معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۱۵- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۴۵۱

اخبار اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو (هفته دوم شهریور ماه1399)

اهم اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو در هفته دوم شهریور ماه 1399 که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

 

1-دستور رییس جمهور برای رسیدگی به مشکلات اخیر مربوط به آزمایش‌کرونای مسافران؛

در جلسه هیات دولت جمعه 28 اوت 2020 (7 شهریورماه 99) رییس جمهور تشبسکدی به وزیر بهداشت همگانی ج.دکنگو دستور داد تا به مشکلات بروز پیدا کرده اخیر در رابطه با بی‌انضباطی در مبالغ دریافتی از مسافران برای آزمایش کرونا (PCR) در استان‌های مخلتف و شکایات مطرح شده در این خصوص در اسرع وقت رسیدگی شود.

در صورتجلسه گزارش این جلسه هیات دولت در ارتباط با موضوع مذکور آمده با توجه به دریافت موارد متعددی از شکایات مردمی در مورد مبالغ پرداختی برای دریافت پاسخ منفی آزمایش ویروس‌کرونا در سراسر کشور، بویژه برای اغلب مسافرانی که با پروازهای داخلی قصد جابجایی و مسافرت در داخل کشور را دارند، رییس جمهور شخصا به وزیر بهداشت دستور داده تا برای متعادل‌سازی مبالغ پرداختی مسافران، قیمت‌های رقابتی از سوی این وزارتخانه ایجاد شود تا بهای دریافت در ازای ارائه گواهی پزشکی در استان‌های مختلف، با قیمت‌های متفاوت برای مسافران صادر نشود.

در پایان این صورتجلسه آمده رییس جمهور در این رابطه خواستار برخورد جدی با واحدهای متخلف شده و همچنین ابراز داشته مسافران داخلی و خارجی هوایی که برای مسافرت‌های داخلی و خارجی هزینه‌ای برای مالیات و عوارض [GO PASS] می‌پردازند، نباید برای دریافت گواهی پزشکی تست کرونا با پرداختن مبالغ گزاف، متوجه هزینه‌های تحمیلی بیشتری برای سفر بشوند.

 

نکته قابل توجه:

در ج.د.کنگو همه مسافران با هر ملیتی (کنگویی و خارجی) برای خروج از کشور از طریق مزرهای هوایی ملزم به پرداخت مالیات و عوارضی به نام "GO PASS" با مبالغ 50 دلار و 5 هزار فرانک کنگو (معادل حدودی 5/2 دلار) هستند. این عوارض و مالیات برای مسافران پروازهای داخل کشور نیز ضروری است و هر یک از مسافران هوایی داخل کشور نیز باید 10 دلار بعلاوه  5 هزار فرانک کنگو  برای  GO PASS بپردازند.

سابقه خبر:

چهارشنبه 22 ژوییه 2020 (اول مردادماه 99) رییس موسسه ملی تحقیقات زیست پزشکی(INRB) با انتشار اعلامیه‌ای از مقرر شدن مبلغ 30 دلاری برای انجام آزمایش ویروس‌کرونا به ازای هر نفر از مسافران خبر داد؛ در این اعلامیه آمده: INRB به اطلاع عموم بویژه مسافران می‌رساند که آزمایش بیماری ویروس‌کرونا همه روزه از ساعت 15/9 صبح تا 15 بعدازظهر در ازای پرداخت مبلغ 30 دلار انجام می‌شود؛ لذا از همه مسافران دعوت می‌شود که با در دست داشتن مدارک سفر (گذرنامه دارای روادید مشمول اعتبار برای سفرهای بین‌المللی، و کارت شناسایی برای سفرهای داخلی) برای انجام آزمایش کرونا به این موسسه مراجعه نمایند.»

 

2-آخرین تحولات مربوط به بیماری ویروس کرونا و ادامه سیر صعودی افزایش تعداد بهبود یافتگان؛

جمعه 28 اوت 2020 (7 شهریورماه 99) دبیرخانه فنی ستاد مبارزه با ویروس‌کرونا ج.د.کنگو در آخرین بولتن منتشره در خصوص آمار مربوط با تحولات این بیماری اعلام کرد با افزایش موارد مبتلا طی روزهای اخبر  مجموع بیماران کرونایی در این کشور از مرز 10 هزار تن عبور کرد و به عدد 10044 مورد رسید؛ در این گزارش در عین حال از افزایش موارد بهبودیافتگان ابراز رضایت شده و در این خصوص آمار کل درمان شدگان قطعی به 9103 مورد بالغ شده و همچنین مجموع تعداد موارد فوتی ناشی از ویروس کرونا  به 258 تن افزایش پیدا کرده است.

در پایان این گزارش تصریح شده که کینشاسا همچنان بعنوان کانون شیوع ویروس‌کرونا  با ثبت 7938 مورد مبتلا بخش اعظم مجموع تعداد موارد مبتلا را بخود اختصاص داده و سایر استان‌های کیووشمالی(Nord-Kivu) با 732 مورد، کنگو مرکزی(Kongo Central) با 444 مورد و کاتانگا علیا(Haut-Katanga) با 314 مورد، بیشترین آمار بیماران کرونایی را در میان 17 استان درگیر از مجموع 26 استان این کشور،  بیشترین موارد مبتلا را شناسایی کرده‌اند.

 

3- ملاقات وزیر مسکن شهرسازی با هیات بانک جهانی برای گسترش پروژه توسعه شهری؛

28 اوت 2020 (7 شهریورماه 99) آقای Pius Muabilu وزیر مسکن و شهرسازی ج.د.کنگو با هیاتی از بانک جهانی با هدایت آقای Christian Van در کینشاسا دیدار کرد. طرفین در این ملاقات در رابطه با تمدید پروژه توسعه شهری(PDU) برای گسترش در تمامی‌شهرهای کشور در چارچوب استقرار برنامه عملیاتی این پروژه بحث و گفتگو کردند.

پس از این دیدار وزیر مسکن و شهرسازی کنگو گفت در این ملاقات ضمن مورد توجه قرار دادن استقرار برنامه عملیاتی این پروژه، از نمایندگان بانک جهانی خواسته شده تا ضمن در نظر گرفتن تعلامات فی مابین درخصوص تامین منابع مالی برای زیرساخت‌ها برای نیل به این هدف در سراسر کشور، ساز و کاری برای ارزیابی عملکرد این پروژه ایجاد شود تا سرمایه‌های اضافی برای سرمایه‌گذاری آتی در این بخش نیز محقق شود.

Pius Muabilu در ادامه گفت در این ملاقات رییس هیات بانک جهانی وعده داده که مراتب را با مقامات ارشد بانک جهانی برای درخواست منابع اضافی در میان بگذارد تا با اولویت بر بخش شهری در چارچوب یک شراکت و همکاری میان ج.د.کنگو و بانک جهانی، اولویت‌های دولت کنگو برای بخش شهری که تا به امروز برای 9 شهر Goma, Kisangani, Bukavu, Kindu, Kalemie, Matadi, Kikwit, Kolwezi Mbandaka بعنوان ذی نفع از این پروژه بهره برده‌اند، بتواند برای سایر شهرهای ثانویه نیز گسترش پیدا کند.

لازم به ذکر است که پروژه مذکور در پی توافق‌نامه منغقده در سال 2013 میان ج.دکنگو و بانک جهانی با مبلغ اولیه بالغ بر 100 میلیون دلار آغاز شد و متعاقب آن یک صندوق تکمیلی [منابع مالی اضافی] مبلغ 90 میلیون دلار دیگر را نیز در اختیار این کشور قرار داد.

در پایان این خبر آمده پروژه PDU که در این میان هدف دستیابی به خدمات اساسی و زیرساخت‌های بنیادین از جمله تقویت مدیریت شهری برای نوسازی مدارس، محورهای جاده‌ای و  مراکز سلامت را نیز دنبال می‌کند، از طریق مذاکره با بانک جهانی برای استقرار ساز و کاری کارآمد، به دنبال گسترش طرح‌های مورد نظر در سراسر شهرهای کشور می‌باشد.

 

 

4-ضرب الاجل رییس جمهور برای بازگرداندن 60 درصد از درآمدهای صادراتی شرکت‌های معدنی باقیمانده ؛

در جلسه هیات دولت جمعه 28 اوت 2020 (7 شهریورماه 99) رییس جمهور تشبسکدی از دولت، بویژه از وزیر معادن ج.د.کنگو خواست تا بمنظور متعهد نمودن آندسته از شرکت‌های معدنی فعال در این کشور که تا بحال 60 درصد از درآمدهای ناشی از صادرات شان را به ج.د.کنگو بازنگردانده‌اند، ظرف مدت 15 ورزه آینده اقدام کنند. در صورتجلسه این جلسه هیات دولت در این خصوص آمده رییس جمهور از دولت خواسته تا وفق قوانین معدنی درآمد حاصله از صادرات مواد معدنی برای شرکت‌های معدنی که تا به این تاریخ اقدامی نکردند ضرب الاجل 15 روزه تعیی شود.

Jolino Makelele سخنگوی دولت و وزیر ارتباطات ج.دکنگو با قرائت صورتجلسه هیات دولت در برابر خبرنگاران اعلام کرد رییس جمهور ضمن ابراز نارضایتی از نوعی نقض عمدی قوانین از سوی برخی از شرکت‌های معدنی در عدم بازگرداندن حدود 1.5 میلیارد دلار (یک و نیم میلیارد دلار) در مدت 14 ماه گذشته، از دولت خواسته است چنانچه ظرف 15 روز آینده اقدامی در این مورد صورت نگیرد، بانک مرکزی ج.دکنگو جرایم بسیار سخت‌گیرانه‌ای را وفق قوانین علیه شرکت‌های متخلف اعمال خواهد کرد.

 

5-چین مصمم در  ادامه پشتیانی از آموزش فنی و حرفه‌ای در ج.د.کنگو؛

29 اوت 2020 (8 شهریورماه99) سفیر چین در کینشاسا با ژان انتومبا (John Ntumba) وزیر آموزش فنی و حرفه‌ای و هنری ج.د.کنگو ملاقات کرد؛ سفیر چین پس از این دیدار به خبرنگاران گفت کشورش برای ادامه حمایت از آموزش فنی و حرفه‌ای در ج.د.کنگو در راستای تقاضای بازار کار و ضرورت آموزش نیروی کار ماهر مصمم است؛ وی افزود "آموزش فنی و حرفه‌ای بخش مهمی از همکاری در روابط میان دو کشور است و ما آماده هستیم تا از ج.د.کنگو برای آموزش منابع انسانی حمایت کنیم تا این مسئله مهم که برای آینده این کشور تعیین کننده است روند مطلوبی پیدا کند". سفیر چین در پایان گفت پروژهای فی‌مابین قبلی در این زمینه همکاری مورد بررسی قرار خواهند گرفت و طرح‌های انتخاب شده برای آینده از جمله ساخت و تجهییز مراکز آموزشی مختلف در سراسر ج.د.کنگو با ادامه پشتیبانی چین عملیاتی خواهد شد.

 

6- چهل و چهار شخصیت کنگویی در میان 317 فرد تحت تحریم‌های ایالات متحده؛
اداره کنترل دارایی‌های خارجی‌ها(OFAC) بعنوان واحدی از خزانه‌داری آمریکا، اخیرا طی گزارشی تحت عنوان فهرست (SDN) اعلام کرد که دست‌کم 317 نفر از مجموع 26 کشور آفریقایی، تحت تحریم‌های اقتصادی آمریکا قرار دارند؛ در این گزارش آمده 3 کشور زیمباوه، لیبی و جمهوری دمکراتیک کنگو بیشترین آمار تحریم شدگان را به خود اختصاص داده‌اند، بطوریکه زیمباوه با 83 نفر، لیبی 46 نفر و ج.د.کنگو 44 نفر مجموعا بیش از نیمی از جمع کل افراد تحت تحریم خزانه‌‍داری آمریکا در قاره آفریقا را شامل می‌شوند و اینکه کشورهای سومالی، سودان‌جنوبی، آفریقای‌مرکزی، نیجریه، بروندی و مالی نیز با داشتن دست‌کم 10 نفر تحریم شده، در فهرست SDN حضور دارند.
لازم به یادآوریست که افراد تحت تحریم‌های اقتصادی خزنه‌داری آمریکا، حق افتتاح حساب بانکی و یا خرید ملک در این کشور را ندارند و حساب‌های بانکی و املاک آنها که تا قبل از اعمال تحریم‌ها در اختیار داشتند، بطور سیستماتیک مسدود می‌شوند و اینکه این تحریم‌ها در اغلب موارد با ممتوعیت اعطای روادید نیز همراه می‌شوئد.


7-ج.د.کنگو در جایگاه 35 در مبان 38 کشور در رتبه‌بندی کیفیت جاده‌های آفریقا؛
در آخرین رتبه بندی سال 2019 گزارش « The Global Economy» در خصوص کیفیت جاده‌های 38 کشور آفریقایی بررسی شده، جمهوری دمکراتیک کنگو با کسب نمره 2.1 در رده 35 در میان 38 کشور قاره سیاه از این حیث قرار گرفته است؛ در صدر این رده بندی نامیبیا با متوسط کیفیت زیرساخت‌های جاده‌ای با نمره 3/5 قرار به چشم می‌خورد و پس از آن به ترتیب کشورهای مصر (5.1)، روآندا (4.8)، جمهوری موریس (4.7) در رده‌های دوم تا چهارم این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند.سایر کشورهای مطرح آفریقایی همچون آفریقای‌جنوبی (4.5)، تانزانیا (4.1) و الجزایر (4) نیز در رده‌های بعدی این گزارش رتبه‌بندی شده‌اند.
در پایان این خبر ِیادآوری شده حجم شبکه جاده‌ای در ج.د.کنگو برای کشوری به بزرگی اندازه اروپایی غربی، تا حد زیادی ناکافی است؛ طول رسمی این کشور 152 هزار کیلومتر می‌باشد که تنها شامل 58129 کیلومتر جاده‌های ملی و استانی برای تامین منافع همگانی(RRIG) است مابقی جاده‌ها برای تامین منافع محلی و راه‌های مورد استفاده برای کاربری کشاورزی را جمعا بطول 86471 کیلومتر را در بر میگرد. جاده‌های ملی و استانی برای تامین منافع همگانی شامل 20683 کیلومتر جاده‌های ملی، 20201 کیلومتر جاده‌های اصلی استانی(RP1) و 17245 کیلومتر جاده‌های فرعی استانی(RP2) می‌شود.
قابل به ذکر است اداره راه ج.د.کنگو در گزارش مربوط به سال 2015 در این خصوص اعلام کرد در مجموع، 3182 کیلومتر(سه هزار و صد و هشتاد و دو کیلومتر) جاده آسفالته در این کشور وجود دارد که به سختی می‌توان گفت 5درصد از جاده‌های ملی و استانی برای تامین منافع همگانی(RRIG) را شامل می‌شود، این در حالیست که میانگین آفریقا در این شاخص 25درصد است!


8-به علت فساد و تقلب هر ساله 100 میلیارد دلار در مقایسه با بازار جهانی، از درآمدهای معدنی ج.د.کنگو به هدر می‌رود؛
آقای کنستان موتومبا(Constant Mutamba) عضو هیات مدیره شرکت دولتی حمل و نقل و بنادر ج.د.کنگو (SCTP) دوشنبه 31 اوت 2020 (10 شهریورماه 99) در مصاحبه‌ای اعلام کرد ج.د.کنگو هر ساله رقمی‌بیش از 100 میلیارد دلار (صد میلیارد دلار) را بخاطر تقلب و فساد در درآمدهای مواد معدنی از دست می‌دهد! وی تصریح می‌کند با تحلیل و بررسی آمار و ارقام در اختیار می‌توان اثبات کرد که فساد و تقلب به چیزان میزان تقریبا تمام درآمدهای معدنی کشور را می‌بلعد!
این وکیل شناحته شده می‌افزاید مبالغ مربوط به مالیات، عوارض و حق الامتیاز بهره برداری بر اساس ارقام و داده‌های نادرست استخراج و تلفیق می‌شوتد و به این ترتیب واقعیت تولیدات معدنی را نمی‌تواند بطور حقیقی منعکس کند و این معضل نشانگر پدیدآمدن ضرر و زیان به خزانه دولت، بر اساس بهای مواد معدنی در بازار جهانی است.
این رییس حزب سیاسی نسل جدید کتگو (NOGEC) [عضو تشکل سیاسی FCC به ریاست ژوزف کابیلا] با اشاره به اسناد 20 صقحه‌ای مربوط به نتایج تحقیقات بعمل آمده در بخش معادن که به تازگی منتشر شده، 12 راه حل را برای جلوگیری از هدر رفتن مبلغ شگفت‌آور 100 میلیارد دلاری در بخش معادن، بعنوان اولین منبع درآمد خزانه دولت، به مقامات ارشد ذی صلاح کشور پیشنهاد کرد؛ مهمترین محور پیشنهادی وی ضرورت تاسیس فوری و استقرار یک دادسرای معدنی برای رسیدگی فنی و قضایی به موضوعات مربوطه و انجام تحقیقات و اعمال جرایم مورد نظر علیه متخلفین بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما