معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۰۲/۰۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۴۲۸

تحولات مربوط به کرونا و برنامه واکسیناسیون در مالزی

خیری جمال الدین وزیر فناوری مالزی که مسئولیت مدیریت طرح ملی واکسیناسیون را نیز بر عهده دارد در تازه ترین اظهار نظر در خصوص این طرح ملی و در واکنش به اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت فایزر مبنی بر اینکه ممکن است در طی 12 ماه دوز سوم واکسن تجویز شود عنوان کرد هنوز در مورد نیاز یا عدم نیاز به استفاده از دوز سوم واکسن Pfizer-BioNTech تصمیمی اتخاذ نشده است. به گفته وی در صورت لزوم به استفاده از دوز سوم، وزارت بهداشت مالزی، کمیته ایمن سازی کرونا و کمیته تضمین دسترسی به تأمین واکسن کرونا در خصوص آن تصمیم گیری خواهند کرد.

وزیر مسئول طرح ملی واکسیناسیون مالزی همچنین درباره ادامه یا عدم استفاده از واکسن AstraZeneca نیز گفت در این خصوص در جلسه ای که به زودی برگزار می‌شود تصمیم گیری خواهد شد.

بنا بر اعلام مقامات مالزی، این کشور در ماه آوریل و می حدود 2.25 میلیون دوز واکسن کرونا دریافت خواهد کرد. قرار است این کشور 1،038،960 دوز واکسن Pfizer و 500،000 دوز محصولات نهایی Sinovac  را در ماه می دریافت کند. براساس آمارهای ارائه شده کل واکسن دریافت شده فایزر در ماه آوریل 712،530 دوز بوده است.

از طرف دیگر شرکت فارمانیاگا که مجوز واردات واکسن چینی سینوواک را در اختیار دارد اعلام کرده که ظرفیت تولید تا 2.6 میلیون دوز را دارد که هنوز در انتظار تأیید آژانس تنظیم مقررات دارویی ملی  مالزی است.

به گفته مقامات مالزیایی این کشور از برنامه واکسیناسیون خود عقب نیست، و براساس برنامه زمان بندی شده ای که قبلا اعلام شده بود عمل می‌کند. به گفته خیری جمال الدین تاکنون 1.144.841 نفر در مالزی واکسن دریافت کرده اند که از این تعداد 701.812 نفر دوز اول را دریافت کرده اند و 443.029 نفر هم هر دو دوز را زده اند. طی روزهای اخیر برخی انتقادها از عملکرد کند دولت و عقب بودن مالزی از برنامه پیش بینی شده، بیان شده است. همچنین برخی از منتقدان وضعیت سایر کشورهای منطقه را مثال زده بودند که به گفته وزیر بهداشت مالزی این کشور در خصوص انجام واکسیناسیون پس از سنگاپور، اندونزی و کامبوج از سایر کشورهای این منطقه از جمله تایلند و ویتنام جلوتر است.

وزیر فناوری مالزی ضمن اشاره به شیوه ثبت نام در مالزی که برای همه گروه‌های سنی آزاد است و مقایسه آن با سیستم ثبت نام در انگلستان که فقط گروه‌های خاص در هر دوره می‌توانند ثبت نام کنند افزود تا کنون در مجموع 8.99 میلیون نفر براساس برنامه MySejahtera ثبت نام کرده اند که حدود 37 درصد از جامعه را شامل می‌شود. از تعداد افرادی که ثبت نام کرده اند 1.44 میلیون نفر 60 سال به بالا هستند، 136.798 نفر افراد معلول؛ و 2.03 میلیون نفر هم افراد دارای بیماری‌های مزمن می‌باشند.

براساس آمارهای وزارت بهداشت مالزی خطر ابتلا به بیماری کرونا در میان افراد خط مقدم که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده اند تنها 0.003 درصد است. طی روزهای اخیر اخباری در جامعه منتشر شده بود که براساس آن برخی از افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده اند باز هم به کرونا مبتلا شده اند. انتشار این قبیل اخبار به ایجاد نگرانی‌های مردم برای دریافت واکسن دامن می زند.

براساس نظر سنجی که وزارت بهداشت مالزی بین روزهای سوم تا شانزدهم آوریل برگزار کرده از مجموع 15.639 نفری که در این نظر سنجی تلفنی شرکت کرده اند، 85 درصد اعلام کرده اند موافق دریافت واکسن می‌باشند در حالی که 10 درصد اعلام کرده اند هنوز در خصوص تزریق واکسن مردد هستند و 5% مخالفت قطعی دارند. این آمار نسبت به پیش از شروع واکسیناسیون در مالزی تغییر مثبتی دارد.

در گفتگوی مجازی هشام الدین حسین وزیر امور خارجه مالزی و ماریس پین وزیر امور خارجه و وزیر امور زنان استرالیا؛ طرف مالزیایی پیشنهاد داده است تا دو کشور در زمینه شناسایی متقابل گواهینامه واکسیناسیون یکدیگر همکاری داشته باشند. موضوع حضور 19 هزار دانشجوی مالزیایی در استرالیا که منتظر بازگشت به استرالیا برای ادامه تحصیل هستند برای وزارت امور خارجه این کشور به موضوع مهمی تبدیل شده است.

انور ابراهیم رهبر ائتلاف مخالفان دولت مالزی روز سه شنبه 20 آوریل (31 فروردین) دولت فدرال را به سنگ اندازی در مسیر دولت های ایالتی و بخش خصوصی برای تهیه مستقیم واکسن کرونا متهم کرد. به گفته آقای انور چندین دولت ایالتی، بخش خصوصی و بنیادهای مردم نهاد در صدد تهیه واکسن‌های تأیید شده توسط آژانس تنظیم مقررات دارویی ملی هستند که تلاش های آنها با تاخیر و سنگ اندازی توسط وزارتخانه‌های مسئول در دولت فدرال روبرو شده است. اشاره انور ابراهیم بیشتر به فعالیت هایی است که دولت ایالتی سلانگور تحت کنترل ائتلاف پاکاتان‌هاراپان انجام داده و علی رغم اختصاص بودجه برای تهیه بیش از 2 میلیون دوز برای مردم این ایالت همچنان ماه‌ها است که منتظر گرفتن مجوزهای لازم است. به گفته انور تاکنون 3 درصد از جامعه مالزی واکسینه شده است و در صورتی که دولت فدرال از توان دولت های محلی و نیز بخش خصوصی بهره ببرد می‌تواند به تهیه واکسن و انجام واکسیناسیون سرعت ببخشد.

معاون حزب آمنو در اظهار نظری در خصوص واکسن اعلام کرده مالزی به خوبی شیوع بیماری همه گیر کرونا را مدیریت کرده و اکنون باید به سمت تولید واکسن حرکت کند. به نظر وی تولید واکسن زمینه ای است که مالزی باید آن را ایجاد کند و فقط یک محل آزمایش و مصرف کننده برای سایرین نباشد. محمد حسن معتقد است بیماری‌های همه گیر یک تهدید غیر سنتی است، بنابراین سرمایه گذاری در تحقیق و تولید واکسن‌ها از اهمیت استراتژیک برخوردار است. وی همچنین اشاره دارد که اگرچه مالزی در حال حاضر از تخصص لازم برای تولید واکسن برخوردار نیست اما لازمه علم به همکاری و تقسیم دانش در یک اکوسیستم مولد است.

تعداد مبتلایان کرونا در مالزی با احتساب 2.341 مورد جدید در روز سه شنبه 31 فروردین به عدد 379,473 رسید که از این تعداد تاکنون 356.816 نفر بهبود یافته اند و تعداد فوتی‌ها از مرز 1370 مورد گذشته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما