معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۶/۱۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۵۴

اخبار اقتصادی سوئیس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سوئیس در نیمه اول شهریور ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

ناظر قیمت داروها در سوئیس: داروهای ژنریک در سوئیس، 2.5 برابر گرانتر از سایر کشورهای اروپایی

استفان مایرانس، ناظر قیمت داروها، از پارلمان خواسته است تا با طرح ایجاد یک سیستم قیمت مرجع موافقت کند که به گفته وی می‌تواند موجب صرفه جویی سالانه 400 میلیون فرانک (437 میلیون دلار) شود. وی قیمت 20 پتنت دارای تاریخ انقضا را با 15 کشور مرجع مقایسه کرده و به این نتیجه دست یافته است که هزینه متوسط داروهای عمومی در سوئیس 165 درصد و داروهای ثبت شده 64 درصد گرانتر از سایر کشورهای موردمطالعه وی است. به گفته او، هزینه درمان بیمار با داروی مشابه در سوئیس، پنج برابر بیشتر از سوئد، دانمارک و بریتانیا است. در ماه مه هم Santésuisse و Interpharma به عنوان دو سازمان مادر بیمه‌های سوئیس و برخی شرکت های تحقیقاتی دارویی هم از قیمت بالای داروها در سوئیس انتقاد کرده بودند.

 

افزایش صادرات زیورآلات و کاهش صادرات اقلام دارویی در سوئیس

به گزارش اداره گمرک فدرال (EZV)، میزان صادرات سوئیس به اندازه ماه قبل باقی مانده و در مقابل، واردات فصلی در ماه جولای 1.7 درصد افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، تراز صادرات نیز بهتر به نظر می رسد، اما صادرات بزرگترین بازیگر، یعنی اقلام دارویی، در ماه جولای 0.8 درصد کاهش یافت که معادل نیم میلیارد فرانک سوئیس است. در بیشتر حوزه‌های دیگر، صادرات در برخی موارد حتی به شدت افزایش یافته است: برای مثال، صادرات جواهرات و زیورآلات 21.4 درصد افزایش داشته است.

 

توافق تجاری مورد مناقشه با ترکیه سرانجام اجرایی می‌شود

توافقنامه بحث برانگیز تجارت آزاد (FTA) بین انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) و ترکیه پس از انتقادات شدید و تأخیرهای مکرر سرانجام از اول اکتبر به اجرا در می آید.

علیرغم اینکه این توافق نامه در سال 2018 امضا شده بود به دلیل تعیین شرایط جدید توسط سوئیس، که به همراه نروژ، ایسلند و لیختن اشتاین عضو EFTA است، اجرا نشده بود. 

FTA اولیه از سال 1992 وجود داشته است. نسخه جدید این توافق شامل مقررات جدیدی برای تسهیل شناخت متقابل مالکیت معنوی، مبادلات در بخش خدمات و همچنین تجارت و توسعه پایدار می‌شود. به عنوان مثال، ترکیه امتیازات تجاری جدیدی را برای واردات پنیر، فرآورده‌های گوشتی، آب میوه، قهوه، تنباکو، شکلات، بیسکویت، موسلی و برخی غذاهای کودک به سوئیس اعطا کرده است. قوانین جدید همچنین شامل اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از اعمال تبعیض گمرکی برای شرکت های سوئیسی پس از تشکیل اتحادیه گمرکها میان ترکیه و اتحادیه اروپا می‌شود.

حجم معاملات بین سوئیس و ترکیه 3.1 میلیارد فرانک (3.4 میلیارد دلار) است. دولت سوئیس روز چهارشنبه اعلام کرد: "ترکیه در بین شرکای تجاری سوئیس رتبه 22 را دارد و با بازار فروش شرکت های سوئیسی در کره جنوبی یا عربستان قابل مقایسه است."

 

ضربه خوردن تولید ناخالص داخلی سوئیس از کووید -19

به دلیل پیامدهای مستقیم پاندمی جهانی بر اقتصاد سوئیس، بخش های خاصی از اقتصاد این کشور میزان 2.4 درصد در سال 2020 افت داشت.

اداره آمار فدرال روز پنجشنبه اعلام کرد که تحلیل اولیه اقتصاد در سال 2020 نشان می دهد که بحران سلامت باعث کاهش شدید تقاضای داخلی و تجارت بین المللی شده است.

در این سال هزینه‌های مصرف کننده 3.7 درصد کاهش یافت که شدیدترین کاهش در سوئیس از زمان جنگ جهانی دوم است. این کاهش هزینه‌ها در بخش هایی مانند رستوران‌ها و هتل ها، حمل و نقل، پوشاک، تفریح و فرهنگ بوده است. در این میان هزینه خوراک افزایش و هزینه اقدامات سلامتی کاهش داشت. خدمات هم با کاهش شدید 15 درصدی مواجه شد. از سوی دیگر هزینه‌های عمومی 3.5 درصد افزایش یافت.

 

صنعت مبلمان به دنبال نیروی کار جدید است

تجارت مبلمان یکی از برندگان همه گیری کروناست. برای اولین بار در ده سال گذشته، فروش این صنف مجددا رشد داشته است. علیرغم قرنطینه، فروش این صنعت در سال 2020 به میزان 4.6 درصد افزایش یافت. این رشد در مشاغل مختلف این صنعت نیز دیده می‌شود زیرا بسیاری از فروشندگان مبلمان در حال حاضر پستهای خالی برای استخدام دارند. تنها Möbel Pfister AG به دنبال 100 کارمند جدید در سوئیس است و یک کمپین بازاریابی برای تبلیغ خود به عنوان کارفرما آغاز کرده است. Ikea ، Lipo و Conforama نیز به دنبال کارمند هستند.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما