معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۰۵- ۱۸:۰۰ - مشاهده: ۳۵۴

وضعیت وخیم اقتصاد جهانی حتی در صورت عدم بروز موج دوم کووید-19

رسانه ملی استرالیا گزارشی را تحت عنوان وضعیت وخیم اقتصاد جهانی حتی در صورت عدم بروز موج دوم کووید-19  انتشار داده که مهمترین محورهای آن بشرح زیر در اختیار علاقمندان قرار می گیرد :

مهمترین محورهای گزارش  رسانه ملی استرالیا :          

1- در گزارش جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی اعلام شده است که اقتصاد جهان امسال حداقل ۶ درصد کوچک تر خواهد شد. در بین کشورهای توسعه یافته، انگلیس شدیدترین تاثیرپذیرتری را خواهد داشت.

 در این گزارش اعلام شده است که بهبود وضعیت اقتصادی جهان «آرام و نامعلوم» است و این در حالی است که احتمال وقوع یک موج دوم بیماری کووید-۱۹ در نظر گرفته نشده است.

2- خوزه آنگل گوریا تروینو (Jose Angel Gurria Trevino) دبیر کل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD می‌گوید: «این کاهش شش درصدی چیزی است که در مورد سال ۲۰۲۰ پیش بینی می‌کنیم. و این در حالی است که موج دومی از این عفونت رخ ندهد. در صورتی که چنین چیزی رخ دهد کاهش تولید ناخالص جهان بیشتر از ۷ درصد خواهد بود و ما شاهد از دست رفتن ۴۰میلیون شغل بیشتر شویم.» . این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هنوز این همه گیری به پایان خود نزدیک نشده است.

 3- مایک رایان Mike Ryan مدیر برنامه موارد اضطراری سلامت سازمان جهانی بهداشت می‌گوید این همه گیری هنوز در حال متحول شدن است.وی می‌گوید: «هر کشوری، در این مرحله، ترکیبی متفاوت از تهدیدها و فرصت ها را پیش رو دارد و این بستگی به مقامات ملی کشورها دارد که با دقت تعیین کنند در این همه گیری در چه وضعیتی قرار دارند. این همه گیری است که احتمالا روی همه جهان تاثیر می‌گذارد ولی هر کشوری را به شکلی متفاوت تحت تاثیر قرار می دهد، با توجه به این که این بیماری چه زمانی وارد آنها شده است و پاسخ های اولیه به آن به چه شکلی بوده است و در این مرحله این همه گیری هنوز رو به پایان نیست. اگر به آمار و ارقام چند هفته گذشته نگاه کنیم می‌بینیم که این همه گیری هنوز در حال تحول است.»

 4- مشاور دولت انگلیس در زمان شروع این همه گیری می‌گوید اگر تعطیلی‌ها و محدودیت های مربوط به کروناویروس یک هفته زودتر در این کشور به اجرا گذاشته شده بودند، شمار تلفات می‌توانست نصف شود.   انگلیس کشوری است که از لحاظ شمار تلفات ناشی از این بیماری در رتبه دوم جهان قرار دارد و بیش از ۴۰ هزار نفر در این کشور بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند. پرفسور نیل فرگوسن به دلیل زیر پا گذاشتن محدودیت های مربوط به کروناویروس مجبور شده بود تا از یک گروه مشورتی دولت استعفا دهد می‌گوید: «این اپیدمی قبل از اعمال محدودیت ها هر سه تا چهار روز یک بار دو برابر می‌شد و به همین دلیل اگر ما این محدودیت ها را یک هفته زودتر به اجرا می‌گذاشتیم، می‌توانستیم شمار نهایی تلفات را حداقل نصف کنیم.»

5- سازمان جهانی بهداشت از پاکستان خواسته است تا یک تعطیلی دو هفته ای را به اجرا بگذارد. این کشور از زمان لغو محدودیت های قبلی خود شاهد افزایش دوباره مرگ و میر ناشی از این بیماری بوده است. این سازمان هشدار داده است که این همه گیری در بسیاری از مناطق آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی نیز در حال افزایش است.

6- کاریسا اتین (Carissa Etienne) رییس سازمان Pan-American Health‌ می‌گوید موارد کووید-۱۹ در کشورهایی مانند برزیل و پرو به شدت در حال افزایش است. وی می‌گوید: «موارد ابتلا به این بیماری در کشورهایی مانند مکزیک، پاناما و کاستاریکا، یعنی جاهایی که در آنها میزان انتقال در نزدیکی مرز نیکاراگوئه بالا بوده افزایش یافته است. در حوزه کارائیب، شمار موارد در هایتی در حال افزایش است، یعنی حدود یک ماه پس از این که مورد جدیدی گزارش نشده بود. در سورینام هم این هفته تعداد مبتلایان به این بیماری افزایش یافته است.»

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما