معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۱۳- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۳۹۷

وام بانک جهانی به بخش آموزش و سلامت در ج.د.کنگو

هیئت مدیره اجرایی گروه بانک جهانی در روز سه شنبه 27 خرداد 1399 از تخصیص دو مبلع با مجموع 1 ( یک ) میلیارد دلار از سوی انجمن توسعه بین المللی(IDA) برای بهبود سرمایه انسانی(آموزش رایگان و سلامت) در جمهوری دموکراتیک کنگو خبر داد.

 مدیر هیات بانک جهانی در ج.د.کنگو آقای Jean. -Christophe Carret با اعلام مطلب فوق افزود: مجموع وجه فوق یکی تخصیص بودجه به مبلغ800 میلیون دلار برای تقویت پروژه سیستم رایگان در بخش آموزش و پرورش(PERSE)  و دومی مبلغ 200 میلیون دلار بودجه اضافی برای پروژه تقویت سیستم سلامت (PDSS)  ویژه بهبود سلامت مادران و کودکان در ج.د.کنگو را شامل می‌شود. آقای ژان گفت: "این دو پروژه یعنی حمایت رایگان از آموزش ابتدایی و بهبود سلامت مادران و کودکان، اهداف کمک و دسترسی به خدمات اساسی برای آسیب پذیرترین و فقیرترین قشر جمعیت در استان‌های این کشور را  مد نظر دارد." آقای ژان کریستوفر کارت که همزمان، مدیریت عملیات بانک جهانی علاوه بر جمهوری دموکراتیک کنگو، کشورهای؛ جمهوری آفریقای مرکزی و بوروندی را نیز بر عهده دارد،  در این رابطه تصریح کرد:" تأمین مالی این دو پروژه بسیار حائز اهمیت است. زیرا باعث می‌شود تا از پیامدهای سوء بکاهد و مضافا، از مزایای اقتصادی و اجتماعی برخوردار بوده و از مقابله با بیماری همه گیر coronavirus برای فقیرترین اقشار نیز حمایت و پشتیبانی می‌کند."

1- آموزش رایگان مقطع ابتدایی؛

پروژه برابری و تقویت سیستم آموزش و پرورش(PERSE)  با هدف بهبود دسترسی به آموزش رایگان و تقویت سیستم های آموزش ابتدایی در 10 استان منتخب شامل؛ کیوو شمالی،  کیوو جنوبی، ایتوری، لمامی، کسایی، کاسای مرکزی، کسایی شرقی، کوویلو، کنگو مرکزی و کینشازا، می‌باشد.

آقای Scherezad Joya Monami Latif، رئیس ارشد بخش ویژه امور آموزشی ماموریت بانک جهانی در ج.د.کنگو در این رابطه اظهار داشت: بانک جهانی به دولت در اجرای اصلاح آموزش ابتدایی رایگان کمک خواهد کرد تا بیش از9 میلیون کودک به هنگام بازگشایی مدارس قادر به ثبت نام مجدد گردند و به کلاس درس برگردند". وی همچنین تعداد دانش آموزانی که به علت فقر مطلق فعلا از چرخه آموزش خارج شده اند را بالغ بر1میلیون دانش آموز برشمرد که با اجرای این طرح، زمینه امکان ادامه تحصیل برای آنها فراهم خواهد شد.

2- ارتقاء وضعیت سلامت؛

بودجه اضافی که از سوی بانک جهانی برای پروژه تقویت سیستم سلامت (PDSS) تخصیص یافت، باعث بهبود و تسهیل در استفاده همراه با ارتقاء کیفیت در ارائه خدمات بهداشتی برای پاسخ دهی فوری و مؤثر به هرگونه بحران سلامت مادران و کودکان اقشار فقیر در استان‌های هدف شامل؛Mai- Ndombe , Kwilu , Kwango, Sud Ubangi , Mongala , Ecuador, Tshuapa , Haut Katanga, Lualaba, Haut Lomami , Maniema, Nord Kivu, Sud Kivu  و Kinshasa می‌شود.

آقای Hadia Samaha ، رئیس ارشد  امور بهداشتی ماموریت بانک جهانی در ج.د.کنگو در این رابطه گفت: " در مورد ادامه همکاری و تقویت بهداشت و سلامت تلاش های انجام شده است. ولی عملکرد بودجه محور، ضمن تقویت سیستم بهداشت عمومی، نظارت بر بیماری‌ها و افزایش ظرفیت های پاسخگویی برای مقابله بهتر با شیوع انواع بیماری‌ها، کیفیت خدمات را نیز بهبود خواهد بخشید."

 کل اعتبار تخصیصی برای اجرای پروژه برابری و تقویت سیستم آموزش و پرورش (PERSE) در ج.د.کنگو، معادل 444  میلیون دلار شامل کمک مالی356 میلیون دلار ( مجموعا 800  میلیون دلار) است. در حالی که در بودجه اضافی برای اجرای پروژه تقویت سیستم سلامت (PDSS)  از اعتبار 121 میلیون دلاری و کمک مالی79 میلیون دلاری، ( مجموعا 200 میلیون) می‌باشد.

طرح تقویت آموزشی و تحصیل رایگان در مقطع ابتدایی همراه با ارتقاء وضعیت سلامت و بهداشت، از جمله طرح های آقای تیشسکدی رئیس جمهور ج.د.کنگو بود که قرار بود در سال 2019 به اجراء گذاشته شود ولی عملا با کمبود اعتبار مواجه شد.

انجمن بین المللی توسعه (IDA) مؤسسه ای وابسته به بانک جهانی بوده که به فقیرترین کشورهای کره زمین کمک می‌کند. این موسسه، با هدف اجرای پروژه‌ها و برنامه‌هایی که باعث تحرک در رشد اقتصادی، کاهش فقر و بهبودی زندگی فقرا، در سال 1960 تأسیس شده است. ایـن موسسه به کشـورهای هـدف، کمـک هـزینه‌ها و وام های کـم بهـره یـا بدون بهره ارائه می دهد.IDA  یکی از اصلی ترین اهداء کنندگان به 76 کشور فقیر جهان است که 39 مورد از این کشورها در آفریقا وجود دارند. تا کنون منابع تخصیصی از سوی IDA در ایجاد تغییر موثر در زندگی اقشار فقیر، تعداد 1.6 میلیارد نفر در 113 کشور جهان واجد شرایط دریافت کمک را تحت پوشش و فعالیت های پشتیبانی خود قرار داده است. حجم تعهدات IDA به طور مداوم و سالانه در حال افزایش است.IDA  طی سه سال گذشته به طور متوسط 21 میلیارد دلار که حدود 61 درصد از این مقدار به آفریقا تخصیص یافت، کمک مالی نموده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما