معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۸/۰۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۹۴

کرواسی: انرژی هسته ای راهی برای خروج از بحران انرژی

جمهوری کرواسی به همراه 9 کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا طی انتشار بیانیه ای سرگشاده بر اهمیت انرژی هسته ای در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تأکید کردند.

جمهوری کرواسی به همراه 9 کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا طی انتشار بیانیه ای بر اهمیت انرژی هسته ای در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تأکید کردند. به گفته وزارت اقتصاد و توسعه پایدار کرواسی، کربن زدایی مستلزم تغییرات فوری و عمیق در تولید و فعالیت های مصرف کننده است. تجدیدپذیرها نقش کلیدی در انتقال انرژی ایفا می‌کنند. با این حال، انرژی هسته ای، به عنوان منبع پایدار و مستقل انرژی بدون کربن، باید بخشی از راه حل مبارزه با تغییرات آب و هوایی باشد.

بلغارستان، چک، فنلاند، فرانسه، مجارستان، لهستان، اسلواکی، اسلوونی و رومانی کشورهایی هستند که به این طرح استقلال انرژی پیوسته اند. آنها تاکید نمودند که بحث تغییرات آب و هوایی آینده نیست، بلکه مهمترین نبرد امروز است.

امضاکنندگان بیانیه ای که از طرف کرواسی توسط ازدراوکو ماریچ وزیر دارایی و تومیسلاو چوریچ وزیر اقتصاد امضا شده است توصیه می‌کنند: افزایش قیمت انرژی نشان دهنده آن است که باید وابستگی انرژی خود را در اسرع وقت به کشورهای ثالث کاهش دهیم. مشکلات عرضه بیشتر خواهد شد و ما چاره ای جز تنوع عرضه نداریم. ما باید مراقب باشیم وابستگی خود را به واردات انرژی از خارج از اروپا افزایش ندهیم.

در این بیانیه هشدار داده شده است که انرژی هسته ای باید بخشی از راه حل باشد. به عنوان استدلالی برای انرژی هسته ای، بیان شده است که "این منبع کلیدی در دسترس، پایدار و مستقل از انرژی است. انرژی هسته ای مانع از آن می‌شود که مصرف کنندگان اروپایی در معرض نوسان قیمت قرار بگیرند. همچنین ایمن و نوآورانه است و توسعه صنعت هسته ای می‌تواند در آینده نزدیک مشاغل بسیار ماهر برای بیش از یک میلیون کارگر اروپایی ایجاد کند."با افزایش همکاری بین کشورهای عضو، این فرصت را خواهیم داشت که راکتورهای جدید مدرن مانند پروژه راکتورهای مدولار کوچک (SMR) بسازیم. بنابراین، با انرژی هسته ای باید مانند سایر منابع انرژی کم کربن رفتار شود. معاهدات اروپایی به هر کشور عضو اجازه می دهد تا ترکیب انرژی خود را تعیین کند. حقوق ما باید تضمین شود و همه فناوری‌های کم کربن برای تولید برق باید به طور مساوی مورد توجه قرار گیرند. بنابراین، ضروری است که توسعه انرژی هسته ای تا پایان سال 2021 در چارچوب طبقه بندی قانونی اروپا گنجانده شود."

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-i-jos-devet-clanica-poslale-otvoreno-pismo-eu-nuklearna-energija-izlaz-je-iz-energetske-krize-1530070

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما