معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۰۷- ۱۰:۳۰

اخبار اقتصادی سوئیس

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی سوئیس در هفته اول آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

صادرات سوئیس در ماه اکتبر به بالاترین میزان خود رسید
صادرات سوئیس در ماه اکتبر افزایش بسیار خوبی داشت و به رکورد جدیدی رسید. به گفته اداره فدرال گمرکات و امنیت مرزی (BAZG)، به طور کلی صادرات کشور در ماه اکتبر به 24.39 میلیارد فرانک رسید. میزان صادرات پس از تعدیل فصلی نسبت به ماه قبل 10.2 درصد افزایش داشت که این میزان در شرایط واقعی 11.2 درصد بود. در سه ماه گذشته، صادرات بیشتر کاهش داشت.
به گفته اداره مزبور، افزایش صادرات در درجه اول ناشی از رشد صادرات محصولات شیمیایی و دارویی بود که در ماه اکتبر 15.2 درصد افزایش یافت. در حال حاضر محصولات این صنایع تقریباً 60 درصد از کل صادرات سوئیس را تشکیل می دهد.
با این حال، صنایع مکانیک و برق و نیز فلزات به ترتیب رشد 3.1 و 4.8 درصدی ثبت کردند. این در حالیست که هر دوی این صنایع اخیرا با کاهش صادرات مواجه بودند.
از نظر جغرافیایی، صادرات به اروپا 16.1 درصد و به آمریکای شمالی 7.4 درصد افزایش یافت در حالیکه صادرات به آسیا تغییری نداشت (+0.3 درصد).
میزان واردات در ماه اکتبر به 18.42 میلیارد فرانک رسید که معادل 1.8 درصد افزایش اسمی (0.7+ واقعی) می‌باشد. مازاد تجاری در ماه قبل 4.03 میلیارد فرانک بود که در اکتبر به رکورد 5.97 میلیارد فرانک رسید.
منبع: سایت SWISSINFO

رشد اندک تولید ناخالص داخلی سوئیس در سه ماهه سوم
اقتصاد سوئیس تنها در سه ماهه سوم سال 2024 رشد اندکی داشت. به ویژه بخش صنعت ضعیف بود. نرخ واقعی تولید ناخالص داخلی(GDP) در دوره ژوئیه تا سپتامبر 2024 با تعدیل 0.2 درصد نسبت به سه ماهه قبل افزایش یافت. به گفته دبیرخانه دولتی امور اقتصادی (Seco)، این رشد کمتر از حد متوسط است. در دو فصل قبلی، این رشد به ترتیب 0.4 و 0.1 درصد بود اگرچه هر دو رقم اندکی به سمت پایین بازنگری شدند.
این میزان از تولید ناخالص داخلی چندان غافلگیرکننده نیست زیراSeco دو هفته قبل در یک برآورد سریع اولیه، این میزان را 0.2 درصد برآورد کرده بود و این همان مقداری است که اکنون به طور رسمی‌گزارش شده است. این رقم با لحاظ کردن رویدادهای ورزشی برآورد شده است. به خوبی می‌دانیم که بازی‌های المپیک و رویدادهای بزرگ حوزه فوتبال، میزان تولید ناخالص داخلی سوئیس را به دلیل درآمد ناشی از اعطای مجوز به انجمن‌های ورزشی مستقر در کشور، تغییر می دهد. بدون لحاظ این تغییر، رشد تولید ناخالص داخلی اندکی بیشتر و 0.4 درصد بود.
تجارت قوی
به گفته Seco، بخشی از این رشد در سه ماهه سوم، مربوط به بخش هایی از صنعت خدمات، ساخت و ساز و مصرف بود. از سوی دیگر، صادرات کالا و میزان ارزش افزوده در بخش تولید، یعنی در بخش سنتی صنعت، کاهش یافت.
به طور خاص، بیشترین رشد ناشی از تجارت (1.4% +) بود که به گفته Seco، پس از چهار فصل ضعیف توانست به طور قابل توجهی رشد کند. به طور خاص، تجارت خرده فروشی رشد بسیار داشت (1% +) و همزمان، مصارف شخصی نیز اندکی بالاتر از میانگین (0.5% +) رشد کرد. گفته می‌شود مصرف کنندگان بیشتر برای غذا، مسکن، انرژی و سلامت هزینه کردند.
میزان مصرف دولت (0.5% +) و سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز (0.9% +) نیز افزایش داشت. بر اساس گزارش Seco، ارزش افزوده مربوط به صنعت ساختمان (0.8% +) رشد کرده است. علت رشد متوسط در میزان تقاضای کل داخلی (0.2% +) را می‌توان با کاهش زیاد و گسترده سرمایه گذاری در تجهیزات (1.3٪ - ) توضیح داد. از جمله سرمایه گذاری کمتری در بخش های ماشین آلات، وسایل نقلیه و فناوری اطلاعات صورت گرفت. بر این اساس، واردات کالا (0.4%-) و خدمات اندکی کاهش ثبت کردند.
تحولات سایر بخش های خدماتی ناهمگون بود. رشد مثبت، از جمله در بخش خدمات بهداشتی و اجتماعی (0.5٪ +) و مدیریت عمومی (0.5% +) ثبت گردید. از سوی دیگر، ارزش افزوده در صنعت مهمان‌نوازی کاهش یافت (1% +) که طبق اطلاعات Seco، به عنوان مثال در بخش اقامت شبانه صنعت هتل‌داری دیده شد.

ضعف در بخش صنعت
بخش صنعت می‌تواند فصلی منفی را پشت سر بگذارد. به گفته Seco، ارزش افزوده در بخش انرژی (8.2% +) به دلیل تولید فوق العاده بالای برق از نیروگاه‌های برق آبی به میزان قابل توجهی افزایش یافت اما در بخش تولید، کاهش قابل توجهی ( 1.1% -) داشت.
صنعت شیمیایی- داروسازی پس از رشد قوی در فصل قبل (0.2% +)، فقط اندکی رشد کرد. سایر بخش های صنعتی حتی کاهش قابل توجهی ثبت کردند. این موضوع در کاهش شدید صادرات کالا (4.1% -) دیده شد. به طور کلی، تجارت خارجی هم نقش منفی در رشد تولید ناخالص داخلی داشت.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما