گزارش معرفی شورای غذای حلال اروپا (HFCE)
شورای غذای حلال اروپا (HFCE) در سال 2010 با هدف ارتقا استانداردهای حلال در سطح سراسر اروپا در بروکسل تأسیس شد. آنگونه که این شورا خود را معرفی کرده است، مرجعی مطمئن و با تجربه در جهان در زمینه صدور گواهینامه محصولات حلال میباشد. این شورا قادر به ارائه گواهینامه جامع بوده که علاوه بر مواد غذایی، در زمینه تائید محصولات شیمیایی یا دارویی تا لوازم آرایشی نیز از معیارهای تعیین شده در قوانین اسلامیپیروی و گواهینامه صادر میکند.
- گواهی شورای مذکور در سراسر جهان معتبر و به رسمیت شناخته شده و به برند شرکت ها اعتبار میبخشد. شورای غذای حلال اروپا، علاوه بر صدور گواهینامه، در زمینه ورود به بازارهای جدید و ارتقا وضعیت نیز، شرکت ها را تحت حمایت قرار می دهد.
- در راستای آگاهی رسانی در خصوص مشاغل حلال و مصرف کنندگان محصولات، شورا اقدام به برگزاری کارگاهها و سمینارهایی جهت معرفی منابع و مفاهیم حلال کرده که به رشد بازارها کمک میکند. در این رابطه، قادر است کارگاههای تخصصی برای کسب و کارهایی که نیاز به درک تفاوت های ظریف در تولید حلال دارند را ساماندهی نماید. در ادامه این سیاست، مجموعه ای جامع از مقالات، فیلم ها و ابزارهای مربوط به دانش حلال توسط این شورا تولید و در اختیار قرار میگیرد.
- در تعامل با جامعه، شورا از طریق وب سایت خود با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کرده و به سئوالاتی است که از سر کنجکاویها در مورد حلال مطرح میشود، پاسخ می دهد.
- نحوه صدور گواهی حلال به این گونه است که با تکمیل فرم بر خط از طریق لینک https://hfce.eu/certification-process/#application-form، فرآیند درخواست آغاز میشود. پس از تکمیل و ارسال، نماینده شورا برای جمع آوری اطلاعات دقیق تر در مورد محصولات، فرآیندها و خدمات با طرف درخواست کننده تماس خواهد گرفت و مسیر را برای مراحل بعدی صدور گواهینامه تسهیل میکند.
- در ارزیابی درخواست ها، تیم کارشناسان، برنامه را به طور کامل بررسی میکنند تا اطمینان حاصل شود که همه اجزا با استانداردهای حلال مطابقت دارند. این ارزیابی قابلیت و آمادگی محصول یا خدمات شرکت ها را برای مراحل بعدی صدور گواهینامه ارزیابی میکند.
- پس از ارزیابی درخواست، قیمت دقیقی برای فرآیند صدور گواهینامه ارائه میشود. پس از توافق دوجانبه در مورد شرایط و هزینهها، پرونده به مرحله بعدی ارجاع میشود.
- در این مرحله، حسابرسان برای بازرسی و تأیید فرآیندهای ساخت، جابجایی و ذخیره سازی از مرکز درخواست کننده بازدید میکنند. این مرحله تضمین میکند که همه چیز مطابق با استانداردها و مقررات حلال باشد.
- پس از بررسی نهایی، بر اساس یافتهها و ارزیابیهای جمعی، تصمیم گیری در مورد صدور گواهینامه گرفته میشود. اگر همه معیارها و فرآیندها با استانداردهای حلال مطابقت داشته باشند، به محصول مورد نظر گواهینامه معتبر HFCE حلال اعطا میشود.
- از اکتبر 2024، آقای Mounif Kilani به عنوان رئیس جدید شورای غذای حلال اروپا (HFCE) مستقر در بروکسل انتخاب گردید. آقای کیلانی، متولد سال 1961 در کویت و دارای تابعیت لبنانی- بلژیکی است. وی فردی با تجربه و مطلع به امور تجاری و خدمات بازار است. سوابق متنوع وی در بخشهای آموزشی، اقتصادی و تجاری عامل این انتخاب بوده است. آقای کیلانی قبل از فعالیت در حوزههای اقتصادی و تجاری، به عنوان معلم دینی در دبیرستانهای بلژیک مشغول به کار بوده و از اعضای فعال مرکز اسلامی و فرهنگی بروکسل نیز میباشد. وی سمت های کلیدی از جمله مسئول تحقیقات و مطالعات در اتاق بازرگانی عربی-بلژیک-لوکزامبورگ، ناظر دفتر خطوط هوایی عربستان سعودی در بروکسل، مشاور اقتصادی و بازرگانی سفارت بلژیک (در کویت، قطر، بحرین و انگلیس) بوده است.
- امروزه، شورای حلال اروپا دارای دفاتری در سراسر اروپا، از جمله فرانسه، دانمارک، بریتانیا، ایرلند، سوئیس، اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، آلمان و هلند میباشد که در معرفی محصولات حلال به جوامع اروپایی بسیار موثر میباشند.
- با توجه به اهمیت وجود مرکزی به منظور ارائه خدمات حلال در سطح کشورهای عضو اتحادیه و فرصتی که این مرکز برای شرکت های ایرانی علاقمند و متمایل به فروش و حضور محصولات خود در سطح اروپا فراهم کرده است، امید می رود معرفی و اطلاعات فوق، قادر به بهره گیری از ظرفیت های شورای مذکور جهت شناسایی محیط و ارتقا مناسبات تجاری گردد.
- اطلاعات تکمیلی در خصوص شورای غذای حلال اروپا از طریق آدرس های زیر قابل دسترسی میباشد:
آدرس وب سایت:
https://hfce.eu/
آدرس ایمیل:halal@hfce.eu
شماره تماس: 322227111+