معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۷/۲۳- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۸۴

اخبار اقتصادی کلمبیا

گزیده اخبار اقتصادی روزنامه‌ها و رسانه‌های کلمبیا در هفته سوم مهر ماه 1400 به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

قول مساعد حمایت مالی و اعطاء وام به کلمبیا توسط بانک بین المللی توسعه و بانک جهانی

بانک بین المللی توسعه (BID) تسهیلات مالی به ارزش 1,710 میلیون دلار را برای تعدادی از پروژه‌های زیر ساختی در کلمبیا برای سال مالی 2021 تصویب کرد. این منابع مالی قرار است در پروژه‌های زیر ساختی با موضوعات زیست محیطی و توسعه پایدار و همچنین پناهجویان ونزوئلایی مورد استفاده قرار گیرد. ایوان دوکه رئیس جمهور کلمبیا که به واشنگتن سفر کرده است با مقامات عالی رتبه این بانک از جمله رئیس این بانک دیدار کرد.

اخبار منتشره توسط مقامات دولتی کلمبیا حاکی از آن است که رئیس جمهور این کشور در دیدار با مقامات بانک بین المللی توسعه، سه پروژه بزرگ را معرفی کرده است که قرار است با منابع مالی این  بانک عملیاتی شود. از این میزان تخصیص یافته مبلغ 1,350 میلیون دلار از سوی تضمیمن کنندگان و مابقی 350 میلیون دلار مستقیما از سوی منابع داخلی بانک تامین خواهد شد. علاوه بر این بانک توسعه بین آمریکایی مبلغ 1,200 میلیون دلار دیگر را نیز از سایر سرمایه گذاران خود دریافت خواهد کرد. بانک توسعه بین المللی برای یافتن منابع مالی از سایر منابع مانند عملیات اعتبار بانک جهانی و یا سایر نهادهای مالی دیگر از جمله AECID (اسپانیا)، AFD (فرانسه)، KfW (آلمان) و KEXIM (کره)  تلاش خواهد کرد. همچنین اعلام شد که برای سال 2022 پروژه‌های استراتژیک به ارزش نزدیک به 750 میلیون دلار آمریکا در حال آماده سازی و تعریف شدن است.

تحقق برنامه جمع آوری مالیاتی دولت کلمبیا در شش ماه اول 2020

بنا بر گزارش اداره گمرک و مالیات ملی کلمبیا، جمع آوری مالیات در این کشور تا ماه سپتامبر سالجاری به 130.5 میلیارد پزو رسیده است. این میزان نشان دهنده این است که مقامات مالیاتی کشور به هدف گذاری برنامه ای خود برای جمع آوری مالیات که در سطح 104.3 میلیارد تعیین شده بود، رسیده اند. این میزان در مقایسه با سال گذشته بیان کننده یک رشد 16.3 درصدی می‌باشد براساس گزارش اداره مالیات و گمرک کشور رکورد جمع آوری مالیات در سپتامبر سالجاری به 19.3 میلیارد رسید. بنابر همین گزارش  در مجموع جمع آوری مالیات مربوط به فعالیت های اقتصادی داخلی مجموعا به 107.51 میلیارد رسید که نشان دهنده سهم 82.4 درصدی از مجموع مالیات های اخذ شده می‌باشد. در حالیکه مالیاتهای اخذ شده از محل تجارت خارجی به 23.02 میلیارد رسید که سهمی معادل 17.6 درصد از کل مالیاتها  را تشکیل می دهند. اداره گمرک و مالیات کشور در ارتباط با مبارزه با پدیده فرار مالیاتی نیز گزارش داد اقدامات کنترلی را در قبال 3,852,346 مالیات دهنده به اجرا گذارده است. علاوه بر این در دوره زمانی بین 28 اگوست تا 30 سپتامبر، 246,090 مؤدی مالیاتی با تکمیل اظهارنامه مالیاتی داوطلبانه مبلغ 67.892 میلیون پزو مالیات پرداخت کرده اند.

افزایش سرعت بهبود اقتصادی در آمریکای لاتین 

صندوق بین المللی پول (IMF) در جدیدترین گزارش خود، پیش بینی برای رشد اقتصادی کشورهای منطقه آمریکای لاتین را تغییر داد. بنا بر گزارش جدید صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی کشورهای منطقه در پایان سال 2021 به 6.3 درصد خواهد رسید. در حالیکه این میزان در پیش بینی ماه جولای 5.9 درصد اعلام شده بود. صندوق بین المللی پول دلیل تغییر ارزیابی خود از رشد اقتصادی را در بهبود عملکرد سریع بخش صادارت کالا در این منطقه اعلام کرده است. 

در این گزارش رشد اقتصادی کلمبیا تا پایان سال 7.6 درصد اعلام شده است که نسبت به رقم قبلی که 5.1 درصد بود از تغییرات قابل توجه ای برخوردار است. علیرغم اینکه از دیدگاه صندوق بین المللی پول اقتصاد کشورهای منطقه ای آمریکای لاتین با رشد خوبی در حال بهبود می‌باشند ولی طبق گزارش جدید چشم انداز اقتصاد جهانی (WEO)، پیش بینی رشد اقتصادی در دو کشور برزیل و مکزیک به عنوان قطب های اقتصادی این منطقه نسبت به سه ماه قبل به ترتیب یک دهم کاهش یافته و به ترتیب به 5.2 و 6.2 درصد رسیده است. براساس گزارش صندوق بین المللی پول، آرژانتین یکی دیگر از کشوهای مهم منطقه نیز در سال 2021 رشد 7.5 درصدی را تجربه خواهد کرد در حالیکه این پیش بینی در سه ماه قبل 6.4 درصد اعلام شده بود. در واقع، آرژانتین در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول برای بازپرداخت بدهی خود به میزانی در حدود  45 میلیارد دلار است. بنا به این گزارش، شیلی کشوری در آمریکای لاتین خواهد بود که با سریع ترین سرعت رشد خواهد کرد، رشد اقتصادی این کشور برای سال 2021، 11 درصد پیش بینی شده است، در حالیکه این پیش بینی در ماه آوریل  6.2 درصد بود. صندوق بین المللی پول در گزارش خود، شیلی را به عنوان یکی از کشورهای جهان با بهترین سطح تولید و ذخایر مس و لیتیوم برجسته کرده است، مشخصه ای که در شرایط کنونی پیش بینی‌هایی را برای این کشور آمریکای جنوبی ایجاد کرده است. این نهاد مستقر در واشنگتن تاکید کرد: "مزایای اقتصادی افزایش قیمت ها می‌تواند برای کشورهای صادرکننده منابع فلزی قابل توجه باشد" در سایر کشورهای منطقه مانند پرو نیز در سال 2021 به ترتیب 10 درصد پیشرفت خواهند کرد در حالی که آمریکای مرکزی به طور کل 7.7 درصد رشد خواهد کرد. کشورهای حوزه دریای کارائیب که به شدت وابسته به گردشگری هستند، امسال 3.6 درصد رشد را تجربه خواهند کرد که بیش از 2.4 درصد محاسبه شده در به روز رسانی قبلی است. از سوی دیگر، ونزوئلا با کاهش 5 درصدی مواجه خواهد شد، رقمی‌که با کاهش 10درصدی فعالیت های اقتصادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود پیش بینی کرده بود فاصله دارد. به طور کلی، آمریکای لاتین در سال 2021 به رشدی معادل 6.3 درصد نزدیک خواهد شد. رقمی‌که بالاتر از پیش بینی 5.9 درصدی قبلی است. تا سال 2022، کارشناسان این نهاد انتظار دارند که آمریکای لاتین 3 درصد که به طور متوسط، دو دهم کمتر از پیش بینی قبلی است، رشد کند. براساس داده‌های صندوق بین المللی پول پیش بینی برای نرخ رشد کشورهای منطقه عبارتند از شیلی 11.0٪،  پرو 10.0٪،  کلمبیا 7.6٪،  آرژانتین 7.5٪، آمریکای لاتین و کارائیب 6.3٪، مکزیک 6.2٪، بولیوی 5.5٪، برزیل 5.2٪، پاراگوئه 4.5٪، کارائیب 3.6، اروگوئه 3.1، اکوادور 2.8 و ونزوئلا منفی 5 درصد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما