معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۳۲۱

اخبار اقتصادی نیجریه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نیجریه در هفته چهارم مردادماه 1400 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

 

موافقت هیئت دولت نیجریه با ساخت فرودگاه در ایالت یوبه

هادی سیریکا، وزیر هوانوردی نیجریه اعلام کرد، هیئت دولت آن کشور با اختصاص بودجه‌ای به میزان 6.5 میلیارد نایرا برای ساخت فرودگاه ایالت یوبه و تجهیز آن موافقت کرده است.

براساس اظهارات آقای سیریکا، هیئت دولت نیجریه در جلسه روز چهارشنبه مورخ 27 مردادماه 1400 خود همچنین با اختصاص بودجه‌ای به میزان 9.5 میلیارد نایرا برای تجهیز 8 فرودگاه آن کشور به ماشین‌های امداد و نجات ازجمله خودروهای آتش‌نشانی موافقت کرده است.

وزیر هوانوردی نیجریه یکی دیگر از مصوبات جلسه اخیر هیئت دولت آن کشور را اختصاص بودجه 658.8 میلیون نایرایی برای به‌کارگیری سگ‌های یابنده مواد در دو فرودگاه بین‌المللی ابوجا و لاگوس اعلام کرد.

  امضای قانون صنعت نفت نیجریه توسط محمدو بوهاری

روز دوشنبه مورخ 25 مردادماه 1400 آقای محمدو بوهاری رئیس‌جمهور نیجریه قانون صنعت نفت آن کشور را که پیش‌ازاین و در تاریخ 10 تیرماه سال جاری به تصویب مجالس سنا و نمایندگان نیجریه رسیده بود امضاء نمود.

قانون مهم صنعت نفت نیجریه که براساس اعلام رسانه‌های آن کشور، طی بیست سال گذشته مجالس و دولت‌های مختلف نیجریه در تصویب آن ناتوان بوده‌اند، قوانین و مقررات حاکم بر صنعت نفت، چارچوب مسائل مالی مرتبط با آن و سهم جوامع و ایالت‌های میزبان از درآمدهای حاصل از استخراج نفت را مشخص می‌نماید.

براساس این قانون جدید، سهام شرکت ملی نفت برای خرید عمومی عرضه، مقررات نظارتی ساده‌سازی و نهادهای ناظر مشخص و حقوق مالکیت شرکت‌ها، دولت و جوامع میزبان مورد شناسایی قرارگرفته است.

در این چارچوب شرکت ملی نفت نیجریه به یک شرکت کاملاً تجاری و سودمحور و مستقل از دولت فدرال تغییر ماهیت داده و سالانه موردحسابرسی قرار خواهد گرفت. این قانون سهم جوامع محلی از درآمد شرکت‌های نفتی را 3 درصد تعیین نموده و بعلاوه تدابیر حفاظت از محیط‌زیست در برابر عملیات استخراج نفت و گاز و مقررات حل اختلاف میان دولت و شرکت‌های نفتی را به‌دقت موردتوجه قرار داده است.

 

برخورداری سه میلیون کشاورز نیجریه‌ای از کمک مالی بانک مرکزی

بانک مرکزی نیجریه اعلام کرد در فاصله نوامبر 2015 تا 2020 بیش از سه میلیون کشاورز نیجریه‌ای در تمامی 36 ایالت آن کشور از وام‌های کم‌بهره آن بانک بهره‌مند شده‌اند.

براساس اظهارات آقای یوسف ییلا، مدیرکل توسعه مالی بانک مرکزی نیجریه، این بانک در دوره زمانی مورداشاره درمجموع 791 میلیارد نایرا وام کم‌بهره را در اختیار کشاورزان نیجریه‌ای قرار داده است.

این مقام بانک مرکزی نیجریه همچنین مدعی شد، بهره در نظر گرفته‌شده برای این وام‌ها از 9 درصد به 5 درصد کاهش‌یافته و دولت فدرال از این وام‌ها به‌عنوان ابزاری برای تسهیل ارتباط کشاورزان با شرکت‌های تأمین‌کننده نهاده‌های مرغوب کشاورزی از یک‌سو و همچنین شرکت‌های فراوری کننده محصولات کشاورزی از سوی دیگر بهره‌گیری کرده است.

براساس اظهارات آقای یولا هدف اصلی دولت فدرال نیجریه در این برنامه توسعه سطح زیر کشت و افزایش تولید دو محصول راهبردی گندم و ذرت بوده و تاکنون موفق شده است تا میزان تولید برنج و ذرت را از 2 تن در هر هکتار به ترتیب به چهار و پنج‌تن در هر هکتار افزایش دهد.

 

تلاش نیجریه برای جذب سرمایه لازم برای احداث خط لوله گاز آجاکوتا- کانو

شرکت ملی نفت نیجریه (NNPC) اعلام کرد برای احداث خط لوله انتقال آجاکوتا-کادونا- کانو که یکی از مهم‌ترین خطوط لوله انتقال گاز آن کشور بشمار می‌آید، نیازمند تأمین سرمایه‌ای به میزان یک میلیارد دلار است.

براساس اعلام این شرکت تا پیش‌ازاین مقرر بود که دو موسسه مالی چینی به نام‌های بانک چین (Bank of China) و سینوشور 85 درصد از سرمایه لازم برای احداث این خط لوله را تأمین کنند که با توجه به استنکاف دو موسسه مذکور از ایفای تعهدات خود، نیجریه ناچار از یافتن شرکای جدیدی برای اجرای این پروژه است.

شایان‌ذکر است که شرکت ملی نفت نیجریه تأمین 15 درصد از سرمایه لازم برای احداث این خط لوله 614 کیلومتری را برعهده‌گرفته و این خط لوله در چهار فاز آجاکوتا- ابوجا (200 کیلومتر)، ابوجا- کادونا (193 کیلومتر)، کادونا-زاریا (97 کیلومتر) و زاریا- کانو (124 کیلومتر) احداث خواهد شد.

 

چهل‌ویک درصد از مشاغل کوچک نیجریه در اختیار زنان آن کشور است

مرکز پروژه‌ها و تحقیقات توسعه (DRPC) نیجریه اعلام کرد 41 درصد از مشاغل کوچک آن کشور در اختیار زنان است.

براساس اعلام این مرکز هرچند نیجریه با دارا بودن بیش از 23 میلیون زن کارآفرین در بخش مشاغل کوچک ازجمله کشورهای پیشرو جهان بشمار می‌آید، این کشور همچنان دارای ظرفیت‌های فراوانی برای افزایش مشارکت اقتصادی زنان به‌ویژه از طریق اجرای برنامه‌های مهارت افزایی است.

شایان‌ذکر است، براساس اعلام اداره ملی آمار نیجریه نرخ بیکاری زنان در آن کشور از 31.6 درصد در سه‌ماهه دوم سال 2020 به 35.2 درصد در سه‌ماهه چهارم آن سال افزایش داشته است.

 

واردات 40 میلیون دوز واکسن کرونا به نیجریه توسط یک بانک

پروفسور بندیکت اوراماه، رئیس بانک صادرات و واردات آفریقا (افرگزیم بانک) اعلام کرد بانک متبوع ایشان تا پایان سال 2022 چهل میلیون دوز واکسن کرونای جانسون‌اند جانسون را برای نیجریه تأمین خواهد نمود.

این مقام ارشد بانک صادرات و واردات آفریقا در دیدار روز چهارشنبه خود با آقای یمی اوسینباجو، معاون رئیس‌جمهور نیجریه ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های آن بانک، متذکر شد سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های بهداشت و درمان و تجارت اقلام مورداستفاده در این بخش همواره موردتوجه افرگزیم بانک بوده و بانک متبوع ایشان به‌منظور تحقق ایمنی عمومی در قاره آفریقا و واکسیناسیون دستک 60 درصد از ساکنان قاره، نقش قابل‌توجهی در تأمین واکسن کرونا برای تعدادی از کشورهای آفریقایی ایفا نموده است.

شایان‌ذکر است که روز سه‌شنبه همین هفته (26 مردادماه 1400) یک محموله اهدایی دولت بریتانیا- شامل 700 هزار دوز واکسن آسترازنکا – در فرودگاه ابوجا به مقامات دولت نیجریه تحویل شد.

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما