معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۱/۲۰- ۰۸:۳۰ - مشاهده: ۷۹۶

بیانیه کشورهای گروه 20 در خصوص شیوع ویروس کرونا

در بیانیه کشورهای گروه 20 در خصوص شیوع ویروس کرونا آمده است که همه‌گیری بی‌سابقه کوید 19 بهم پیوستگی‌ و آسیب‌پذیری‌های ما را ‌به‌طور عمیقی به ما خاطرنشان ساخت. این ویروس هیچ مرزی نمی‌شناسد. مبارزه با این بیماری همه‌گیر نیازمند اقدامات شفاف، قوی، هماهنگ، در مقیاس بزرگ و مبتنی بر علم و یک واکنش جهانی همراه با یک روحیه همبستگی است.به‌شدت متعهد به ارائه یک جبهه متحد در برابر این تهدید مشترک هستیم. عمیقاً به خاطر از دست رفتن غم‌انگیز زندگی‌ها و رنج‌هایی که مردم در سراسر دنیا با آن روبرویند ناراحت هستیم. مقابله با این بیماری همه‌گیر و آثار ناشی از آن بر سلامت، اجتماع و اقتصاد برگرفته از اولویت‌های ما به‌حساب می‌آید. از تمامی‌کادر بهداشتی و درمانی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری همه‌گیر هستند قدردانی و حمایت می‌کنیم.

مهمترین محورهای بیانیه کشورهای گروه 20 در خصوص شیوع ویروس کرونا :


گروه 20 متعهد به انجام هر اقدام لازم برای غلبه بر این بیماری همه‌گیر است. اقداماتی از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO)، صندوق بین‌المللی پول (IMF)، بانک جهانی (WBG)، سازمان ملل متحد (سازمان ملل) و سایر سازمان‌های بین‌المللی که در این خصوص فعالیت دارند معرفی‌شده که نشان از آن است که ما از هیچ کوششی چه به‌صورت فردی و یا جمعی برای دستیابی به موارد زیر دریغ نخواهیم کرد:
• محافظت از زندگی مردم
• مراقبت از درآمد و مشاغل افراد
• ترمیم اعتماد، حفظ ثبات مالی، احیای رشد و تقویت بهبود
• کمک‌رسانی به کشورهای نیازمند
• به حداقل رساندن اخلال در تجارت و زنجیره عرضه جهانی
• هماهنگی برای تأمین سلامت عمومی و استفاده از روش‌های مالی

مبارزه با بیماری همه‌گیر
متعهد می‌شویم که کلیه اقدامات درمانی لازم و تضمین بودجه مناسب را برای مهار این بیماری همه‌گیر و حفاظت از زندگی مردم به‌خصوص قشر آسیب‌پذیر جامعه را انجام دهیم. اطلاعات را به‌موقع و شفاف به اشتراک خواهیم گذاشت، اطلاعات اپیدمیولوژیکی و بالینی را تبادل خواهیم کرد، مواد لازم برای تحقیق و توسعه به اشتراک گذاشته خواهد شد و تقویت سیستم بهداشتی جهانی از طریق اجرای کامل مقررات بین‌المللی بهداشت سازمان بهداشت جهانی پیگیری خواهد شد. ما ظرفیت تولیدی کارخانه‌ها را برای نیازهای فزاینده به تجهیزات پزشکی و تضمین تأمین این تجهیزات به قیمت مناسب و منصفانه در اسرع وقت برای بخش‌هایی که بیشترین نیاز به این تجهیزات دارند را افزایش‌خواهیم داد. ما بر اهمیت ارتباطات عمومی مسئولانه در دوران این بحران جهانی سلامت تأکید می‌کنیم. وزرای بهداشت را موظف کردیم تا در صورت لزوم به‌منظور اشتراک‌گذاری بهترین اقدامات ملی و ایجاد مجموعه‌ای از اقدامات فوری از سوی گروه 20 برای مبارزه مشترک با این بیماری همه‌گیر در ماه آوریل با یکدیگر ملاقات کنند.
کاملاً از سازمان بهداشت جهانی پشتیبانی می‌کنیم و متعهد می‌شویم که سازمان بهداشت جهانی را در هماهنگی‌های برای مبارزه بین‌المللی علیه بیماری همه‌گیر  از جمله حمایت از کادر درمانی حاضر در خط مقدمت سلامت، تحویل تجهیزات پزشکی به‌ویژه تجهیزات تشخیصی، درمانی، دارویی واکسن‌ها را تقویت نماییم. اجرای اقدامات ضروری فوری کوتاه‌مدت برای مقابله جهانی با بحران کوید 19 را به رسمیت می‌شناسیم. ما به‌سرعت و همراه ذینفعان برای از میان برداشتن شکاف مالی در استراتژی آمادگی و برنامه پاسخ سازمان بهداشت جهانی با یکدیگر همکاری خواهیم کرد. متعهدمی‌گردیم که منابع مالی فوری صندوق واکنش و بهبود کوید 19 سازمان بهداشت جهانی، ائتلاف نوآوری‌های آمادگی اپیدمی (CEPI) و اتحاد جهانی واکسن و ایمن‌سازی (GAVI) به‌صورت داوطلبانه فراهم گردد. از همه کشورها، سازمان‌های بین‌المللی، بخش خصوصی، نیکوکاران و اشخاص خواستار مشارکت در این تلاش‌ها هستیم.

برای پاسداری از آینده، متعهد می‌شویم ظرفیت‌های ملی، منطقه‌ای و جهانی را برای پاسخگویی به شیوع بیماری‌های عفونی بالقوه، از طریق افزایش پایدار هزینه‌های آمادگی در مقابل بیماری‌های واگیردار، تقویت نماییم. این موضوع منجر به افزایش حفاظت از همه به‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیری خواهد شد که به‌طور نامتناسبی درگیری بیماری عفونی می‌گردند . همچنین متعهد به همکاری‌های مشترک به‌منظور افزایش تحقیق و توسعه و تأمین مالی درزمینهٔ واکسن‌ها و داروها، اهرم‌های فن آورانه دیجیتالی و تقویت همکاری‌های بین‌المللی علمی می‌شویم. هماهنگی‌های خود را از جمله با بخش‌های خصوصی به‌منظور توسعه سریع، تولید و توزیع محصولات تشخیصی، داروهای ضدویروس واکسن‌ها با رعایت اهداف کارایی، امنیت، انصاف، قیمت مناسب و دسترسی را افزایش دهیم.
ما از سازمان جهانی بهداشت با همکاری سازمان‌های ذی‌ربط می‌خواهیم که یک ارزیابی از شکاف در آمادگی بیماری همه‌گیر را باهدف ایجاد یک ابتکار جهانی در مورد آمادگی و پاسخگویی به بیماری همه‌گیر را آماده و گزارش آن را به نشست مشترک وزرای دارایی و بهداشت که طی ماه‌های آینده برگزار خواهد شد ارائه نماید. این ابتکار عمل در جهت اولویت‌بخشی در برنامه‌های موجود برای آمادگی جهانی عمل کرده و منجر خواهد شد در یک بستر جهانی کارآمد، بودجه و هماهنگی پایدار برای سرعت بخشیدن به توسعه و تحویل واکسن‌های تشخیصی و درمانی در نظر گرفته شد.


حفاظت از اقتصاد جهانی
متعهدمی‌گردیم از همه ابزارهای سیاسی و اقدامات لازم برای به حداقل رساندن خسارت اقتصادی و اجتماعی ناشی از این بیماری همه‌گیر در جهت رشد اقتصادی و حفظ ثبات بازارها و بهبود مقاومت بهره ببریم. در حال حاضر ما در حال انجام اقدامات فوری و جدی برای حمایت از اقتصادهای خود، حفاظت از کارگران، کسب‌وکارها به‌خصوص کارآفرینان خرد، متوسط و کوچک و بخش‌هایی که بیشترین تأثیر را می‌پذیرند و حفاظت از افراد آسیب‌پذیر از طریق حمایت‌های اجتماعی متناسب، هستیم. 5 تریلیون دلار در اقتصاد جهانی در چارچوب سیاست مالی هدفمند، تدابیر اقتصادی و برنامه‌های تضمین‌شده برای مقابله با تأثیرات اجتماعی، اقتصادی و مالی این بیماری همه‌گیر تزریق می‌کنیم.
ما همچنان به حمایت مالی جسورانه خود در مقیاس بزرگ ادامه خواهیم داد. اقدام جمعی گروه 20 منجر به تقویت اثرگذاری و اطمینان از انسجام و هم‌افزایی خواهد شد. بزرگی و دامنه این پاسخ باعث می‌شود اقتصاد جهانی روی پای خود بایستد و پایه و اساس محکمی‌برای حمایت از مشاغل و بهبود رشد ایجاد کند. از وزیران دارایی و روسای بانک‌های مرکزی برای تدوین برنامه اقدام گروه 20 در مقابل کوید 19 می‌خواهیم به‌طور منظم با یکدیگر هماهنگ باشند و با سازمان‌های بین‌المللی برای تحویل سریع کمک مالی مناسب بین‌المللی همکاری نزدیک داشته باشند.
از اقدامات فوق‌العاده‌ای که بانک‌های مرکزی مطابق با وظایفشان انجام داده‌اند حمایت می‌کنیم. بانک‌های مرکزی به‌منظور حمایت از جریان اعتباری خانوارها و مشاغل، ایجاد ثبات مالی و تقویت نقدینگی در بازارهای جهانی اقدام کرده‌اند. از گسترش کانال‌های مبادله‌ای از سوی بانک‌های مرکزی استقبال می‌کنیم. ما همچنین از اقدامات تنظیمی و نظارتی انجام‌شده برای اطمینان از این موضوع که سیستم مالی همچنان حامی اقتصاد باشد حمایت کرده و از هماهنگی اقدامات این‌چنینی که از سوی هیئت‌مدیره ثبات مالی (FSB) اعلام‌شده است استقبال می‌نماییم.
همچنین از اقدامات انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برای پشتیبانی از کشورهای نیازمند با استفاده کامل از تمام ابزارها به‌عنوان بخشی از یک پاسخ جهانی هماهنگ استقبال می‌کنیم و از آن‌ها می‌خواهیم که مرتباً گروه 20 را از اثرات بیماری همه‌گیر، پاسخ‌ها و سیاست‌های توصیه‌ای مطلع کنند.
همچنان آسیب‌پذیری‌های ریسک بدهی در کشورهای کم‌درآمد را به دلیل بیماری همه‌گیر را موردبررسی قرار خواهیم داد. همچنین از سازمان بین‌المللی کار (ILO) و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) می‌خواهیم که تأثیر بیماری همه‌گیر را بر اشتغال مورد نظارت قرار دهد.


رسیدگی به اختلالات تجارت بین‌الملل
مطابق با نیازهای شهروندانمان در جهت اطمینان از جریان عرضه اقلام پزشکی حیاتی، کالاهای اساسی کشاورزی و سایر کالاها و خدمات در سراسر مرزها کار خواهیم کرد و نسبت به برطرف کردن اختلال در زنجیره‌های تأمین جهانی به‌منظور حمایت از سلامت و رفاه همه مردم تلاش خواهیم کرد.
ما متعهد می‌شویم به همکاری با یکدیگر برای تسهیل تجارت بین‌المللی و هماهنگی در فرایندهایی که از مداخلات غیرضروری در تردد و تجارت بین‌المللی جلوگیری می‌کند ادامه دهیم. اقدامات اضطراری باهدف حمایت از سلامت به‌صورت متناسب، شفاف، هدفمند و موقتی خواهد بود. وزرای تجارتمان را موظف به ارزیابی تأثیر این بیماری همه‌گیر بر تجارت می‌کنیم.
مجدداً بر هدف تحقق یک تجارت آزاد، منصفانه، بدون تبعیض، شفاف، قابل پیش‌بینی و محیط تجاری و سرمایه‌گذاری پایدار و باز نگه‌داشتن بازارها تأکید می‌کنیم.


تقویت همکاری جهانی
با سازمان‌های بین‌المللی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری همه‌گیر قرار دارند ازجمله سازمان بهداشت جهانی، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و بانک‌های توسعه‌ای منطقه‌ای و چندجانبه به‌منظور ایجاد یک بسته مالی قوی، منسجم، هماهنگ و سریع و برای رفع هرگونه شکاف موجود در مجموعه اقدامات آن‌ها، همکاری سریع و قاطع خواهیم کرد. آماده تقویت شبکه‌های ایمنی مالی جهانی هستیم. از همه این سازمان‌ها می‌خواهیم تا هماهنگی بیشتری در اقداماتشان ازجمله با بخش خصوصی، به‌منظور حمایت از کشورهای نوظهور و درحال‌توسعه که به خاطر کوید 19 با شوک اقتصادی و اجتماعی کوید 19 روبرو هستند انجام دهند.
ما بشدت نگران خطرات جدی این چالش برای همه کشورها به‌ویژه کشورهای درحال‌توسعه و کمتر توسعه‌یافته و به‌خصوص در آفریقا و کشورهای جزیره‌ای کوچک هستیم. کشورهای که ممکن است سیستم‌های بهداشتی آن‌ها توانایی مقابله با این چالش را نداشته باشد، همچنین در مورد خطر ویژه‌ای که پناهندگان و آوارگان با آن روبرو هستند نگرانی داریم. تحکیم دفاع بهداشتی آفریقا را یک عامل کلیدی برای مقاومت سلامت جهانی می‌دانیم. ظرفیت و کمک‌های فنی، به‌ویژه برای جوامع در معرض خطر را تقویت خواهیم کرد. ما آماده بسیج تأمین مالی توسعه و اقدامات بشردوستانه هستیم.
مقامات ارشد مربوطه را موظف می‌کنیم تا در یک هماهنگی نزدیک با یکدیگر در جهت حمایت از تلاش‌های جهانی برای مقابله با تأثیرات همه‌گیر ازجمله از طریق اقدامات مدیریتی مرزی مطابق با مقررات ملی اقدام کنند و در صورت لزوم کمک‌های لازم برای بازگشت شهروندان را فراهم کنند.
تلاش‌ها برای پاسداری از سلامت مردم به‌واسطه تعویق رویدادهای عمومی‌بزرگ به‌ویژه تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک برای برنامه‌ریزی مجدد بازی‌های المپیک به تاریخ دیگر و بعد از تابستان 2021 را ارج می‌نهیم. ما تعیین ژاپن برای میزبانی بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو 2020 به‌عنوان نمادی از تاب‌آوری انسانی را  تائید می‌کنیم.
از آمادگی لازم برای انجام واکنش سریع و سایر اقدامات لازم برخوردار هستیم. آمادگی خود را برای تشکیل مجدد جلسه درصورتی‌که شرایط لازم بداند را اعلام می‌نماییم. اقدام جهانی، همبستگی و همکاری‌های بین‌المللی بیش از هر زمان دیگری برای فائق آمدن بر این بیماری همه‌گیر ضروری است. اطمینان داریم که با همکاری نزدیک، این مسئله را حل خواهیم کرد. ما از زندگی بشر، بازگرداندن ثبات اقتصادی جهانی و پایه‌های محکم برای رشد قوی، پایدار، متعادل و فراگیر فراهم خواهیم کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما