معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۱۱/۰۱- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۴۹۵

اخبار اقتصادی نیجریه (هفته چهارم دی ماه 1399 )

برخی از مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی نیجریه که در هفته چهارم دی ماه 1399 در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور انتشار یافته به شرح زیر است:

نیاز نیجریه به واردات سالانه 500 هزار تن برنج

بر اساس اعلام وزارت کشاورزی و توسعه روستایی نیجریه، این کشور برای تامین مصرف داخل ناچار از واردات سالانه 500 هزار تن برنج خارجی است.

بر این اساس ظرفیت کنونی تولید برنج در نیجریه سالانه 6.5 میلیون تن می‌باشد اما علی رغم این میزان تولید که نیجریه را در صدر کشورهای تولیدکننده برنج در قاره آفریقا قرار می دهد، این کشور برای تامین سالانه 7 میلیون تن نیاز بازار داخلی ناچار از واردات 500 هزار تن برنج در سال است.

با این وجود بر اساس اعلام آقای نانو آدو، وزیر کشاورزی و توسعه روستایی نیجریه وزارت متبوع ایشان در همکاری با آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن (JICA) قصد دارد تا به زودی با افزایش تولید برنج علاوه بر تامین نیاز داخل به یک صادرکننده بزرگ برنج تبدیل شود.

شایان ذکر است آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن اخیرا ضمن در اختیار قرار دادن مقادیر توجهی کود و نهاده‌های کشاورزی به وزارت کشاورزی نیجریه متعهد شده است که در چارچوب برنامه مشترک با آن وزارتخانه به افزایش تولید برنج در 1500 شالیزار کوچک در ایالت های عمدتا شمالی 1000 شالیزار در ایالت های جنوبی آن کشور کمک کند.

سرمایه گذاری 5 میلیارد دلاری بانک جهانی در 11 کشور آفریقایی

آقای دیوید مالپاس، رئیس بانک جهانی در جریان اجلاس موسوم به یک سیاره (One Planet) که به میزبانی مشترک فرانسه و سازمان ملل متحد و در پاریس در حال برگزاری است اعلام نمود، بانک متبوع ایشان قصد دارد تا طی 5 سال آتی در یازده کشور قاره آفریقا مجموعا بیش از 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.

بر اساس اظهارات این مقام ارشد بانک جهانی سرمایه گذاری مورد اشاره با اهدافی نظیر توسعه کشاورزی، رونق معیشت مردم، مقابله با تغییرات آب و هوایی و  ارتقاء امنیت غذایی و ایجاد فرصت های شغلی در کشورهای منطقه ساحل، شاخ آفریقا و دریاچه چاد انجام خواهد شد.

عدم دسترسی 47 درصد از کشاورزان نیجریه به امکانات انبارداری و ذخیره سازی

بر اساس گزارش یک سازمان تحقیقات و مشاوره کشاورزی به نام SBM Inte بیش از 47 درصد از کشاورزان نیجریه ای فاقد هرگونه امکانات ذخیره سازی و انبار محصولات خود هستند.

بر این اساس با توجه به فساد پذیری بالای محصولات کشاورزی، کمبود شدید امکانات ذخیره سازی و انبارداری اینگونه محصولات در نیجریه نه تنها موجب شده که گاه تا 60 درصد از تولیدات کشاورزی در آن کشور تلف شود بلکه این موضوع پیامدهای ناگوار دیگری نظیر کاهش عرضه به بازار، افزایش قیمت محصولات کشاورزی، گرسنگی مردم و به مخاطره افتادن امنیت غذایی در نیجریه را در پی داشته است.

این سازمان تحقیقاتی همچنین پیش بینی نموده است که در صورت تداوم سیاست عدم تخصیص ارز به واردات کشاورزی و ایجاد محدودیت های غیر ضروری بر واردات اینگونه محصولات توسط دولت فدرال، نیجریه با موجب گسترده گرسنگی و افزایش بهای مواد غذایی مواجه خواهد شد.

 تردد بیش از 5 میلیون خودرو فاقد بیمه در جاده‌های نیجریه

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که تنها 2.5 میلیون خودرو از مجموع 12 میلیون خودرو موجود در نیجریه دارای بیمه نامه‌های اصلی هستند بوده و بیش از 9.5 میلیون (79.2 درصد) خودرو در حال تردد در جاده‌های نیجریه یا اصولا فاقد مدارک بیمه هستند و یا از مدارک جعلی استفاده می‌کنند.

این درحالیست که مالکان درصد قابل توجهی از 2.5 میلیون خودرو دارای سوابق بیمه ای نیز پس از پایان یک دوره از تمدید بیمه خودداری کرده اند.

بر اساس قانون فدرال ایمنی راه‌های نیجریه همه خودروهای در حال تردد در خیابان‌های کشور باید دارای بیمه باشند و هزینه اخذ بیمه شخص ثالث برای خودروهای سواری 5 هزار و برای خودروهای ساشی بلند 7500 نایرا (کمتر از 20 دلار) می‌باشد.

 پیش بینی افزایش واردات خودروهای دست دوم به نیجریه در سال 2021

آقای احمد وادادا، رئیس گروه پژوی نیجریه و  عضو سابق مجلس ملی آن کشور اعلام نمود با توجه به عوارض گمرکی نازل واردات خودرو و موتورسیکلت دست دوم انتظار می رود واردات این محصولات به بازار نیجریه طی سال 2021 با افزایش چشمگیری به حدود 3 ترلیون نایرا (8 میلیارد دلار) بالغ شود.

این مقام نیجریه ای با انتقاد از نفوذ گسترده لابی‌های واردات خودروهای دست دوم در نهادهای تصمیم ساز دولت، این واردات را یکی از عمده ترین دلایل ناکامی صنایع خودروسازی نیجریه دانست.

آقای وادادا در عین حال از برنامه سه ساله گروه خودروسازی پژو نیجریه برای سرمایه گذاری 150 میلیون دلاری جهت احیاء خطوط تولید این شرکت که مرکز اصلی آن در ایالت کادونای نیجریه قرار داشته و یکی از نخستین کارخانجات تولید خودرو در آن کشور بشمار می آید خبر داد.

بر اساس اعلام گمرک نیجریه در سال 2020 بیش از 1.28 ترلیون نایرا (3.5 میلیارد دلار) خودرو و موتورسیکلت دست دوم به آن کشور وارد شده است. هم اکنون عوارض واردات خودروهای نو به نیجریه 70 درصد و عوارض واردات خودروهای دست دوم 20 تا 30 درصد می‌باشد.

احداث یک خط آهن میان نیجریه و نیجر

آقای روتیمی آمائیچی، وزیر حمل و نقل نیجریه اعلام کرد راه آهن کانو (نیجریه)- مارادی (نیجر) تا سه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

بر اساس اظهارات این وزیر نیجریه ای این خط آهن  که ارزش تقریبی آن حدود  2 میلیارد دلار و به طول 283 کیلیومتر می‌باشد توسط گروه مهندسی و ساخت پرتقالی موسوم به Mota-Engil Group و احداث شده و حداکثر تا 36 ماه آتی به بهره برداری خواهد رسید.

شایان ذکر است که این خط آهن با گذر از ایالت های کانو، جیگاوا و کاتسینا در نیجریه به مارادی در نیجر متصل شده و در صورت بهره برداری می‌تواند نقش بسزایی در گسترش تجارت میان دو کشور ایفا کند.

دستور دولت فدرال برای بازگرداندن تعرفه‌های برق

آقای «صالح مامان»، وزیر نیروی نیجریه از کمیسیون تنظیم مقررات برق آن کشور خواست تا تدابیر لازم برای بازگرداندن بهای برق به نرخ های اعمالی در دسامبر 2020 را اتخاذ نماید.

بر اساس اعلام این وزیر نیجریه ای تصمیم اخیر به منظور جلب اعتماد گروه‌های کارگری معترض و فراهم کردن زمان لازم برای مذاکرات بیشتر نمایندگان این گروه‌ها و دولت فدرال اتخاذ شده و تا پایان ژانویه 2021 اعتبار خواهد داشت.

آقای مامان با رد شایعات موجود در مورد دو برابر شدن نرخ برق دامن زدن به اینگونه شایعات را موجب تشویش اذهان عمومی دانسته و حتی مدعی شد در صورت اعمال نظام جدید تعرفه ای مشترکان کم مصرف برق هزینه کمتری را پرداخت خواهند نمود.

 کمبود بیش از 277 هزار آموزگار دوره ابتدایی در نیجریه

یک مطالعه انجام شده در مدارس خصوصی و دولتی نیجریه نشان می دهد که این کشور حداقل 277 هزار و 537 آموزگار در مقطع ابتدایی کم دارد.

دکتر «حمید بوبویی»، مدیرکل  کمیسیون سراسری آموزش ابتدایی نیجریه ضمن اعلام این خبر همچنین مدعی شد که تنها 73 درصد از آموزگاران مدارس دولتی و 53 درصد از آموزگاران مدارس خصوصی این کشور مورد صلاحیت سنجی علمی قرار گرفته و برای تدریس مورد تایید آن کمیسیون هستند.

 واردات بیش از 35 میلیارد نایرا مواد معدنی به نیجریه در سه ماهه سوم سال 2020

بر اساس گزارش اداره ملی آمار نیجریه ارزش تجارت مواد معدنی آن کشور در سه ماهه سوم سال گذشته میلادی (2020) بالغ بر 40 میلیارد نایرا بوده است.

در این مدت نیجریه بیش از 35.2 میلیارد نایرا (تقریبا 93 میلیون دلار) مواد معدنی وارد و نزدیک به 5.5 میلیارد نایرا (14.5 میلیون دلار) از این محصول را صادر کرده است.

در مدت مورد مطالعه، مهمترین صادرات نیجریه سیمان بوده است که به ارزش 1.4 میلیارد نایرا به کشور نیجر صادر شده و پس از آن کلینکر با صادرات 1.2 میلیارد نایرایی به و سرب با صادرات 1 میلیارد نایرایی به چین قرا داشته است.

مهمترین واردات نیجریه نیز طی این مدت «گچ حرارت داده شده» به ارزش 5.9 میلیارد نایرا ( 4 میلیارد نایرا از ترکیه و  1.9 میلیارد نایرا از مصر)، نوعی گچ ساختمانی به ارزش 4.4 میلیارد نایرا از اسپانیا و نمک خام به ترتیب به ارزش 3.2 و 1.9 میلیارد نایرا از برزیل و نامیبیا بوده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما