معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۱/۲۰- ۰۸:۰۰

وضعیت تامین آب در آفریقای جنوبی

سیریل راماپوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی طی یک نشست دو روزه ای که در اواخر مارس 2025 برگزار گردید، به موضوع بحران آب پرداخت.

راماپوسا در این نشست بر اهمیت رسیدگی به بحران آب آفریقای جنوبی تأکید کرد و مشکلاتی از قبیل تخریب زیرساخت‌ها، نشتی‌ها و مدیریت ضعیف را به‌عنوان عوامل کلیدی کمبود آب برجسته نمود و خواستار یک برنامه ملی اضطراری برای تأمین آب شد. وی اظهار داشت: این یک وضعیت اضطراری است و ما به یک برنامه ملی قابل اعتماد و فوری برای تأمین آب نیاز داریم. من انتظار دارم که این نشست مبتنی بر نتایج باشد و نه فقط یک جلسه بحث و گفتگو. مشکل این نیست که آب وجود ندارد، بلکه رساندن آب به شهروندان و کسب‌وکارها با چالش‌هایی روبه‌رو است.

این نشست در پی سخنرانی سالانه وضعیت کشور (SONA) برگزار شده است، جایی که راماپوسا برای اولین بار تأمین آب را اولویت شماره یک کشور اعلام کرد. در این سخنرانی که در ششم فوریه انجام شده بود، راماپوسا برای نخستین بار اعلام کرد که وضعیت تأمین آب کشور به یک "بحران" تبدیل شده است. به گفته او، بیشترین مناطق آسیب‌دیده شامل تمامی‌شهرداری‌های استان خائوتنگ و همچنین دوربان در استان کوازولوناتال هستند. این مناطق روزها و حتی هفته‌ها بدون دسترسی پایدار به آب مانده‌اند.

در ادامه راماپوسا اعلام نمود: 54 درصد از آب آفریقای جنوبی به دلیل نشتی‌ها از بین می‌رود. آفریقای جنوبی یک کشور کم‌آب است و یکی از 25 کشور دارای بحران آب در جهان محسوب می‌شود. ما باید سرعت عمل داشته باشیم. این مانند نجات یک فرد از یک خانه در حال سوختن است. این یک وضعیت اضطراری است. جنگ‌های قرن آینده بر سر آب خواهد بود. ما با یک طوفان کامل مواجه هستیم، جایی که کمبود آب، زیرساخت‌های فرسوده و مدیریت ضعیف، نارضایتی عمومی را افزایش داده است. از این رو، مبالغ هنگفتی در پروژه‌های تأمین آب سرمایه‌گذاری خواهد شد. وی افزود "قانون اساسی به حق دسترسی به آب اشاره دارد و در مرکز آن، اساسی‌ترین حق یعنی کرامت انسانی قرار دارد. هیچ کرامتی در ایستادن مردم کنار خیابان برای دریافت آب وجود ندارد.

همچنین در این نشست، دیوید ماهلوبو، معاون وزیر آب و بهداشت در سخنرانی افتتاحیه خود گفت:" تعداد اندکی از شهرداری‌ها قادر به انجام وظایف خود در تأمین آب برای شهروندان هستند. به عنوان مثال، شهر ژوهانسبورگ آب خود را از سیستم رودخانه وال از طریق شرکت رند واتر دریافت می‌کند. با این حال، اکثر قطعی‌های آب به دلیل زیرساخت‌های تخریب‌شده یا خراب‌شده رخ می‌دهند. در ژوهانسبورگ، 46 درصد از آبی که توسط شرکت ژوهانسبورگ واتر خریداری می‌شود، هیچ درآمدی برای این شهر ایجاد نمی‌کند. از این میزان، 25 درصد به دلیل نشتی‌ها از بین می‌رود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما