مدیرعامل شرکت ایتالیایی ایراسکو : فرصت های بزرگ در ایران
تارنمای سایدروب ایتالیا در گزارشی با عنوان « ایراسکو : فرصت های بزرگ در ایران» به بررسی زمینههای همکاری ایتالیا و ایران در صنعت فولاد پرداخته است.
تارنمای سایدروب در گزارشی با عنوان « ایراسکو : فرصت های بزرگ در ایران» نوشت: شرکت ایتالیایی ایراسکو، که در شهر جنوا در زمینه تأمین صنایع و تجارت محصولات فولادی فعالیت میکند، پیشنهاد کرده است که در ایران، با گاز طبیعی ارزان، و با منابع اقتصادی و فناوری ایتالیایی، تاسیسات تولید DRI و HBI ساخته شود و سپس مواد اولیه برای تغذیه کارخانههای تولید فولاد کشور از جمله ایلوای سابق، به ایتالیا صادر شود.
محمدرضا نیکو سخن، مدیر عامل ایراسکو، میگوید : «من معتقدم که این کار شدنی است و ما آماده همکاری هستیم. فکر میکنیم که میتوان سرمایه گذاری مشترک داشت. ما پیشنهادی را در همین رابطه به ایلوای سابق ، به اینویتالیا ، به سفیر ایتالیا در ایران و به سفیر ایران در ایتالیا ارائه داده ایم ». پیشنهادی که ریشه در روابط تجاری ایران با ایراسکو، ساخت کارخانههای تولید فولاد به ارزش صدها میلیون یورو و همچنین ارائه فناوری متالورژی، صنعت معدن و نفت و گاز برای ایران، دارد. به گفته نیکوسخن « فولاد ایران به نوعی ساخت ایتالیاست. همه می دانند که ایتالیاییها نقشی اساسی در توسعه تولید فولاد در ایران داشته اند. ایتالسایدر کارکنان بزرگترین مرکز فولاد ایران را آموزش داده است. اکنون زمان آن رسیده که ما به ایلوا کمک کنیم. بزرگترین مزیت رقابتی صنعت فولاد ایران، DRI است: ایران با 28 میلیون تن در سال، بزرگترین تولید کننده با گاز طبیعی در جهان است ».
این شرکت همچنین در کشورهای خاورمیانه و شمال افریقا و اتحادیه کشورهای مستقل همسود فعالیت میکند و در زمینه صادرات و واردات محصولات فولادی و مواد اولیه به ایتالیا نیز حضور دارد. ایراسکو با همین ظرفیت دوگانه خود بعنوان غرفه دار به نمایشگاه بین المللی Made in Steel که در ماه اکتبر آینده در fieramilano Rho بازخواهد گشت. نیکوسخن میگوید: «بعد از 27 سال کار در صنعت فولاد و معدن ، میتوانم بگویم Made in Steel نه تنها در ایتالیا بلکه در سراسر اروپا بسیار مهم است. با توجه به اینکه جهان بیش از یک سال است که در نوعی قرنطینه و بدون دیدارهای حضوری به سر میبرد، این نمایشگاه فرصت جالبی خواهد بود و ما از آن برای دیدار و یافتن مشتری و گسترش بازار خود استفاده خواهیم کرد. با بودجه ایتالیایی و تحت پوشش ساچه و با همکاری Danieli و SMS Innse و دیگر گروههای فعال در این حوزه، میتوانیم در کشورهای خاورمیانه و شمال افریقا و کشورهای مستقل همسو، کارخانههای تولید فولاد بسازیم و به اعتقاد من این یک فرصت واقعی است.
ما همچنین در حال بررسی انتقال دانش، مثلآ در قالب همکاری بین دانشگاهها هستیم. ما فکر میکردیم با توجه به شرایط بحرانی، اوضاع بدی را تجربه خواهیم کرد. اما در عوض حتی در گردش مالی قدری افزایش هم داشتیم. سال 2021، به ویژه در صورت لغو تحریم ها، زمینههای بسیار خوبی را برای کار در ایران فراهم خواهد کرد. بسیاری از شرکت ها آماده هستند که فعالیت های خود را پس از بحران، تشدید کنند. 2022 ، سال بهبودی بیشتر خواهد بود. ما آماده پشتیبانی از سرمایه گذاریهای ایتالیا در ایران و بالعکس هستیم».
ایران در سال 2020 و در حالیکه دیگر کشورها به استثنای چین به کندی حرکت میکردند، به گزارش انجمن جهانی فولاد ، تولید فولاد خود را 13.4 درصد افزایش داد و به 29 میلیون تن رسید. صادرات ایران نیز حداقل در دو سال گذشته رو به گسترش بوده است. به گفته نیکوسخن « به اعتقاد ما همکاریهای زیادی بین فولاد ایران و ایتالیا و همچنین فولاد اروپا میتواند وجود داشته باشد. اگرچه صنعت فولاد ایران حجم تولید و دامنه محصولات خود را افزایش داده است، اما برنامههای توسعه آن به دلیل عدم امکان تأمین مالی متوقف شده است. در صورت کاهش بار تحریم ها، که به اعتقاد من با توجه به خط مشی ریاست جمهوری بایدن باید طبیعتآ پیش بیاید، میتوان برنامههای رشد به ارزش میلیاردها یورو را آغاز کرد. ما پروژههای زیادی برای ارائه به سازندگان علاقه مند، در دست داریم».