معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۱۳- ۰۸:۰۰

موضع مجارستان نسبت به سیاست های تعرفه ای آمریکا

طبق اعلام مقامات مجارستان موضع این کشور نسبت به سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ برای کالاهای اروپایی منفی بوده است. در عین حال وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان اعلام کرد کشورش از جنگ تعرفه‌ای با آمریکا حمایت نمی‌کند و معتقد است که این سیاست‌ها منجر به افزایش قیمت محصولات آمریکایی در اروپا می‌شود. مجارستان تنها کشور عضو اتحادیه اروپا بود که در پاسخ به تعرفه‌های ترامپ بر فولاد و آلومینیوم مخالفت کرد.

تحلیلگران معتقدند که تعرفه‌های رئیس‌جمهور ترامپ باعث به تعویق انداختن شروع و افزایش حجم سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش صنعتی مجارستان، به‌ویژه در بخش‌های خودرو و باتری، خواهد شد. این در نتیجه وابستگی شدید اقتصاد مجارستان به بخش خودروی آلمان است که به شدت تحت تأثیر تعرفه‌های جدید قرار گرفته است. نتیجه این خواهد شد که کارخانه‌های جدید خودرو و باتری می‌باید تولید خود را در سال ۲۰۲۶ یا بعد از آن آغاز یا افزایش دهند.

از سوی دیگر براساس آمار منتشر شده توسط دفتر مرکزی آمار مجارستان تولید بخش صنعتی این کشور در فوریه ۸.۷ درصد و حجم تولید در همه شاخه‌های تولیدی در مقایسه با ماه مشابه سال قبل کاهش یافته است. در حالی که تولید در بخش ساخت خودرو و تجهیزات الکتریکی کاهش شدید داشته در بخش کامپیوتر، الکترونیک و تجهیزات اپتیکی و مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و تنباکو از شیب ملایم تری برخوردار بوده است. وزارت اقتصاد ملی مجارستان در ارتباط با داده‌های دفتر مرکز آمار این کشور اعلام داشته عملکرد صنعتی به دلیل تقاضای ضعیف خارجی محدود شده است. این وزارتخانه مشکلات رقابت‌پذیری اتحادیه اروپا و رکود دو ساله در آلمان و تاخیر در صادرات و تولید صنعتی را باعث اثرات منفی از طریق زنجیره‌های تامین به‌ویژه صنایع خودرو و مهندسی مکانیک در مجارستان می داند. مجارستان به شدت به صنعت خودرو که بخش مهمی از اقتصاد صادرات ‌محور این کشور را تشکیل می‌دهد وابسته است. طبق گزارش G7، در سال ۲۰۲۳، ۹۱ درصد از محصولات خودروی مجارستان به‌صورت بین‌المللی فروخته شد، که آلمان ۲۶.۳ درصد از صادرات مجارستان را به خود اختصاص داده است. با این حال، آلمان خود به دلیل صادرات خودروی قابل توجه، به شدت در معرض تعرفه‌های ترامپ قرار دارد و این اثرات به‌صورت موجی در زنجیره تامین آن تأثیر می‌گذارد و مجارستان را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. پیش بینی می‌شود تعرفه‌های ترامپ ممکن است منجر به کاهش قابل توجه تولید ناخالص داخلی در اروپای مرکزی شود. گروه Erste تخمین می‌زند تا 8 دهم درصد از تولید ناخالص داخلی مجارستان را در چند سال آینده تحت تاثیر قرار دهد.

 آقای سیارتو معتقد  است از آنجایی که گسترش تعرفه‌ها به اقتصاد اروپا و شهروندان آن آسیب می‌رساند، لذا تنها راه انجام مذاکره با آمریکا است و اقدامات تلافی جویانه به ضرر کشورهای اتحادیه خواهد بود. وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان، در مصاحبه‌ای با بلومبرگ اظهار داشت که جای تأسف است که اتحادیه اروپا هیچ تلاشی برای دستیابی به یک راه حل مؤثر برای مشکل تعرفه‌های ایالات متحده انجام نداده است.  وزیر امور خارجه توضیح داد که پیشنهاد مشخص این بود که تعرفه‌ها در بخش خودرو، یک بخش کلیدی برای هر دو اقتصاد، برابر شود و اتحادیه اروپا به طور یکجانبه تعرفه‌های واردات خودرو از ایالات متحده را از ۱۰ درصد به ۲.۵ درصد کاهش دهد. وی یادآور شد که این امر باعث ایجاد یک زمین بازی برابر می‌شد، زیرا قبل از مقررات جدید ترامپ، ایالات متحده تعرفه ۲.۵ درصدی بر واردات خودرو از اروپا اعمال می‌کرد.

وزیر اقتصاد ملی آقای مارتن ناج، در پی اقدامات گمرکی اعلام شده توسط ایالات متحده، انجمن مشورتی اتاق‌های بازرگانی را به شکل گسترده تشکیل داد. هدف از تشکیل این انجمن با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی و صنعت مجارستان، کنفدراسیون کسب و کارهای مجارستان، کنفدراسیون کارفرمایان و صنعتگران مجارستان، فدراسیون ملی پیمانکاران ساختمانی مجارستان و اتاق صنعت و تجارت آلمان-مجارستان گفتگوی مشترک و استفاده از خرد جمعی برای بررسی دقیق وضعیت و بررسی راههای کمک به اقتصادی کشور و کاهش اثرات تعرفه‌ها بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما