معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۵/۲۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۱۰

اخبار اقتصادی نیجریه

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی نیجریه در هفته سوم مردادماه 1400 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

 

برنامه دولت فدرال نیجریه برای حذف یارانه بنزین

روز دوشنبه مورخ 18 مردادماه 1400 آقای «تیمیپره سیلوا»، وزیر مشاور نفت نیجریه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آن کشور از برنامه دولت برای حذف کامل یارانه بنزین خبر داد.

این مقام نیجریه‌ای با اشاره به مشکلات ناشی از پرداخت یارانه سوخت برای دولت فدرال از عزم راسخ دولت نیجریه برای حذف یارانه بنزین و مدیریت این پروژه توسط آقای یمی اوسینباجو، معاون رئیس‌جمهور خبر داده و وعده کرد که به‌زودی تاریخ دقیق حذف یارانه بنزین از سوی دولت فدرال اعلام خواهد شد.

وزیر مشاور نفت نیجریه ضمن قبول تبعات ناخوشایند حذف یارانه بنزین بر اقشار آسیب‌پذیر، از برنامه دولت برای بررسی همه‌جانبه پیامدهای حذف یارانه سوخت خبر داده و تأکید نمود دولت فدرال نیجریه در حال ایجاد چارچوبی است که تبعات ناشی از اجرای این برنامه را به حداقل رسانده و جایگزین بهتر و ارزان‌تری از بنزین –CNG و LPG- را در اختیار شهروندان نیجریه‌ای قرار دهد.

آقای سیلوا این اقدام دولت را در راستای حمایت از منافع بلندمدت مردم نیجریه ارزیابی نموده و اظهار داشت این کشور قصد دارد تا همانند سایر تولیدکنندگان مطرح نفت و گاز با پرهیز از خام فروشی، از این سرمایه در مسیر توسعه پایدار کشور استفاده نماید.

 

سهم 86 درصدی نفت از درآمدهای ارزی نیجریه

روز سه‌شنبه مورخ 19 مردادماه 1400 و در جریان یک سخنرانی در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده دفاع ملی نیجریه، آقای «تیمیپره سیلوا»، وزیر مشاور نفت آن کشور، اطلاعاتی را در مورد صنعت نفت و اهمیت آن در اقتصاد نیجریه ارائه نمود.

آقای سیلوا با اشاره به اینکه نیجریه با دارا بودن جمعیتی بیش از 200 میلیون نفر پرجمعیت تولیدکننده نفت اوپک بشمار می‌آید اظهار داشت در حال حاضر نفت و گاز 10 درصد از کل تولید ناخالص داخلی و بیش از 86 درصد از کل درآمدهای ارزی نیجریه را تأمین می‌کند.

براساس اظهارات این مقام نیجریه‌ای مجموع ذخایر اثبات‌شده نفت آن کشور بیش از 37 میلیارد بشکه بوده و درحالی‌که این کشور قابلیت تولید روزانه 2.5 میلیون بشکه نفت را دارد در حال حاضر میزان تولید روزانه نفت نیجریه در حدود 1.5 میلیون بشکه است.

وزیر نفت نیجریه همچنین میزان ذخایر اثبات‌شده گاز آن کشور را 206.53 تریلیون فوت مکعب و میزان تولید روزانه گاز توسط آن کشور را 7575 میلیون فوت مکعب اعلام نموده و مدعی شد این کشور دارای بزرگ‌ترین ذخایر گاز قاره آفریقاست.

این مقام نیجریه‌ای با تأکید بر نقش محوری صنعت نفت و گاز در توسعه آن کشور از برنامه دولت فدرال نیجریه برای بهره‌وری بیشتر از این سرمایه و پرهیز از خام فروشی خبر داد.

 

تغییرات فراگیر در مدیریت شرکت ملی نفت نیجریه

براساس اعلام روابط عمومی‌شرکت ملی نفت نیجریه، این شرکت در راستای تحقق رهیافت نخبه‌گرایی و ارتقاء کارآمدی، طرح تحول و جایگزینی گسترده مقامات ارشد خود به اجرا درآورده است.

براین اساس کارکنان توانمند و تحصیل‌کرده حوزه نفت، گاز و انرژی که دارای سوابق کاری قابل‌توجه بوده‌اند به‌صورت گسترده جایگزین نسل قبلی مدیران شرکت ملی نفت نیجریه خواهند شد.

این تغییرات فراگیر تاکنون 52 پست مدیریت ارشد و میانی ازجمله مدیر روابط عمومی، مدیر خدمات شرکتی و مدیر سرمایه‌گذاری و توسعه شرکت ملی نفت نیجریه را شامل شده است.

 

واردات 400 هزار خودرو در فاصله سال‌های 2015 تا 2019

خانم زینب احمد، وزیر اقتصاد، بودجه و برنامه‌ریزی ملی نیجریه اعلام کرد براساس ارقام ارائه‌شده از سوی اداره ملی آمار آن کشور، نیجریه در فاصله سال‌های 2015 تا 2019 بیش از 400 هزار دستگاه خودرو وارد کرده است.

این وزیر نیجریه‌ای درعین‌حال از قاچاق شمار قابل‌توجه خودرو به آن کشور ابراز نگرانی کرده و اظهار داشت متأسفانه نیجریه به مقصد خودروهای سرقتی در کشورهای غربی تبدیل‌شده و با توجه به ثبت شماره شناسایی (VIN) بخش قابل‌توجهی از خودروهای در حال تردد در آن کشور شناسایی و ردیابی خودروهای به سرقت رفته و یا قاچاق در نیجریه به امری دشوار تبدیل‌شده است.

 

ابراز نارضایتی بوهاری از میزان جذب سرمایه خارجی در نیجریه

در پی انتشار گزارشی در مورد سهم هریک از کشورهای آفریقایی از میزان سرمایه خارجی جذب‌شده در کل آن قاره -در فاصله سال‌های 2015 تا 2019- از سوی کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) آقای محمدو بوهاری، رئیس‌جمهور نیجریه از میزان اندک سرمایه خارجی جذب‌شده توسط آن کشور بشدت انتقاد نمود.

رئیس‌جمهور نیجریه با اشاره به نیاز مبرم آن کشور به جذب سرمایه خارجی در همه بخش‌های اقتصادی به‌ویژه در حوزه‌های حمل‌ونقل، زیرساخت و انرژی جذب تنها 3 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی توسط نیجریه –به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد آفریقا- از مجموع 75 میلیارد دلار سرمایه خارجی واردشده به آن قاره را موجب نگرانی دانست.

این در حالی است که آمارهای آنکتاد حاکی از آن است که میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در نیجریه در سال 2020 در مقایسه با سال پیش از آن 48.5 درصد کاهش داشته است.

 

موفقیت نیجریه در کاهش 20 درصدی آلاینده‌های هوا

آقای محمد ابوبکر، وزیر محیط‌زیست نیجریه اعلام کرد، در اجرای تحقق اهداف موافقت‌نامه آب و هوایی پاریس نیجریه توانسته است 20 درصد از میزان تولید آلاینده‌های خود را کاهش دهد.

این مقام نیجریه‌ای مدعی شد اجرای برنامه‌های فراگیر کاهش آلاینده‌ها در آن کشور از سال 2015 و حتی قبل از دوران وزارت ایشان آغازشده و برآوردهای وزارت محیط‌زیست نیجریه حاکی از موفقیت آن کشور در کاهش بیش از 20 درصدی تولید آلاینده‌های هوا در فاصله سال‌های 2016 تا 2020 است.

آقای ابوبکر همچنین با تأکید بر اهتمام دولت نیجریه در تحقق اهداف پیمان آب و هوایی پاریس از برنامه آن کشور برای کاهش 45 درصدی آلاینده‌های هوا تا سال 2030 خبر داد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما