستگاه‌های پزشکی دارای گواهینامه سوئیسی را برای یک دوره انتقالی می‌پذیرد.

اکنون کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده است که اطلاعاتی را از مقامات آلمانی به دست آورده است که نشان می دهد این تنها پیش نویس یک نامه است که الزام آور نمی‌باشد بلکه به طور خاص، بیشتر تفسیر قوانین جاری است.

اما این تفسیر با موضع روشن کمیسیون اتحادیه اروپا مطابقت ندارد. سخنگوی این سازمان تصریح کرد، از آنجایی که MRA به روز نشده است، از 26 می 2021 تنها واردات آن دسته از محصولات پزشکی سوئیسی تایید شده است که در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا گواهینامه اخذ کرده اند.

این کمیسیون «برای حصول اطمینان از دستیابی به یک تفسیر مشترک از قوانین اتحادیه اروپا» با مقامات آلمانی در تماس است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما

برچسب‌ها