معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۵/۱۹- ۰۸:۰۰

رشد صادرات آووکادوی پرو

صادرات میوه آووکادوی پرو در سال جاری میلادی ۴۴۳ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال 2024 معادل ۳۲ درصد رشد داشته است. این رشد را می‌توان حاکی از استقبال خوب از این محصول در بازارهای بین المللی دانست. ضمن اینکه چنین افزایشی در صادرات این میوه، نتیجه توجه به اصول بازاریابی از جمله استاندارهای سلامتی و خوراکی کشورهای وارد کننده، کیفیت محصول صادراتی، بسته بندی و قیمت رقابتی آن محسوب می‌شود.

گفته می‌شود، عوامل مطلوب آب و هوایی و استفاده از روش های صحیح کاشت، داشت و برداشت توسط تولیدکنندگان در افزایش کیفیت محصول و استقبال مصرف کنندگان موثر بوده است. مرغوبیت آووکادوی پرو از لحاظ ظاهری و کیفیت به نحوی بوده که به ۶۵ کشور در سه قاره اروپا، آسیا و آمریکا صادر شده است.

از میان بازارهای اصلی آووکادوی پرو می‌توان به هلند،‌ اسپانیا و آمریکا اشاره کرد. هلند به تنهایی با واردات ۳۲ درصد از کل حجم صادرات این محصول؛ مهمترین خریدار آن طی نیمه نخست امسال بوده است. واردات این کشور در مقایسه با سال قبل، ۳۸ درصد افزایش داشته است.

اسپانیا ۷۷ هزار تن و آمریکا نیز ۶۰ هزار تن از این محصول را وارد کرده و به این ترتیب 17 و 14 درصد از حجم صادرات آووکادوی پرو را به خود اختصاص داده اند. واردات این محصول توسط آمریکا نیز در شش ماهه اول سال جاری، 66 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.اداره بهداشت نباتی پرو، همچنین شرایط ورود این میوه به کشورهای تایوان، زلاندنو، استرالیا، ویتنام و فیلیپین را در دست بررسی قرار داده و در تلاش برای افزودن این کشورهای به بازارهای صادراتی این محصول است.

طبق اعلام وزارت توسعه کشاورزی و آبیاری (میداگری) و اداره بهداشت نباتی پرو؛ آووکادوی این کشور یکی از مطرح ترین میوه‌های صادراتی در نیمه نخست سال جاری میلادی بوده که یکی از دلیل اصلی آن، افزایش تقاضای بین المللی به سبب کیفیت مطلوب این محصول است. در این میان اداره بهداشت نباتی در تسهیل صدور گواهی‌های قرنطینه و ورود این محصول به بازارهای بین المللی نقش بسزایی داشته است.

شایان ذکر است، در حال حاضر ۵۵ هزار هکتار از زمین‌های زراعی پرو دارای گواهی‌های فنی لازم برای کاشت و تولید این میوه هستند. از مناطق عمده تولید آووکادو در پرو، می‌توان به آیاکوچو، استان لیما، اوئانکاوِلیکا، آپوریماک و آنکاش اشاره کرد.

همچنین خاطر نشان می‌گردد، ۹۰ درصد آووکادوی تولیدی در پرو از نوع "هاس[1] " است که از انواع اصلاح شده و استاندارد این محصول محسوب می‌شود. این آووکادو که از لحاظ اندازه کوچک است، دارای پوست زبری بوده و جزء بهترین نوع آووکادو از لحاظ کیفیت است و به همین دلیل بخش عمده آن به صادرات اختصاص می یابد. انواع آووکادوهای موسوم به "سولانو[2] " و "مالوما[3] " نیز در مقیاس کم تر تولید و عمدتا در داخل کشور مصرف می‌شوند.

[1] Hass

[2] Zulano

[3] Maluma

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما