معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۷/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۶۱

اخبار اقتصادی قطر

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی قطر در هفته اول مهر ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

- براساس گزارشی که از سوی شرکت تضمین اعتبار سرمایه گذاری و صادرات عربی منتشر شده است، تعداد پروژه‌های سرمایه گذاری در قطر با سرمایه خارجی تجمعی از سال 2003 تا پایان سال 2020 به 681 پروژه در بخش های مختلف با هزینه سرمایه گذاری 92.25 میلیارد دلار برآورد شده است، در حالی که هزینه هر پروژه 135.5 میلیون دلار بوده است. این گزارش نشان می دهد که بخش زغال سنگ، نفت و گاز بالاترین درصد این سرمایه گذاری‌ها را دارد و این از طریق 33 پروژه با هزینه 45.54 میلیارد دلار و پس از آن بخش املاک و مستغلات با 38 پروژه با هزینه 9.7 میلیارد دلار، سپس صنایع شیمایی با 22 پروژه با هزینه 8.19 میلیارد دلار می‌باشد، پس از آن بخش هتلداری و گردشگری با 48 پروژه با هزینه 7.35 میلیارد دلار در رتبه چهار قرار گرفته است. دولت قطر با توسعه قوانین اقتصادی و اعطای مشوق ها و مزایای مختلف به سرمایه گذاری در این کشور به دنبال افزایش جریان سرمایه خارجی به کشور است، قطر همچنین به دنبال بومی سازی سرمایه گذاری‌های خارجی، محافظت از سرمایه گذاران خارجی و محلی در برابر خطرات توافق های جانبی، کاهش پوشش تجاری و افزایش سطح شاخص های اقتصادی جهانی مانند شاخص سهولت تجارت است.

- شرکت پروژه‌های املاک و مستغلات، گزارش ماهانه خود را منتشر کرد که در آن حرکت پروژه‌های ساخت و ساز املاک و مستغلات در شهرک لوسیل امیدوارکننده بوده و کار در آن ادامه دارد و قیمت هر فوت مربع در آن با توجه به افزایش تقاضای سرمایه گذاران، چه قطری و چه خارجی، برای تملک آپارتمان‌ها در آن منطقه با استقبال روبرو شده است. این گزارش نشان می دهد که پروژه‌های ملکی زیادی در بخش های مهمانداری، تجارت و مسکن وجود دارد که شاهد پیشرفت های قابل توجهی شده است و طی سالجاری و سال آینده، در شهرک لوسیل که یکی از مهمترین پروژه‌ها در کشور است، به بهره برداری می رسد.

- یوسف خالد الخلیفی مدیر اداره امور کشاورزی وزارت شهرداری و محیط زیست قطر به مناسبت بزرگداشت روز کشاورزی عربی که هر ساله مصادف با 27 سپتامبر است، گفت: وزارت شهرداری و محیط زیست تأکید می‌کند که دولت قطر سیاست بلندپروازانه ای را برای ارتقاء محصولات محلی و توسعه کشاورزی را دنبال می‌کند. وی توضیح داد، امسال این مراسم با شعار (به سمت سیستم های انعطاف پذیر کشاورزی و غذایی که قادر به پاسخگویی به تغییرات هستند) برگزار می‌شود، برنامه‌های بخش کشاورزی برای ایجاد تغییر واقعی در ساختار اقتصادی (کشاورزی)، با ایجاد تنوع در پایه تولید همراه با افزایش تولیدات کشاورزی محلی با تمرکز بر استفاده بهینه و حفظ منابع طبیعی، بهبود بازدهی اقتصادی و بازاریابی و ادامه سطح کیفی تولیدات محلی محصولات است، به نحوی که به تعادل محیطی برسد و بخش کشاورزی را آماده می‌کند تا با تحولات محلی، منطقه ای و بین المللی به طور انعطاف پذیر و کارآمد اقدام کند. الخلیفی افزود که وزارتخانه از سیاست بلندپروازانه برای پیشبرد تولید داخلی پیروی کرده و با حمایت از کشاورزان و سرمایه گذاران در بخش کشاورزی با ارائه مشاوره و راهنمایی کشاورزی، اعطای وام، حمایت از نهاده‌های کشاورزی و مولد مانند بذر و سموم دفع آفات، ارائه مزارع مورد نیاز برای کشاورزی ارگانیک با شرایط مورد نیاز آنها و ارائه کندوهای زنبور عسل را به صورت رایگان به صاحبان مزرعه‌ها و دیگر خدمات را تقدیم می‌کند.

- شرکت هواپیمایی قطر ایرویز در اسکای تراکس جهانی به عنوان بهترین شرکت هواپیمای جهانی در سال 2021 شناخته شد. این هواپیمایی علاوه بر این جایزه در همین زمینه جوایز دیگری را از اسکای تراکس در بخش های: بزنس کلاس، اتاق انتظار، سرویس دهی و صندلی برنده شد. قطر ایرویز شش سال است که توانسته است موقعیت جهانی خود را در صدر شرکت های هواپیمایی حفظ کند.

- وزارت صنعت و تجارت قطر طی دستورالعملی نرخ حداکثری اجاره اتاق هتل در ایام جام جهانی 2022 قطر را مشخص کرد. این دستورالعمل از 1 نوامبر لغایت 21 سپتامبر 2022 اجرایی می‌شود و شامل هتل ها و آپارتمان‌ها می‌شود. حداکثر هزینه اجاره غرقه در هتل ها به این شرح است: هتل های 5 ستاره لوکس شبی 2133 ریال ـ هتل های 5 ستاره شبی 1488 ریال ـ هتل های 4 ستاره شبی 886 ریال ـ هتل های 3 ستاره شبی 438 ریال ـ هتل های 2 و 1 ستاره شبی 296 ریال تعیین شده است.

- دولت قطر در نمایشگاه اکسپو 2020 دبی که از تاریخ 1 اکتبر 2021 تا 31 مارس 2022 تحت شعار «پیوند دادن اذهان‌ و ساخت آینده» برگزار می‌گردد، مشارکت خواهد داشت. غرفه قطر در این نمایشگاه تحت شعار (QATAR: THE FUTURE IS NOW) خواهد بود. هدف مشارکت قطر در نمایشگاه اکسپو 2020 برای نشان دادن تلاش های خود جهت هدایت نوآوری در زمینه‌های علم و فناوری به گونه ای است که از توسعه پایدار کشور در آینده پشتیبانی نموده و ابتکارات را برجسته می‌کند.

- براساس گزارش صادره توسط بانک بین المللی با عنوان «شاخص بلوغ فناوری دولت: وضعیت تحول دیجیتال در بخش عمومی» آمده است، قطر در گروه اول در دو شاخص رتبه بندی: شاخص ارائه خدمات عمومی (PSDI) و شاخص فعال کننده فناوری دولت ( GTEI) قرار گرفته است. دولت قطر نیز در گروه دوم با عنوان «تمرکز زیاد بر فناوری دولتی» در دو شاخص، یعنی شاخص سیستم های اساسی دولت و شاخص مشارکت شهروندان در همان گزارش قرار گرفته است.

- مدیرعامل شرکت هواپیمایی قطر و رئیس سازمان گردشگری قطر گفت: جهان روز جهانی گردشگری را با شعار «گردشگری برای دستیابی به رشد همه جانبه» را جشن می‌گیرد، این شعاری است که اهمیت صنعت گردشگری را در اقتصاد جهانی بیان می‌کند، به ویژه از آنجا که گردشگری صنعتی است که به بخش های مختلف کشور مرتبط است، وی گفت: تأیید امیر قطر برای تأسیس سازمان گردشگری قطر به عنوان تأکیدی از سوی رهبری خردمند بر اهمیت صنعت گردشگری برای آینده دولت قطر بود. وی افزود: صنعت گردشگری در طول دوره گذشته شاهد بسیاری از چالش های عمده بوده است که تأثیر قابل توجهی بر نحوه عملکرد بخش گردشگری داشته است. او اضافه کرد: علی رغم کُند شدن حرکت گردشگری و مسافرت در دوره گذشته که حتی به نقطه توقف رسید، بخش گردشگری قطر از این دوره به عنوان دوره آمادگی برای پذیرش بازگشت مسافران و بازدیدکنندگان استفاده کرد.

- سازمان برنامه ریزی و آمار در گزارش خود برای ماه آگوست آورده است: تراز تجاری کالا که نشان دهنده تفاوت بین کل صادرات و واردات در ماه آگوست است، مازادی به میزان 19.2 میلیارد ریال ثبت کرد که 12.3 میلیارد ریال یا 177.4 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل 2020 افزایش نشان می دهد.

- شرکت بین المللی نمایشگاه‌ها ( شرکت الدولیه للمعارض) اعلام کرد که هفدهمین نسخه از نمایشگاه و کنفرانس «بروجکت قطر» که با همکاری سازمان کارهای زیربنایی از 4 تا 7 اکتبر در مرکز نمایشگاه‌ها و کنفرانس های دوحه برگزار خواهد شد. این اولین نمایشگاه و کنفرانس تجاری بین المللی است که پس از همه گیری کرونا در قطر برگزار می‌شود. در نمایشگاه بروجکت 2021 قطر بیش از 50 عرضه کننده بین المللی از 10 کشور مشارکت خواهند داشت. این نمایشگاه با توجه به بازار ساخت و ساز در قطر که از طریق پروژه‌های پیشگامانه مطابق با الزامات کشور برای میزبانی جام جهانی فوتبال و چشم انداز ملی 2023 قطر ادامه می دهد و از سراسر جهان متخصصان در زمینه ساخت و ساز را به خود جذب می‌کند. کارشناسان می‌گویند ارزش بازار ساخت و ساز قطر در سال گذشته بالغ بر 42.19 میلیارد دلار بوده است. این رقم تا سال 2026 به 76.98 میلیارد دلار می رسد و نرخ رشد ترکیبی سالانه آن 10.54 درصد در بازه زمانی 2021 تا 2026 است.

- هواپیمایی قطر ایرویز دیروز گزارش سالانه خود را برای سال مالی 2020-2021 را منتشر کرد که دوره ای پر از چالش های بزرگ را به دلیل همه گیری کرونا و تأثیرات آن بر سفرهای جهانی را نشان می دهد که متحمل ضررهای زیادی شده است. هواپیمایی قطر ضرر خالص 14.9 میلیارد ریال (4.1 میلیارد دلار) را ثبت کرده و این ضرر شامل کاهش ارزش دارایی 8.4 میلیارد ریال (2.3 میلیارد دلار) به دلیل تعلیق فعالیت های پروازی ناوگان آن از انواع A380 و A330 است. گرچه بخش باربری هوایی نقش مهمی در بازیابی ایفا کرده است، بطوری که قطر ایرویز بخش باربری موقعیت خود به عنوان بزرگترین شرکت باربری هوایی در جهان را حفظ کرده و سهم بازار خود را در طول سال مالی را افزایش داده است.

- شرکت پروژه‌های قطیفان توسعه دهنده انحصاری جزیره قطیفان شمالی و شرکت سرمایه گذاری اپلو مادو انگلیس و شرکت توسعه املاک و مستغلات فنتون ویان انگلیس قراراداد همکاری و مشارکت که بر اساس آن، کار برای توسعه و اجرای بسته ای از پروژه‌ها، از جمله یک مرکز مراقبت های پزشکی ـ یک مرکز درمانی پنج ستاره و یک مدرسه انگلیسی خصوصی به شرط آن که تحت نظارت گروه بین المللی بیمارستان‌ها IHG انجام شود، را امضا کرد. ارزش کل این سرمایه گذاری در این پروژه بالغ بر 634 میلیون ریال است و این اولین پروژه از نوع خود در خاورمیانه محسوب می‌شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما