معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

رویکرد کشورهای رواندا و اوگاندا به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

دو کشور رواندا و اوگاندا در حال تغییر سیاست‌های انرژی خود بوده و درصدد تسریع در گذار به بهره برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشند. سیاست جدید رواندا بر افزایش دسترسی به انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حمایت از تامین پایدار و مقرون به‌صرفه‌ انرژی، تمرکز دارد. از سوی دیگر، اوگاندا با بهره‌گیری از منابع معدنی خود به دنبال ایجاد اقتصادی بر پایه انرژی پاک و حمایت از زنجیره‌های تامین جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشد.

طرح رواندا برای مقابله با بیکاری و استفاده بهینه از نیروی کار

سازمان ملی آمار رواندا، نرخ بیکاری در این کشور را در سه‌ماهه دوم سال 2024 برابر با 16.8 درصد اعلام کرده است که این نرخ در میان زنان و جوانان بالاتر بوده است.

بهره برداری 30 تا 40 درصدی از ذخایر معدنی رواندا

مدیر بخش استخراج و بازرسی معادن روآندا- RMB از سرمایه گذاری تنها برای استخراجِ 30 تا 40 درصد از ذخایر معدنی این کشور خبر داد.

معرفی جامعه شرق آفریقا( The East African Community)

روزگاری، جامعه شرق آفریقا (EAC) ، یک بلوک منطقه ای شامل اوگاندا، کنیا، تانزانیا، بوروندی، رواندا و سودان جنوبی - که در سال 2016 پذیرفته شد - هم پر جنب و جوش بود و هم پر رونق. این کار با اوگاندا، کنیا و رواندا در یک اتحادیه آزاد آغاز شد. یک سری اتفاقات از جمله جنگ های تجاری و اختلافات سیاسی، تشدید تضاد منافع بین اوگاندا و رواندا - رواندا و بوروندی - کنیا و سومالی و سپس جنگ های تجاری بی پایان و عدم انجام تعهدات مالی برخی از اعضا با تأخیر در سال مالی 2019/2020 و جذب 43 درصدی بودجه توسط اتحادیه آفریقا ، سال 2020 را به بدترین سال برای اعضا تبدیل نمود.

قاچاق طلا از جمهوری دموکراتیک کنگو به کشورهای همسایه

نتیجه تحقیقات مجله "Impact" در خصوص سرنوشت طلاهای استخراجی به شیوه سنتی در جمهوری دمکراتیک کنگو 18 سپتامبر 2020 (28 شهریورماه 99) منتشر شد. در گزارش منتشره از نتایج این تحقیقات فاش شده کشورهای بروندی، رواندا و تانزانیا دروازه‌های ورود دست‌کم 98% از طلای قاچاق از مبدا ج.د.کنگو هستند که به شیوه سنتی در نواحی شمال شرق و شرق این کشور استخراج شده‌ا‌ند.

رواندا کشوری موفق در مبارزه با فساد

رواندا پس از پایان غائلـۀ نسل‌کشی به طور جدی مبارزه با فساد را دنبال کرد و امروز یکی از کشورهای آفریقایی با کمترین میزان فساد است. در سال ۲۰۱۹ رتبۀ رواندا در مبارزه با فساد ۵۱ در میان ۱۸۰ کشور گزارش شد. همچنین این کشور در منطقۀ شرق آفریقا اول و در کل قارۀ آفریقا چهارم است. موفقیت نسبیِ این کشور در مبارزه با فساد مرهون چندین عامل مانند ارادۀ سیاسی، آگاهی‌بخشی عمومی، اجرای قوانین، استقرار چارچوب‌ها و نهادهای نظارتی می‌باشد. چندین نهاد نظارتی با جدیت با فساد برخورد کرده‌اند و عناصر فاسد و مجرم را شناسایی و مجازات (گاه اخراج از مناصب بالای دولتی) نموده‌اند.

اخبار اقتصادی اوگاندا ( دهه دوم اسفند 1398 )

اخبار رسانه‌های جمعی اوگاندا، بوروندی و رواندا در دهه دوم اسفند ماه 1398 به قرار ذیل است؛

گسترش سریع صنعت هوانوردی در تانزانیا و حوزه شرق آفریقا

طی دو سال اخیر طیف گسترده ای از رقابت ها میان خطوط هوایی کشورهای حوزه شرق آفریقا برای به روز کردن و نوسازی ناوگان خود با هواپیماهای جدید به راه افتاده است .