معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۱/۰۳- ۱۱:۲۱ - مشاهده: ۲۷۲

اخبار اقتصادی اتیوپی (دهه سوم اسفند 1398)

مهمترین اخبار و تحولات اقتصادی داخلی و خارجی اتیوپی در دهه سوم اسفند 1398 که در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور منتشر شده است به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سرخط اخبار نشریات چاپ اتیوپی در دهه سوم اسفند ماه 1398 :

  • آغاز واردات گل از اتیوپی توسط کمپانی روسی
  • تکمیل بزرگ راه برق کنیا - اتیوپی تا پایان سال
  • دیدار سرمایه گذاران سودانی از دولت منطقه ای تیگرای
  • کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آفریقا: احتمال کاهش رشد اقتصادی آفریقا بخاطر شیوع ویروس کرونا
  • توسعه بندر جدید اتیوپی در سودان
  • آغاز پروژه 26 میلیون یورویی مدیریت خطرات غیر مترقبه، توسط اتحادیه اروپا
  • تلاش کمیسیون برنامه ریزی و توسعه اتیوپی برای کاهش 19 درصدی فقر 

  

  • آغاز واردات گل از اتیوپی توسط کمپانی روسی

کمپانی مشهور مواد غذایی روسی x5، اعلام نمود واردات مستقیم گل از اتیوپی را توسط کمپانی RVI آغاز خواهد کرد. این کمپانی اقدام به واردات گل های رز تولید شده توسط کمپانی  Afriflora Sher (یکی از برزگترین مزارع پرورش گل روز در جهان) خواهد نمود. با این اقدام، کمپانی x5 نخستین کمپانی خرده فروشی مواد غذایی در روسیه خواهد بود که مستقیم گل های تازه را از آفریقا وارد می نماید.

  • تکمیل پروژه بزرگراه  برق کنیا - اتیوپی تا پایان سال 2020 میلادی 

طبق اعلام شرکت برق اتیوپی، انتظار می رود پروژه بزرگراه برق اتیوپی – کنیا تا پایان سال برای تست و راه‎اندازی آماده شود. این پروژه شامل ساخت بزرگراه برق بین اتیوپی و کنیا است که مشتمل بر حدود  1068 کیلومتر جریان فشار قوی، خط انتقال 500 کیلوواتی و ایستگاه‌های مبدل با ظرفیت انتقال نیرو حداکثر 2000 مگاوات می‌باشد. کل سرمایه گذاری در این پروزه در حدود 1.26 میلیارد دلار برآورد می‌شود که از این مقدار 684 میلیون دلار توسط بانک جهانی در قالب وام، 338 میلیون دلار توسط بانک توسعه آفریقا و 118 میلیون دلار توسط آژانس توسعه فرانسه اختصاص داده شده است. دولت اتیوپی و کنیا نیز به ترتیب 32 و 88 میلیون دلار به این پروژه اختصاص دادند.

  • دیدار سرمایه گذاران سودانی از دولت منطقه ای تیگرای

گروهی از سرمایه گذران سودانی در تاریخ 13 مارس 2020 وارد دولت منطقه ای تیگرای شدند. این گروه طی اقامت یک هفته‎ای در تیگرای به دنبال یافتن فرصت های سرمایه گذاری در این منطقه می‌باشند. همچنین آنها با مقامات ارشد این دولت منطقه ای دیدار و در خصوص سرمایه گذاری به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

  • کمیسیون اقتصادی آفریقا: احتمال کاهش رشد اقتصادی آفریقا بخاطر شیوع ویروس کرونا

طبق اعلام کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آفریقا، احتمال دارد بخاطر همه گیری جهانی ویروس کرونا رشد اقتصادی این قاره از آنچه قبلاً پیش‎بینی شده بود (3.2 درصد در پایان سال 2020) به 1.8 درصد در انتهای سال 2020 کاهش یابد. خانم ورا سانگوی دبیر اجرایی این کمیسیون بیان داشت: آفریقا ممکن است نیمی از تولید ناخالص داخلی خود را به دلایل مختلقی همچون اختلال در زنجیره‌های عرصه جهانی به دلیل شیوع ویروس کرونا از دست دهد.

  • توسعه بندر جدید اتیوپی در سودان

اتیوپی در حال تکمیل فرآیند مالکیت زمینی در سودان جهت توسعه بندر جدیدش در این کشور می‎باشد. در این راستا داگماویت موگز، وزیر حمل و نقل اتیوپی اخیراً در مصاحبه با نشریه کپیتال بیان داشت: در اختیار داشتن بندر بخشی از استراتژی 10 ساله لجستیک ملی است که چند ماه پیش صادر شده است. در حال حاضر مهمترین مجرای خروجی اتیوپی بندر جیبوتی می‌باشد. این کشور همچنین سهم 19 درصدی از توسعه جدید بندر بربرا در سومالی اند را در اختیار داشت که طبق آخرین اخبار این پروژه بطور کامل به حالت تعلیق درآمده است.

  • آغاز پروژه 26 میلیون یورویی مدیریت خطرات غیرمترقبه، توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا (EU) پروژه مدیریت خطرات غیرمترقبه  26 میلیون یورویی را با هدف تقویت خانواده‌ها، جوامع و مقامات محلی در راستای مدیریت و مقابله با بلایای طبیعی و خطرات، آغاز نموده است. این طرح چهار ساله که از تاریخ 9 مارس آغاز شده در دولتهای منطقه ای اورومیا، آمهارا، ملل جنوب و سومالی اجرایی خواهد شد. سفیر اتحادیه اروپا در اتیوپی در مراسم آغاز این طرح بیان داشت: این پروژه ظرفیت های دولتهای منطقه ای را در پیشگیری از حوادث غیرمترقبه افزایش خواهد داد.

  • تلاش کمیسیون برنامه ریزی و توسعه اتیوپی برای کاهش 19 درصدی فقر

کمیسیون برنامه ریزی و توسعه اتیوپی اعلام داشت تلاش می‌کند فقر را تا 19 درصد در سال جاری بودجه‎ای اتیوپی با حفظ رشد سریع اقتصادی که در دو دهه گذشته به ثبت رسیده است، کاهش دهد. بر اساس اعلام این کمیسیون، نخستین برنامه توسعه چشم انداز 10 ساله کشور از ژوئیه سال 2020 تا 2030 به منظور تطبیق آن با اهداف توسعه پایدار اجرایی می‌شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما