تولید برنج اروگوئه در فصل برداشت 21-2020
اروگوئه در سال جاری میلادی موفق شده است 70 درصد از محصول برنج برداشتی سال 2021-2020 را به فروش برساند. سطح زیر کشت برنج در مقایسه با سال گذشته به میزان 15 درصد افزایش یافته و به 163,800 هکتار بالغ گردیده است.
سطح زیر کشت برنج در مقایسه با سال گذشته (20-2019) به میزان 15 درصد افزایش یافته و به 163,800 هکتار بالغ گردیده است، بیش از 80 درصد اراضی برای برداشت در سال آینده شالی کاری شده اند و این مرحله که تا قبل از 15 نوامبر سال جاری انجام گرفته، بسیار خوب ارزیابی شده است. سایر مراحل بستگی زیادی به وضعیت آب و هوایی خواهد داشت. اگرچه میزان کاشت محصول در مقایسه با رکورد سال 1999-1998 که 205 هزار هکتار زیر کشت بوده، فاصله زیادی دارد، اما در مقایسه با سال 2019-2018 که تنها 135 هزار هکتار زمین به کشت برنج اختصاص یافته بود، روند صعودی یافته است. سال گذشته (2021-2020) نیز کاشت محصول تا قبل از اواسط نوامبر صورت گرفت و باعث شد که برداشت محصول بازدهی قابل ملاحظه ای داشته باشد، بطوریکه از هر هکتار زمین 9,445 کیلو برنج برداشت شد. شایان ذکر است، سال گذشته 143 هزار هکتار زمین زیر کشت رفته بود و با مشارکت 480 تولید کننده در مجموع 1 میلیون و 350 هزار تن برنج در اروگوئه برداشت شد.
برنج نیز همچون سایر اقلام تجاری از مشکلات و شرایط پیچیده مرتبط با امور پشتیبانی و حمل و نقل در سطح جهانی مستثنی نیست، چرا که محصولی است که ارزش وزنی کمتری نسبت به ارزش سایر اقلام تجاری دارد، موضوعی که رقابت پذیری آن را با سایر محصولات ، به دلیل مسائل پشتیبانی، دشوار نموده است. آمارها حاکی از آن است که در پایان ماه سپتامبر سال جاری (در شش ماهه نخست برداشت محصول سال 2021-2020) برنج کمتری در مقایسه با شش ماهه سال قبل به بازارهای خارجی صادر شده است که از جمله دلایل آن میتوان به صادرات کمتر برنج با پوست اشاره کرد. بهای فروش برنج بطور متوسط در شش ماهه نخست برداشت (سال 2021-2020) برابر با 523 دلار در هر تن بوده که در مقایسه با بهای این محصول در مدت مشابه سال قبل (433 دلار در هر تن) افزایش 17.2 درصدی را به ثبت رسانده است. مشخصا بهای برنج سفید از 506 دلار در سال گذشته به 590 دلار در هر تن در سال جاری افزایش یافته است. با توجه به اهمیت صادرات برنج برای کشور اروگوئه و سپری نمودن سال های سختی و شکست در روند صادرات این محصول، دولت اروگوئه با برنامه ریزیهای جدی به کمک برنجکاران آمده تا بار دیگر بازار سنتی این محصول را احیا کند.