گسترش سریع صنعت هوانوردی در تانزانیا و حوزه شرق آفریقا
طی دو سال اخیر طیف گسترده ای از رقابت ها میان خطوط هوایی کشورهای حوزه شرق آفریقا برای به روز کردن و نوسازی ناوگان خود با هواپیماهای جدید به راه افتاده است .
طی دو سال اخیر طیف گسترده ای از رقابت ها میان خطوط هوایی کشورهای حوزه شرق آفریقا برای نوسازی ناوگان خود با هواپیماهای جدید به راه افتاده است. این اقدام در پی تصمیمات اتخاذ شده دولت ها مبنی بر لزوم بالا بردن استانداردهای پروازی منطقه به منظور جذب بیشتر گردشگران ، تقویت روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با جوامع دیگر از جمله شرق آسیا و اروپا، صورت میپذیرد. در همین چارچوب، خطوط هوایی سه کشور اتیوپی، رواندا و تانزانیا طی هفتههای آینده چند فروند هواپیماهای جدید قاره پیمای دریم لاینر ساخت شرکت بوئینگ را تحویل خواهند گرفت.
در حال حاضر پنج شرکت هوایی مطرح منطقه شرق آفریقا عبارتند از:
- کنیا Kenya Airways
- تانزانیا Air Tanzania
- رواندا Rwanda Air
- اتیوپی Ethiopian Airlines
- اوگاندا Uganda Airlines
وزیر کار، حمل و نقل و ارتباطات تانزانیا در مراسم افتتاحیه چهل ویکمین نشست مشاوره ای منطقه اعلام داشت: اراده سیاسی دولت بر رشد و شکوفایی صنعت هوایی در کشور و در منطقه شرق آفریقا متمرکز شده است. وی با تشریح اهمیت این موضوع افزود: دولت نهایت تلاش خود را در بالا بردن سطح استانداردهای ناوگان هوایی کشور به منظور تسهیل حمل و نقل هوایی به کار خواهد گرفت. در همین راستا مدیرکل سازمان هواپیمایی تانزانیا نوید خرید ده فروند هواپیمای جدید مسافربری طی دو سال آینده را داد. وی افزود تاکنون چهار فروند هواپیما خریداری شده که دو فروند آن بوئینگ Dreamliner 787-8 با قابلیت حمل 262 مسافر در حال بهره برداری است و دو فروند هواپیمای ایرباس 300-A220 با ظرفیت حمل 132 مسافر نیز در مراحل ساخت هستند. سازمان هواپیمایی تانزانیا نیز اعلام کرد که این کشور همچنین قرارداد 62 میلیون دلاری دیگری برای خرید دو فروند هواپیمای توربوپروپ Q400 را امضا کرده است. از قرار معلوم این هواپیماها پس از دریافت وام 20 میلیون دلاری از بانک توسعه آفریقا خریداری شده است. در این چارچوب برآورد میشود صنعت هواپیمایی تانزانیا در آینده نزدیک ماهانه 2.8 میلیون دلار درآمد داشته باشد.
همچنین سایر اقداماتی که بر اساس نگاه جدید دولت انجام گرفته عبارتند از:
- ساخت فرودگاه بین المللی جولیوس نایرره دارالسلام با هزینه 722 میلیارد شیلینگ (حدود 314 میلیون دلار) و افزایش ظرفیت فرودگاه به 8 میلیون مسافر در سال
- گسترش تعمیرات فرودگاههای مختلف سطح کشور
- خرید و نصب چهار رادار مدرن که در فرودگاههای دارالسلام، موانزا و کلیمانجارو به منظور ارتقاء سطح فنی این فرودگاهها صورت پذیرفته است
وزیر حمل و نقل تانزانیا همچنین با بیان اینکه یکی از چالش های پیش روی صنعت هواپیمایی در شرق آفریقا کمبود کارشناسان و متخصصان از جمله خلبانان و مهندسان میباشد، تربیت و جذب نیروهای متخصص را در اولویت طرح های دولت خواند.
از سوی دیگر شرکت هواپیمایی اتیوپی نیز بعنوان اولین شرکت آفریقایی توانست یک فروند هواپیمای ایرباس A350 را تحویل بگیرد. رواندا ایر نیز طی دو ماه آینده انتظار تحویل دو هواپیمای ایرباس A330-200 و یک فروند بوئینگ B737-800 را دارد.